Asunnottomuus Suomessa

oma koti, oma avain ja elämä

Hei,

Haluaisin saada realistisen käsityksen siitä onko Suomessa todella asunnottomia ihmisiä, jotka “asuvat”
ulkona. Myös talvisin?

Jos näin kyseessähän on mieletön epätasapainotilanne, joka näkyy aivan varmasti yhteiskunnassa vastaavalla tavalla ja maksaa myös ihan rahassa.

Jostain olen saanut aiemmin ymmärryksen, että näin voisi tilanne olla.
Jos näin olisi hämmästelen sitä kuinka sellainen voidaan sallia, sillä pakkasessa ei varmastikaan yksikään ihminen nuku ainakaan niin, että terveys ja toimintakyky pysyisi yllä, joka taas tarkoittaa sitä, että asunnottomuudesta syntyy monenlaisia terveydenhoidollisia ja sosiaalisia kustannuksia.

Eikö esim. työmaaparakkien rakennus hätäapuna ole paljon parempi kuin antaa ihmisten palelluttaa ulkona itsensä?

Olen kuullut myös, että on olemassa jonkinlaisia suojakoteja? Näissä ilmeisesti kuitenkin majoitutaan yhteismajoituksessakin pitkäksi aikaa?

Tämän asian selvittely kiinnostaisi jonkin verran, sillä jokaiselle jolla on elämässä sen verran turvaa, että on oma koti ja oma ovi ja avain ymmärtää, että minkäänlaista itsenäisyyttä tai mahdollisuutta nousta jaloilleen ei ole ellei henkilöllä ole itsehallitsemiaan avaimia ja mahdollisuutta päättää edes aivan yksityisimmistä aisoista levon ja suojan suhteen.

Siinä mielessä näkisin jopa työmaakoppien yhdyskunnan rakennettuna palvelutalon läheisyyteen parempana kuin jonkinlaisen yhteismajoituksen, jossa vaan muiden tasapainottomat ongelmat tulevat kaikkien kärsittäviksi ja asiat eivät etene mihinkään eikä mahdollisuutta ole nähdä mitä elämä itsenäisen voisi olla eikä siihen käytännössä mahdollisuutta ole, jos ongelmat pyörii kehää tälläisissä kohteissa, joihin aina tulee myös vaikeita tapauksia.
Olisikohan jollain tietoa asian osalta?

(Tämä tuli nyt vähän yksioikoisesti kirjoitettua ,mutta toivottavasti huomio kiinnittyy itse asiaan ei niinkään kirjalliseen ilmaisuun)

Kiitokset,

8

955

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • asuvat...

      yleensä sukulaisten tai tuttavien nurkissa. Joillakin ei ole tietoa missä seuraavan yön pääsee yöpymään ja yöpaikat vaihtuvat lähes joka yö.

      Mikäli asunnottomalla ei ole yöpaikkaa, niin he talvella viettävät aikaa/nukkuvat yleisissä tiloissa esim. rautatieasemilla, kirjastoissa,... ja yöllä kun kaikki paikat ovat kiinni he kävelevät katuja edestakaisin tai nukkuvat lehtilaatikoissa. Asunnottomat yrittävät myös yöpyä kerrostalojen rapputasanteilla, mutta lähes aina asukkaat haluavat ajaa "rikkollisaineksen" pois nurkistaan.

      Suomessa ollaan ylpeitä ettei meillä ole "hökkelikyliä", mutta se johtuu yksiomaan siitä seikasta ettei luvattomasti saa rakentaa ja luvattomat rakennelmat hajoitetaan.

      Suomessa eivät asiat ole niin hyvin kuin propaganda antaa ymmärtää.

      • Anonyymi

        Minä olla abdullah hamammm. Minä saada heti asunto pääsin jonon ohi. Suomi olla jyvä maa kun suosii meitä mamuja. Minä en jaksa tehdä muuta työtä kuin ostarissa menee aika kavereiden kanssa. Minä saan olla rauhassa kun ei tarvii raataa töissä. Ja ihanaa roskaruokaa paino nousee mutta ei tartte mennä töihin. Kuljen mekko päällä vaikka olen olevinani mies.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Minä olla abdullah hamammm. Minä saada heti asunto pääsin jonon ohi. Suomi olla jyvä maa kun suosii meitä mamuja. Minä en jaksa tehdä muuta työtä kuin ostarissa menee aika kavereiden kanssa. Minä saan olla rauhassa kun ei tarvii raataa töissä. Ja ihanaa roskaruokaa paino nousee mutta ei tartte mennä töihin. Kuljen mekko päällä vaikka olen olevinani mies.

        Jyvä abdhull kyllä suomi on jyvä maa. Kela on antelias


    • Täti

      Minun tietääkseni suomessakin on ihmisiä jotka asuvat pahvihökkeleissä ja varsinkin kesäisin teltoissa ym. Näitä ihmisiä on jonkin verran lukuja en uskalla arvailla. Eteläsuomessa enemmän kuin muualla suomessa.
      Tuntuu hurjalta kun omalla kotipaikka kunnalla on kerrostaloja joissa ei asua kuin muutama hassu ihminen ja muut huoneistot ovat tyhjiä.

    • pikku iitulii

      Kyllä on asunnottomia, niitä jotka yöpyvät yönsä ulkona, kun paikkaa ei ole. Yhden tapauksen tiedän. Asuu mihin pääsee (siis kyläilee) ja jos ei pysty, niin sitten nukutaan joko kaduilla tai yhteismajoituksessa. Onpa niitä yökahviloitakin asunnottomille, jotta eivät ulos palellu.

      Erään kerran tapasin miehen, joka oli bongannut risan joustinpatjan roskiksesta, imeskeli jäätynyttä cocacolaa ja kanniskeli tyhjää vesikanisteria, kuin kalleinta aarrettaan. Huumeet olivat vieneet miehen niin syvälle, ettei ollut tietoa ruuasta eikä mistään mustaakaan. Tarjosin maitotönikän ja pizan ja toivotin parempaa onnea. Oli oikein herttanen, mutta huumeet syöneet jo aivoja ja aika pihalla koko mies. Suihkussa ei ollut tainnut käydä muutamaan viikkoon ja vaatteetkin näyttivät siltä, että lähinnä lahoavat päälle. Ei valittanut, eikä pumminut mitään. Totesi vain, että oli mokanut ja oli hyvillään, että velipoika sentään sai hyvän elämän.

      Kyllä näitä riittää. Surullisisa tarinoita.

    • nukkuu

      Roskiksissa, rappukäytävissä Spårassa päivällä, kun yöllä varmaan pitää olla hereillä ja liikkeellä, ettei palellu.

      Oisko ollu pari vuotta sitten , kun telkkarissakin kerrottiin vanhemmasta naisesta joka nukkui Linnanmäen lähettyvillä jonkun ilmanvaihtosysteemin edessä, josta tuli lämmintä ilmaa talvella. Itsekin olin pitkään ihmetellyt ritilään nojaavaa tuolia päivisin, jota kukaan ei onneksi korjannut pois.

    • yksinäinenpoikamiesoon

      tarjoon asunnon, naiselle20-50 v. ei puli akka. kohtuudella saa ottaa, niin kun minäkii ,kaipaisin puhe kaveria. puh. 0442575588

    • Ylpeäpenneistä

      Onhan niitä, itsekin olen ollut asunnon. Pääsin asunnottomien sosiaalihuoltajan kautta hoitokoti ja sieltä kun lähdin, niin omaan vuokra-asuntoon. Näinkin hyvin voi käydä ja minulla oli kolme koiraa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      110
      8416
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      40
      2565
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      122
      2287
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      23
      1946
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      15
      1684
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      11
      1509
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      16
      1462
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      14
      1409
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1282
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      12
      1183
    Aihe