Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Nordnet superrahastot?

45645

Vaikuttaisivat hyviltä kohteilta kun ovat ilmaisiakin, mutta onko noissa jotain mätää...? Ruotsin rahasto on noussut ihan käsittämättömällä tahdilla tällä vuosikymmenellä, joten tuskin siihen ainakaan uskaltaa enää laittaa mitään kiinni.

11

1360

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • fsaah

      Rahasto ei ole mikään itsenäinen toimija. Rahasto nousee, jos sen sisältämien osakkeiden hinnat nousevat. Kun teet päätöksiä sijoittamisesta Ruotsiin, sinun pitää katsoa ruotsalaisten osakkeiden arvostustasoja ja tulevaisuudennäkymiä, ei niihin sijoittavan indeksirahaston kurssikäyrää.

      Suunnilleen kaikkien kehittyneiden maiden osakekurssit (tai ainakin pääindeksit) ovat nousseet kovasti tällä vuosikymmenellä. Kuten joku päivä sitten uutisissakin todettiin, seuraava romahdus on kyllä tulossa - kukaan ei vaan tiedä, alkaako se ensi viikolla, ensi vuonna vai vasta ensi vuosikymmenellä.

    • Artisti_maksaa_aina

      Indeksirahasto seuraa takana olevaa markkinaa. Mätää olisi se, jos rahasto poikkeaisi osakkeiden yleisestä kehityksestä.

      Riskiä pohtiessa tulee kyllä mieleen, että rahaston ylläpito ei ole Nordnetille ilmaista hommaa. Kustannukset katetaan varmasti jotakin kautta ja tällä hetkellä ilmeisesti osakevälityksen palkkioista. Entäpä jos Nordnet odotteleekin vain superrahastoihin kertyvän yhä enemmän ilmaisuuden houkuttelemaa pääomaa ja laittaa sen jälkeen niille vuosimaksun? Kun rahastot ovat nousseet vahvasti, niistä irtautuminen laukaisee verotuksen ja tulee kalliiksi, jolloin asiakkaat mieluummin jäävät ja maksavat kiltisti.

      Tätä varten ei tarvitse edes pahantahtoisesti juonitella. Rahastojen kasvaessa käy yhä hankalammaksi rahoittaa niiden kustannukset jostakin muualta, vaikka haluakin olisi.

      • 45645

        Onko siis näin että kannattaisi ennemminkin etsiä joku arvostettu maksullinen rahasto, jossa tuotto on ollut odotetulla tasolla tai ylittänyt sen ja kulut kuitenkin siihen nähden maltilliset?


      • jklkg
        45645 kirjoitti:

        Onko siis näin että kannattaisi ennemminkin etsiä joku arvostettu maksullinen rahasto, jossa tuotto on ollut odotetulla tasolla tai ylittänyt sen ja kulut kuitenkin siihen nähden maltilliset?

        Mennyt tuotto ei ole mikään tae tulevaisuuden tuotoista. Eikä aktiiviset rahastot ole immuuneja markkinoiden muutoksille. - Hyvällä onnella rahastonhoitaja on osannut valita sellaiset omistukset, jotka eivät laske yhtä voimakkaasti kuin markkinat keskimäärin. Huonolla onnella rahastonhoitaja on valinnut juuri ne omistukset, jotka romahtavat eniten. Aika usein sellaiset yhtiöt, jotka nousevat nopeiten, myös laskevat nopeiten.


      • Artisti_maksaa_aina
        45645 kirjoitti:

        Onko siis näin että kannattaisi ennemminkin etsiä joku arvostettu maksullinen rahasto, jossa tuotto on ollut odotetulla tasolla tai ylittänyt sen ja kulut kuitenkin siihen nähden maltilliset?

        En tarkoita ihan tuotakaan, sillä ilmainen on sentään ilmainen. Kannattaa kuitenkin varautua siihen, että ilmainen ei pysy ilmaisena.


      • puistokylteri

        Todennäköisesti niihin tulee jonkinnäköinen hallinnointi kulu, kunhan pysyy alle 0,1% niin etf rahastolle käypä summa.


    • Kriisilainen

      Hyvin menee kunnes tulee laskumarkkina ja kurssit romahtaa. Silloin katsotaan kenellä pitää pokka ja kuka myy pelihousunsa paniikissa.

      • juuuuuuhhh

        Myyn heti kun romandus alkaa. Ostan takaisin aallon pohjalla, kun nousu alkaa.


      • Osakekonkari

        No siis laskumarkkinoillahan ostetaan tasaisesti lisää ja muulloin holdataan jos rahaston varoja ei tarvitse. Todellisen aallonpohjan näkee jälkikäteen, jopa vasta vuosien kuluttua.


    • Osakepoimija

      Superrahastot tuottavat kuluttomuutensa ansiosta paremmin kuin aktiiviset rahastot, siis pitkässä juoksussa. Eri asia on, että niin Suomen kuin Ruotsinkin Superrahastojen tasearvo P/B on luokkaa 2, eli puolet niiden arvosta on jo silkkaa ilmaa. Sehän taas johtuu niihin sisältyvien osakkeiden kalleudesta juuri nyt.
      Eli noihin kannattaa sijoittaa vähitellen pitkän ajan kuluessa eli ajallisesti hajauttaen eikä missään tapauksessa kerralla laittaa niihin kaikkia pelimerkkejä. Tuskin noissa mitään mätää muuten on vaan oikea vaurastuminen vuosikymnenien aikana hyvinkin mahdollista. Jopa helpompaa ja yhtä varmaakin kuin keskiverto-osakesijoittajalla!

    • superrahasto

      Minkä verran on euroissa on vähitellen? Entä kuinka usein/harvoin on ajallinen hajauttaminen.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      80
      1995
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1753
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1624
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      21
      1410
    5. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      60
      1317
    6. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1273
    7. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1272
    8. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1264
    9. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      10
      1221
    10. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1201
    Aihe