Apua, mikä vaivaa?

ujotyttö-

Olen siis 19-vuotias ja oireeni alkoivat vuosi sitten, jouduttuani tekemään raskauden keskeytyksen. Keskeytys sujui kotona ja hyvin, mutta unohdin käydä jälkitarkastuksessa. Emme silloisen poikaystäväni kanssa odottaneet kokonaan suositeltavaa aikaa olla harrastamatta seksiä, (n. pari viikkoa.) Vuosi sitten papasta minulta löydettiin HPV- virus, mutta ei jatkotoimenpiteitä. Virtsaamiseni on jo melkein tämän vuoden ollut hankalaa ja satunnaista pistelyä on vasemmanpuoleisessa munasarjassa. Kuukautiseni temppuilevat ja nyt viimeisenä kolmena kuukautena valkovuotoni on ollut huomattavan runsasta ja kellertävää, ehkä jopa rusehtavaa. Seksiä en pysty harrastamaan, koska yhdyntäkivut emättimen suulla estävät. Tuntuu kuin emättimeni repeäisi jokaisella yrityskerralla. Satunnaista kutinaa on myös ollut näinä viime kuukausina. Pelkään kohdunkaulansyöpää. Onko kyseessä jokin sukupuolitauti vai sairaus? Olen ujo, ja ahdistaa mennä omalääkärilleni, joka on n. 60v mies.

3

148

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kipikapilääkäriin

      Lääkärin vaihtamisen pitäisi onnistua terveyskeskuksessa, mutta sitten pitää jatkossakin käydä ainakin vuosi samalla lääkärillä.
      Se 60-vuotias lääkäri tekee työtään, joten sinne voit mennä.
      Sinulla on joku tulehdus. On syytä hoitaa tulehdukset mahdollisimman varhain, jos myöhemmin haluat lapsia.
      Mahdollisesti tulehduksesi hoito vaatii myös gynekologin tutkimusta ja hoitoa, joten terveyskeskuslääkäri lähettää sinut sairaalan naistentautien poliklinikalle.
      Jos sinulla on varaa, voit toki mennä yksityiselle gynekologille. Gynekologin palkkion lisäksi on maksettava eri tutkimuksista.
      Sinut on varmaan neuvottu menemään papa-kokeeseen vuoden kuluttua HPV-löydöksestä, mutta se asia tulee hoidettua samalla kuin tulehduksesi.
      Kumppanisi on todella kärsivällinen, kun on kestänyt noin pitkään ilman seksiä vain siksi, että sinä et halua hoitaa itseäsi terveeksi.

    • nainuu

      Olepas aikuinen nyt ja turha häpeä pois,joudut naisena koko elämän käymään tarkastuksissa oman mielenrauhankin nimissä. Lääkärit ovat kaiken kolot ja kikkelit nähneinä ihan ammattilaisia eikä sillein sillä silmällä pimpsaa katsele tai mieti! Eli jos häpeät,kärsi sitten mutta sinuna menisin lääkäriin ,kerro ilävät oireesi,tulehdukselta vaikuttaa, ne otetaan virtsatesteillä ja pumpulipuikolla varovasti näytteet siis ja kokeillaan varovasti arasteleeko paikat ja tarvittasessa gynelle lähete.Mutta jos nopeasti tahdot selvittää ja rahaa on,yksityisgynelle aikaa varaamaan,saa valita joko naisen tai miehen.Onhan tuo selvitettävä! Antibioottihoito saattaa auttaa jo yksinäänkin-mutta lääkärien ohjeita täytyy aina n oudattaa ,hellyyttä ja seksiä voi harrastaa muutenkin varovasti ilman yhdyntää,hyväilyt esimerkikisi.ei akti ole ainoa tie onneen!

    • klamydia_ja_herpes

      Otettiinko klamydiatesti? Itselläni klamydia oireili hiipivästi lisääntynein vatsakivuin ja kuukautishäiriöin. Tilanteessa, jossa tulee raskaaksi voi saada myös sukupuolitauteja (kuten HPV:si todistaa). Klamydiatesti on helppo ottaa virtsasta. Klamydia voi hoitamattomana aiheuttaa lapsettomuutta. Asia tulee harmittamaan sinua myöhemmin suuresti, joten asia kannattaa tutkia heti nyt.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tapio Suominen on kuollut

      Urheilutoimittaja Tapio Suominen on kuollut. Suominen oli kuollessaan 60-vuotias. Selostajalegendan kuolemasta kertoo Y
      Maailman menoa
      251
      18459
    2. Tapio Suominen oli sairauden uhri

      Urheiluselostaja Tapio Suominen kuoli eilen keskiviikkona aamulla tapaturmaisesti Hattulassa. Toisen uutisen mukaan van
      83
      3145
    3. Tapio suominen

      Liian aikaisin lähdit sinua oli kiva kuunnella.
      Ikävä
      123
      2161
    4. Mitä toivot

      Tämän hetkiseen tilanteeseen?
      Ikävä
      191
      1860
    5. Sydämeni on

      varattu sinulle. Et ole minun, en ole sinun. Me on mahdottomuus. Mutta olet se joka on mielessäni ensimmäisenä kun herää
      Ikävä
      134
      1725
    6. Rannalle! Uimaan!! Rinnat paljaiksi!!!

      Järki kadonnut sekä niiltä feministeiltä, jotka vaativat saada esiintyä rinnat paljaina julkisilla uimarannoilla, kuten
      Maailman menoa
      272
      1416
    7. Minä itkin kotona kun tajusin että

      Pelkuruuteni takia kun en lähestynyt vaikka järjestit otollisen hetken ja myöhemmin huomasin lasittuneen katseesi miten
      Ikävä
      10
      1272
    8. Kok-edustaja: Yle aivopesee työntekijöitä

      "– Yle ei vain sensuroi Kyllä isä osaa-sarjaa, vaan haluaa jaksojen määrää manipuloimalla HÄVITTÄÄ ”ongelman” todellisuu
      Maailman menoa
      83
      1091
    9. Elämääni tulee pian uusi uros

      Se on sinisilmäinen, blondi. 😍 Toivottavasti tämä ok?
      Ikävä
      118
      960
    10. Ylen jälkiviisaat estotonta Kamala Harris suitsutusta

      Kolme samanmielistä naikkosta hehkutti Kamala Harrisia ja haukkui Trumpia estottomasti. Nyt oli tarkoituksella valittu
      Maailman menoa
      232
      959
    Aihe