Teenkö jotain väärin?

lilia-

Asun 50-luvun lopussa rakennetussa kerrostalossa ja täällä on älyttömän huono äänieristys! kuuntelen normaalin puheen voimakkuudella tv ohjelmia ja musiikkia eli en siis huudata tai omista kodissani mitään bassoja jotta koko kämppä pomppis, läppäriltä katon mun ohjelmat ja kuuntelen musiikit. Läppärin volyymit mulla on 15%/100% joten ei todellakaan voi olla mielestäni liikaa. Mutta tuntuu että tämä silti häiritsisi uusia naapureitani... Kun kuuntelen musaa, niin tämä noin 20v jätkä tulee seinän viereen laulamaan, sama myös toistuu jos katon jotain tv ohjelmaa, ilmeisesti yrittää tahalleen häiritä ja samalla viestiä miten selvästi täällä kuuluu äänet. No hän meluaa sitten omien kavereidensa kanssa, kuuluu kovaa puhetta ja naurua, ihme röhkimistä, sellasta sikailua... Tulee sellanen fiilis että hän sais kotonaan tehdä mitä lystää, mutta mun pitäis istua vaan hiljaa paikallani! eihän tämä niin mene. En mäkään oo kieltäny häneltä telkkarin katsomista tai musiikin kuuntelua, niin miksi häiriköi jos minä teen sitä??? huonosta äänieristyksestä huolimatta mun mielestä jokaisen kodista saa kuulua normaalin elämisen ääniä ja jos sitä ei kestä niin muuttakoon omakotitaloon. Oon kyllä itekkin tullu siihen tulokseen että omakotitalo on ihmiselle se parhain paikka asua, mutta en oo niin varakas että pystyisin sellaseen ainakaan nyt muuttamaan!

Joten kysymys kuuluu, teenkö jotain väärää tai rikollista kun kuuntelen tv ohjelmia ja musiikkia normaalin puheen voimakkuudella vaikka talossa huono äänieristys? ja jätkän puolelta tuota häiriköintiä tapahtuu päivälläkin, ei oo merkitystä sillä mihin aikaan katson ohjelmia tai kuuntelen musaa, yöllä en ees yleensä kuuntele musaa ja jos kuuntelen niin hiljaisemmalla.

9

256

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Porno-Jalmari

      Nupit kaakkoon ja poppi soimaan, sillä se tokenee.

    • Tattistavaan

      Ex-naapuri määräsi rappulapussa, että päivisin ei saa kuunnella musiikkia. Hillu jenginsä kanssa kaikki yöt. Ei omannut mitää kehittäviä harrastuksia. Muutti onneksi pois. Nythän sä tiedät mistä narusta vetää. Tollaset ihmiset ei kuulu kerrostaloon.

    • Jakke_Möykkä

      Ei kai siinä mitään pitäisi olla normaaliin aikaan, kun ei ole hiljaisuutta. Oman kokemuksen mukaan naapurit ei uskalla valittaa mahdollisesta heitä haittaavasta käyttäytymisestäni, mutta alkavat kyllä kohtelemaan nyrpeästi ja vaan tyyliin murahtavat jos vastaan tulevat ja heitä tervehdin. On suomalaiset kyllä aika huvittavaa väkeä, kun ei uskalleta sanoa jos joku mättää ja oletetaan että siitä epämääräisestä mörköilystä pitäisi heebon ymmärtää mikä mättää :D

    • imnorobot

      Niin, käsittääksenikin normaali elämä on sallittua, vaikka olisi huono äänieristys. Eli mm. televisiota saa katsoa ja muusiikkia saa kuunnella sillä tavalla, että sen itse pystyy kuulemaan. Ja olet jo tietoinen, että äänieristys on huono, mikä on hyvä, jolloin osaa pitää voluumit kohtuullisina.

      Hakukoneella löytyy ihan hyviä uutisia oliko isännöitsijäliiton, tai mikä olikaan, kommentoimana, mitä pidetään kohtuullisena/normaalielämänä.

      Toki itse kuitenkin lähtisin siitä, että kuulokkeita hyvä käyttää, kun mahdollista, varsinkin iltaisin ja öisin. Tietenkään niitä ei halua, eikä edes pysty aina käyttämään. Siten kannattaa mennä, ettei oma elämä vaikeudu liiaksi. Kuulokkeiden hyvä puoli on myös, että naapureista kuuluu samalla myös vähemmän.

      Kannattaa muistaa olla provosoitumatta koputtelijoista yms, varsinkin, jos tietää, että toimii "normaalin rajoissa". Ja kyllähän se on surkeaa huonoäänieristetyssä talossa, jossa naapuri saattaa reagoida - liioiteltuna - jo hengitykseenkin.

    • SamaHommaTäällä

      Puhe kuuluu läpi ja musiikki kuuluu myös täällä espoossa saton 70-luvulla rakennetussa kerrostalossa. Jos sängyssä kylkeä kääntää, niin sekin kuuluu läpi. Voidaan siis todellakin puhua mitättömästä "äänieristyksestä" kaikki kuuluu läpi. Onneksi eivät sentään ajatuksiani pysty lukemaan se vielä puuttuisikin. Ei ole kuin näkösuoja, muuta suojaa ei ole. Surkeaa on.

    • Oikeapuu

      Voisivatko päättäjät jo riisua lökäpöksyt näissäkin äänieristysasioissa ja vaatia rakennuttajilta todellista laatua? Ei asia korjaannu kumminkaan, jos se jätetään vapaaehtoisuuden ja oman harkinnan varaan (hah, itse eivät muuttaisi rakentamiinsa luukkuihin mistään hinnasta, vai onko joku törmännyt?).

    • Ammattivalittajat

      Se, että se hiljaisuusaika on kello 22-07, niin ei se sitä tarkoita, että koko talossa pitäis olla ympäri vuorokauden hiljaista kuin haudassa. Sairaita ihmisiä, jotka asian niin vääristelee ja haluu sillä säännöstellä ja rajoittaa muiden ihmisten elämää. Heidän paikka on sairaalassa, jotka kuvittelevat olevansa jotain kuninkaita.

      • Hiljaisuutta

        22-7 ei ole koko vuorokausi ja 7 ollaan jo töissä.


      • Ammattivalittajat
        Hiljaisuutta kirjoitti:

        22-7 ei ole koko vuorokausi ja 7 ollaan jo töissä.

        Opettele ymmärtämään lukemaasi.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Maksetaanko Vornaselle palkkaa 2 viikon sairaslomasta

      Eli torstain kännistä 2 viikon palkallinen sairasloma? Saako muut duunarit myös rännätä 2 viikkoa työnantajan laskuun?
      Perussuomalaiset
      313
      2859
    2. Miksi tunnet vetoa..

      Miksi tunnet vetoa juuri häntä kohtaan? Mikä sen saa aikaan?
      Ikävä
      106
      2203
    3. Mitä te palstan ihanat naiset

      Ajattelette hyvin viisaista miehistä, jotka ovat koko ajan jotenkin oudosti väärässä? Vaikka älykkyysosamääräsi olisi 21
      Sinkut
      84
      1651
    4. Tapaus Vornanen

      Se oli torstai-ilta ja kansanedustaja Vornanen oli juhlimassa seurueensa kanssa pitkän edustusviikon jälkeen. Baarissa o
      Maailman menoa
      189
      1541
    5. Nainen, kohtelin sua kuin paskaa

      Ja silti odotin että annat kaiken anteeksi. Yllätyin kun niin ei käynytkään. Olethan kaikin puolin alle mun tason ja sun
      Ikävä
      67
      1345
    6. Nainen, seuraan sun uutta elämää

      Hieman naurattaa tuo sun uusi rooli 🤭. Kun et sovi siihen mitenkään. Mutta pakkohan sulla jokin paikka olla missä hämme
      Ikävä
      55
      1243
    7. Voi hitto Rinsessa säikähdin

      Että olitkin silloin joku huijari. Huh, sano ettet ole.
      Ikävä
      12
      1094
    8. Olet kaikki mitä ikinä tahdonkaan

      Voi sinä ihana Jarno olet just se ihminen keneen menin täysin ihastumaan. Kuin salama kirkkaalta taivaalta meidän koht
      Suhteet
      20
      1092
    9. Ilona Siekkinen

      Onko Ilona Siekkinen todellinen henkilö vai tekoälyllä luotu henkilö? Koostettu monesta eri kuvasta ja liitetty yhteen m
      Yhteiskunta
      2
      1039
    10. AVARN Security ja julkisen toimeksiannon laiton henkilörekisteri

      Kyseessä ei ole VR:än ylläpitämä, vaan Avarnin laiton henkilörekisteri. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000000482739.htm
      Turvallisuuspalvelut
      13
      921
    Aihe