Pitäkää koiranne kiinni taajamassa!

Vuhvuhh

Lenkkeily- ja luonnonpolkuja pidetään epävirallisina koirapuistoina ilmeisesti. Lenkkeilijät jäävät tosin kakkossijalle viihtyvyydessä. Usein näkee, että omistajat eivät yhtään välitä koirakurista. Annetaan juosta vapaana ja luotetaan sokeasti siihen, että ei meidän Turre mitään tee.

Ei siihen tarvita kuin likaiset tassut ja saisitte maksaa ainakin pesulalaskun verran jos koira hyppii vasten tai jopa uudet vaatteet jos kynnet repivät kankaan pilalle!

22

394

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Nanna_tolleri

      Komppaan tätä. Vaikka tiedän että koirani ei hypi ja on kiltti ja hyvätapainen pidän sen silti visusti hihnassa muualla kuin koirapuistoissa ja omalla mökillä.
      Kunpa muutkin. Just pari päivää sitten kun oltiin koiran kanssa lenkillä vastaan juoksi irtioleva lapukka ja joku pieni vissiin sekarotuinen, omistajat vaan huuteli ei ne mitään tee. Lapukka hyppäsi päin ja se pieni alkoi ärisemään.

    • munmunn

      Kyllä taitaa suurin osa koiranomistajista olla täysin samaa mieltä. Minulla ei ole mitään sitä vastaan, että koiraa pidetään vapaana, jos se on hallinnassa. Hallinta tässä tapauksessa tarkoittaa, ettei mikään metsänelävä, ihminen, koira, hevonen jne saa koiraa karkaamaan. Tuo kiltteys on melko yleinen peruste, eikö nämä ihmiset ymmärrä, että kaikki koirat eivät ole kilttejä? Omalta koiralta voi lähteä henki tai tulla tuhansien eurojen eläinlääkärikulut, jotka lankeaa 100% vapaana olleen koiran maksettavaksi, hyvällä tuurilla saa maksella toisenkin koiran ell kuluja, jokainen koira puolustautuu jos tilanne on riittävän paha, myös ne kiltit.

      Koira tarvitsee vapaana oloa ja ne aikuisena täysin hallinnassa olevat koirat vaativat tuhansia onnistuneita toistoja, ennenkuin niihin voi luottaa. Ilmainen vinkki ihan kaikille, hankkikaa liina. Jos et ole täysin varma, että oma koira pysyy lähellä ja tulee kutsuttaessa luokse, ei tarvita kuin yksi onnistunut karkaaminen ja se alkeellinenkin hallinta on menetetty. Omat koirani on metsälenkeillä liinassa noin kaksi vuotiaiksi asti, tähän mennessä niiden hallinta on sitä luokkaa, että hihna on lähinnä koriste ja siltikin noudatan lakia ja käytän liinaa aina, kun on riski että vastaan tulee ihmisiä tai koiria. Haluan näyttää hyvää koiranpitoa, minun koiriani ei tarvitse kenenkään pelätä ja samalla suojaan oman selustani, jos vastaantuleva koira tuleekin iholle ja tulee tappelu, ei irti olleen koiranomistajalla ole mitään vastaansanomista siitä, kuka maksaa laskun.

      • dfyeruyeru

        Liina koiran ja talutettavan välillä kamppaa kaikki sillä välillä kulkevat. Itse liikuntavammaisena pyytäisin koiranomistajia ottamaan huomioon ensisijaisesti muut ihmiset, eivät koiriaan. Kiitos.


      • munmunn
        dfyeruyeru kirjoitti:

        Liina koiran ja talutettavan välillä kamppaa kaikki sillä välillä kulkevat. Itse liikuntavammaisena pyytäisin koiranomistajia ottamaan huomioon ensisijaisesti muut ihmiset, eivät koiriaan. Kiitos.

        Jos nyt jollekin epäselvää, liinaa voi käyttää, jotta koiralle voi kouluttaa vapaana olemisen taitoa, tarkoittaen, että sitä käytetään paikoissa, jossa koiralle voi suoda vapaampaa liikkumista. Luoksetulo ja lähellä pysyminen kuntoon ennen kuin liinan voi poistaa. Kukaan järkevä ihminen ei ajattele, että koiraa pitää vapaana vilkkaasti liikennöidyillä alueilla, kadulla koira on aina ihmisen vieressä, ei viiden metrin päässä liinassa tai fleksissä. Kun vastaan tulee ihminen, esim metsässä, jossa liinaa voi nyt esimerkiksi käyttää, otetaan koira lähelle, ideahan on, ettei koira vapaanakaan mene kenenkään luokse. Jos koira lähtee ihmistä kohti, se pysäytetään liinalla, jos se ei noudata luoksetulovihjettä.


      • Rantasaunio
        dfyeruyeru kirjoitti:

        Liina koiran ja talutettavan välillä kamppaa kaikki sillä välillä kulkevat. Itse liikuntavammaisena pyytäisin koiranomistajia ottamaan huomioon ensisijaisesti muut ihmiset, eivät koiriaan. Kiitos.

        Miten tällainen kamppaustilanne pääsee syntymään? Yksi puupää kävelee koira fleksissä siten, että itse on vastakkaisella puolella kulkuväylää. Ja sitten siihen tulee toinen puupää, joka haluaa välttämättä mennä hihnan ylitse. Kumpikaan ei halua väistää eikä osaa puhua tai edes elehtiä mitenkään. Vai miten?


      • Eeeew
        Rantasaunio kirjoitti:

        Miten tällainen kamppaustilanne pääsee syntymään? Yksi puupää kävelee koira fleksissä siten, että itse on vastakkaisella puolella kulkuväylää. Ja sitten siihen tulee toinen puupää, joka haluaa välttämättä mennä hihnan ylitse. Kumpikaan ei halua väistää eikä osaa puhua tai edes elehtiä mitenkään. Vai miten?

        Jota kuinkin noin itsekkin asiaa ajattelin, varsinkin kun noihin liikuntarajoitteisiin ihmisiin törmää yhtenä kyr*änä tuolla metsässä kivien ja juurakoiden keskellä.


    • Joopasjooo

      Täälläpäin ainakin on valtava määrä koiranomistajia. Kyllä koiria on Suomessa jo liikaa. Enemmän kuin pieniä lapsia, luulisin.

      • KennelSix

        Suomalaiset muijat ei edes pidä lapsista, eikä kaikki miehistäkään, kun ne nussii kotona Sessen kanssa. Joskus ottavat jonkun pervon miehen kimppaan.


    • EiPilataKoirienMainetta

      Ei, Ei, ja vielä kerran Ei. Koiraa ei saa pitää irti taajamassa eikä edes metsässä ilman maanomistajan lupaa - olipa se sesse olevinaan miten hyvin koulutettu tahansa.

      Finlexistä löytyy koiranirtipitoa käsittelevä yksiselitteinen järjestyslaki. Ottakaa asiasta selvää. Toinen laki on metsästyslaki jossa säädellään myös koiran irtipidosta omalta osaltaan.

      Jos koira on irti järjestys- ja/tai mestästylain vastaisesti, koiran omistaja on aina vastuussa koiran tekemisistä ja ääritapauksissa koiralle voi koitua kohtaloksi lopettaminen jos se vahingoittaa ihmistä tarpeeksi pahasti.

      Ottakaa myös huomioon koirakammoiset ihmiset - ikään katsomatta. Itse ainakin haluan omien koirieni tuovan mieluummin positiivista ilmapiiriä kuin koirapelkoa tai inhoa. Tähän kuuluu osaltaan myös koiran jätösten kerääminen. Kaikki eivät varmaan ole ajatelleet että jos ei kerää koiran jätöksiä on se rangaistava teko mistä seurauksena on sakko. Metsästä toki niitä ei lain mukaan tarvitse kerätä eikä sellaiselta viheralueelta mitä ei hoideta - esim niityt.

    • ooooooiii

      Järjestyslaissa koirakuri-kohdassa tosiaan meinataan, että koira pitää olla kytkettynä taajama-alueella. Mutta järjestyslaissa oleva koirakuri- kohta perustuukin metsästyslakiin ja metsästyslaki kumminkin koskee myös taajama-aluetta. Metsästyslain mukaan koiraa saa pitää irti välittömästi kytkettävissä. Metsästyslain nojalla siis koiraa saa pitää välittömästi kytkettynä (=irti) myös taajamassa.

      Mikä ongelma viestiketjun aloittajalla on kun tulee niin mielipahaa tuosta?

      • KoirakiinniNyt

        Taajamassa ei metsästetä idiootti


      • Niisjwgjqw

        Taajamassa pätee aina järjestyslaki. Eli koira on pidettävä aina kiinni. Ei poikkeuksia.


      • Rantasaunio

        Ei taajaman kiinnipitovaatimus perustu metsästyslakiin. Koira on sen oman ja muiden turvallisuuden vuoksi pidettävä taajamassa AINA kiinni. Yhtään tilannetta ei pidä jättää sen varaan, että eläin malttaa mielensä, kun ei se kuitenkaan malta.


    • Kar667

      Koira on pidettävä kiinni ja omistajan on AINA pystyttävä pitämään koirasta kiinni joka tilanteessa, hänen on huolehdittava että koira ei mene hihnan varassa toisen ihmisen luokse esim kohtaamisessa.

      Tein rikosilmoituksen ja haastoin hyökänneen koiran omistajan oikeuteen. Josta sai tuomion.

      Jos toisen koira hyökkää/puree ym, rikosilmoitus on ainoa oikea tapa laittaa asia eteenpäin. Tekemättä jättäminen mielestäni ei lisää turvallisuutta.

    • koiriainhoava

      Entä jos asiakas laittaa työntekijän kävelyttämään hyppivää, kiskovaa ja turhautunutta koiraa, mihin voimat eivät riitä, ja koira riistäytyy irti? Miten sen saa takaisin kiinni ja kuka on vastuussa, jos se käy jonkun kimppuun? Onko ihmisellä oikeus pitää koiraa, jos ei pysty olemaan sille isäntä? Jos ei vamman takia voi itse sitä ulkoiluttaa? Onko henkilökohtaista avustajaa edes tarkoitettu koiran avustajaksi? Voiko julkisia verovaroja käyttää tällaiseen tarkoitukseen mielestänne?

      Ja tärkein kysymys: Miten koirista mitään tietämätön voisi saada koiran tottelemaan?

      • Vastauksetkysymyksiin

        Olisit voinut numeroida nuo kysymykset. Käydään niitä nyt silti läpi.
        1. Mitä sitten? Jos näin käy, niin koira pääsee karkuteille.
        2. a) kutsumalla sitä, astumalla hihnan päälle, tarttumalla kaulapannasta tai niskavilloista(jos luiskahtanut pannasta), jos/kun tulee kohdalle. Tai kun joku ulkopuolinen on ehtinyt tehdä tämän, niin siitä hyvä jatkaa ottamalla hihna käteen tai panta kaulaan ja näin saat koiran takaisin hallintaan. b) vastuu on omistajan, tilapäinen ulkoiluttaja ei ole vastuussa mitä koira tekee. Poislukien tilanne jossa tietentahtoen tekee jotakin päätöntä(kuten purettaa naapuria tmv)
        3. Kyllä on, vaikka se ei suositeltavaa olekaan.
        4. Sama kun edellä. Jos vamma on pysyvä, on syytä harkita kannattaako.
        5. Henkilökohtainen avustaja on tarkoitettu auttamaan niissä askareissa joihin apua tarvitseva ei pysty.
        6. Kyllä vain. Sitä varten ihmiset ovat veroja maksaneet että tilapäisesti tai elämän ehtoopuolella voimavarojen ehtyessä voi saada jotain vastineeksi.

        7. Koirakirjat auttavat alkuun. Jatkossa siihen tuovat oman helpotuksensa karttuva kokemus, ystävällinen suhtautuminen luontokappaleeseen sekä jämäkkyys.


    • einoin

      Kaupunki oloissa ei saisi kyllä pitää kuin jotain sitsuja ja mopseja, isot rodut kaipaavat maaseudun vapauteen liikkumaan ja toteuttamaan tehtäviä mihin ne on alunalkaen jalostettukin. Säälittävää katsella esim huskyjä ja malamuutteja keskustan kerrostalossa, eipä ihme jos nykypäivän sessut hyökkiikin, voih :(

      • SekopäitäVapaana

        Omistaja on mielisairas, jos pitää koiraa kerrostalossa. Muutama hullu pitää useampia isoja koiria kerrostaloasunnossa. Sellainen ihminen kuuluisi mielisairaalan suljetulle.


    • koirakuri

      Koiraa ei saa pitää irti kuin omalla maalla, tai maalla johon on metsästysoikeus ja luvat kunnossa.Tavis sesset ei saa olla siis koskaan irti kun koirapuistoissa!

      Se tuntuu vaan monille olevan vaikeaa tajuta.
      Jos ei ole metsästyslupa/oma-amaata, maanomistajan tai metsästysoikeuden haltijan lupaa,niin koira aina KIINNI.Vieraiden omistamille maille ei irtokoiria kaivata.Kytkekää koiranne kun ulkoilutatte sitä.Jos tuntuu hankalalta, luopukaa koirasta.Irtokoirat on aina turha riski.Riski muille liikkujille, ja luonnonelukoille.
      Opiskelkaa koirakuri.

      • EiKiinnostaYhtäänw

        Itse rupean pitään koiraa kiinni kun poliisi rupeaa noudattamaan lakia ja roudaa myös paperittomat vittuun suomesta, niin kauan kun poliisilla on omat lait niin on myös minulla.


    • NäinSeMeneee

      Pidän koirien vuoksi tikaria mukana lenkkeillessä. Saan pistettyä hullun elukan kuoliaaksi, jos tulee rähisemään.

    • EiSeMitääTee

      "Annetaan juosta vapaana ja luotetaan sokeasti siihen, että ei meidän Turre mitään tee. "

      Tuo "Ei se mitään tee" on kyllä niin klassikko. Ja "Oho, ei se ole ennen...." ;)

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tollokin tajuaa että Timo Vornanen

      oli joutunut äärimmäiseen tilanteeseen ampuessaa yhden laukauksen katuun. Ei poliisi tee tuollaista hetken mielijohteest
      Maailman menoa
      697
      5539
    2. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      476
      3589
    3. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      159
      3383
    4. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      170
      2623
    5. Sininen farmari - Ford Focus- YFB-842 on poliisilta kadoksissa Kauhajärvellä

      https://alibi.fi/uutiset/poliisilta-poikkeuksellinen-vihjepyynto-autossa-oleva-henkilo-on-avuntarpeessa/?shared=29255-2d
      Lapua
      10
      2429
    6. 264
      2019
    7. Onko oikeudenmukaista? Yhdellä taholla yllättävä valta-asema Tähdet, tähdet -voittajan valinnassa!

      Näinpä, onko sinusta tämä oikein? Viime jaksossakin voittaja selvisi vain yhden äänen erolla ja tänä sunnuntaina ensimm
      Tv-sarjat
      23
      1517
    8. Persukansanedustaja Timo Vornanen ammuskellut Helsingissä

      Poliisi siviiliammatiltaan, luvallinen ase mukana baarissa tällä hemmetin valopääpersulla. Meni eduskunnasta suoraan baa
      Haapavesi
      105
      1436
    9. No kerros nyt nainen

      Kumpi mielestäsi oli se joka väärinkäsitti kaiken? Nyt voi olla jo rehellinen kun koko tilanne on jo lähes haihtunut.
      Ikävä
      100
      1399
    10. Nainen, mietit miten minä jaksan

      En voi hyvin. Nykyään elämäni on lähinnä selviytymistä tunnista ja päivästä toiseen. Usein tulee epävarma olo, että mite
      Ikävä
      89
      1180
    Aihe