Kuusi päivää Barcelonassa

Matkakuumeilija

Mitkä ovat juuri sinun parhaat vinkkisi Barcelonaan? Kannattaako juosta Tripadvisorin ja matkaoppaiden mainostamien perässä vai kenties käydä katsomassa muutakin?

Kiitos kaikille vastanneille.

6

524

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Errup

      Hei

      Kannattaa katsoa etukäteen illaksi paikkoja jossa käy syömässä. Me katsomme yleensä ennakkoon Italialaisia paikkoja tai Japanilaisia. Varaamme usein myös pöydän etukäteen soittamalla ravintolaan samana päivänä tai edellisenä iltana. Näin saamme varmasti pöydän suosittuihin paikkoihin.

      Näin ei tue pettymyksiä yleensä ruoan suhteen. Tripadvisorin sivuilla tosiaan kantsii tsekata paikat.

      Päivällä sitten käymme missä vain satumme kulkemaan.

      Parasta Barcelonassa on rento ja kiva tunnelma sekä tietenkin Barcelonatan ranta. Toki siellä vähän kalliimpaa jos hakuaa useamman drinkin nauttia mutta lomalla se sallittakoon.

      Jos tykkää shoppailla niin kannattaa ehdottomasti mennä bussilla La Maquinista ostoskeskukseen. Bussi pysähtyy suoraan pääoven eteen.
      Todella mahtava ulkoilma ostoskeskus jossa niin merkkituotteita kuin tavallisiakin vaatteita ja paljon ruoka paikkoja.

    • Varhaiskeväinen käynti jätti hieman sekavan tunteen. Suurin haitta oli (on)se,että turistien määrä tärvelee lähes kaiken rauhallisen tutustumisen. Jopa Sagrada Familia kirkko? oli "umpitäysi" väkeä ,useimmat kauempaa idästä.Kirkkoon voi (kannattaa )ostaa liput netistä, Hinnat vaihtelevat toiveiden mukaan.(halvin 11 euroa ,eläkeläiselle.)Myös Ramblan kauppahalli oli niin täynnä turisteja ,että oli vaikeuksia nähdä mitä oli tarjolla.. Plaza Reial'in alueella monentasoisia ruokapaikkoja (täynnä),odottamalla pääsee syömään. Kiva kaupunki ,jossa liikaa väkeä !

    • Minä olin Huhtikuun alussa nelisen päivää, hotellin otin tarkoituksella keskustasta, ei tarvinnut metroa käyttää, airport-bussilla melkein hotellin viereen 5,90 eur/suunta. Hotellista varasin kolme retkeä, voucher vaihdettiin Keskusaukiolla Deutshe bankin edessä, kirkkoon pääsi jonon ohi ryhmän mukana, lisäksi kävin Monserattin luostarissa. Päivällä selvitin ruokapaikan etukäteen, menin 19.00 aikaan, jolloin oli vielä tilaa. Yhdessä pizzapaikassa kyllä viilattiin linssiin loppupaukussa, kun siinä ei ollut alkoholia. Jonkun litkun toi hyvitykseksi, kun mainitsin asiasta. Kaupungissa on paljon nähtävää ja hieno tunnelma, Kauppahalli oli myös hieno kokemus. Rahat, passi ja muut arvotavarat ovat huoneen safetyboksissa. Tarkoitus mennä Lokakuun alussa uudelleen, niin monta paikkaa jäi näkemättä. BA:lta ostin lennon ja majoituksen samaan hotelliin (kiva pieni uima-allas katolla). Kesällä siellä on liian kuuma. Finskin kone oli ainakin paluumatkalla täynnä japseja. Kävelykadulla oli kiva kävellä, päivän kassa oli kaulapussissa paidan sisällä. Barcelonassa kannattaa katsella hienoja rakennuksia, niitä on paljon. Matkat kannattaa varata ajoissa. Siellä on todella paljon turisteja. Viime vuoden puolella kävin Madridissa, se on mielestäni aidompi espanjalainen kaupunki. Menopaluu hotelliin kiinteällä taksimaksulla 30 euroa.

    • vinkitkehiiin

      Kannattaa majoittua rannan tuntumaan tai Sagrada Familialle, jossa on kauppoja ja nähtävää. Barcelonassa paljon myös ankeita graffittialueita jotka kannattaa välttää etenkin perhematkailijoiden. Kannattaa nähdä: rannat, nähtävyydet, ravintolat, veneretket. Tosin reppureissaavat rentut voivat ihastua myös ankeisiin huume graffittialueisiin.

    • löyhkävie

      koskakohan Barcelonan viemäriongelma saadaan kuriin? viemärit löyhkäävät kesäkuumalla pitkin katuja etenkin tietyillä alueilla mutta myös ympäriinsä

    • hienoloma

      Olimme juuri Barcelonassa. Tyttäremme toimi matkaoppaana. Hän järjesteli matkakohteiden katselut. 70 kymppisille todella helppo tapa matkustaa. Kahtena päivänä siirryimme busseilla kohteesta toiseen. Kolme erireittiä jotka voi samalla lipulla matkustaa. Yövyimme Balkonis hostellissa. Siisti paikka, tosin haisi vielä remontin jäljiltä tuoreelle muurauslaastille. Huoneisto sijaitsi hissikuilun vieressä. Hissin liikkuessa oli kuin joku olisi pumpannut ilmaa huoneistoon. Hissi oli hiljattain asennettu vanhaan rappukäytävään . WC ja toisesta makkarista oli hyvin huonosti tiivistyvät ikkunat kuiluun.
      Näin lokakuussa ei juuri hiekkarannalla ollut tungosta.
      Varmaan ihan ok paikka kesäaikaan.
      Saimme myös kokea hieman mielenosoituksestakin.
      Sunnuntai iltana hotellin kohdalla kadulla joku hakkasi peltiastiaa, ja toinen kantoi Barcelonan lippua. Parvekkeelta kuvasin videon kyseisestä tapahtumasta. Vastapäisen talon parvekkeelta joku vihainen ihminen pilasi huudollaan mielen osoituksen.
      Kesti kokonaista kolme minuuttia.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      110
      1947
    2. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      9
      1649
    3. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      13
      1599
    4. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      81
      1517
    5. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      151
      1465
    6. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      107
      1390
    7. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      23
      1357
    8. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      649
      1266
    9. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      17
      1203
    10. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      1138
    Aihe