Heinäkuun sää

Keskiarvot näkee taulukoista, mutta miltä vaikuttaa paikan päällä heinäkuussa, oletko ollut?
Ilmianna
Jaa

6 Vastausta


On oltu ja melkein kuuma oli! Satanut ei kertaakaan 2 viikon aikana. Kyllä lokakuu oli mukavampi aika. Mutta jos +26 alati ei haittaa niin sinne vaan. Plussana pilvetön taivas tosin välillä täysin pilvinen päiväkin iski ja se oli turhauttavaa siinä helteessä...
Ilmianna
Jaa
Onko madeiralla kesäkuun lopussa varmat ilmat, olen ollut siellä kerran kesäkuun alussa ja silloin oli pilvi ja sadepäiviä ja ei kovin kuumakaan.
Eli saako aurinkoa kesäkuun loppu/heinäkuun alku vai onko yleensä pilvipäiviä?
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Itse olin kesä-heinäkuun taitteessa 2 viikkoa pari vuotta sitten ja koko aikana oli ehkä 3-4- päivää jolloin taivas oli kyllä harmaan pilven peitossa, mutta sateeesta ei tietoakaan. Ei koko aikana. Lämpöä oli alimmillaan muistaakseni 24- astetta, muutoin 26-27. Se lämpö oli lähes sietämätöntä... Jännä ilmiö, paksu harmaa pilvipeite ja kauhean kuuma! Mutta tosiaan, sellaista oli vain parina päivänä ja muutoin oli kirkas tai puolipilvinen taivasa ja tajuttoman lämmin.

Halusin myös pelata varman päälle ja valita mahdollisimman vähäsateisen ajanjakson, mutta se ei sitten ollutkaan kovin kannattavaa... Jos lämpöä olisi ollut siinä 19-22 kieppeillä, niin kuin loka-marraskuussa tuppaa oleen, niin kyllä siinä erilailla olisi jaksanutkin jotain tehdä, Meressä olisi tietysti voinut erilailla käydä meriuimaloissa tai Praia Formosalla, mutta Atlantin vesi oli aivan liian jäätävää minun makuuni jopa kesällä. Madeirahan sopii jokseenkin aktiiviselle reissaajalle. Kesän kuivuuskaan ei ehkä ole eduksi saaren vehreydelle... Siis noin turistin näkökulmasta.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Elämäni eka Madeiran-reissu lähestyy! Toivon todella, että lokakuussa saisi kunnolla aurinkoa, vaikka tilastojen mukaan sadepäiviä osuu kaksiviikkoiselle jaksolle muutamia. Madeira on kuitenkin jonkin verran esim. Kreetaa etelämpänä, joten aurinko paistaa korkeammalta.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Älä huoli. Olet tehnyt hyvän päätöksen! Lokakuu on kaikkein paras aika matkustaa Madeiralle.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Madeira on siitä metka paikka, että ihan muutaman kilometrin säteellä voi sää vaihtua aurinkoisesta rankkasateeseen. Lähes ympäri vuoden on samanlainen keli.
Ilmianna
Jaa

Vastaa alkuperäiseen viestiin

Heinäkuun sää

Keskiarvot näkee taulukoista, mutta miltä vaikuttaa paikan päällä heinäkuussa, oletko ollut?

5000 merkkiä jäljellä

Peruuta