kokemuksia?

malikkapalikka

Hei, meille on tulossa malinois pentu. Kyselisin teidän malinoiseista. Minkä ikäiseksi yleensä elää? Onko teillä ollut sairauksia? Onko ollut agrassiivisuutta?
Itse hain kestävää ja hyvä hermoista harrastuskoiraa. Olen myös tietoinen malinoisin aktiivisuudesta ja koirakokemusta on dobermannista basenjiin. Halusin vain kysyä teidän kokeuksia malinoisseista. miksei vaikka muistakin muunnoksista. :)

6

186

Vastaukset

 • Meidän tervunartut elivät keskimäärin 12-vuotiaiksi. Toinen vähän alle ja toinen vähän yli. Toisella oli lievä epilepsia tai sitä muistuttava sairaus ja siltä oli poistettu kohtu tulehduksen takia. Toisella roikkui korva viimeiset vuodet, koska sille tuli verikorva. Kumpikaan ei altistunut raskaalle fyysiselle rasitukselle eikä siihen aikaan vielä kuvattu selkiä niin yleisesti niin siitä ei ole muuta tietoa kuin että olivat kotikoirina täysin terveitä. Lonkat ja silmät niillä oli puhtaat.

  Toinen oli tasaisen äksy kaikille vieraille koirille ja toinen valikoivasti sosiaalinen. Ts. oli sosiaalinen, jos toinen ei ollut arka. Oli vähän samanlainen myös ihmisiä kohtaan. Vahtivat ja olivat reviiritietoisia, mutta eivät ongelmaksi asti.

  Noiden kahden tervun ja yhden tuttavapiirin puolibelgin tuntemuksella sanoisin, että ekat kolme vuotta voivat olla hirveät, jos ei ole yhtään valmentautunut aktiiviseen toimintaa ja koulutusta vaativaan koiraan. Sitten se voi vähän rauhoittua, jos rauhoittuu.

  • Koirat on kyllä ihania, näin tänäänkin aivan ihanan pienen koiranpennun. Kouluttaminen on tietenkin tärkeää ja lajista riippuen se voi olla hyvinkin haastavaa.


  • Miksi sepustat tervuista kun kysytään malinoisista. Oikealla malillta ei ole mitään tekemistä näyttelytervujen kanssa. Kyse on aivan eri rodusta ja koiratyypistä.


  • Veikkaisin että sen takia kun aloituksessa sattuu lukemaan "miksei vaikka muistakin muunnoksista"

   Luetunymmärtäminen 1/5


  • Aloittaja ei kyllä täsmentänyt myöskään, mistä linjasta on kyse. Maleistakin on olemassa näyttelylinja ja tervuista käyttölinja (joskin pitkätukkamalitaustainen) ja sitten vielä sekalinjaiset varmaan kaikista muunnoksista, kun nykyään saa Suomessa astutella muunnoksia keskenään tietyin ehdoin.

   Muunnos kuin muunnos, ei belgiä pidä ottaa sohvaperunaksi tai tekemättä taustatutkimusta luonteen osalta.


 • Poliisille ei kelpaa enää malinois virkakoiraksi....liikaa vikoja ja liian jalostettu....

suomi24-logo

Osallistu keskusteluun

Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

Luetuimmat keskustelut

 1. Iranilainen kansanedustaja lupaa 3 miljoonan dollarin palkkion

  Trumpin tappajalle. https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/cfa37fd0-332c-4304-8dc6-3f7024244907
  Maailman menoa
  90
  3675
 2. Luisteluvalmentaja Mirjami Penttinen

  Valmentaa nuoria kannustavasti ja tasa-arvoisesti.
  15
  1730
 3. MURHA hämeenlinnassa

  Keskustassa, maanantain ja tiistain välisenä yönä??!! Kertokaa heti lisää........
  Hämeenlinna
  61
  1391