esab mig ei toimi

prapppraaa

perkeleen vempele.langansyöttö korjattu mutta ei polta.on kokeiltu suojakaasulla ja ilman,täytelangalla ja tavallisella.vaihdettu napasuutta niinkuin pitää ja räkii vain,saumaa ei tule.laadukas peli pitäis olla.onko kellään ideaa mikä voisi olla vikana? huoltoon ei viitsisi viedä,rokottavat kuitenkin niin paljon että saisi jo uuden käytetyn...

14

4533

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Jurpo2000

      Mikä malli? Jos on yksivaiheinen pikkumalli, kuullostaa tasauuntaajavialta. Sama tietysti kolmivaiheisessa, jossa voi olla myös vika jännitevalintakytkimessä tai yhden vaiheen puuttumisessa syötöstä.

      • prapppraaa

        miggy 125.1vaihe peli,valintakytkin toimii..siitä kun vääntelee niin roiskii enempi.


    • Haminaattori

      No ensimmäiseksi kun hitsataan kylmäkaarella, toimitaankin kapealla toiminta alueella. Jännite, langansyöttö ja kaasu toimivat kompuksessa keskenään ja hitsaustapahtumaan ihan hiukan voidaan vaikuttaa vapaan langan pituudella (virtasuuttimesta-saumaan). Normaalisti vapaalanka on 10-15mm, mutta siinä kanahäkkinurkassa, vapaalanka max 50mm, voidaan rapata se huonot kohdat umpeen. Hitsauslankana tuolla koneella kannattais käyttää 0,6mm lankaa mieluummin kuin 0,8mm lankaa umpilankana. Kaasuna hiilidioksiidi tai parikymmentä prosentia hiilidioksiidia. Ydintäytelangalla tarttee tietenkin vaihtaa maadoitus plussanapaan oli sitten lanka kaasutonta tai ei. Nämä nyt ensimmäiseksi ettei kunnossa olevaa konetta lähdetä korjaamaan.

      Ilmeisesti yleismittari löytyy ja sen tyhjäkäyntijännitteet vois mitata. Pienimmällä kytkinasennolla, hämärän muistikuvan mukaan, pitäs olla luokkaa 14V ja suurimmalla 19-22V. Jos mini on luokkaa 10V tai alle on diodivika mitä todennäköinen.

    • prapppraaa

      nonni,mitattu.1asennossa 14,5v ja5. 25,5v.0,8 kuparoitu lanka ja mison-ar kaasu. - tulee ns maakarvaan ja kahvaan.pupupuputttt.ei edes täysillä millin peltiä,palloja pintaan vaan jotka lähtee tuulenmukana.onneks on bilteman 27v vanha tosihuonosti pidetty uskollinen lelu joka ainavaan toimii.oishan toi esabi mukava saada kuntoon ,tukeva kahva ja muuten jämäkän tuntuinen.

      • Haminaattori

        Kyllä se tuollakin langalla pitäs toimia. Mison on todellakin AGA:n tavaramerkki kaasuille ja nyt taitaa suojakaasuna olla puhdas argon. Se ei sovellu mustalle raudalle mitenkään. Käytetään alumiinin ja toisena vaihtoehtona ruostumattoman sekä haponkestävän hitsaukseen migillä. Mustalla raudalla (siis autopellit ovat mustaa) puhdas argon aiheuttaa niin pienen kaarijännitteen ettei oikosulunkuroutuessa saavuteta riittävää kaaritehoa vaan kaari ampuu puolisulaa palleroa ympäriinsä ja minkään näköistä "saumaa" ei pääse syntymään.

        Jännitteet näyttäis olevan kohdallaan joten koneen virtalähde tuntuis olevan kunnossa.


      • Haminaattori

        Kattelin tuossa AGA:n tarjontaa ja kaasu pitäs olla MISON18 tai MISON 25. Jälkimmäinen mieluiten jos hitsattavat eivät ole ihan puhtaita ruosteesta.


      • Räkäsaumaa
        Haminaattori kirjoitti:

        Kattelin tuossa AGA:n tarjontaa ja kaasu pitäs olla MISON18 tai MISON 25. Jälkimmäinen mieluiten jos hitsattavat eivät ole ihan puhtaita ruosteesta.

        Väärä suojakaasu laittaa systeemin vain roiskimaan...
        Täytelangan kanssa ei pitäisi vaikuttaa, kun siinä ei suojakaasua käytetä, mutta onko muistettu vaihtaa silloin oikeankokoiset karhennetut veto/syöttöpyörät? Ja oikean kokoinen suutin.

        Pienten puikkokoneiden (ns invertterit) kanssa on tullut "vastaan" että pistorasian ja jatkojohdon perässä pitää olla virtaa tarpeeksi ilman jännitteenalenemaa, eli ei liian pitkää syöttöä ja tarpeeksi paksut johtimet.


      • korjatakovaieikökorjata

        Liekö suojakaasun vika, en usko. Joku elektroniikan komponentti pimahtanut? Itselläni meni joskus halpamigistä (oli kyllä sinänsä hyvä laite) langansyöttönopeus sekaisin niin, että lankaa tuli aina samalla nopeudella. Vaihdettiin piiirikortti ja tuli maksamaan enemmän kuin olin itse käytettynä maksanut koko vehkeestä.
        Walliuksen tasasuuntaajapuikkokone hajosi sitten niin, ettei antanut kipinää lainkaan. Annoin sen kaverilleni vaivanpalkaksi hänen palveluistaan minulle ja hän ammattimiehenä korjasi laitteeni itselleen. Yksi diodi oli ollut rikki.


    • prapppraaa

      joo,puhdasta argonii..kumma että tossa biltemavehkeessä ko yhdistelmä-sama lanka-sama kaasu toimii hyvin autopelleille???kone oli auki ja kiristelin löysiä liitoksia ja crc joka liittimeen,sillä seurauksella että komeet savut tuli ja kipinät paljasti lisää löysiä.nyt 1 asennossa 20v ja5 35v..ja sama papatus jatkuu.menee varastoon odottelemaan parempia aikoja.

    • prapppraaa

      pitää vielä vähän jatkaa.sen kyllä huomaa että tehossa on jotain pielessä,ei edes roiski kunnolla vaan lanka menee punaseks ja palaa poikki.kyllä pitäis päristä kunnolla 5 asennossa vakka ei saumaa tuliskaan,onnetonta puputusta vaan..

    • näin.on.näppylät

      Jos CRC:tä roiskit hitsauskoneeseen niin sitten voit samantien maadoittaa maadoituskaapelin kaatopaikalle ja koneen myös.

    • prapppraaa

      10v ollut ulkovarastossa ko vian takia.meinaatko että päättömästi roiskin elektroniikkaan crc tä.1kierros auki, pikku sihaus väliin ja takas kiinni.savu tuli todella löysästä liitoksesta joka kipinöi-huono kontakti-savu käryävästä suihkeesta.en mä nyt ihan idiootti ole.....

    • Anonyymi

      Kuka tietää miks ei mig saa maata ongelma tuli ihan yhtä äkkiä

      • Anonyymi

        Kyllä on taas harvinaisen hyvä kysymys -taattua 24 laatua.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      78
      1805
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1689
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1504
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      19
      1193
    5. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1184
    6. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1172
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1136
    8. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1121
    9. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      6
      1119
    10. Pakkoruotsi on leikkikieli, jota ei ole tarkoituskaan osata

      Pakkoruotsi on leikkikieli. Ennen leikkikieltä sanottiin siansaksaksi, sitten keksittiin tilalle pakkoruotsi. Pakkoruot
      Kielipolitiikka
      7
      1104
    Aihe