Kuusi päivää Barcelonassa

Mitkä ovat juuri sinun parhaat vinkkisi Barcelonaan? Kannattaako juosta Tripadvisorin ja matkaoppaiden mainostamien perässä vai kenties käydä katsomassa muutakin?

Kiitos kaikille vastanneille.
Ilmoita


6 Vastausta

Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.


Hei

Kannattaa katsoa etukäteen illaksi paikkoja jossa käy syömässä. Me katsomme yleensä ennakkoon Italialaisia paikkoja tai Japanilaisia. Varaamme usein myös pöydän etukäteen soittamalla ravintolaan samana päivänä tai edellisenä iltana. Näin saamme varmasti pöydän suosittuihin paikkoihin.

Näin ei tue pettymyksiä yleensä ruoan suhteen. Tripadvisorin sivuilla tosiaan kantsii tsekata paikat.

Päivällä sitten käymme missä vain satumme kulkemaan.

Parasta Barcelonassa on rento ja kiva tunnelma sekä tietenkin Barcelonatan ranta. Toki siellä vähän kalliimpaa jos hakuaa useamman drinkin nauttia mutta lomalla se sallittakoon.

Jos tykkää shoppailla niin kannattaa ehdottomasti mennä bussilla La Maquinista ostoskeskukseen. Bussi pysähtyy suoraan pääoven eteen.
Todella mahtava ulkoilma ostoskeskus jossa niin merkkituotteita kuin tavallisiakin vaatteita ja paljon ruoka paikkoja.
Ilmoita
Varhaiskeväinen käynti jätti hieman sekavan tunteen. Suurin haitta oli (on)se,että turistien määrä tärvelee lähes kaiken rauhallisen tutustumisen. Jopa Sagrada Familia kirkko? oli "umpitäysi" väkeä ,useimmat kauempaa idästä.Kirkkoon voi (kannattaa )ostaa liput netistä, Hinnat vaihtelevat toiveiden mukaan.(halvin 11 euroa ,eläkeläiselle.)Myös Ramblan kauppahalli oli niin täynnä turisteja ,että oli vaikeuksia nähdä mitä oli tarjolla.. Plaza Reial'in alueella monentasoisia ruokapaikkoja (täynnä),odottamalla pääsee syömään. Kiva kaupunki ,jossa liikaa väkeä !
Ilmoita
Minä olin Huhtikuun alussa nelisen päivää, hotellin otin tarkoituksella keskustasta, ei tarvinnut metroa käyttää, airport-bussilla melkein hotellin viereen 5,90 eur/suunta. Hotellista varasin kolme retkeä, voucher vaihdettiin Keskusaukiolla Deutshe bankin edessä, kirkkoon pääsi jonon ohi ryhmän mukana, lisäksi kävin Monserattin luostarissa. Päivällä selvitin ruokapaikan etukäteen, menin 19.00 aikaan, jolloin oli vielä tilaa. Yhdessä pizzapaikassa kyllä viilattiin linssiin loppupaukussa, kun siinä ei ollut alkoholia. Jonkun litkun toi hyvitykseksi, kun mainitsin asiasta. Kaupungissa on paljon nähtävää ja hieno tunnelma, Kauppahalli oli myös hieno kokemus. Rahat, passi ja muut arvotavarat ovat huoneen safetyboksissa. Tarkoitus mennä Lokakuun alussa uudelleen, niin monta paikkaa jäi näkemättä. BA:lta ostin lennon ja majoituksen samaan hotelliin (kiva pieni uima-allas katolla). Kesällä siellä on liian kuuma. Finskin kone oli ainakin paluumatkalla täynnä japseja. Kävelykadulla oli kiva kävellä, päivän kassa oli kaulapussissa paidan sisällä. Barcelonassa kannattaa katsella hienoja rakennuksia, niitä on paljon. Matkat kannattaa varata ajoissa. Siellä on todella paljon turisteja. Viime vuoden puolella kävin Madridissa, se on mielestäni aidompi espanjalainen kaupunki. Menopaluu hotelliin kiinteällä taksimaksulla 30 euroa.
Ilmoita
Kannattaa majoittua rannan tuntumaan tai Sagrada Familialle, jossa on kauppoja ja nähtävää. Barcelonassa paljon myös ankeita graffittialueita jotka kannattaa välttää etenkin perhematkailijoiden. Kannattaa nähdä: rannat, nähtävyydet, ravintolat, veneretket. Tosin reppureissaavat rentut voivat ihastua myös ankeisiin huume graffittialueisiin.
Ilmoita
koskakohan Barcelonan viemäriongelma saadaan kuriin? viemärit löyhkäävät kesäkuumalla pitkin katuja etenkin tietyillä alueilla mutta myös ympäriinsä
Ilmoita
Olimme juuri Barcelonassa. Tyttäremme toimi matkaoppaana. Hän järjesteli matkakohteiden katselut. 70 kymppisille todella helppo tapa matkustaa. Kahtena päivänä siirryimme busseilla kohteesta toiseen. Kolme erireittiä jotka voi samalla lipulla matkustaa. Yövyimme Balkonis hostellissa. Siisti paikka, tosin haisi vielä remontin jäljiltä tuoreelle muurauslaastille. Huoneisto sijaitsi hissikuilun vieressä. Hissin liikkuessa oli kuin joku olisi pumpannut ilmaa huoneistoon. Hissi oli hiljattain asennettu vanhaan rappukäytävään . WC ja toisesta makkarista oli hyvin huonosti tiivistyvät ikkunat kuiluun.
Näin lokakuussa ei juuri hiekkarannalla ollut tungosta.
Varmaan ihan ok paikka kesäaikaan.
Saimme myös kokea hieman mielenosoituksestakin.
Sunnuntai iltana hotellin kohdalla kadulla joku hakkasi peltiastiaa, ja toinen kantoi Barcelonan lippua. Parvekkeelta kuvasin videon kyseisestä tapahtumasta. Vastapäisen talon parvekkeelta joku vihainen ihminen pilasi huudollaan mielen osoituksen.
Kesti kokonaista kolme minuuttia.
Ilmoita

Vastaa alkuperäiseen viestiin

Kuusi päivää Barcelonassa

Mitkä ovat juuri sinun parhaat vinkkisi Barcelonaan? Kannattaako juosta Tripadvisorin ja matkaoppaiden mainostamien perässä vai kenties käydä katsomassa muutakin?

Kiitos kaikille vastanneille.

5000 merkkiä jäljellä

Rekisteröidy, jos haluat käyttää nimimerkkiä.

Peruuta