Miten muotoillaan kuvakirjan käsikirjoitus

Kuvakirjoittaja

Olen kirjoittanut lasten kuvakirjan käsikirjoituksen ja aikomukseni on yrittää saada sille kustannussopimus. Olen siis kirjoittanut vain tekstit, en piirtänyt kuvia, mutta kuvien sisältö pitäisi kuitenkin saada mukaan jonkinasteisena kuvailuna. Myös siitä minulla on selkeä mielipide mikä osa tekstistä kuuluu millekin sivulle. Miten muotoilen tämän lähettämääni käsikirjoitukseen? Laitanko esim. "sivu 1 teksti", "sivu 2 kuva" vai vaihdanko wordissa aina sivua kun sivun on tarkoitus vaihtua, vaikka tekstiä tulisikin vain muutama rivi? Onko tähän olemassa jotain mallia/säännöstöä vai käykö mikä tahansa tapa?

15

469

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • 432424

   Lähetä teksti erikseen omana tiedostonaan ja lähetä yksi mallikuva. Se riittää. JOS kustantaja kiinnostuu, sinuun otetaan yhteyttä ja kaikki järjestyy.

  • Kuvakirjoittaja

   Kiitos, mutta taisin ilmaista itseäni epäselvästi: en osaa piirtään, joten ei minulla ole yhtään mallikuvaa lähettää. Tarjoan vain tekstiä ja suunnitelmaa. Kuvien sisältö on kuitenkin oleellinen osa tarinaa, joten kuvailen jokaisen niistä lyhyesti (sanallisesti).

   Miten tuon tekstitiedostossa ilmi
   - kuvien sisällön
   - sivujaon
   ?

   • 432424

    Okei, sitten unohda kuvat kokonaan ja keskity tekstiin. JOS saat kustantajan, kustantaja huolehtii kuvituksesta.


   • Kuvakirjoittaja2
    432424 kirjoitti:

    Okei, sitten unohda kuvat kokonaan ja keskity tekstiin. JOS saat kustantajan, kustantaja huolehtii kuvituksesta.

    Kirjani tapauksessa se ei ole mahdollista. Kuvilla on niin suuri rooli, ettei käsiksestä tajuaisi yhtään mitään jos kuvat unohdettaisiin.


   • 432424

    Okei, jos mistään ei tajua mitään ilman kuvia, ainoa vaihtoehtosi on hankkia kuvittaja itse. Kun kokonaisuus on valmis, lähettäkää koko täydellinen paketti kustantajalle.


  • jeöajwtp

   Kuvittaja ratkaisee kuvan sisällön.

  • Kuvakirjoittaja

   Kuvittaja tietysti ratkaisee millainen kuva on, mutta joissain kuvakirjoissa (kuten omassani) kuva ja teksti täydentävät toisiaan. Jos tekstissä vaikkapa sanotaan että sängyn alla on hirviö ja vain kuvasta näkee että se on hiiri, käsikirjoitukseen täytyy kirjoittaa että kuvassa sängyn alla näkyy hiiri.

   Samoin sivujako on tässä tapauksessa oleellista jo käsikirjoituksessa, jotta lukijalle tulee lopputuotteesta oikeanlainen kuva.

   Eli miten tuon tekstitiedostossa ilmi
   - kuvien sisällön
   - sivujaon
   ?

  • 8549

   Esitystapa ei tule käsikirjoitustasi kaatamaan. Kuvailet vain mitä kullakin sivulla mielestäsi pitäisi olla, "Sivu 1" jne. Kuvittaja ei ole imbesilli, vaan teoksen toinen taiteilija, hän ratkaisee mitä kuva sisältää.

   • ljkdsfkldsj

    Facepalm.


   • 8549
    ljkdsfkldsj kirjoitti:

    Facepalm.

    Kiva ilmapiiri täällä.


  • yksinäinenkirjoittaja

   Itse lähetin kerran sekä pelkän käsikirjoituksen, että toisen liitteen, jossa oli teksti kuva-aihein eli pätkä tekstiä ja siihen liittyvä kuvaehdotus sulkeissa. Kirjoitin yhteen pötköön ja sivut erotin "s. 1" jne. merkinnöin.
   Eivät innostuneet. Siksi harmi, koska itse en osaa piirtää, niin jää kirja tekemättä. Jos osaisin, voisin itsekin julkaista.
   Nyt on taas kuvakirjan käsikirjoitus valmiina. Tällä kertaa aion lähettää pelkän tekstin ja jos innostuvat, tarjoan kuva-aiheita sitten tarvittaessa.
   Jos sinulla on muutama tärkeä asia, mikä ei käy tekstissä ilmi, voisit alkuun kirjoittaa, että sulkeissa on tärkeitä asioita, joita kuvista pitää löytyä, ja pistät ne asiat sulkeisiin siihen tekstikohtaan, mihin kuuluvat.
   Ymmärrän hyvin, että tekisi mieli ideoida mahdollisimman pitkälle.

   • Kuvakirjoittaja

    Kiitos yksinäinenkirjoittaja!


  • ldkjfkldsfj

   Äärimmäisen turhauttava ketju. Suurin osa kommentoijista ei tunnu ymmärtävän, että aloittajan suunntelmassa kuvat eivät kuvita tarinaa, vaan ova OSA sitä.

   Aloittaja: Kirjoita jokaisen sivun teksti omalle liuskalleen, ja sen alle suluissa mitä kuva kertoo sanallisen version lisäksi.

   • Kuvakirjoittaja

    Kiitos neuvosta, teen näin!


  • kirijoottelen

   lähetitkö eteenpäin?

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Takaisin ylös

  Luetuimmat keskustelut

  1. Valkeakosken murhaaja

   Raiskausrikosten joukossa kanta suomalainen tekijä on niin harvinainen että kannattaa erikseen mainita. Raiskausuutisia
   Maailman menoa
   184
   11363
  2. Valkeakosken sekopää murhaaja.

   Itselläni on 3 teini ikäistä tytärtä ja tämä tapaus on herättänyt minussa tosi paljon surua ja vihaa. On käsittämättömän
   Valkeakoski
   147
   2240
  3. Naiset pysyy sinkkuna ja ottavat mieluimmin koiran

   Nykynainen ei halua jakaa elämäänsä miehen kanssa, vaan elää yksin ja ottaa koiran tai koiria. Ja pikkuvähemmistö eli in
   Sinkut
   245
   1453
  4. Sille yhelle vaa

   Viime aikoina oon miettinyt sun juttuja aika paljon. Vaikka en oo saanu susta vielä kunnolla selvää kuvaa, jotenkin tunt
   Ikävä
   61
   1040
  5. Kiitos kun annoit värejä elämääni

   Edes pienen hetken. Sellasiakin mitä en muuten näe ;) ❤️
   Ikävä
   53
   930
  6. Hiljaista on

   Ei kuulu viestiä 😘 pallo on sinulla Mies, odotan!
   Ikävä
   60
   858
  7. Nainen, se kun olit joskus niin vakavana

   ja naama peruslukemilla, toisinaan silloinkin kun kuuntelit juttujani. Se ilme on jäänyt lähtemättömästi mieleeni. Mitäh
   Ikävä
   42
   757
  8. Onhan sulla

   Nainen nyt varmasti kaikki hyvin.
   Ikävä
   52
   719
  9. Olen ylpeä sinusta

   nainen. Vaikutat "vanhalta" tekijältä. Olet aarre tälle touhulle ja uskon että pääset vielä pitkälle jos haluat. Ehkä sa
   Tunteet
   26
   706
  10. Kysymys iltaan

   Kuinka kuuma kaivattusi on celsius-asteikolla?
   Ikävä
   42
   689
  Aihe