Muhammadin (rh) avioliitot

Kun tällä palstalla on usein viitattu Profeetta Muhammadin (rauha hänelle) avioliittoihin, haluan puhua niistä ja toivon, että asiasta kiinnostuneet jotenkin noteeraa... kun hän oli 25, hänen työnantajansa kosi häntä, ja hän suostui. Suhde tähän 40-vuotiaaseen Khadija-nimiseen leskinaiseen muodostui läheiseksi ja lämpimäksi. Hänelle Muhammad (rh) kertoikin heti ensimmäiseksi saatuaan ensimmäiset ilmestykset Jumalalta, ja vielä vuosien jälkeen hän kehui ihmisille, kuinka ihana Khadija olikaan.

Sosialistivaikuttaja, journalisti, teosofisen seuran puheenjohtaja Annie Besant sanoi:
"Väitätkö kenties, että tämä mies, joka meni alle 25-vuotiaana naimisiin naisen kanssa joka oli häntä huomattavasti vanhempi, pysyi hänen rinnallaan 26 vuotta, ja sitten saavuttaessaan 50 vuoden iän, iän, jossa ruumiin halut kuihtuvat, olisi mennyt naimisiin halujen ja himojen tyydyttämisen vuoksi? Tämä ei ole oikea tapa ja asenne tuomita ihmisiä. Ja jos katsot niitä naisia, joiden kanssa hän myöhemmin avioitui, huomaat että jokainen heistä oli syynä liittolaisuuden muodostumisessa profeetan ja eri heimojen ja niiden jäsenten välillä, heidän avioliitostaan syntyi selvä hyöty hänen uskonnolleen ja sen seuraajille, tai he olivat naisia jotka olivat suuressa suojelun ja tuen tarpeessa."

No, sittenhän Khadija kuoli, oli hänellä vähän ikääkin ja Muhammad (rh) jäi yksin. Kaverit alkoivat suositella, että hän menisi uusiin naimisiin, joko Sawda-nimisen lesken tai sitten Aishan kanssa. Hän valitsi Sawdan, mistä kylillä huhuttiin, sillä Sawda oli hieman pyylevä, ei mikään "kaunotar".

Sitten hän avioitui nuoren Aishan kanssa. Emme tiedä, minkä ikäinen Aisha oli, mutta tiedämme, että hänen kuukautisensa olivat alkaneet ja että oman aikansa normeilla häntä ei pidetty liian nuorena avioliittoon. Sitten hän meni naimisiin parikymppisen Hafsan kanssa. Syy tähän oli se, että kun muslimit muuttivat Mekasta Medinaan, Muhammad (rh) perusti heille oman valtion, jonka johtaja hänestä tuli. Aishan ja Hafsan isät olivat hänen ystäviään, jotka nousivat valtionjohtajan saappaisiin hänen kuoltuaan, joten heidän piti päästä seuraamaan hänen elämäänsä niin läheltä ja paljon kuin suinkin, oppiakseen ja imeäkseen itseensä kaiken mahdollisen tiedon islamista ja sen mukaan elämisestä, voidakseen johtaa valtiota mahdollisimman islamin mukaisesti.
Muhammad (rh) muutenkin tarvitsi ihmisiä levittämään uskontoa ja kertomaan hänen opeistaan mahdollisimman pitkään, joten oli välttämätöntä, että edes joku hänen vaimoistaan olisi huomattavasti nuorempi kuin hän ja siis eläisi vielä pitkään hänen kuoltuaan. Erityisesti Aisha pystyikin tähän, hän eli pitkään ja opetti uskontoa ja pystyi antamaan Muhammadin (rh) elämästä ja teoista arvokasta tietoa, jota kukaan muu ei. Yllättävän suuri osa meidän päiviimme asti säilyneestä perimätiedosta Muhammadista (rh) on Aishan kertomaa.

Jos Muhammad (rh) olisi ajatellut vain omia etujaan, hän ei olisi koskaan mennyt kummankaan kanssa naimisiin, he eivät olleet "helppoja" naisia. Kumpikin oli suorasanainen, sujuvapuheinen kaveri, jotka tiesivät asiansa. Aisha ei ollut mikään pullantuoksuinen perheenemäntä ja kerran aiheettomassa mustasukkaisuuden puuskassaan heitti Muhammadin (rh) ruoat lattioille ja hajotti lautasen. Hafsa oli temperamenttinen ja teräväkielinen tapaus, joka ei arkaillut ilmaista omaa mielipidettään. (Kerran hänen isänsä suuttui saadessaan tietää hänen väittävän vastaan miehelleen - Muhammad (rh) oli heti puolustamassa Hafsaa.)

Seuraavaksi leski nimeltä Zaynab kosi Muhammadia (rh) ja tämä suostui.
Seuraava vaimo oli edellisen kaima, joka oli Muhammadin (rh) adoptiopojan exä. Avioliiton tarkoitus oli vakiinnuttaa islamin perhelakeja, osoittaa, että islamissa adoptiolapsi ei vastaa biologista lasta (ja siten samalla tehdä pesäero ei-muslimien perhekäsityksiin), sillä biopojan exän kanssa ei voisi mennä naimisiin. Eli tässäkin avioliitossa oli muu kuin henkilökohtainen motiivi.

Muhammad (rh) otti vielä jokusia muita vaimoja, jotkut kosivat häntä, joitain kosi hän. He olivat köyhiä leskiä, yhteiskunnassa, jossa sosiaaliturvaa ei ollut, osalla oli lapsiakin, ja jotkut olivat vihamielisten ihmisten vainon kohteena. He aivan aiheellisesti pelkäsivät turvallisuutensa puolesta, mutta Muhammadin (rh) kanssa naimisiinmentyään ei tarvinnut enää pelätä.

Kun Muhammad (rh) kosi Umm Salamaa, tämä pelkäsi, ettei olisi hyvä vaimoehdokas: "Minusta on tullut hedelmätön nainen ja olen mustasukkainen ja minulla on lapsia." Muhammad (rh) vastasi: "Olen vanhempi kuin sinä; mitä tulee mustasukkaisuuteen, Allah poistaa sen ja mitä tulee lapsiin, Allah ja Hänen lähettiläänsä ovat vastuussa heistä."

Kuinka suosittuja mustasukkaiset yksinhuoltajaäidit ovat edes nyky-Suomen parisuhdemarkkinoilla? Tämäkin liitto osoittaa, että Muhammad (rh) ei pyrkinyt oman elämänsä helppouteen ja mukavuuteen.

Muhammadin (rh) seksielämä herättää yllättävän paljon kiinnostusta. Kyllä hänellä sitäkin oli, mutta täytyy muistaa, että vanha ukkohan (jatkuu...)

15

322

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • hän jo oli, kun hän alkoi ottaa enemmän vaimoja, ja vaimot kertoivat hänen viettäneen lukemattomia öitä rukoillen, Allahia muistellen, pitkiä aikoja, eikä suinkaan aina heidän kimpussaan.

    • Muhammad, tuo tunnettu huijari, sai ilmestyksiä sopivasti omaksi hyödykseen.

      Kaikkein noloin tapaus olis tietysti aisha, joka teki mohammadista lapsenraiskaajan ja pedofiilin. Tätä kunniakasta pedofiiliperinnettä jatketaan ympäri islamilaista maailmaa naittamalla vanhoille perversseille 10 vuoden molemmin puolin olevia tyttölapsia.

      Ihmiskunnan puolesta tunnen suurta myötähäpeää, suunnilleen samanlaista kuin mormonien tapauksessa.

    • dfghfchnfg

      Kaiken voi aina koittaa selittää parhain päin, vaan kyllä se nyt vahvasti viittaa siihen Aisha oli saamassa avioliiton täyttymystä kypsässä yhdeksän vuoden iässä:

      https://en.wikipedia.org/wiki/Aisha#Age_at_marriage

      Irstailijasta ja elostelijasta voi tehdä oikein hyväntekijääkin mikäli on tosi uskovainen, ei mitään uutta siinä.
      Kaikissa kulteissa ja uskonnoissa toistuu sama kaava; ei sitten mitään kertakaikkisen väliä millainen äärimmäinen limanuljaska kultin pääjehu on, aina löytyy uskollisia puolustajia henkeen ja vereen :-/

    • Itkupilli100

      En myöskään pidä Mohammadia pervona pedofilina nimen omaan hänen historiansa vuoksi. Oli naimisissa ensimmäisen, vanhemman vaimonsa kanssa muistaakseni 24 vuotta . Hänellä on aikuisikään kasvanut vain yksi lapsi, tytär . Käsittääkseni hänellä ei ollut lapsia muiden vaimojen kanssa, ei ainakaan kaikkien. Ehkä avioliittoa ei edes käytäntöön pantu kaikkien kanssa? Aika oli eri ja juurikin vallan ja rauhan turvaamiseksi oli naitava tietystä vaikutusvaltaisesta suvusta. Huomionarvoista on , että Mohammed eli suurimman osan elämästään itseään vanhemman naisen kanssa yksiavioisesti. Orjattarista en sitten tiedä. 1. vaimon kuoltua Mohammed oli 49-vuotias . Kuollessaan Mohammed oli 62 vuotias. Villit "pedofiilivuodet" kestivät siis max 13v. Ja varmasti tuohon maailmanaikaan noin nuoren naiminen ei ollut poikkeuksellista. Ajat muuttuvat. Nyt esim.Tunisiassa on laissa 18v määrätty naimaiäksi. Kyllä muslimimaissakin lainsäädännöllä halutaan suojata lapsia.

      • Vastaisitko

        Eikös Egyptissä ole vastikään tehty ehdotus jo ennestään alhaisen ikärajan laskemisesta vielä alemmas?

        Jos Muhammedin tarkoitus oli näin hyveellinen kaikessa mitä hän teki, miksi hän sitten solvaa naisten älynlahjoja, määrittelee heidän perintöoikeudekseen vain puolet miehen vastaavasta, määrittelee naisen surmaamisesta koituvat "sakotkin" vain puoleksi miehen surmaamisesta koituvista, kertoo nähneensä helvetin olevan naisilla kansoitettu, lyö Aishaa... Jatkanko?

        Entäs ne orjatytöt joita hänellä myös lukemani perusteella oli? Tai maantiellä tapaamansa tytön vaihtaminen kahteen mustaan miesorjaan? Miten hänellä oli tällaisia mustia miesorjia?

        Jeesuksella ei ole tuonkaltaista aktiviteettia lainkaan Uudessa Testamentissa.


      • iiioiiii

        Kipeää onkin se, että Muhamadin ja Aishan esimerkkiä noudatetaan turhankin monessa muslimimaissa.


      • Vastaisitko kirjoitti:

        Eikös Egyptissä ole vastikään tehty ehdotus jo ennestään alhaisen ikärajan laskemisesta vielä alemmas?

        Jos Muhammedin tarkoitus oli näin hyveellinen kaikessa mitä hän teki, miksi hän sitten solvaa naisten älynlahjoja, määrittelee heidän perintöoikeudekseen vain puolet miehen vastaavasta, määrittelee naisen surmaamisesta koituvat "sakotkin" vain puoleksi miehen surmaamisesta koituvista, kertoo nähneensä helvetin olevan naisilla kansoitettu, lyö Aishaa... Jatkanko?

        Entäs ne orjatytöt joita hänellä myös lukemani perusteella oli? Tai maantiellä tapaamansa tytön vaihtaminen kahteen mustaan miesorjaan? Miten hänellä oli tällaisia mustia miesorjia?

        Jeesuksella ei ole tuonkaltaista aktiviteettia lainkaan Uudessa Testamentissa.

        En tunne kaikkien perimätietojen syvällisiä merkityksiä, kun en ole islaminoppinut, mutta asioita pitää tarkastella kontekstissaan. Muhammad (rh) katsoi naisten olevan yhtä suuressa vastuussa teoistaan kuin miesten, mitä he eivät olisi, jos olisivat vähemmän älykkäitä, kuten kehitysvammaiset eivät ole.

        Perintö ja veriraha on puolet, kun elättämisen ja toimeentulon hankkimisen katsotaan kuuluvan ainoastaan miehen harteille. Kylmäksi tosiasiaksi jää, että kun perheenisä kuolee ja jostain pitäisi saada jääkaappiin sapuskaa, ettei samoin kävisi itsellekin, ei millään tunne-elämän asioilla ole painoarvoa.
        Muhammad (rh) ei lyönyt Aishaa, vaan sanojensa tehostamiseksi töytäisi rintakehään samalla tavalla kuin ystävällisen tervehdyksen yhteydessä voi läimästä ystävää harteille. Juuri Aisha sanoi autenttisessa perimätiedossa, ettei Profeetta (rauha hänelle) koskaan lyönyt naisia, eikä palvelijoita. (Hadith-kerääjät Abu Dawud ja Ibn Majah ovat ottaneet tuon ylös, autenttisena.)
        Kertomuksessa, jossa Muhammad (rh) näki Helvetissä paljon naisia, tuli selvästi esiin, etteivät naiset olleet siellä sukupuolensa, vaan omien tekojensa ja valintojensa vuoksi.

        Yhteiskunta oli rakentunut orjuudelle. Jos ei Roomaa rakennettu päivässä, niin ei sitä olisi voinut hajottaakaan päivässä. Ymmärrät varmaan, että jos Juha Sipilä haluaisi luopua rahataloudesta ja vaihtaa sen oravannahkoihin, se ei kävisi nopeasti, vaan rahatonta yhteiskuntaa pitäisi markkinoida ihmisille pitkään ja kovaan ääneen parempana vaihtoehtona ja todella tarjota sille vaihtoehtoja, lisäten oravannahkojen saatavuutta ja valaen ihmisiin uskoa rahatalouden huonoudesta. Jos Muhammad (rh) olisi kysynyt kaikilta aikansa orjilta, "haluatteko vapautua nyt?" tuskin kaikki olisivat heti innostuneet ajatuksesta. He olisivat voineet joutuneet ilman tukiverkostoa suureen maailmaan sellaiseen vastuuseen itsestään, jota heillä ei aikaisemmin ollut ollut - orjana olo kuitenkin takaa oman toimeentulon. Siksi orjanpito ei ollut epäinhimillistä, vaan lähimmäisenrakkautta osoitti juurikin tarjota hyvät olosuhteet orjalle ja antaa hänelle sellaisia eväitä elämään, että hän selviäisi tulevaisuudessa itsenäisenä ihmisenä, sen sijaan, että olisi paiskannut uimataidottoman kylmään järveen.


      • not.buying
        Yusraaa kirjoitti:

        En tunne kaikkien perimätietojen syvällisiä merkityksiä, kun en ole islaminoppinut, mutta asioita pitää tarkastella kontekstissaan. Muhammad (rh) katsoi naisten olevan yhtä suuressa vastuussa teoistaan kuin miesten, mitä he eivät olisi, jos olisivat vähemmän älykkäitä, kuten kehitysvammaiset eivät ole.

        Perintö ja veriraha on puolet, kun elättämisen ja toimeentulon hankkimisen katsotaan kuuluvan ainoastaan miehen harteille. Kylmäksi tosiasiaksi jää, että kun perheenisä kuolee ja jostain pitäisi saada jääkaappiin sapuskaa, ettei samoin kävisi itsellekin, ei millään tunne-elämän asioilla ole painoarvoa.
        Muhammad (rh) ei lyönyt Aishaa, vaan sanojensa tehostamiseksi töytäisi rintakehään samalla tavalla kuin ystävällisen tervehdyksen yhteydessä voi läimästä ystävää harteille. Juuri Aisha sanoi autenttisessa perimätiedossa, ettei Profeetta (rauha hänelle) koskaan lyönyt naisia, eikä palvelijoita. (Hadith-kerääjät Abu Dawud ja Ibn Majah ovat ottaneet tuon ylös, autenttisena.)
        Kertomuksessa, jossa Muhammad (rh) näki Helvetissä paljon naisia, tuli selvästi esiin, etteivät naiset olleet siellä sukupuolensa, vaan omien tekojensa ja valintojensa vuoksi.

        Yhteiskunta oli rakentunut orjuudelle. Jos ei Roomaa rakennettu päivässä, niin ei sitä olisi voinut hajottaakaan päivässä. Ymmärrät varmaan, että jos Juha Sipilä haluaisi luopua rahataloudesta ja vaihtaa sen oravannahkoihin, se ei kävisi nopeasti, vaan rahatonta yhteiskuntaa pitäisi markkinoida ihmisille pitkään ja kovaan ääneen parempana vaihtoehtona ja todella tarjota sille vaihtoehtoja, lisäten oravannahkojen saatavuutta ja valaen ihmisiin uskoa rahatalouden huonoudesta. Jos Muhammad (rh) olisi kysynyt kaikilta aikansa orjilta, "haluatteko vapautua nyt?" tuskin kaikki olisivat heti innostuneet ajatuksesta. He olisivat voineet joutuneet ilman tukiverkostoa suureen maailmaan sellaiseen vastuuseen itsestään, jota heillä ei aikaisemmin ollut ollut - orjana olo kuitenkin takaa oman toimeentulon. Siksi orjanpito ei ollut epäinhimillistä, vaan lähimmäisenrakkautta osoitti juurikin tarjota hyvät olosuhteet orjalle ja antaa hänelle sellaisia eväitä elämään, että hän selviäisi tulevaisuudessa itsenäisenä ihmisenä, sen sijaan, että olisi paiskannut uimataidottoman kylmään järveen.

        No, lähimmäisenrakkautta ei ole ainakaan mikään seksiorjuus, vaikka miten vääntelisi.
        Ja onpa kerrassaan rakastava profeetta, sotapäällikkö, jonka ratkaisut sodassa eivät tosiaan olleet mitään inhimillisiä tai rakastavia.
        On tietysti jokaisen oma asia minkälaiseen jumalaan ja profeettaan haluaa uskoa - tai millainen tuntuu uskottavalta ylipäänsä.
        Paljon lempeämpiä, rakastavampia ja viisaampiakin uskontojen perustajia ja profeettoja sun muita löytyisi kyllä helposti...


    • kiitosLuojan

      Alhamdulillah, tässäpä meille ohjenuorta toimiviin suhteisiin

    • valonnopeus

      Kannattaa lukea somalialaisen naisen Ayan Hirsi Alin kirja "Neitsythäkki". Siinä hän kertoo, minkälainen pedofiili tuo muhammed oli. Mies oli 52 vuotias ja hänellä oli 4 vaimoa. Hän kuitenkin halusi ystävänsä 9 vuotiaan Aishan vaimokseen. Ystävä sanoi, että odota, kunnes hän tulee murrosikään. Muhammed ei kuitenkaan halunnut odottaa, vaan meni sivummalle kysymään allahilta neuvoa. tuli takaisin ja sanoi: Kyllä se nyt vain on annettava, koska allah niin vaatii. Mikä muu, kuin pedofiili tällainen mulkku voi olla? Kirjassa Hirsi kertoo omasta ja muiden tyttöjen pimpinsilpomisesta ja muusta somalialaisesta kulttuurista ja tietenkin islamista, joita hän sanoo inhoavansa

    • Mistä muuten tiedätte senkään vertaa, että miten Profeetta (saas) on vaikuttanut toiseen suuntaan. Siihen suuntaan, että olisi paljon olemassa siveellisesti puhtaita naisia ja miehiä.
      Itse muistan etäisesti lukeneeni Hadithin, että Hän (saas) olisi perustanut jopa ainakin
      yhden järjestön tms., jolla oli jokin erityistehtävä. En tiedä kyllä asiasta mitään muuta, vaan vain unelmoin.

      Entä sitten suufilaiset, jotka saattavat tänä päivänä olla ehkä hieman rappiolla asian suhteen, niin kuin monet muutkin, mutta kun he tanssivat valkeissa vaatteissaan niin tulee mieleen, että he pyrkivät voittamaan naissukupuolen ja vetoavat moraaliseen puhtauteen.

      Entä mitä mieltä yleensä olette islamin ja Koraanin kyvystä vaikuttaa siveyteen ja moraaliin ja etiikkaan? Onko nuo täysin vailla vaikutusta vai onko vaikutus positiivinen tai negatiivinen?
      Koraani ei ole pelotteleva kirja asian suhteen niin paljoa kuin evankeliumi kuitenkaan? Ja jopa
      avioerot sallitaan.

      Ainakin jos itse meditoisin tapaavani hänet (saas) kasvoista kasvoihin niin en tahtoisi olla naistenmiehen maineessa. Muistaakseni hän (saas) kehotti erästä ansaria luopumaan toisesta vaimostaan, jotta tulisi kelvolliseksi jonkin. En nyt muista asiaa tarkemmin.

      Pyhien miesten seurassa pyhittyy itsekin, jopa heitä meditoimalla. Se että Profeettaa (saas) jotkut pilkkaavat ja toiset ylentävät pyhien miesten seuraan ei ole kovin hienoa. Aikanaan Imaami Mahdi tekee päätöksen siitä saako pilkkaa olla vai ei ja on sanottu, että kun tuo päätös on tehty kaikki muslimit tyytyvät ja lopettavat terrorin pitämisen.

      Avoimesti tekevät muslimit verrattuna kristittyihin tilintekoa moraalisesta elämästään. Jeesuksen väitetään katolisten toimesta joskus salaisesti menneen naimisiin. Kristityt toimivat mielestäni salakähmäisemmin.

    • valonnopeus

      Kannattaa lukea somalialaisen naisen Ayan Hirsi Alin kirja "Neitsythäkki", missä hän kertoo, että Muhammed oli jo 52 vuotias ja hänellä oli 4 vaimoa ja kuitenkin hän iski silmänsä ystävänsä 9 vuotiaiseen tyttäreen ja halusi hänet vaimokseen. Ystävä sanoi, että odota, kunnes hän tulee murrosikään. Muhammed ei halunnut odottaa ja meni sivummalle kysymään allahilta neuvoa. Tuli takaisin ja sanoi, kyllä se nyt on annettava, koska allah niin vaatii. Tällainen mieshän on puhdas pedofiili. Hirsi kertoo kirjassaan pitävänsä omaa kulttuuria lievästi sanottuna kummallisena ja islamia sanoo inhoavansa. Minä kysyisin, että minkätakia muslimit pyllistelevät mekkaanpäin monta kertaa päivässä?

    • Hyvä puoli tuossa Aisha-tapauksessa on se, että tarina on keksitty. Jotain hyvääkin siis.

      Profeetta Muhammedia (SAAS) ei ole koskaan ollut olemassa. Hänen hahmonsa perustuu 700-luvun lopulla alkaneeseen kansanperinteeseen. Lisätietoa löytyy suomen kielellä esimerkiksi Ilmari Hiidenlehdon blogista: http://hiidenlehto.blogspot.fi/2017/10/

    • Muslim

      Kröhöm nostetaanpas tätäkin ketjua kun on taas ajankohtainen kun näemmä herätti tunteita aihepiiri

    • Myös seksiorjat avioliiton sisällä on islamissa sallittu. "Muhammad salli pitää naispuolisia orjia, naisia ja tyttöjä, jalkavaimoina, olivat he sitten naimisissa tai naimattomia, kun heidät oli saatu taistelussa sotasaaliiksi (Koraani 33:50, 4:24)."

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      57
      5600
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3557
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1682
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      207
      1670
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      83
      1126
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      27
      1107
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      917
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      846
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      71
      829
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      818
    Aihe