Telakka-hypetys on ennenaikaista

Toistuukowicoboat

Valkoon rakennettava telakka on saanut aikaan etenkin poliittisten päättäjien keskuudessa todellisen hypetyksen. Hankkeeseen on sijoitettu myös veronmaksajien rahaa.

Hypetys on kuitenkin ennenaikaista. Hanke sisältää suuren riskin. Kannattaa tutustua yhtiön taloustietoihin, kuten sen liikevaihtoon muutaman viime vuoden aikana. Kaupunginhallituksen puheenjohtaja Mia Heijnsbroek-Wiren (RKP) voi julkisuudessa kertoa, että kuinka hän ja kaupunginhallitus on analysoinut taloustietoja, joita on varmaan käytetty päätöksen teon perusteena.

45

902

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Wicoboateiopettanut

      Jos ei opi omista tai muiden virheistä on tuomittu toistamaan niitä.

    • PositiivisuusonperCstä

      Ihan oikein, mitään ei kannata yrittää, pieleen menee kuitenkin. Luovuta jo tänään, huomenna kaikki voi mennä huonommin.

      • 1212121

        Yrittäminen on vain ensimmäinen askel kohti epäonnistumista.


    • Faktaahommaa

      Yrittää kannattaa, mutta siihen ei pidä sotkea veronmaksajia. Kaupungin päättäjät ovat sijoittaneet veronmaksajien rahaa halliyhtiöön. Tänä päivänä on lainoitusta kyllä saatavissa, jos rahoittajat eivät pidä riskiä liian suurena.

      Tähän mennessä kaikki teollisuushalleihin liittyvät kaupungin yhteistyöhankkeet ovat päättyneet taloudelliseen kaputtiin.

      Paljonko sinä sijoitit telakkayhtiöön kansalaisrahoituksen kautta? Paljonko sijoittivat kaupunginhallituksen jäsenet ja johtavat viranhaltijat? Nolla euroako?

      • 1212121211

        Jos nk. "päättäjät" (tosiasiassa KAIKKI päätökset tulevat viimekädessä Brüsselistä Bilderberg-hyväksyttyinä) ovat laittaneet veronmaksajien rahaa kiinni hankkeeseen, ovat he luonnollisestikin omillakin verorahoilla kiinni hankkeessa yhtälailla. Mihin yhteisiä varoja sitten olisi sopivaa käyttää? Siinä vaikea pulma, josta tullaan aina olemaan eri mieltä. Sikamaista on kuitenkin tiettyjen, hyvin selektiivisten ja eksklusiivisten tahojen ja yritysten tukeminen sekä pelastaminen MEIDÄN rahoilla. Pikku-Amerikka (Suomi; Hölmölä) ottaa mallia Jewnited States of Zionista à la "too big to fail" eli liian suuri ja merkittävä firma, jotta saisi kaatua kapitalismin pelisääntöjen mukaan.

        Voitot ovat yksityisiä, tappiot julkisia — näinhän se menee.

        Yksinkertaisia pointteja rahataloudesta ja rahan syntymekanismista:

        • MIKÄÄN MÄÄRÄ kulutusta TAI toisaalta säästöjä ja leikkauksia EI pelasta meitä tuholta tässä korolliseen velkaan perustuvassa huijaussysteemissä. Olemme aina lopulta saman ongelman äärellä: meillä ei ole tarpeeksi rahaa. Toki pärjäämme nyt luottokortteinemme ja pikavippeinemme, mutta mitä sitten, kun juutalainen kiristää hinnat niin ettei enää ole varaa ruokaan eikä puhtaaseen veteen?

        • Ennen jokaista palkan-, etuuden- tai eläkkeenmaksua ja ennen jokaista investointia on ensin otettava uutta velkaa. Mikään työ tai tuotanto ei luo järjestelmään sen arvoa vastaavaa määrää rahaa, vaan UUSI KOROLLINEN LAINA ainoastaan luo sen määrän verran sitä. Aina ensin on velka – sitten vasta KAIKKI muu. Jos rahaa ei käytetä (eli uutta lainaa ei oteta), kaikki pysähtyy: palkanmaksut, tuotanto jne.

        • Juutalaiselta lainattu korollinen velkaraha itsessään aiheuttaa ongelman! Se on kitkettävä juurineen pois Euroopasta – se on meidän ainoa pelastuksemme. Muuten emme koskaan hallitse itseämme: maanpuolustus- tai maahanmuuttopolitiikkaamme, hallitustamme, koulutusjärjestelmäämme tai YHTÄÄN MITÄÄN. Ainoa keino elämän jatkumiseksi Euroopassa ja Suomessa on irtaantua tästä riistojärjestelmästä, joka vie meiltä itsemääräämisoikeuden! Rahanluontimonopoli on saatava takaisin ITSENÄISELLE, VALTIOLLISELLE, VOITTOATAVOITTELEMATTOMALLE KESKUSPANKILLE, jolloin määräämme itse täysin kansallisen rahantarpeemme, pidämme inflaation kurissa ja nousemme lähelle täystyöllisyyttä!

        • Se jolla raha on (se joka rahan luo) laatii säännöt, ja se joka laatii säännöt, saa lopulta kaikki rahat. (Kaikki omaisuus ulosmitataan pilkkahintaan/ryöstetään perintöveroilla ym. kestämättömillä maksuilla ja ihmiset päätyvät orjatyövoimaksi juutalaisille. Verorahoillamme maksetaan sionistisille yksityispankeille lainojemme korkomenoja!)

        • Kaikki talouskriisit ja sodat luodaan keinotekoisesti. Markkinoita ohjataan täysin kulloinkin haluttuun suuntaan eli ne eivät ole mikään ihmisen tahdosta riippumaton, itsenäinen entiteetti! Sisäpiiri so. juutalainen, kansainvälinen pankkimafia tietää etukäteen kaikki pörssikurssien muutokset ymv. sillä he omistavat pörssit, luottoluokittajat jne. – ja nekin ovat itsessään YRITYKSIÄ.

        • Uusi, pankista lainattu raha tehdään KIRJANPITOTEMPULLA TYHJÄSTÄ. Sitä ei ole siihen hetkeen asti ollut olemassa. Rahaa ei luoda mistään kulta- tai muustakaan reservistä, eikä pankki missään nimessä lainaa siellä jo olevia eli sinne asiakkaiden tallettamia rahoja, sillä niistä rahoista pankki maksaa talletuskorot asiakkailleen!

        • Toisen on hävittävä (-), jotta toinen voi voittaa ( ). Molemmat (kaikki) eivät voi voittaa.


    • Tiedoksivaanhypettäjille

      Telakkayhtiön taloustiedot

      2014
      Liikevaihto 884 000 eur, -14,8%
      Liiketoiminnan tulos -75 000 eur

      2015
      Liikevaihto 592 000 eur, -33%
      Liiketoiminnan tulos 20 000 eur
      Omavaraisuus 5 %

    • Lainlukua

      Kunnan toimialaan liittyvä KHO:n päätös:

      "Yritystoiminnan tai sen tukeminen kuuluu kunnan tehtäviin vain poikkeustilanteissa ja perustelluista syistä. Liiketoimintariskin ottaminen ei ole kunnan tehtävä.".

      • työkkäristäuusiammatti

        Ei koske Lovisaa. On vain KHO:n kannanotto. Täällä sovellettava lainsäädäntö , LEX-Lovisa, perustellaan totuuden jälkeisellä ymmärryksellä ja laajempaan tulkintaan, jolla perustellaan oman eden varmistamista ja yrittäjien hillopurkillakäynnin etuoikeutta.

        Olavi Kaleva otti riskin, niin Mia potkasi pallit alta. Heh heh Mia hunajapurkin jakaja?


    • Lexmorjens

      Tätä kutsutaan tarkoituksenmukaiseksi lain käytöksi. Lakipykälistä ja lain soveltamiseen tarkoitetuista ennakkopäätöksistä sovelletaan vain hallinnolle mieluisia ja muut sivuutetaan.

    • Tullookosetolkkisista

      Satamassa ei ole tapahtunut mitään telakan rakentamisen aloittamiseen viittaavaa.

    • Hommaseisoo

      Satamassa ei vieläkään ole tapahtunut mitään telakan rakentamisen aloittamiseen viittaavaa. Paikka näyttää lähinnä likaisen jätemaan ja purkujätteiden kaatopaikalta.

      • Täältästudiosta

        Kiitos tiedosta, jää nyt varmuuden vuoksi vahtiin jos vaikka jotain raportoitavaa ilmaantuisi.


    • mulkkuseisoo

      Miälenkiintoista, raportoi tästä lähtien kerran viikossa jos sulla on suora näköyhteys. Heti kun kaupunki alkaa kuskaamaan sinne fyffee, niin hälytä!

    • Jyrähdyksiähillopurkilta

      Ahaa keskustelun aihe kuuluu jyrkästi kiellettyjen elinkeinopoliittisten aiheiden joukkoon.

      Kun järkiseisokkisi on päätynyt, niin ajele päivittäin paikan päälle katsomaan ja väännä matkalasku.

      • justhasiitäkeskustellaan

        Pysy Kyläpoliisi aiheessa tai väijyssä, eiköhän jotain valittamista aina löydy,


      • Kertakieltojenpäälle
        justhasiitäkeskustellaan kirjoitti:

        Pysy Kyläpoliisi aiheessa tai väijyssä, eiköhän jotain valittamista aina löydy,

        Valittamista? Kaikki veronmaksajien varojen käyttöön tai laillisuusperiaatteisiin liittyvät kysymykset tai yleensäkin keskustelujen aiheet on luokiteltu "asiattomaksi valittamiseksi, kyttäämiseksi" jne.


      • Katkeraasanoikyylä
        Kertakieltojenpäälle kirjoitti:

        Valittamista? Kaikki veronmaksajien varojen käyttöön tai laillisuusperiaatteisiin liittyvät kysymykset tai yleensäkin keskustelujen aiheet on luokiteltu "asiattomaksi valittamiseksi, kyttäämiseksi" jne.

        Nyt piti puhua Telakkahankkeesta. Pysy omalla puolellasi niiden hillopurkkies ja muiden seriffitehtävies kanssa. Itse olet aina kuuluttamassa puheenaiheen vaihtamisesta. Voit sitten jälkeen päin ilkkua toivomaasi epäonnistumista sädekehä loistaen. Sinä et halua muuta kuin pahaa tälle kaupungille, lopeta jeesustelu.


    • Virheistäeiopita

      Kaikki erilaiset hallihankkeet ja takaukset, jossa kaupunki on ollut mukana, ovat tähän mennessä päättyneet kaputtiin! Ketään ei koskaan ole asetettu niistä virkavastuuseen, vaan lyöty vaan ns. lasku veronmaksajien käteen!

      • eimuutakunpuikkoihin

        No mikset neuvo miten asiat hoidetaan, saisit himoamaasi kunniaa ja selkääntaputuksia? Ei sieltä kaikkitietävien suunnalta tule kuin jälkiviisaita huomautuksia!


      • Selvääkuinpläkki
        eimuutakunpuikkoihin kirjoitti:

        No mikset neuvo miten asiat hoidetaan, saisit himoamaasi kunniaa ja selkääntaputuksia? Ei sieltä kaikkitietävien suunnalta tule kuin jälkiviisaita huomautuksia!

        Et ilmeisen tarkoituksellisesti ymmärrä kunnallista päätöksentekomenettelyä, jossa on viisi vaihetta:

        - vireilletulo
        - valmistelu (viranhaltijat)
        - päätöksenteko (kaupunginhallitus, valtuusto )
        - tiedoksianto
        - täytäntöönpano

        Päätöksentekomenettelyä kunnassa säätelevät pääosin kuntalaki ja hallintolaki. Kannattaa tutustua erityisesti hallintolain 31 pykälään (Selvittämisvelvollisuus).
        Onko selvittämisvelvollisuudesta huolehdittu esim. näissä halleihin liittyvissä päätöksissä? Kysy asiaa kaupunginhallituksen puheenjohtajalta tai siltä valtuutetulta jota olet äänestänyt.

        Jos neuvoja kaipaat, niin sellaisenkin saat: Kunnan ei pidä mitenkään sekaantua yksityiseen bisnekseen ja sen rahoittamiseen. Sitä varten ovat pankit ja sijoittajat. Jos he eivät anna luottoa, niin riski on katsottu liian suureksi. Se kaatoi myös Sahaniemen saagan.


      • Faktaahommaa
        Selvääkuinpläkki kirjoitti:

        Et ilmeisen tarkoituksellisesti ymmärrä kunnallista päätöksentekomenettelyä, jossa on viisi vaihetta:

        - vireilletulo
        - valmistelu (viranhaltijat)
        - päätöksenteko (kaupunginhallitus, valtuusto )
        - tiedoksianto
        - täytäntöönpano

        Päätöksentekomenettelyä kunnassa säätelevät pääosin kuntalaki ja hallintolaki. Kannattaa tutustua erityisesti hallintolain 31 pykälään (Selvittämisvelvollisuus).
        Onko selvittämisvelvollisuudesta huolehdittu esim. näissä halleihin liittyvissä päätöksissä? Kysy asiaa kaupunginhallituksen puheenjohtajalta tai siltä valtuutetulta jota olet äänestänyt.

        Jos neuvoja kaipaat, niin sellaisenkin saat: Kunnan ei pidä mitenkään sekaantua yksityiseen bisnekseen ja sen rahoittamiseen. Sitä varten ovat pankit ja sijoittajat. Jos he eivät anna luottoa, niin riski on katsottu liian suureksi. Se kaatoi myös Sahaniemen saagan.

        Joo eipä noissa viidessä päätöksentekomenettelyn vaiheessa ole tavallisella kuntalaisella mitään vaikutuksen mahdollisuutta.


      • Hyvätneuvotjuu

        Kerrassaan upeaa! Mitä Suomi onkaan sinussa menettänyt, ei ***** mitään! Näyttääkö Loviisan tilanne nyt sinun mieleen hyvältä? Kaikki elämä katoaa, mutta tärkeintä sinulle on ettei tehdä mitään muuta kuin työnnetään leipää kaiken rakentaneen papan suoleen ja odotellaan itsekin hidasta kuolemaa?


      • TacktillSFP
        Hyvätneuvotjuu kirjoitti:

        Kerrassaan upeaa! Mitä Suomi onkaan sinussa menettänyt, ei ***** mitään! Näyttääkö Loviisan tilanne nyt sinun mieleen hyvältä? Kaikki elämä katoaa, mutta tärkeintä sinulle on ettei tehdä mitään muuta kuin työnnetään leipää kaiken rakentaneen papan suoleen ja odotellaan itsekin hidasta kuolemaa?

        Loviisan nykyinen tilanne on RKP:n & sen hännystelijöiden näköinen ja työn saavutus. Säästä kommenttisi heille. Suomenkielisten torjuntastrategia ja "tylyttäminen" on onnistunut yli odotusten. Fennovoiman hätistäminen täältä oli viimeinen suuroffensiivi ja ei tänne enää ketään merkittävää työllistäjää tule.

        Elinkelpoista teollisuutta työpaikkoineen ei saada tukipolitiikalla. Eikös RKP ja KOK ole porvaripuolueita, jotka vannovat ainakin valtakunnan tasolla kapitalismin nimiin?


      • Jättefin
        TacktillSFP kirjoitti:

        Loviisan nykyinen tilanne on RKP:n & sen hännystelijöiden näköinen ja työn saavutus. Säästä kommenttisi heille. Suomenkielisten torjuntastrategia ja "tylyttäminen" on onnistunut yli odotusten. Fennovoiman hätistäminen täältä oli viimeinen suuroffensiivi ja ei tänne enää ketään merkittävää työllistäjää tule.

        Elinkelpoista teollisuutta työpaikkoineen ei saada tukipolitiikalla. Eikös RKP ja KOK ole porvaripuolueita, jotka vannovat ainakin valtakunnan tasolla kapitalismin nimiin?

        Loviisan pitäisi liittyä Porvooseen. Se on pitemmän päälle ainoa mahdollisuus, koska SFP:n politiikka on saanut valtakunnallisestikin hyvän verokertymän omaavan Loviisan talouden ja infrastruktuurin morjens-kuntoon. Nykyistä Loviisan kaupunkia tarvitsevat enää vain johtavat viranhaltijat, valtaa ja kokouspalkkioita hamuavat kunnallispoliitikot sekä kaikki ne joiden käsi on hillopurkissa. Suurella enemmistöllä eli tavallisilla kaupunkilaisilla ei olisi enää mitään hävittävää kuntaliitoksessa.


      • rotaarijarappari

        Nää "porvari"-puolueiden edustajat ovat hyvin pitkälle hillopurkille hakeutuneita, joille omaetu ajaa kunnan ja sen asukkaiden edun ohi 6 - 0 tuloksella.
        Turhaa on vaatia sisäpiirin ulkopuolella olevia neuvomaan tai hallinnoimaan päätöksentekoa sillä päätösten valmistelusta vastaavat ylisuurta palkkaa nauttivat virkamiehet, heidän ystävät eurooja kuppaavat konsultit ja edellä mainittu hillopurkkiporukka rottareineen ja rappareineen.


      • Statusquå
        TacktillSFP kirjoitti:

        Loviisan nykyinen tilanne on RKP:n & sen hännystelijöiden näköinen ja työn saavutus. Säästä kommenttisi heille. Suomenkielisten torjuntastrategia ja "tylyttäminen" on onnistunut yli odotusten. Fennovoiman hätistäminen täältä oli viimeinen suuroffensiivi ja ei tänne enää ketään merkittävää työllistäjää tule.

        Elinkelpoista teollisuutta työpaikkoineen ei saada tukipolitiikalla. Eikös RKP ja KOK ole porvaripuolueita, jotka vannovat ainakin valtakunnan tasolla kapitalismin nimiin?

        Jaahas, ja on mukava pysyä nykytilanteessa niin tarvitse tehdä muuta kuin olla jälkiviisas ja syyttää RKP ja kumppaneita siitä koska itse ei ole valmis tekemään mitään parantaakseen tilannetta. Korkeintaan tyrmäämään kaikki muiden yritykset ennakkoon. Ei siinä mitään, rohkea taktiikka ja varmasti tuo vahdittavia verorahoja ihan pirusti. :D


      • Skattebetalarebetalar
        Statusquå kirjoitti:

        Jaahas, ja on mukava pysyä nykytilanteessa niin tarvitse tehdä muuta kuin olla jälkiviisas ja syyttää RKP ja kumppaneita siitä koska itse ei ole valmis tekemään mitään parantaakseen tilannetta. Korkeintaan tyrmäämään kaikki muiden yritykset ennakkoon. Ei siinä mitään, rohkea taktiikka ja varmasti tuo vahdittavia verorahoja ihan pirusti. :D

        Nykytilanne on RKP:n työn saavutus, mutta siitäkään se ei ota vastuuta tai edes myönnä tehtyjä virheitä. Virheistä ei oteta opiksi ja siksi hallinto on suorastaan tuomittu toistamaan niitä. Mitkä ovat sitten ne toimenpiteet millä RKP:n johtama hallinto yrittää parantaa tilannetta? Kaupungin vetovoimasuuden parantaminen on ainakin yksi julistettu keino tai niin he ainakin itse luulevat. Sehän "onnistuu" ylikaavoituksella eli värkkäämällä lisää tyhjiä tontteja ja rakentamalla lisää infrastruktuuria, vaikka vanhaakaan ei kyetä pitämään kunnossa. Jyrkässä nousukierteessä oleva veroäyri, romuinfra ja kaljuksi raiskatut metsät ne vasta "lisäävätkin" vetovoimaisuutta.

        Kerroppas Statusguå mitkä ovat Loviisan vetovoimatekijät.


      • Rkpsitärkptätä

        Viime viikon lottonumerot on paljon helpompi luetella kuin seuraavan viikon, eikö?


      • Kakaiseulos
        Rkpsitärkptätä kirjoitti:

        Viime viikon lottonumerot on paljon helpompi luetella kuin seuraavan viikon, eikö?

        Kysymys ei koskenut lottonumeroita vaan Loviisan vetovoimatekijöitä. Yksinkertainen kysymys, eikö?


      • Sepitääluoda

        Niin, jos sen tietäisin, en ainakaan tyrmäisi sitä ennakkoon ja palaisi muistelemaan kuka teki ja mitä teki kun se on jo tiedossa. Jokainen osaa syyttelyn ja jälkiviisaana on helppo päteä., mutta nykytilanne ei parane sillä eikä kilpikonnapuolustuksessa? Ja ennen kuin edes aloitat jankkaamisen, en kuulu, toistan en kuulu viranhaltijoihin, yrittäjiin tms. Olen ihan duurani ja vetovoimat vähissä. Jos jotain vetovoimatekijöihin pitää vastata, niin yhtään työpaikkoja tarjoavaa yritystä ei tuli enää menettää muualle vaan niitä pitää saada lisää ja siihen tarvitaan myös kaupungin apua.


    • TacktillSFP

      Tuetut nakkikioskit eivät enää riitä nostamaan Loviisaa suosta. Viimeiset mahikset menivät Fennovoiman myötä. Lisää työpaikkoja ei ole enää merkittävin määrin tulossa.

      Uudet isolla rahalla kaavoitetut alueet / tontit eivät nekään nosta Loviisan suosta, koska väestökehityksen ja verotulojen merkittäväksi lisäämiseksi tarvitaan massamuutto. Jokusen varakkaan ostamalla attraktiivisella rantatontilla ei ole merkitystä. Myykää nyt ensin jo olemassa olevat kaavoitetut alueet / tontit!

      Missä ovat kaupunkilaisten virkistysalueet, kun kohta kaikki metsät on hakattu ja merenrantakaupungin rannat pirstottu tonteiksi? Infrakin on romuna. Täältä on viihtyisyys kaukana!

      Loviisa on nyt ihan valtaapitävien näköinen paikka! Samoin talouden tila on ihan päättäjien omaa ansiota!

      • Dejavuhuu

        Tai sitten voivotellaan, syytellään ja muistellaan... I rest my case. :D


      • Eioikeinvakuuta

        Telakka=nakkikioski?

        Eikö ollut varaa merenrantamökkiin ja nyt harmittaa, kaikkien muiden vika?

        Kerro mitä virkistysalueita puuttuu tai missä nykyisessä on niin suuri käyttöaste että pitää saada lisää vastaavia?

        Etkö ole löytänyt Loviisasta metsää vai pitääkö sen olla sohvan tuntumassa?


    • Mikäonpelintarkoitus

      Kauppalehdessä vuonna 2011 telakan omistajat hehkuttivat sijoittaneensa entisen Tolkkisten saha-alueelle perustettaviin telakkatoimintoihin 5 miljoonaa ja lupasivat mm. kymmeniä työpaikkoja. Mitä ne nyt sitten tänne tulisivat? Ei tainnut tulla sinnekään niitä työpaikkoja? Porvoon kaupunki ei takuulla sijoittanut latin latia?

      • eiainaniinmiltänäyttää

      • sertifikaatinvarmuudella

        Voi v...u! Eikös samat jutut purreet Loviisan päättäjiin? Hyvä hyvä, kiva juttu ja lisää tulee niin kauan kuin elinkeinopoliittiset päätökset tehdään Mia-Stenu osaamisella ja valmistelulla. Sertifikaatti antaa arvotonta varmuutta päättäjien osaamisesta. Miten telakka hypetys poikkeaa Elteten näytelmästä. Suomalainen viisaus kuuluu näin " ei hullu ole se joka pyytää vaan se joka maksaa". Onneksi se projekti päättyi kun myyjä ilmoitti ettei myy vaikka kupunki tarjoaisi maistaan miljoona euroa.


    • Realistisesti

      Ei voi olla kummastelematta. Minne koneet ja laitteet ova joutuneet.

    • Maksutontiedote

      Homma ei ole lähtenyt käyntiin.

      • Hampuusi63

        Nonii, mites suu nytt pannan?


      • Hampuusikuhle9
        Hampuusi63 kirjoitti:

        Nonii, mites suu nytt pannan?

        Vielä tilinpäätöksen julkaisua vartoon.


    • Eihypetytä

      Kaupungin osittain omistaman Valkon Halli Oy:n tilinpäätöstietoja ei ole vieläkään tiedossa, vaikka oikein kaupunginjohtaja 14.02.2018 valtuuston kokouksessa kertoi, että ne saadaan. Halliyhtiö rakensi infrastruktuurin ja sen pitäisi saada telakkayhtiöltä tuloja kuten esim. vuokraa, jotta se pysyisi pystyssä. Mikä on halliyhtiön taloudellinen tilanne?

      Teknisen lautakunnan pöytäkirjoista ei käy ilmi, että asemakaavan ja rakennusluvan vastaisesti rakennetun hallin uutta rakennuslupa olisi hyväksytty. Ts. halli pitäisi olla käyttökiellossa? Eli hallissa ei pitäisi olla mitään toimintaa?

      Hypetys on edelleenkin ennenaikaista!

    • Hurlumhei

      Kaupunginvaltuusto 14.02.2018 / Pykälä 20

      Osakepääoman sijoittaminen, Valkon Halli Oy

      Pöytäkirjassa käy ilmi, että Loviisan kaupunginvaltuuston osakemerkintään 14.10.2015 myöntämän määrärahan (175 800 euroa) on sijoitettu yhtiön pääoman sijaan yhtiön sijoitetun vapaan pääoman rahastoon. Päätöksen asiasta oli tehnyt yhtiökokous 26.9.2017.
      Millä ohjauksella /valtuudella kaupungin edustaja oli ollut tekemässä päätöstä yhtiökokouksessa , johon sitten haettiin jälkikäteen valtuuston hyväksyntä? Vapaa pääoma tarkoittaa sitä, että halliyhtiö voi käyttää rahat johonkin. Liekö noita rahoja edes enää jäljellä? Mikäli ei ole, niin kenen päätöksellä ne on mahdollisesti käytetty?

    • Khoosaaja

      Veikkaanpa, että Valkon Halli Oy tarvitsee vielä lisää ns. vapaata pääomaa. Pikku stadin bisnesnerot punovat yksinkertaista juonta kuinka sinne saataisiin pumpattua veronmaksajien fyrkkaa ilman, että se tulkittaisiin yritystueksi? Kuinka olisi 450 000 euron korvaus muka "huonosta maaperästä "? Siinäkin on se probleemi, että korvaus kuuluisi tontin vuokranneelle stadin omistamalle sataman kiinteistöyhtiölle ja sekin pulju on taloudellisesti ihan morjens. Tässä olisi oikein diplomityö sertifioidulle kunnallisen osakeyhtiön hallitusosaajalle!

    • Tolkutontamenoa

      Kirjanpitolaki 30.12.1997/1336

      1&
      Tilikaudelta on laadittava tilinpäätös, joka sisältää:
      1) tilinpäätöspäivän taloudellista asemaa kuvaavan taseen;
      2) tuloksen muodostumista kuvaavan tuloslaskelman;

      2&

      Tilinpäätöksen tulee antaa oikea ja riittävä kuva toiminnan tuloksesta ja taloudellisesta asemasta olennaisuusperiaatteen mukaisesti ottaen huomioon kirjanpitovelvollisen harjoittaman toiminnan laatu ja laajuus

      Valtuustolle taidettiin 14.02.2018 selittää, että tilinpäätöstä ei ole annettu, koska ko. yhtiöllä ei ole ollut toimintaa? Selitys on bullshittiä. Vaikka osakeyhtiö ei harjoita toimintaa, tilinpäätöstiedot on kuitenkin ilmoitettava kaupparekisteriin. Kyseinen yhtiö on perustettu jo vuonna 2014!
      Tilinpäätöstietoja ei ole vieläkään saatavissa ainakaan julkisista lähteistä! Kyseessä sentään on osaksi kaupungin omistama osakeyhtiö!

    • Simppeliä

      Valtuustolle taidettiin ylhäältä esiintymislavalta selittää, että Halli Oy on Telakka Oy:n tytäryhtiö ja siksi sen ei ole ollut pakko antaa tilinpäätöstä. Tuosta selityksestä ei voi mennä takuuseen.
      Oli miten oli, niin tieto on veronmaksajien kannalta enemmän kuin loistava. Nimittäin tappiollinen tytäryhtiö voi pysyä pystyssä emoyhtiön myöntämän pääomalainan turvin. Tämänhän kuntayhtiönkin hallitusosaaja tietää kuin vattenia vaan! Tai ainakin pitäisi tietää.

      Mikäli pätäkkä on tytärhalliyhtiöltä lopussa, niin ei muuta kuin pyyntöä emotelakkayhtiön suuntaan.

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 180
      1935
    2. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      52
      1868
    3. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      135
      1568
    4. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      137
      1393
    5. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1324
    6. Nukkumisiin sitten

      Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny
      Ikävä
      4
      1174
    7. Muistatko komeroinnin?

      Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu
      Suhteet
      48
      1152
    8. Naisten tyypilliset...

      Naiset ei varmaan ymmärrä itse miten karmealle heidän tavara haisee. Miehet säälistä nuolevat joskus, yleensä humalassa
      Ikävä
      10
      1133
    9. Syö kohtuudella niin et liho.

      Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on
      Laihdutus
      10
      1109
    10. Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla

      "Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"
      Suhteet
      3
      1108
    Aihe