Aurinkoista aamua!

Psykoterapeutitar

Mitä oikeasti odotatte elämältä tällä hetkellä? Mihin laskette ehkä päiviä, kuukausia, vuosia?

Itse rullaan iPhadin kalenteria eteenpäin vuosiin, jolloin kaikki asuntovelka on maksettu. Se on niinkuin elämän tärkein päämäärä tällähetkellä. Onneksi aika kuluu nopeasti, mitä vanhemmaksi tulee!

81

1115

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Minulle.iso.toive

      Olen iloinen, että ystävä sai vähän rahaa. Hän on halunnut erilaisiin kesätapahtumiin, ja olen maksanut lippuja teatteriin tms. kohtuuhintaiseen menoon. Nyt toivon että yhdessä pöläytämme vaikka Tangomarkkinoille, Valamon luostariin tms, reissulle Suomessa. Itse maksan omani. No jaa josko maksaisi velkansa minulle. Siis kyse ei ole mistään lottovoitosta. Olen vilpittömän iloinen hänen puolestaan.

      • Ota-pois-omasi

        Maksoiko Kela työkyvyttömyys eläkkeen taannehtivasti, siis hänelle?
        Vai perintönä puolilaho mummonmökki?
        Pyydä pois omasi. Nosta ystäväsi kraivelista vasten tikapuita että nyt loppu sosiaalipummeilu, rahat takaisin tai tulee tangoa turpiin.


      • Törppökö

        "Velkansa" !? Hän on siis pyytänyt sinua kustantamaan itsensä mukaan, vain siinä tapauksessa voi puhua velasta. Jos sinä olet ihan pyytämättä, omasta hyvästä halusta maksanut ystävän mukaasi, hän ei ole sulle mitään velkaa. Hyvä-sana pitää panna kohdallasi sitaatteihin ja kommenttisi perusteella myös vilpittömyys.


      • Minulle.iso.toive
        Törppökö kirjoitti:

        "Velkansa" !? Hän on siis pyytänyt sinua kustantamaan itsensä mukaan, vain siinä tapauksessa voi puhua velasta. Jos sinä olet ihan pyytämättä, omasta hyvästä halusta maksanut ystävän mukaasi, hän ei ole sulle mitään velkaa. Hyvä-sana pitää panna kohdallasi sitaatteihin ja kommenttisi perusteella myös vilpittömyys.

        Hei Ota-pois-omasi ja Törppökö, Korottoman velan annoin, kun olisi menettänyt asuntonsa. Keräsi pikavipit ja maksoi pois antamallani rahalla. Lisänä velkaan oli rattijuoppous, josta kovat sakot. Kovan tien kävi, valtavan kriisin, opetteli rahan käytön ja lopetti viinan. Katsoin sitä touhua vierestä ja pidin opetusluentoja. Olin ainoa, joka suostui auttamaan, pankissakin oli velka piikissä. Tiesin että voin menettää antamani, mutta ylimääräisestä (??) tai lasten perinnöstä, annoin. Lippua tapahtumiin maksoin ihan erikseen, että pysyi järjissään, kun minnekään ei ollut varaa mennä.
        Myi nyt tarpeetonta omaisuuttaan, kun muuttaa palvelutaloon. Uskon, että maksaa kaiken takaisin, saattaa maksaa korkoakin, vaikken sitä pyydä.
        Olen todella iloinen, että pystyin olemaan avuksi yhden elämän pelastamisessa. Ajatelkaa miten helppoa on heittää kolikoita johonkin purkkiin kerääjän kädessä. On paljon vaikeampaa auttaa kurjassa jamassa olevaa ihmistä ja uskoa hänen selviytymiseensä, nähdä myös ne ällöttävät lankeemukset.
        En tiedä saanko sädekehään pääni päälle, kun kerron, että autoin lisäksi pariskuntaa, jotka niinikään omaa tyhmyyttään ajautui ahdinkoon. Myös tämä pariskunta selvisi ja maksaa koko ajan nyt takaisin, ei enää paljoa jäljellä.
        Itse olen aika onnellinen ja onnekas, se olisi ihan oma kertomus, uskon että tietäni seuraa siunaus - kun antaa niin saa.


      • Iloista-antajaa___

        Ok, armahdetaan sitten ajatuksesi. Lienet varsin varakas tyyppi. Monikin tahtoisi auttaa tavallasi mutta sellainen tekisi liian ison loven omaan toimeentuloon. Omat jälkeläiset lasketaan tuosta ajatuksesta pois, heitä autetaan vaikkei olisi varaakaan.


      • Iloista-antajaa___ kirjoitti:

        Ok, armahdetaan sitten ajatuksesi. Lienet varsin varakas tyyppi. Monikin tahtoisi auttaa tavallasi mutta sellainen tekisi liian ison loven omaan toimeentuloon. Omat jälkeläiset lasketaan tuosta ajatuksesta pois, heitä autetaan vaikkei olisi varaakaan.

        Rikkailla on niitä omia metkujaan, kun ei ole rahasta puute.

        Eilen illalla nuoremmalle likalle tuli viesti yhdeltä kaverilta, joka kysyi haluaisiko likka lähteä kaveriksi Kyprokselle. Lähtö olisi ollut heti tänä aamuna ja kaikki oli maksettu etukäteen valmiiksi. Kaveri, jonka kanssa tämän piti lähteä, oli joutunut perumaan lähtönsä viime tipassa.

        Hänelle isänsä kustantaa aina silloin tällöin jonkun etelänmatkan ja maksaa täysylöspidon ja matkat hänen mukaansa lähtevälle kaverillekin. Kerran likka oli kaverina kahden viikon matkalla maksamatta itse siitä mitään, mutta nyt oli vähän liian lyhyt varoitusaika.


      • Hitsiläinensentään

        Sopisiko tuohon nyt: "onni yksillä, kesä kaikilla". Ts. epätasan käyvät muoaliman lahjat.


      • Minulle.iso.toive
        Hitsiläinensentään kirjoitti:

        Sopisiko tuohon nyt: "onni yksillä, kesä kaikilla". Ts. epätasan käyvät muoaliman lahjat.

        Vaan enpä antanut lantteja, kun Kaisaniemen metroasemalla niitä joku pyysi. En myöskään maahanmuuttajalle, jonka lapussa luki: Tarvitsen rahaa lapseni hoitoon. Jos olisi ollut enemmän aikaa, olisin pyytänyt käymään lapsen luona. Jos olisi ruokaa pyytänyt, olisin piipahtanut viereisessä K-marketissa sen ruoan ostamassa.
        Tellukka, ei ne ole metkuja. Oliskohan vaan niin, että toisilla on suuri sydän. Ehkä osaan erottaa ne, joilla on mahdollisuus selviytyä, kun viisastuvat. Olen tänään saanut yhdeltä velalliselta koko velan tilille. On taas mistä seuraavalle antaa. En siis menettänyt mitään, kun korko% käyttötilillä on olematon. En mitenkään erityisen rikas ole. Elän aika askeettisesti, sehän on toki terveellistä, jos valitsee oikeat ruoka-ainekset.
        Kiitos Iloista_antajaa mielipiteestäsi.


      • Villiarvaus-ko

        Jos sinä kommentoit "hitsiläiselle" niiin mistä hemmetistä sinä tiedät, että "Iloinen antaja" on sama tyyppi?


    • siilenä

      Seuraava etappi kesäkuussa. Sen kun selättää niin sitten taas vuosi eteenpäin. Asntolainaan en kiinnitä huomiota enkä sen kummemmin laske, sillä asunnon saa tarittaessa aina myytyä. Joka tapauksessa asumisesta pitää maksaa, mieluummin sitten lyhentää asuntovelkaa kuin maksaa vuokraa. Näin ainakin tällä hetkellä. Suurimmat tavoitteet elmämässä tuntuvat olevan jo saavutetut.

      Odotan leppoisaa elämää, elämyksi ja terveyttä. Siinäpä ne.

    • Olen miettinyt, että jos tulisi isompia rahan tarpeita omaan hyvinvointiin, iloon tai vaikkapa matkusteluun liittyen, voisin ottaa mahdollisimman pitkälle ajalle uuden asuntolainan. Ensin yksi, kaksi tai kolme maksuvapaata vuotta ja sitten mahdollisimman pieniä lyhennyseriä tai mieluiten vain korkojen maksua. En tiedä kuinka pitkäaikaisia lainoja nykyisin voi saada. 20, 30 vuotta tai pitempiä? Jos kyselisi pankeista tarjouksia, voisikohan saada pitkäaikaisen lainan ja todella pienet lyhennyserät?

      Ketä ilahduttaa, että ikäihminen saa asuntolainansa maksettua ennen kuolemaansa? Perillisiä, verottajaa, ketä?

      On myös joitain lainakuvioita, joissa asunto siirtyy lopuksi pankin omistukseen, kun omistaja hyödyntää hinnan. Asunnon voi hyödyntää pienissä erissä omaan käyttöön - tarpeeseen tai huvitteluun. Itse en ryhtyisi tuohon ryhtyisi, koska eihän sitä voi tietää, kuinka kauan elinvuosia riittää.

    • Elän tätä päivää ja iloitsen kaikesta hyvästä, mitä se tarjoaa.
      Kalenterissa on toki monenlaisia merkintöjä, myös tapahtumia, joihin on hyvä valmistautua etukäteen. Välillä tuntuu siltä, että kaikki tärkeät asiat on tullut jo tehdyksi. Se ei kuitenkaan vie iloa elämästä, pikemminkin päin vastoin. On kiva huomata, että on ehtinyt saada toteutetuksi monenlaisia unelmia.

      On ihanaa herätä aurinkoiseen aamuun, valmistautua kiireettä uuteen päivään ja lähteä ihan rauhassa liikkeelle. - Nyt pitää lähteä pukeutumaan ja...

      • Allekirjoitan jokaisen lauseesi. Minä maksoin aikoinani yritysvelkani pois ja jätin osan asuntolainastani maksamatta. En kiirehdi asuntolainan maksamisen kanssa niin kauaa kun saan hyödyn verojen maksussa.

        Useinhan täältä saa lukea näistä omistusasunnoista, joissa pitäis remppaa tehdä, mutta eläkeläisen rahat eivät riitä. Tämäkin asia olisi helppo ratkaista ottamalla mökkiä vastaan lainaa ja pitää sen arvo kunnossa.

        Aurinkoista on täälläkin. Aloitin eilen pakkauspuuhat. Odotan innolla Suomeen paluuta. Sääkartat tosin eivät näytä hyviltä, mutta onpahan siinäkin syy odottaa jotain parempaa.


      • Jokainen-päivä-on-elämä

        Minulle kalenterit eivät ole olleet tulevaisuuden suunnittelua vaan menneiden merkkauksia jälkikäteen, oli ne tärkeitä tai ei. Niitä on vuodelta 1971 alkaen. Mitään tylsää luettavaa en ole koskaan kirjoittanut tyyliin työtön työtön työssä työssä, vaan värikkäitä lauseita, kuitenkin tosiasioita "akka lähti minusta tuli päivän tähti" (ja nauruhymiöitä vaikka silloin ei ollut edes matkapuhelimia).
        Mutta uuden asian eteen jouduin kun otin eläkkeen ulos ja ilmoitin eri tahoille, että olen käytettävissä. Niinpä jouduin ostamaan pöytäkalenterin ja siihen merkkaamaan tulevia työkeikkoja. Enemmän myyn eioota koska pääammattini on eläkkeellä oleminen. Kysyntää kyllä olisi. Tämän hetken merkintöjä on elokuun loppuun. Pakko merkata sillä muistaisiko sitä elokuussa, mitä on sopinut vaikkapa viime kuussa.
        Pidän itselläni päätösvallan siihen, että voin lähteä reissuun tai mökille ex tempore silloin kun sille tuntuu.


    • Ei oikeestaan oo mitään erikoista ,ehkä sitä et mentäis näinkin finaliin ,ihan hyvä olla ja elää.
      Sepelvaltimoitten magnettikuvaus tulossa ,se ainoo orotus listalla pyöräilykelien myötätuulen lisäksi .

    • Oikeasti odotan vain huomista,
      pitkä sairasloma päättyy.
      Olisipa vielä huomennakin aurinkoinen päivä
      silloin pihakin olisi jo paremmassa kunnossa.

    • tuulentiellä

      Odotan, että minulle tulisi "valaistuminen". Että osaisin enemmän elää vain itselleni, ottaa omaa tilaa. Lakata huolehtimasta läheisistäni, usein turhaankin.

      Aurinko paistaa. En koskaan ole nähnyt niin paljon sinivuokkoja kuin eilen uusia polkuja kävellessäni.

    • Kaikki-suunnittelee-ehkä

      Kyl eläkeläiset laskee päiviä omiin hautajaisiin.
      Suunnittelee millaisia kukkia, muistopuheita, ketä sinne saa tulla ketä ei. Sille vittumaiselle alma akalle ei lähetetä kutsua.
      Perintöriidat merkattu testamenttiin valmiiksi, ettei pesänjaos tule perintöriitoja ja silti niitä tulee.
      Ehdot saako mahdollinen puoliso ottaa uuden kumppanin ja milloin, vai onko määräys jäädä roikkumaan ikäryhmiin.

      • eiihanvielä60

        Ehkä raha-asioita ajattelee enemmän kuin nuorempana. On ainakin asiat jotenkin hoidettu.
        Vastaus ap
        Jotain kaikki odottavat, selviytymistä ja seuraavaa rahapäivää, että saisi pienen potin säästöön.


    • En laske päiviä, enkä mieti elinvuosien mahdollista lukumäärää, mutta olen kertonut, että haluan läheisten, ystävien, naapureiden ja muiden asiasta kiinnostuneiden ihmisten viettävän iloisia läksiäisjuhlia, kun olen jatkanut/jatkamassa matkaa toisiin sfääreihin.

      Sanoin myös, että toisin kuin aikoinaan ajattelin, haluaisin kuolinilmoituksen läksiäisjuhlakutsuineen julkaistavaksi valtakunnallisessa päivälehdissä ja netissä, että jokainen kiinnostunut voisi halutessaan osallistua viimeisiin juhliini.

      Olen kertonut asiasta jo useampia vuosia sitten, kun järjestimme jälkikasvun kanssa exmieheni hautajaisia. Niihin aikoihin nousi esille kysymys myös siitä, miten itse haluaisin oman kuolemani jälkeen toimittavan.

      Kun pohdiskelin äskettäin jotain asioita, totesin, että saatan hyvinkin kirjoittaa vielä jonkin puheen tai jutun, jonka joku saa lukea läksiäisviestinäni ystäville. - Toivottavasti ystävät ja tutut muistavat paljon hauskoja juttuja yhteisten vuosien varrelta, jotta myös ilo löytää tiensä juhliin.

    • Kuulastakirkastakaunista

      Kesäloman alkua voisin odotella jos tietäisin milloin se alkaisi. Viime kesänä se alkoi syyskuun ekana päivänä ja taisi olla kesän parhaat säät siinä kuussa.

    • hyvää.tarkoitan

      Minä odotan, että lentävä "hollantilainen" palaa Suomeen. Palsta alkaisi elämään.

      • sillai-mää-orotan

        mää orotan et sinne mattolaiturii iskee salamitsi ja polttaa sen per keleen laiturin poroseks ja saa siin mennä mettääki jokune hehtar. mökeiskää ei nii välii.


      • tirkistelijät

        Älähän nyt. Odotan innolla kuvia kukkasista kantojen päällä. Viinilaseja laiturilla ja Helgan kylvyssä.


      • Kateutta parhaimmillaan😆


      • mul-on-kaikkei

        mitä maakarin kateut? on meil muillakii möksei ja laitureit ja kantoi ja risui ja pensai ja puskei ja järviki näkyy kun katolle kiipee ja nousee tikkaille, siel harjalla pitää piipust kii ettei kaaru.
        vain muija puuttusee mut eihä se kuulu kalustukseen sillai, enkä viitti ottaa sisustus elementiks jos se ei alka vakavanpaan.
        sitä paitti mun 21 piksin leica ottaa parhait kuvii vai ampiaisen takapuolest.


      • mul-on-kaikkei kirjoitti:

        mitä maakarin kateut? on meil muillakii möksei ja laitureit ja kantoi ja risui ja pensai ja puskei ja järviki näkyy kun katolle kiipee ja nousee tikkaille, siel harjalla pitää piipust kii ettei kaaru.
        vain muija puuttusee mut eihä se kuulu kalustukseen sillai, enkä viitti ottaa sisustus elementiks jos se ei alka vakavanpaan.
        sitä paitti mun 21 piksin leica ottaa parhait kuvii vai ampiaisen takapuolest.

        Jos sulla on kaikkea, et siitä numeroa tekisi tai muiden omistuksia vähättelesi. Sitä paitsi kirjoitit.... meil on muillakii ...jne, mistä sinä tiedät kellä on ja kellä ei, tyhmä olet ja se ominaisuus minulta puuttuu. Yksi ominaisuus josta joudun joskus kärsimään on suorasanaisuuteni. Miksi pitäisi edessä lääpistellä ja nurkan takana paskaa jauhaa.


    • Tiritiriteijaa

      Lasken päiviä siihen, että pääsen varhennetulle vanhuuseläkkeelle ilman varhennusvähennystä.

      Miksi minä?

      Onhan mm. ex-mieheni voinut jäädä vastaavaan tilaan ilman näin suuria odotusarvoja tultuaan aikoinaan ennen tätä hallitusta irtisanotuksi suuresta kansainvälisestikin tunnetusta firmasta.

      Tapasin joulukuussa entisen kollegani, joka oli oikeutettu ihan oikeaan eläkkeeseen 60-vuotiaana kuten olisin ollut minäkin, ellen olisi ollut pätevöitymiskoulutuksessa juuri kyseisenä vuonna, kun eläkeiästä sai itse päättää.

      Ei hemmetti! Täytyy löytyä joku puolustamaan meikäläistä työtöntä, joka on joutunut tähän kurimukseen, että pitäisi hakea sokkona 12 työpaikkaa kolmen kuukauden sisällä saadakseen pitää työttömyysturvansa, joka on jopa tulevaa eläkettä huonompi.

      • hytinäx1

        Kyllä teillä Suomessa on aivan liian löysät vaatimukset työnhakuun. 12 hakemusta kolmessa kuukaudessa! Täällä länsinaapurimaassa täytyy hakea työpaikkaa joka päivä ja töitä täytyy hakea koko Ruotsista ja olla valmis muuttamaan jos saa työpaikan.
        Sain hakemani uuden työpaikan täytettyäni 60v , kerkesin olla työttömänä noin vuoden (vaikkakin tein lyhyitä viransijaisuuksia myös sen työttömyyskauden aikana). Vuoden aikana meni työhakemuksia minulta 100 km etäisyydelle niin etelään, pohjoiseen kuin itäänkin noin 400 kpl.
        Mielummin minä teen terveenä ihmisenä töitä kuin odeottelen että ne 300 työttömyystuki päivää ovat menneet umpeen.


      • 1lesken

        Tiri
        Olen 62-vee ja työtön. Laitoin netissä Kelaan hakemuksen, että haluan varhennetulle vanhuuseläkkeelle. Täytän kesällä 63-vee. Mutta mikä kumma on varhennusvähennys? Minulla ei ole aikomustakaan hakea mitään 12 työpaikkaa. Teen niin paljon vapaaehtoistyötä, etten jouda TE-keskukseen. Lesken


      • hytinäx1 kirjoitti:

        Kyllä teillä Suomessa on aivan liian löysät vaatimukset työnhakuun. 12 hakemusta kolmessa kuukaudessa! Täällä länsinaapurimaassa täytyy hakea työpaikkaa joka päivä ja töitä täytyy hakea koko Ruotsista ja olla valmis muuttamaan jos saa työpaikan.
        Sain hakemani uuden työpaikan täytettyäni 60v , kerkesin olla työttömänä noin vuoden (vaikkakin tein lyhyitä viransijaisuuksia myös sen työttömyyskauden aikana). Vuoden aikana meni työhakemuksia minulta 100 km etäisyydelle niin etelään, pohjoiseen kuin itäänkin noin 400 kpl.
        Mielummin minä teen terveenä ihmisenä töitä kuin odeottelen että ne 300 työttömyystuki päivää ovat menneet umpeen.

        Teillä on noin 10 miljoonan populaatio ja kruunu.
        Meitä on 5.5 miljoonaa ja meillä on euro.


      • 57v-otin-eka-eläkkeen

        "Tiritiriteijaa"
        Vähänpä teistä kukaan seuraa yhteiskunnan käytäntöjä JOS olette JO 60 täyttäneitä?
        Silloin ei sellaista byrokraattia ole joka pakottaisi teitä etsimään töitä tai edes töihin.
        Korvaukset juoksee kunnes eläke koittaa varhennettu tai virallinen 64 - 65 vuotiaana.


    • tomumaija

      En oikeestaan muuta kuin päästä takaisin tomuksi.

      • Tomut-purkkiin

        Mutta pitää varoa tomutusta ettei leviä pölynä pitkin maisemia, menee vielä jonkun henkeen se tomu.


    • reppuriika

      Sananl. 4:18 - Mutta vanhurskasten polku on kuin aamurusko, joka kirkastuu kirkastumistaan sydänpäivään saakka. ..

      Tämä alkaa olla nykypäivän mottoni. Vanhurskaus ei tarkoita että on niin viimeisen hyvä ihminen vaan että on saanut tulla Kristuksen armahtamaksi Jumalan valtakunnan kansalaiseksi.
      Se ettei aikaa maan päällä ole enää paljoa, parhaimmillaankin enää noin kolmannes jäljellä. Muistan erään traagisen tapauksen 31 vuoden takaa ja se tapahtui perhepiirissä samoihin aikoihin kuin Tsernobylin onnettomuus Ukrainassa. Ei siitä niin kovin kauan tunnu olevan.

      Tässä on nyt käsissä kahden viikon aikana eräs hyväntekeväisyyskampanja ja se on työn alla ja vastuullani. En ajattele ja unelmoi mistään suuresta vaan minulle riittää edessä oleva kesä ja hetkittäin eteen tulevat haasteet ja tehtävät. Elämä on ihan kivaa, jännää ja vaihtelevaa koko ajan ja jokainen päivä on erilainen.

      Aloittaja makselee asuntovelkaa ja se kai on minunkin suurin päänvaivani tulevaisuuteen nähden. Velkaa ei ole, mutta pitäisi tehdä täydellisen perusremontti ja siihen en kyllä mielellään ryhdy. Myös putkiremontti on taloyhtiössä edessä. Kun on asunto hyvällä paikalla ja kauan asunut niin kodikseen tämän tuntee. Se vain on hankalaa, että on reilun kilometrin päässä taajamasta, ei ole hissiä ja autottomana on hankala asua kun ikää tulee.
      Kun talo vanha ja asuu paikkakunnalla ettei asunnot mene kaupaksi niin ei oikeastaan kannata ryhtyä kalliiseen remonttiin. Aika hitaasi osakkeet menevät kaupaksi täällä kulmalla hyvänkin remontin jälkeen. Pitäneekö yrittää asua niin pitkään kuin kuntoa on ja pystyy tässä olemaan ja yrittää myydä sitten hinnalla jonka sattuu saamaan ja mennä sitten vuokralle kaupungin eläkeläisasuntoihin.
      Aikoinaan sain tämän asunnon ihmeellisenä Jumalan johdatuksena ja luotan siihen, että kyllä kai Luoja antaa ajallaan viisauden ja vinkin seuraavaan askeleeseen.

      Vuosi sitten pääsin vaiheeseen, ettei palkkatöitä ole pakko tehdä ja aika suorastaan laukkaa ja rynnistää eteenpäin. Suorastaan nautin täysin rinnoin elämästäni. Sitten kun ei jaksa enää puuhastella seurakunnan ja muun toiminnan parissa, voisin kai minäkin tehdä muutamia eläkelläismatkoja ja retkiä lähelle Viroon, kotimaassa kylpylöihin ja kulttuurikohteisiin. Niin sitten kun alkaa olla siinä köpöttely- ja varsinaisessa seniorivaiheessa.
      AlfaTV:stä, kanava 15 tulee iltaisin usein mukavaa ohjelmaa senioreille.

    • Aloitukseen,
      Tässä vaiheessa elämä on simppelimpää ja toiveet on pieniä hippusia,. Läheisille toivon ettei oikein ikäviä asioita kohdalle tulisi, tosin vuorien yli jokaisen on elämässään kivuttava päivä kerrallaan, eikö..
      Aurinkoista kesän odotusta kaikille---------

      • Psykoterapeutitar

        Komppaan ja aurinkoa kaikille myös☀️


      • Pakenen-vuorille

        Joo vuorien yli on kiivettävä aina kun painan lähetä nappia, "klikkaa kuvia joissa on vuoria".
        Siis edelleen ne vuoret. Välillä kaupan julkisivuja, harvemmin liikennemerkkejä enää.


      • Psykoterapeutitar

        Maailma on ihmeellinen paikka ja kaikki on sattumasta kiinni, eikä kaikkeen voi mitenkään vaikuttaa. Täytyy vastaanottaa, mitä eteen tulee, vaikka sitten vuori😉


    • Minä odotan miehen kesäloman alkamista ja asuntovaunu kohti lappia.

    • tööttt

      Elämässä on aina saanut tottua siihen että mitään menettämäänsä koskaan saa takaisin --
      - lievästi tai leveästi hiukan harmittaa toi ainainen eläkeläisongelmaksi noteerattu perintöjen veivaus sinne, tänne tai tuonne - jokseenkin röyhkeää käytöstä ja pohjanoteerausta.
      Käväisin kirpparilla - löysin lehden, jonka ostin - kadotin aurinkolasini, ainut äidin perintö - näkövammaisen erikoislasit, hinta aikoinaan oli yli 1000 e, mulla ei ikänäs ollu voimia ja varoja työpäivieni jälkeen lähteä kuikuileen mitään apua missään asiassa mistään suunnasta
      - sisäilman laatu kirpparilla erittäin huono, hapeton - voimia sillekin nuorelle rouvalle, joka asiakaspalvelijana ja kassana kirpparilla tänään toimi.

    • tööttt

      Vanhurskaus kaiketi tarkoittaa oikeamielisyyttä
      - ken ihmismielen määrittäisi
      - et voi kurkistaa kenenkään päänupin sisään
      - tai pupilleista syynätä, onko joku aineissaan tai ilman - kera maahanmuuuttajainsa tai aivoverenvuodon jälkeen - vain toisen silmäterän ollesssa laajentunut.
      Halvausoireiden esiintyessä vastakkaisella kehon puolella.
      Tiedän toki vastenmielisyyteni, minuakin pidetään patologisena tällä paikkakunnalla - kertoihan joku jo aiemminkn että on käynyt murhainfonkin sivustoilla ja täyttää päänsä hömpällä ja kuvittelee asioita - mutta kun nekään asiat mitä ihmiset sielläkin pohtii ...
      - ellei ole ihmisten ja yhteisöjen asioita - kenen sitten?
      Mua vähän suututti alueen lapset. Asiani oli - kun naapurin rva joku vuosi sitten istutti krookuksen mukuloita naapurivanhusten tienpenkkaan - kevätiloa iäkkäille huonokuntoisille
      ja samassa rinteessä hieno muurahaiskeko, jota vuosikausia vaalittu - ottaisimme oppia muurahaisistakin- niin eikös pojankoltiaiset hakanneet pesän tohjoksi kepeillään
      - vetivät parimetriseksi viivaksi ja totesivat että sehän on kun pimpinkuva kun noi heinämättäät laidoilla kasvaa ja tyttöset keräsivät maasta krookuksensipulit omiin purkkeihins.


      - ei Jeesuskaan aikoinaan tullut maan päälle terveitä parantamaan vaan kadonneitakin etsimään
      - liittämään heitäkin laumaansa - elävien tai kuolleitten joukkoon - siinkö syy miksi minfon selailu todettu hömpäksi jos omaisiakin kolme on löydetty kuolleina kodeistaan`?
      Kuolleet eivät vainoa i hmisiä - niin tekevät vain elävät - kuka mistäkin syystä.

      Lisääntynyt päihteiden ja huumeiden käyttö on vuosisataista piinaa alueella kuin alueella
      . sen myotä myös lisääntynyt rääviys ja piina kohdistettuna uupuneisiin, väsyneihin ja särkyneisiin ihmisinkin - tekis mieli sanoa kuin mäkihypyporukat - että mäessä oomma kovia
      mutta yksityiselossa herkkiä ja äärimmäisen tarkkoja---------
      - jos kurkussa tai nenussa räkää, näinä päivinä se kuulemma kannattaa niellä - voi toimia antibiootin tavoin - aikana, jolloin useimmat vanhat lääkkeet tehottomia.

      • tööttt
        " samassa rinteessä hieno muurahaiskeko, jota vuosikausia vaalittu - ottaisimme oppia muurahaisistakin- niin eikös pojankoltiaiset hakanneet pesän tohjoksi kepeillään
        - vetivät parimetriseksi viivaksi ja totesivat että sehän on kun pimpinkuva kun noi heinämättäät laidoilla kasvaa ja tyttöset keräsivät maasta krookuksensipulit omiin purkkeihins."

        Muurahaiset ovat vaatimattomia, yhteisöllisiä, taitavia rakentajia ja pesät ovat ilmastoituja soluasuntoja, kestävät pakkasia, sateita ja myrskyjä. Ne ovat *vuosien *työn *tuloksia ja ihminen tuhoaa sen hetkessä- kuten tekstissäsi mainitset.
        On paljon pieniä tekoja, joilla voi pelastaa jonkun ihmisen päivän, hymyllä ja hyvillä sanoilla, mutta aivan yhtä helposti voi tuhota monien ilon muurahaispesän kasvun seuraamisesta.


    • Minä odotan että lumisadetta ei tulisi tänne ja että maa lämpenisi nopeesti niin saisin rakennetuksi kompostin pihanperälle ja sen päälle ruokamultaa ja pattypanit ja butternut squashit maahan. äkkiä, muuten ne ei kerkiä.
      Että uusi satsi kurkkua itäisi sopivasti kun maa on lämmintä ja saisi sitten kurkut ja tomaatitkin kasvimaahan. Että ulos jo viemäni auringonkukan ja ruiskaunokintaimet eivät hyytyisi hallaöinä.
      Että saisi porkkanan ja sipulin kylvettyä.
      Että joku tulis katsoon miski mun skriivari ei kirjoita. (olen jo tutkinut asiaa itse ja mun teknillisten tietojeni koko reservi on käytetty loppuun)
      Että saisin verensokerit hinattua alle kymmeneen ilman insuliinipiikkiä.
      ***
      Odotukset ovat nyt aika pieniä ja lyhyellä viiveellä.

      • Mistäspäin se lumisade on tulossa?
        Tuossa parvekkeella istuessa huomasin äsken, että heittelee niinkuin jotain valkoista taivaalta. Koivuissa on jo pienet lehdet muutaman päivän helteitten jäljeltä.


      • Tellukka kirjoitti:

        Mistäspäin se lumisade on tulossa?
        Tuossa parvekkeella istuessa huomasin äsken, että heittelee niinkuin jotain valkoista taivaalta. Koivuissa on jo pienet lehdet muutaman päivän helteitten jäljeltä.

        Tukholman pohjoispuolella on sadellut vähän lunta tänä aamuna. Pohjoisesta ja lännestä, mutta me ollaan niin lähellä merta että se ei taida meille yltää.


      • Olen jo muutamana kesänä ostanut valmiiksi kukkivia tai jo hedelmiä kantavia kasviksia puutarhaani. En ota enää tressiä ehtivätkö kypsiksi kesän aikana. Ensi viikolla isken sormeni multaan jos sää Suomessa sen sallii.

        Tänään täällä on harmaa sumuinen päivä 13 C. Sopiva päivä sisähommille.


      • korppis kirjoitti:

        Olen jo muutamana kesänä ostanut valmiiksi kukkivia tai jo hedelmiä kantavia kasviksia puutarhaani. En ota enää tressiä ehtivätkö kypsiksi kesän aikana. Ensi viikolla isken sormeni multaan jos sää Suomessa sen sallii.

        Tänään täällä on harmaa sumuinen päivä 13 C. Sopiva päivä sisähommille.

        Fuskaamista!


      • korppis kirjoitti:

        Olen jo muutamana kesänä ostanut valmiiksi kukkivia tai jo hedelmiä kantavia kasviksia puutarhaani. En ota enää tressiä ehtivätkö kypsiksi kesän aikana. Ensi viikolla isken sormeni multaan jos sää Suomessa sen sallii.

        Tänään täällä on harmaa sumuinen päivä 13 C. Sopiva päivä sisähommille.

        Likka oli ostanut keittiönsä ikkunapenkille minitomaatin taimia, missä oli jo osa kypsiä tomaatteja ja lisää näkyy kasvavan ja kypsyvän sitä mukaa kuin niitä nopsii siitä salaatteihin.
        Ihan kätevää. Aina taatusti tuoretta tomaattia.


    • Pikkuapulainen

      No joo, saivartelen nyt vähän: odotan elämältä? Eikö mieluummin odotan itseltäni? Jollei minua ole, ei ole elämäänikään ja silloin on kai aika turhaa asetella elämälle toiveita.

      Odotan itseltäni, että saisin lisää enegriaa, jotta elämäni olisi helpompaa. Siis henkisesti. Onneksi talvi on takana.

    • Lasken päiviä äitienpäivään. Silloin menemme siskojeni kanssa tervehtimään äitiämme. Vien tekemäni täytekakun mennessä ja siskojen kanssa kolmisin ostimme yhteisen lahjan joka ei ole tavara vaan elämys.

      • maailmanpyöräilijä

        Minkä ikäinen äitisi on. Ainakin teräsmuori, jos jaksaa hankkia elämyksiä.


      • maailmanpyöräilijä kirjoitti:

        Minkä ikäinen äitisi on. Ainakin teräsmuori, jos jaksaa hankkia elämyksiä.

        Hah, elämys se on jalkahoitokin, siis ei tavara. Seinäkiipeilyäkö ajattelit?


      • etteköstemuista
        siilenä kirjoitti:

        Hah, elämys se on jalkahoitokin, siis ei tavara. Seinäkiipeilyäkö ajattelit?

        Joku 90 vuotta täyttänut suomalainen rouvahan hyppäsi muutama vuosi sitten benjiihypyn dubbelina....


      • etteköstemuista kirjoitti:

        Joku 90 vuotta täyttänut suomalainen rouvahan hyppäsi muutama vuosi sitten benjiihypyn dubbelina....

        Juu. Mun äippä vois mun kanssa ehkä lähteä mutta mulla menis pupu pöksyyn molempien puolesta😁


      • siilenä kirjoitti:

        Juu. Mun äippä vois mun kanssa ehkä lähteä mutta mulla menis pupu pöksyyn molempien puolesta😁

        Ostin vanhemmalle likalleni (taisi olla 30-vuotislahja) laskuvarjohypyn.
        Sitten alkoi itseäni peloittamaan sellainen ajatus, miten se epäonnistuu ja hän pläsähtää maahan märkänä länttinä ja syy on minun.
        Itse hän oli kamalan innostunut siitä, mutta minun vaatimukseni oli, ettei kerro minulle koska hän sen hypyn tekee eikä minun tarvitse olla näkemässä sitä, sillä olisin joutunut sumuttamaan nitroa kielen alle yliannoksen.
        Sitten kerran tuli nuoremmalta likalta videoviestin siitä onnistuneesta hypystä ja sain huokaista helpotuksesta.


      • Tellukka kirjoitti:

        Ostin vanhemmalle likalleni (taisi olla 30-vuotislahja) laskuvarjohypyn.
        Sitten alkoi itseäni peloittamaan sellainen ajatus, miten se epäonnistuu ja hän pläsähtää maahan märkänä länttinä ja syy on minun.
        Itse hän oli kamalan innostunut siitä, mutta minun vaatimukseni oli, ettei kerro minulle koska hän sen hypyn tekee eikä minun tarvitse olla näkemässä sitä, sillä olisin joutunut sumuttamaan nitroa kielen alle yliannoksen.
        Sitten kerran tuli nuoremmalta likalta videoviestin siitä onnistuneesta hypystä ja sain huokaista helpotuksesta.

        Juu, parempi pysytellä vaan noissa hemmotteluhoidoissa :).


    • Per-kel

      Levolle lasken Luojani.....

    • Heikunkeikku

      Huomenta täältä.
      No oikeesti odotan huvilalle pääsyä ja myös, että tää pirun kylymä ilma häippäis pois.
      Mun pavunvarret ovat venyneet niin pitkiksi, että sekin ottaa kaaliin. Eikä ole tiedossa koska voisin edes suunnitella niiden istuttamista pihalle.
      Oikeestaan se on teidän vika:) Mitä te palstalaiset aloitte niin aikaisin kirkumaan siementen tökkäilemisistä multaan. Mulle tuli tunne, että munkin pitää ja niin aloin tökkimään ja tässä sitä nyt ollaan. Monen monituista ruukkua ruikuttamassa pihalle, mutta kun ei voi niin ei voi. Voi voi.

      Niin siis palatakseni aloituksen aiheeseen.
      En pahemmin odottele mitään erikoista. Vain tuota, että voisin mennä omalle saarelle hyttysiä huitomaan, siivoamaan paikat kuntoon hikihelmien koristellessa otsaa, pihatöitten tekemistä ja lintujen laulua.
      Pienet odotukset muorilla häh?
      Noup, mulle isoja odotuksia.

      • Psykoterapeutitar

        Se on ihan hyvä, että on erilaisia odotuksia! Auttaa näkemään yksineläjän maailmaa laajemmin ja taas sain muuta ajateltavaa tältä 60plus porukalta. Joskus ne vaan oman elämän marginaalit tuppaa kavetua liian pieniksi, eikä aina pääse irti omista ajatuksistaan.

        Kiitos taas jutuista!


      • "Heikunkeikku"

        Pari tuntia sitten tulin mökiltä.
        Puoli matkaa satoi lunta koko-ajan.
        Piti olla Sunnuntaihin asti.
        Pashat!
        Minä en suostu hiihtämään.
        Minä haluan löhötä helteellä, hyvässä tuolisssa, varjon pulella.
        Koti-Suomessa.
        Maailman olen jo nähnyt.
        Noh, komea Haukka tms. Valko-Pää-Meri-Kotka nökötti laiturilla, kun kävin ottamassa laatikosta pari tölkkiä.
        Onneton arkimus, lehahti heti tiehensä.

        H.


      • Psykoterapeutitar

        Just vaikka sitten näitä "mökkijuttuja"😉 Minä, jos "mökille" menisin, niin varmaan törmäisin puuhun katkaisisin koipeni kanervikkoon ja hukkuisin järveen. Maan möyrimisestä en mitään ymmärrä. Mummonikin haki marjat ja perunat torilta.

        Kaikenlaista, kukin tyylinsä mukaan😄


      • eppu2
        Psykoterapeutitar kirjoitti:

        Just vaikka sitten näitä "mökkijuttuja"😉 Minä, jos "mökille" menisin, niin varmaan törmäisin puuhun katkaisisin koipeni kanervikkoon ja hukkuisin järveen. Maan möyrimisestä en mitään ymmärrä. Mummonikin haki marjat ja perunat torilta.

        Kaikenlaista, kukin tyylinsä mukaan😄

        Tiedätkös, että puu on Suomen kulta. Eikä sitä puhdasta vettäkään ole kaikilla.
        Nekin marjat ja perunat mitä mummosi haki torilta on joku työllään sinne järjestänyt.
        Nii, että kaikenlaista.


      • hunksz kirjoitti:

        "Heikunkeikku"

        Pari tuntia sitten tulin mökiltä.
        Puoli matkaa satoi lunta koko-ajan.
        Piti olla Sunnuntaihin asti.
        Pashat!
        Minä en suostu hiihtämään.
        Minä haluan löhötä helteellä, hyvässä tuolisssa, varjon pulella.
        Koti-Suomessa.
        Maailman olen jo nähnyt.
        Noh, komea Haukka tms. Valko-Pää-Meri-Kotka nökötti laiturilla, kun kävin ottamassa laatikosta pari tölkkiä.
        Onneton arkimus, lehahti heti tiehensä.

        H.

        Mitä väliä sillä on vaikka sataisi märkiä rättejä pilvistä jos istuu vain sisällä ja katselee välkkyviä ruutuja ja välillä käy vaan hakemassa oluen jääkaapista?


      • Paloma.se.co kirjoitti:

        Mitä väliä sillä on vaikka sataisi märkiä rättejä pilvistä jos istuu vain sisällä ja katselee välkkyviä ruutuja ja välillä käy vaan hakemassa oluen jääkaapista?

        Minä haluan löhötä helteellä, hyvässä tuolisssa, varjon puolella.

        H.


    • eppu2

      Tällä hetkellä tahtoisin, että tuo elohopea kokoaisi ylemmäs tuolla ulkomittarissa. Mutta vielä eivät sitä lupaa, ehkä viikonlopulla sitten.
      Velkaa en ole kenellekään, eikä kukaan ole minulle. Joten tasapaino siinä asiassa on taattu.
      Rauhallista elämää tosin toivoin, ettei kamalia mielenjärkytyksiä tulisi. Vaan sehän se tulee mikä on tullakseen.

      • New-age

        Komppaan.

        Lisäksi odotan, että ituperunat, jotka istutin maahan toissapäivänä, riehaantuvat kasvamaan ja toimittavat edes lilliputtiperunoita Juhaniksi.
        En oikeasti odottele mitään suuria juttuja. Pikkuetappeja mieluummin.
        Mieluummin elän tässä päivässä.
        Talvella kirjoitimme paljon keväästä. Nyt kylmää kevättä on ollut ihan riittävästi. Olisi niin kiva fillaroida topissa ja shortseissa alkukesän illassa, kun vihreys ei ole viellä täynnä ja kun auringonlaskut ovat babyväreissä, pastillia koko taivaanranta. Siinä sitten lintujen liverrys taustalla. Yes. Tätä odotan.


      • hyväasento
        New-age kirjoitti:

        Komppaan.

        Lisäksi odotan, että ituperunat, jotka istutin maahan toissapäivänä, riehaantuvat kasvamaan ja toimittavat edes lilliputtiperunoita Juhaniksi.
        En oikeasti odottele mitään suuria juttuja. Pikkuetappeja mieluummin.
        Mieluummin elän tässä päivässä.
        Talvella kirjoitimme paljon keväästä. Nyt kylmää kevättä on ollut ihan riittävästi. Olisi niin kiva fillaroida topissa ja shortseissa alkukesän illassa, kun vihreys ei ole viellä täynnä ja kun auringonlaskut ovat babyväreissä, pastillia koko taivaanranta. Siinä sitten lintujen liverrys taustalla. Yes. Tätä odotan.

        Näinkö?
        http://www.iltalehti.fi/seksuaalisuusjasuhteet/2012070915820946_se.shtml


      • New-age

        Juuri noin. Mutta mulla on ky-pä-rä. Huom.


      • EnpäTiennytkäänMie
        hyväasento kirjoitti:

        Näinkö?
        http://www.iltalehti.fi/seksuaalisuusjasuhteet/2012070915820946_se.shtml

        Löysin monta kiinnostavaa juttua.
        Myös ihan uutta tietoa.

        Suosittelen sivussa pikkuruuduissa esitettyjen juttujen lukemista.
        Viisi kertaa viikossa laukeaminen pienentää merkittävästi miehen eturauhassyöpäriskiä!

        Monta muutta uutta tietoa minullekin, vaikka luulin jo melkein kaiken tietäväni.


      • New-age
        New-age kirjoitti:

        Juuri noin. Mutta mulla on ky-pä-rä. Huom.

        Luin muuten tekstin vasta nyt.
        Jaa-a hah. Hermoissani en ole havainnut mitään vikaa, vikaa. Kiukkuhermo joskus kiristyy. Empiirinen tutkimukseni on noin 60 vuoden ajalta.
        Mutta klipin tutkimus on nollatutkimus. Ajatella, että tuollaiseen saa apurahaa. Ja miten, kysyn miten on tutkittu. Hmmmm.
        Sen voin myöntää, että ensimmäisen pyöräretken jälkeen seuraavana päivänä tiedän fillaroineeni. Mutta eikös kaiken yht'äkkisen liikahtelun jälkeen käy noin.
        Eikös 60-70-luvun farkkumuotia pidetty aivan liian kireänä? vaikka lahkeet lepattivat.


    • helisevä55

      Nyt lähisuunnitelma on äitienpäivä, jota vietän äitini kanssa ja teemme kaikkea kivaa. Kiva jutella ja laittaa hyvää ruokaa. Vietän lähes viikon hänen seurassa. Kesältä odotan, että osaisin vähentää työntekoa ja tekisin yhden reissun ihan sinne mihin itse haluan. Toki odotan omenapuiden kukintaa

    • Toivoa elämältä-----8/5 tuli täyteen 10 vuotta vaimoni kuolemasta. Olen ajatellut paljon elämää te 60 olen 70 tuli 18/2.

      Kun elämä lähestyy loppua täytyisi ehkä ajatella....minä itse olen kokenut tavallaan nuoruuden toisen kerran. Olen löytänyt kauniin ja viisaan naisen, olemme olleet yhdessä puoli-viikkoa vuodet hän täällä koska minulla on puutarha jne.

      Haaveita pitää aina olla ja samalla muistaa rakkaudella kaikkea vanhaa, vaikka ei olisi hyvää.

      • New-age

        Kirjoitat lämpimästi. Nuorihan sinä vielä olet. Toivotan hyvää vointia ja mukavaa kesää. Molemmille.


      • New-age kirjoitti:

        Kirjoitat lämpimästi. Nuorihan sinä vielä olet. Toivotan hyvää vointia ja mukavaa kesää. Molemmille.

        Kiitos. Olen vanha muistan kaikki 2 vuotiaasta, tämä on hyvä tai pahuus. Musta-valkoista kuvista pidän, sain tehdä suuria kuvia Kaarinan vanhoista kuvista, siellä näkyi tavallaan rikkaus vaikka he eivät olleet rikkaita. Vanhoissa kuvissa tulee esille muistot hyvät ja huonot.

        Hyvää sinulle New-age.


      • xx9 kirjoitti:

        Kiitos. Olen vanha muistan kaikki 2 vuotiaasta, tämä on hyvä tai pahuus. Musta-valkoista kuvista pidän, sain tehdä suuria kuvia Kaarinan vanhoista kuvista, siellä näkyi tavallaan rikkaus vaikka he eivät olleet rikkaita. Vanhoissa kuvissa tulee esille muistot hyvät ja huonot.

        Hyvää sinulle New-age.

        On kysymys ajasta siis omasta elämästä.

        Aika on elämä joka hetki. En elä Suomessa , leipäjonossa--- on hyvä kun tuleva sukuni ei asu Suomessa, he kuitenkin menettävät ehkä suomalaisen sielun--mollin.


    • Uskomatonta, tuhansien kilometrien lentojen- meri- sekä maantiematkojen jälkeen olen kuulaan raikkaassa Korvessa.
      Väsyneenä, mutta onnellisena ❤

    • auringon.laskiessa

      Aurinkoista iltaa.
      Taivas oli yhtenä tulimerenä auringon laskun aikana.
      Saa nähdä tuleeko huomenna aurinkoinen päivä.

      Hyvää yötä.

      • Kun ajattelee niitä valtavan onnettomia olosuhteita minnä ihmisiä maailmassa elää - päädyn sittenkin olemaan *onnellinnen *tässä ja *nyt, kun on oma koti, hyvää ruokaa, perhettä, ystäviä, kesän korvalla - turvallisessa kauniissa *100v.* kotimaassamme


    • Suomi oli melko nuori kun synnyin. Luulen olen saanut sielun muualta kuin Suomi apinasta. 47 vuotta sitten tuli parempi, tosin kaikki muistan 2 vuotiaasta Suomalaisia yleensä en muista hyvällä.

      • Te täällä olevat on toinen asia, tavalla ja toisella.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Milloin ajattelit

      Nähdä minut? Onko jotain odotuksia?
      Ikävä
      147
      2068
    2. Yksi mies ajatteli hyvin pitkään

      ja hänen kaipauksensa menetti kiinnostuksensa häneen…
      Ikävä
      116
      1602
    3. Maailmanlaajuinen tietokone ongelma?

      Kuinka systeemit voidaan rakentaa niin että yksi tietokone ongelma vaikuttaa miljardin ihmisen elämään jopa viikkokausia
      Maailman menoa
      95
      1407
    4. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      94
      1380
    5. Ihastuin sun kaksoisolentoon

      Kaipaan sitä nyt tästä eteenpäin. Joskus käy näin. 👋🏻
      Ikävä
      169
      1302
    6. Minä vaan masennun yksinäni

      Viettäkää mukava perjantai ilta ja kiva viikonloppu. 🌃🌞🐺💤
      Ikävä
      207
      1141
    7. Ketä kaivattusi mielestäsi muistuttaa

      ulkonäöllisesti?
      Ikävä
      49
      1111
    8. Venäjä lähettää 480 tuhannen sotilaan armeijan Suomen rajalle

      Miten Suomessa vastataan Venäjän uhkaan sotilaallisesti
      Maailman menoa
      205
      1096
    9. Hyvää yötä naiselle.

      Olitko sä taas lihonut? Hyh Hyh mieheltä jonka tunnet
      Ikävä
      98
      1057
    10. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      241
      899
    Aihe