Älytöntä puuhaa

kokoelmat_ojennukseen

Häiritsekö ketään muuta se, jos omistamienne osakkeiden kpl-määrä ei ole joku järkevä tasaluku? Näin voi käydä kun saadaan esim. osinkona lisää osakkeita entisten lisäksi. Oletteko jopa tarkoitusella ostaneet jotain osaketta, että saisitte jonkun tasa sadan tai tuhannen täyteen?

8

227

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ostelija

      Sen verran joo, että itsellä on tapana ostaa osakkeita kerralla aina x00 kappaletta. (x= 1,2,3, ......)
      jos osakkeen kappalehinta on senverran korkea että 100kpl tuntuu liian isolta kertaostokseksi, tasoitan se myöhemmillä ostoilla tasasatasiin.

    • Vakuusvaje

      Omassa taulukossani on yksi sellainen tapaus. Onhan epätasainen luku tietysti esteettinen virhe, mutta toisinaan sillä tavalla vain käy. Esimerkiksi silloin, kun vuoden lopulla huomaa, ettei ole myynyt mitään ja pitää löytää eniten noussut osake, jota sitten voi myydä verottomasti vajaalla tonnilla. Kun siitä saattaa saada parikin satasta verosäästöä, sillä palkalla jaksaa kyllä katsella epäsiistiäkin lukua. Ja välittäjän tietokone kyllä osaa pitää kirjaukset kohdallaan.

      Ennen vanhaan tasaluvuilla oli oikeaakin merkitystä, kun pörssieriä pienempien kauppojen teko hankalaa. Nykyisin tätä ongelmaa ei ole.

    • omituinen.tasoittelija

      On tuossa jotain tuttua, mutta kovin tärkeää se ei kuitenkaan ole. Saatan tähdätä ostoissa tai myynneissä että tuloksena olisi sopiva tasaluku, esim. täysiä satoja tai tuhansia, jos tasaluku on muutenkin tyrkyllä ja lähellä sitä määrää minkä muutenkin ostaisin. Jos ajattelen ostaa osaketta summalla x, saatan siis ostaa vähän enemmän tai vähemmän saadakseni tasaluvun, vastaava myynneissä. En tiedä pitäisikö opetella pois tällaisesta, toisaalta tasaluvut on helpompi muistaa. En kuitenkaan koskaan luo kaupankäyntitapahtumaa pelkästään sen takia, että saisin jonkin tasaluvun muodostettua. Tai en ainakaan itse huomaa/tunnusta tekeväni :)

    • E220_CDI

      vaikka olisinkin ostamassa vaikkapa sataa osaketta, laitan ostotoimariin vaikkapa 102 tai jotain muuta kuin x00 -loppuisen. Ei tarvi pankissa nuohota, vaan voi toimarin tehtyään jatkaa muihin asioihin ja tehtyjen kauppojen virrassa erottuu oma välittäjä ja markkeriksi valittu lukumäärä (kunhan ei osta niin epälikvidiä, ettei saa kerralla koko nippua).

      • kokoelmat_ojennukseen

        Se kanssa harmittaa kun erehtyy tekemään normaalin, yhden pörssipäivän kestävän ostotoimarin, jostain epälikvidistä osakkeeseta ja siitä toteutuu vain joku 32 kappaletta.


    • fghnbv

      Eihän tuolla lukumäärällä merkitystä ole. Ainoa tilanne on mielestäni se, että tulee osakeanti ja merkintäoikeuksistaan ei saa kokoon tarvittavaa tasamäärää. Jos omistaa vaikka 100 osaketta ja osakeanti on 3:lla osakkeella 1 uusi hintaan se ja se, on hankittava kaksi merkkaria tai myytävä yksi. Näin tietysti silloin, kun haluaa osallistua täsysimääräisesti antiin.

    • Tollo69

      Hyvä kysymys!
      Ennen ostin aina tasalukuun, nyt olen kuukausisäästäjä osakkeisiin joten kappalelukuja tulee vaikka mitä! Ei haittaa - enää! Pääasia että muistan aina ostaa!

    • tasalukuonparas

      Erästä osaketta minulla on 1 kpl erinäisistä syistä johtuen. Sen arvo on siinä, että yhtiökokouksessa saa tarvittaessa käydä pullakahvit juomassa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      243
      3839
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      28
      2298
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2121
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      90
      2015
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      93
      1694
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      24
      1391
    7. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      8
      1301
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1297
    9. Kenen etua Stubb ajaa Euroopassa ilmoittaessaan olevansa enemmän Ruotsalainen

      Tasavallan presidentti Alexander Stubb kertoi ensimmäisellä valtiovierailullaan Ruotsissa, että hän ei ole koskaan tunte
      Maailman menoa
      301
      1228
    10. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1227
    Aihe