Onko "tuoreita" taloja siirretty?

Tyhmäkysymys

Tässä kun katselee välillä hölmistyneenä kun jossain päin talot eivät maksa paljoakaan verrattuna ns. kehitysalueilla. Onko ihmisillä suuri tarve niin paljon halvemmalla että vastaava uutena pakettitalonakin on kalliimpi??
pystyykö taloja siirtää vielä kohtuu hintaan? Vai aivan järjetön ajatuksenakin. Seinän vahvuudet voivat olla samoja myös hieman vanhemmissani mutta miten ikkunat,LTO yms

6

164

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • NickNailer

      On noita moduuleista koottuja taloja joskus tarjottu pilkkahintaan. Niille on vaikea saada rakennuslupaa, koska rakennusnormit ovat tiukentuneet. Kaikki kaupat ovat kaatuneet tähän ongelmaan.

      Vanhan talon ulkoseinä U-arvo voi olla1, kun vaatimus nykyään on 0,17. Ikkunat ja ovet voivat olla paljon päälle 3, kun nyt pitää olla 1 tai alle.

      Vanha talo on ihan erilainen eläin kuin mitä nykynormit vaativat.

      Teknisesti talon siirtäminen voi olla hyvinkin mahdollista, taloudellisesti kannattamatonta.

      • Ingenjöörimies

        HUOM! Seinän U-arvon pitää määräysten mukaan olla alle 0,60... Matalaenergiatalon vertailuarvo on 0,17, mutta se ei ole määräys!.. Eli kyllä voi vanhoja rakenteita käyttää. Jos on vaikka 0,50 U-arvon täyttävä seinärakenne, niin kun talo on alle 150m2, riittää kun laittaa hyvän ilmanvaihtokoneen 77% hyödyllä, ikkunat 0,7 tasoon, maalämmön ja ylä/alapohjiin 0,09 U-arvon verran eristettä... Tiiveys pitää saada 0,6 tasolle. Tällä menee vanhakin rakenne läpi että heilahtaa. Onko siinä järkeä... Ehkä ei, mutta onko se mahdollista, kyllä.


      • NickNailer
        Ingenjöörimies kirjoitti:

        HUOM! Seinän U-arvon pitää määräysten mukaan olla alle 0,60... Matalaenergiatalon vertailuarvo on 0,17, mutta se ei ole määräys!.. Eli kyllä voi vanhoja rakenteita käyttää. Jos on vaikka 0,50 U-arvon täyttävä seinärakenne, niin kun talo on alle 150m2, riittää kun laittaa hyvän ilmanvaihtokoneen 77% hyödyllä, ikkunat 0,7 tasoon, maalämmön ja ylä/alapohjiin 0,09 U-arvon verran eristettä... Tiiveys pitää saada 0,6 tasolle. Tällä menee vanhakin rakenne läpi että heilahtaa. Onko siinä järkeä... Ehkä ei, mutta onko se mahdollista, kyllä.

        Ei se käytännössä onnistu. Laskennassa käytetään kuitenkin 0,17. Kompensoinnissa ei ole paljonkaan mieltä. Ilalämpöpummpputekniikalla saa LTO:n teoreettisen hyötysuhteen yli 100 %. Eri asia on sitten saada rakernnusvalvonta uskomaan noihin maagisiin temppuihin.

        Käytännössä ei mene läpi.

        Sama juttu painovoimaisen ilmanvaihdon kanssa. Teoriassa onnistuu, käytännössä rakennusvalvonta panee laskemaan N-kertaa ja ryömittää kaupungintalon ympäri kolmeen kertaan - loska-aikaan, jotta painovoimainen on varmasti kalliimpi kuin koneellinen.


    • tuorehometalo

      Etenkin suomessa on ollut "maantapana" siirrellä eikä vaan polttaa jopa historiallisesti arvokkaitten hirsirakennusten runkoja jopa lähes kokonaisina erikoisautokuljetuksena pitkiäkin matkoja
      Se mitä moduuli parakkitalo pisnes on keksinyt onkin ihan eri asia koska jopa laivakonteista voi tekasta kätevästi talon yhdistelemällä "valmiita" osia niitä mut et jos kokonainen käytetty hirsitalon runko saahaan rekkakuormalla perille ehjänä entiseltä tontiltaan pelkästään irrottamalla se kaikesta mikä liittää sen aikasemalle tontilleen..
      Oikeesti yleensä suomessakin käy useinmiten nii et se rötiskö mikä tontille o joskus tehty ei usein ole minkään ees suojelunarvoinen rakennus verrattuna siihen mitä maa sen alla maksaa siinävaiheessa ku se talo on arvokas..jolla o n etenkin tunnearvoa paljon.
      Talopaketteja voi saaha aika halvalla kunnollista tonttimaata ei juuri kukaan arvokkaimilta alueilta sillee hinnassa eli rahassa mitattuna suomes enää nykyää ellei aleta puhua merenrantahuvilamaasta lähellä pääkallonseutua. Ja ikävä kyllä kaikkia home kivi tai uusia kaupallisesti gryndattuja serfikoidusti valvottuja taloi ei puretakkaan koskaan vaikka ne ois mite terveydelle vaarallisia kalliita sekä epäonnistuneita jo ennen valmistumistaan.
      Vastaisin et iha äkkiä ei aleta siirtää minnekkään purkukunnossa olevaa korjauskelvotonta uutta vasta kaupaksi kalliilla velaksi saatua taloa jonne ei aina ole edes viellä muutettu.

      • tontinarvorakentamisessa

        Juu talon arvo on oikeesti varsin mitätön kalliilla tonttimaalla suhteessa sen todelliseen hintaan vaikka nykyaika ei suosikkaan arvorakentamista oli seki 1900-luku kun huoletta purettiin stadistakin kalliista osotteista korvaamattomia kivitaloja ja jonkin sortin enson konttoreita gryndattiin kunnon vanhojen talojen väleihin. Nykytyyli voi olla viellä rahanhimoisempaa kun paska savilöllö tontit ovat vaa eräitte rakennusliikkeitten mahollisuuksissa johtuen jo älyttömän kalliiksi koituvista rakentamisen pohjakustannuksista ennen edes talon rungon pystyttämis vaihetta.
        Siis omatoimi rakentajalle o hyvin eduksi mahollisimman halvat pohjatyöt talopaketille mutta tontin rahallisessa arvossa mikä on yleensä usein nykyaikasin rakennuksia suurempi vailla tunnearvoa ratkaseekin useinmiten vaan sen sijainti jossain enempi kun mikään muu seikka.


    • Älylläeiaina

      Mulla on jotenkin sellainen tunne, että ainoastaan tilaelementtejä voi jotenkin siirtää, mutta mitä se sitten kustantaa??

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      435
      3161
    2. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      110
      2582
    3. Tollokin tajuaa että Timo Vornanen

      oli joutunut äärimmäiseen tilanteeseen ampuessaa yhden laukauksen katuun. Ei poliisi tee tuollaista hetken mielijohteest
      Maailman menoa
      385
      2513
    4. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      159
      2066
    5. Sininen farmari - Ford Focus- YFB-842 on poliisilta kadoksissa Kauhajärvellä

      https://alibi.fi/uutiset/poliisilta-poikkeuksellinen-vihjepyynto-autossa-oleva-henkilo-on-avuntarpeessa/?shared=29255-2d
      Lapua
      7
      1897
    6. Mitkä kolme sanaa haluat nyt sanoa ikäväsi kohteelle?

      Niitä tässä odotan.
      Ikävä
      173
      1315
    7. Onko oikeudenmukaista? Yhdellä taholla yllättävä valta-asema Tähdet, tähdet -voittajan valinnassa!

      Näinpä, onko sinusta tämä oikein? Viime jaksossakin voittaja selvisi vain yhden äänen erolla ja tänä sunnuntaina ensimm
      Tv-sarjat
      23
      1297
    8. No kerros nyt nainen

      Kumpi mielestäsi oli se joka väärinkäsitti kaiken? Nyt voi olla jo rehellinen kun koko tilanne on jo lähes haihtunut.
      Ikävä
      97
      1186
    9. Persukansanedustaja Timo Vornanen ammuskellut Helsingissä

      Poliisi siviiliammatiltaan, luvallinen ase mukana baarissa tällä hemmetin valopääpersulla. Meni eduskunnasta suoraan baa
      Haapavesi
      72
      1131
    10. Nainen, mietit miten minä jaksan

      En voi hyvin. Nykyään elämäni on lähinnä selviytymistä tunnista ja päivästä toiseen. Usein tulee epävarma olo, että mite
      Ikävä
      89
      990
    Aihe