Koirat vapaana ilman valvontaa

Raatelijat

Juuri lähti rikosilmoitus kahdesta hurtasta, jotka olivat valvomatta pihalla. Sieltä koirat hyökkäsivät pienen koiran ja taluttajansa kimppuun.

Omistajat toki selviävät tilanteesta nyt selvillä seteleillä, vaikka kalliiksihan se tulee. Pientä näyttelykoiraa on käytetty nyt kaksi kertaa eläinlääkärissä ja taluttaja on käynyt kerran terveyskeskuksessa. Ehkä tulee myös sakkoja.

Jos tuollaisia isoja koiria ei jaksa lenkittää, vaan niitä laiskuuttaan pidetään keskenään vapaana ulkona, niin eikö kannattaisi rakentaa tarha? Kalliiksihan sekin tulee, mutta kannattaako riskeerata, että tämä tilanne toistuu? Tämä ei kuulemma ollut eka kerta, kun nämä koirat hyökkäsivät tielle raatelemaan.

Poliisille jää iso vastuu päättää koirien kohtalosta.

53

871

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • helluvaa

      Omistaja on varmaan "vähävarainen" ja lasku lankeaa veronmaksajille. Näin hyvinvointiyhteiskunta toimii. Kannattaa katsoa ketä äänestää.

      • dtufyryf52fcbg

        Aivan kohta saamme lukea, kuka kyseisessä tapauksessa olikaan syyllinen!!


      • Raatelijat

        Eivät ole todennäköisesti kuitenkaan niin vähävaraisia, etteivätkö pysty maksamaan eläinlääkärikuluja. Pikemminkin yksinkertaisesti laiskoja. Helppo pistää hurtat keskenään pihalle, kun ei jaksa lenkittää.


      • tarajere11
        Raatelijat kirjoitti:

        Eivät ole todennäköisesti kuitenkaan niin vähävaraisia, etteivätkö pysty maksamaan eläinlääkärikuluja. Pikemminkin yksinkertaisesti laiskoja. Helppo pistää hurtat keskenään pihalle, kun ei jaksa lenkittää.

        Voihan niillä koirilla olla vakuutus. En tiedä maksaako ko. tapauksessa jossa on ihmisen huolimattomuus.


    • maksakoonkunnolla

      Ilmanmuuta pitää tukevalla aidalla aidata piha, jos koira siellä on vapaana.On vastuutonta kuvitella, että ne pysyis siellä muuten.Meilläpäin karkailee hatarasta aidasta myös vaarallisen oloinen koira, ja purrutkin jo on.Siksi en enää siellä uskalla kulkea, toiset ottavat riskin.Tai eivät vaan viellä tiedä...
      Toivottavasti omistaja saa sakot, ja seurramukset, ja ymmärtää luopua koiristaan.Tuskin hälläkään on varaa,että tuollainen uusiutuu.

      • Raatelijat

        Tapaus jäi poliisin ja eläinlääkärin huomaan. Toivottavasti hoitavat hommansa.


      • dfsgsdgdsagds

        >>Toivottavasti hoitavat hommansa.>>

        kyllä varmaan. itse ainakin luotan suomalaiseen viranomaiseen kuin neuvostoliittoon!


    • Huhhhhhhhu

      Eikö tuollanen kotipiha kannattas kiertää kaukaa josta koirat tulee iholle?! Ainakin niinkauan ku poliisit on asialle tehny jotain. Kait teilläkylillä sana kiertää tollasista koirien omistajasta? Oma maalaisjärkeni sanoisi kiertää kys piha kaukaa. Niin paljon koirieni plus oma henkeni mulle merkitsee.isoille koirille kuonokoppa päähän ni ei pääse raatelenaan enää.

      • nopeastisittenkin

        Siitä on välittömästi ilmoitettava eläinsuojeluun ja poliisille!
        Kiertely, ei poista ogelmaa, ja joku muu voisi silti loukkaantua vakavasti.


      • Raatelijat

        Ei varmaan tullut Huhhhhhhhu:lle mieleen, että tuollainen kaukaa kiertäminen ei tule kysymykseen, jos ainoa "kylän raitti" kulkee tuon talon ohi. Ei siis sinunkaan oma maalaisjärkesi nyt auta. :)


    • järkeevaikui

      Niin, onko pakko kulkee sen pikkuräksyn kanssa just sitä katua jos kerta tietää et ennenki on isompi koira siellä uhitellu. Isolla koiralla käsitys et katuki on sen reviirii ja puolustaa sitä.

      • tyhmyydestäsakotetaan

        Sellainen katujen puolustelija koira, joka luulee katuja omikseen, kannattaa omistajan ihan itse poistaa päiviltä mahdollisimman nopeasti.Sehän on selkeä riski muille ihmisille koirineen, sekä omistajalle tietysti tiedossa suuria maksuja...
        Toivotaan että virkavalta hoitaa nopeasti homman,jos omistajalla ei oma järki siihen riitä.


      • dtyygh52kljhji

        Mitä mä sanoon, ohikulkijan syy!!!


      • Raatelijat

        Järkeevaikui, vedet vääriä johtopäätöksiä, mutta se on yleistä tällä palstalla. :)

        Pelottavaa ajatella, että joku kuvittelee, että koira saa puolustaa reviirinään yleisiä teitä! Ei sellaisella ihmisellä järkeä todellakaan ole! Ilmankos poliisia näiden ääliöiden koiranomistajien kanssa tarvitaankin.

        Koiria on kaksin kappalein ja käytös sen mukaan laumakäyttäytymistä. Laiska ja tyhmä omistaja ei vain ymmärrä koiriensa päälle yhtään mitään.

        Itse lenkkeilenkin vain kävelysauvojen kanssa. Pureskelkoot ensin niitä. Tosin nämä kaksi eivät enää taida pureskella mitään tai ketään.


    • sivustaseurannut

      Todella surullista ja yksikin tapaus on liikaa.
      Myös narun päässä tulisi pitää turvallisuus pienempiin, tai ainakin lähestyä vain luvalla.

    • kostaja696

      Minä pidän täällä maalla koiriani ihan tahallaan vapaana pihallani.

      Asun hiekkatien varrella joka ei johda mihinkään eli päättyy 2 kilometrin päässä talon pihaan. Hiekkatie menee minun taloni pihapiirin läpi.

      Läheisiltä rivitaloilta ihmiset päättivät alkaa ulkoiluttamaan rakkejaan pihani poikki ja samalla pällistelivät tupani ikkunoista sisään.

      Päätin että ennen tarhassa asuneet koirani voivatkin olla vapaina pihassa. Ei paljon tulla enää pällistelemään ja lenkkeilemään minun mailleni.

      • vainiinn

        Mutta sitten joudut maksajaksi, kun koirasi vahingoittavat ihmistä tai toista koiraa.


      • SaaAmpua

        Olet varmaan se porvoolainen kennelinpitäjäakka. Koirasi ovat kyllä kuuluisia ympäri kyliä!


      • kaikkiwoittaa

        Taitaa olla ihan karttatie, joten siitä on oikeus ihmisten turvallisesti kulkea.Ja ihmisillä on oikeus kulkea ihan metsisäkin, kyllä.
        Kun koiras puree jotakuta, hän saa hyvät korvausrahat, kivusta, särystä, kosmeettisesta haitasta jne, ja sinä pääset samalla eroon piskeistäsi, näppärää ;)


      • KostajalleFaktaa

        Kyllä ne kostaja696:nkin koirat joutuvat piikille, jos ohikulkijoita purevat yleisellä tiellä.

        Ota selvää, millainen sinun pihasi läpi kulkeva tie on.

        Laita verhot ikkunaan, jos talosi on niin lähellä tietä.

        Nyt on lintujen pesimäaika, eikä koirat todellakaan saa juoksennella vapaana.


    • kostaja696

      Täälläpäin ammutaan kaikki isot linnut ja pienistä kissat pitävät huolen. Tie on yksityisen tienhoitopiirin tie ja on karttoihin piirretty, mutta se ei liity mitenkään pällisteleviin rivitalojen köyhiin. Ostaisivat omakotitalon niin ei tarvitsisi rakkien kanssa toisten pihoille pomppia.

      Jos koirani jonkun toisen koiran tappaa pitää olla todisteita ja niitä on vaikea saada. Ja jos maksuja tulee en niitä kuitenkaan maksa.

      Mutta toistaiseksi ei ole muuta kuin ininää kuulunut kun aloin koiriani vapaana pitää. Ulkoiluttavat kai koiriaan pikatienvarrella :)

      • Tappajii

        Isojen koirien kanssa vehtaamiseen liittyy kai aina jonkinasteinen mielenhäiriö ja ihmisviha. Sulla se on jo vakavaa laatua. Toivottavasti omat koirat purevat, ei noin pahansuopaa ihmistä koirakaan kunnioita.


      • kostaja696

        Isokin koira osaa käyttäytyä jos on koulutettu oikein.

        Minun koirani eivät hyökkää, puolustavat vain reviiriään. Jos ulkoiluttajat ymmärtävät suksia poispäin eivät koulutetut koirani seuraa.

        Jos reviirille muuten onnistuu eksymään pitää pysyä paikallaan tai koirat reagoivat.

        Kaikenlaisella husimisella ja huitomisella kerjää todellakin hampaita kankkuunsa. Ja omia pikkurakkeja ei aleta sylitellä kun koirani kertovat että astuivat väärille konnuille.


      • isolavärve

        Minäkin aloin työttömäksi jäätyäni vahtimaan tätä yksityistietä. Koirat ilmoittavat äänekkäästi kaikki kulkijat. Ne eivät valikoi, onko kulkija naapurin 5-vuotias likka vai tuntematon mustalaismies. Jokainen liian lähelle tuleva saa takuuvarmasti koirat ympärilleen ellei ehdi tai älyä kääntyä takaisin. Jos matkaa yrittää jatkaa väkisin eteenpäin, saa maistaa hammasta. Avun huutaminen ei kannata, sillä en tule häiritsemään koirien työskentelyä.


      • koiratpomottaa
        kostaja696 kirjoitti:

        Isokin koira osaa käyttäytyä jos on koulutettu oikein.

        Minun koirani eivät hyökkää, puolustavat vain reviiriään. Jos ulkoiluttajat ymmärtävät suksia poispäin eivät koulutetut koirani seuraa.

        Jos reviirille muuten onnistuu eksymään pitää pysyä paikallaan tai koirat reagoivat.

        Kaikenlaisella husimisella ja huitomisella kerjää todellakin hampaita kankkuunsa. Ja omia pikkurakkeja ei aleta sylitellä kun koirani kertovat että astuivat väärille konnuille.

        Parasta että luovut niistä, vaikuttavat liian vaarallisilta käsissäsi.Et ymmärrä että SINUN, on huolehdittava etteivät koirasi koskaan lähesty vieraita ihmisiä.

        Omistajan on huolehdittava,ettei koiransa tuppaa vieraiden lähelle, eivätkä ole vapaana jos eivät kefrran omassa pihassa pysy.Vaikka ihmiset kulkis läheltä, koiria ei saa päästää ihmisten lähelle, eikä heidän koirien luo.Pikkukoiraansa saa, ja pitääkin omistajien puolustaa vaarallisilta koirilta, kaikin tarvittavin keinoin.Makashan se yksikin mies vaarallisen koiran päällä, jotta sais omansa pelastettua, siinä kävi yllättäen huonosti ihan vahingossa sille vaaralliselle hyököänneelle koiralle...ja se mies, toimi täysin oikein, ja pelasti viellä oman koiransa hengen, mitalin ansaitsisi moisesta uroteosta.

        Tommosista tykö hyökkivistä koirista kannattaa hetio ilmottaa virkavallalle.Jos omistaja luulee, että koirat jotain reviirejä puolustelee, ja vieraat seisoskelee, ja jättää viellä pikkukoiran syötiksi...niin kyllä jotain puuttuu ajatusmailmasta, eikä ihan vähän.Siellä ei ole ihmistä koirien johtajana, vaan koirat itsekseen....Ei jatkoon, sanon MINÄ.


      • oikeinsullenahjus
        isolavärve kirjoitti:

        Minäkin aloin työttömäksi jäätyäni vahtimaan tätä yksityistietä. Koirat ilmoittavat äänekkäästi kaikki kulkijat. Ne eivät valikoi, onko kulkija naapurin 5-vuotias likka vai tuntematon mustalaismies. Jokainen liian lähelle tuleva saa takuuvarmasti koirat ympärilleen ellei ehdi tai älyä kääntyä takaisin. Jos matkaa yrittää jatkaa väkisin eteenpäin, saa maistaa hammasta. Avun huutaminen ei kannata, sillä en tule häiritsemään koirien työskentelyä.

        Ennemmin tai myöhemmin, ne koirat poistetaan sulta virkavallan puolesta XD
        Se on kato kohta laissa, "vaarallisen eläimen vartioimatta jättäminen" ;)
        Bye, bye tessu....


      • KostajalleFaktaa

        Yksityinen tienhoitopiiriin kuuluva tie ei tarkoita sitä, että tie olisi yksin sinun käytössäsi.

        Mitenköhän köyhä sinä kostaja 696 olet, kun talosi on noin huonolla paikalla? Sääliksi käy.

        "Jos koirani jonkun toisen koiran tappaa pitää olla todisteita ja niitä on vaikea saada. Ja jos maksuja tulee en niitä kuitenkaan maksa. " Ihanko oikeasti luulet niin? :)

        Kerro osoite, niin laitetaan poliisi ja kunnaneläinlääkäri asialle. Et uskalla raukkis, kuin isotella netissä.


      • JokaMiehenOikeutta
        isolavärve kirjoitti:

        Minäkin aloin työttömäksi jäätyäni vahtimaan tätä yksityistietä. Koirat ilmoittavat äänekkäästi kaikki kulkijat. Ne eivät valikoi, onko kulkija naapurin 5-vuotias likka vai tuntematon mustalaismies. Jokainen liian lähelle tuleva saa takuuvarmasti koirat ympärilleen ellei ehdi tai älyä kääntyä takaisin. Jos matkaa yrittää jatkaa väkisin eteenpäin, saa maistaa hammasta. Avun huutaminen ei kannata, sillä en tule häiritsemään koirien työskentelyä.

        Onpa ihan kaksikin ääliötä asialla, jotka eivät ymmärrä mitä tarkoittaa yksityistie. :D
        Tiekunnat vastavat tien kunnossapidossa, eikä sellainen tie todellakaan ole vain yhden perhekunnan käytössä.

        Tiedän, että koiranomistajat ovat usein yksinkertaisia, mutta että ihan näin tyhmiä. :D


    • termit.haltuun

      Minä omistan maat yksityistieni molemmin puolin, se on yksityistie.

      • uighiojioph52onh

        Mihin se "yksityistie" johtaa?


      • yksityismeilkino

        Ai meillä on yksityistie, se on monen yksityisen yhteisessä käytössä autoliikenteelle,mutta myös ihan kaikille kävelijöille ja pyöräilijöille, kuka nyt vaan viitii kävellä tai pyöräillä siittä.Ei ole keltään kielletty, ja metsien omistajat, sekä pellonomistajat käyttäää tietty sitä samaa myös.Yhteensä omistajista käyttäjiä yli kymmenen, lisäksi hurja määrä marjastajia, lenkkeilijöitä , ihan muuten vaan ajelijoita yms.
        Yksityistien varrella asuvat, maksetaan siittä tiemaksua, satunnaiset kulkijat, vieraat jne, ei tietty maksa mitään.


      • eiyhenoma

        Niin, se on siis yksityisten omistukses oleva, ei valtion kuten pikitiet yms.
        Yleensä omistajia on useita, muuten jos olis yhen .Hän voi sen puomittaa, ja se olis "omatie".Mut yksityistiellä yleensä paljon osakkaita, jotka maksaa lanaukset, linkoukset, sepelit, ojienaukasun ja muut hoitokulut, tiemaksuina.
        Jos omaa maata tien molemmin puolin, siirtäisin sen luvalla tietysti, pois keskeltä pihaa, niin sais pihalleen rauhan.Niin monet on omakustannushintaan tehny, ni ei oo pihalla sitte jatkuvaa trafiikkiakaan.


      • Termit.haltuunFaktaa

        Jaaha, minä varmaan sitten omistan pätkän valtatietä, kun omistan maata sen molemmin puolin tuolla termit.haltuun kirjoittajan logiikalla. :D

        Voisiko tuo termit.haltuun vastata, että vastaako hän yksin tien kunnossapidosta ja tie ei siis vie kenenkään muun tiluksille?


      • isompitontti

        Vastaan yksin tieni kunnossapidosta ja se johtaa lomarakennukselleni.


      • Termit.haltuunFaktaa

        Oletko isompitontti sama kirjoittaja kuin termit.haltuun?


      • vastuuta

        Kyllä olen. Silti olen sitä mieltä että koirat pitää kiinni olla , varsinkin eläinten rauhoitusaikana. Omistajan tulee olla vastuussa koirastaan. Omat koirat pysyvät pihassa eikä ole läpikulkua.


    • koiratkuriin

      Opiskelkaa "koirakuri".Koirat on oltava aina omistajan hallinnassa, niin etteivät häiritse muita liikkujia.

      • PoisAlta

        On ihanan huoletonta olla sen verta näyttävien koirien omistaja. Jotta tie on aina tyhjänä kun ME lähestymme!


      • kaikkienkaverit
        PoisAlta kirjoitti:

        On ihanan huoletonta olla sen verta näyttävien koirien omistaja. Jotta tie on aina tyhjänä kun ME lähestymme!

        Sinusta varmasti ne ovatkin näyttäviä, muista ehkä eivät.Minulla 80 kiloinen koira, ja kakki tulee ihan vaan vataan, leikkimään ja haistelemaan, ja ihmiset silittelee.Koira nauttii tuosta saamastaan huomiosta.
        Ihmetyttäisi, jos kaikki kaikkoaisivat, ja olisi surullista, koska koirani on erittäin hyvätapainen ja seurallinen.Ja oikeasti tykkää vastaantulijoista,ja heidän kanssaan seurustelusta.
        Minusta koiraa on sosialistettava niin, että se osaa käyttäytyä, eikä sitä tarvitse todellakaan kenenkään väistellä.Cihun pentukin kaupungilla uskaltautui luo, ja yrittipä leikittääkkin, oli kyllä hupaisan näköinen pari XD


    • kalervokuusinen

      Tänään viimeksi olin pyörälenkillä vapaiden koirieni kanssa kun joku läski keski-ikäinen ämmä alkoi vouhottamaan puudelinsa kanssa että koirat pitää pitää kiinni. Komensin koirani luokseni ja käskin tehdä saman. Mamma repi räksyttävän fifinsä plektillä viereensä ja kysyin että kummankohan koirat ovat hallinnassa.

      Saa kai ne koirat juosta vapaana kunhan on koulutettu niin etteivät ala tapella ja tottelevat luoksetulo käskyä.

      • Hihihiii

        Mikä se semmoinen plekti on? :D


      • harhaluuloja

        Ei kyllä saakkaan, otappa asioista sekoa.


    • Renegetesfullhoundbite

      Ei sillä tunnu olevan merkitystä onko isomustakoirani vapaana vai hihnassa. Kummassakin tapauksessa mummelit ja muut pikkukoirien omistajat pomppii metsään vastaan tullessani. Ilmeisesti luulevat että isotkoirat lähtökohtaisesti tappavat pikkukoiran sen nähdessään.

      Pojan kanssa kun lähdetään lenkille niin vitsaillaan että mennään ajamaan mummot mustikkaan. Ihme pelkureita.

      • minunluoeihyökitä

        Onko poikasi koira, vai koirasi poikasi :O

        Isot koirat on tappaneet paljon pieniä koiria suomessa....eli ei ole mikään uusi asia.

        Kannattaakin puolustaa aina omaansa vastaantulevilta koirilta, olipa se oma koira sitten minkä kokoinen tahansa.Jos vastaantuleva koira puree koiraa, sen omistaja ei paljoa sakkoja saa.Mutta asia muuttuu heti, kun vastaantuleva koira puree ihmistä.Joten sinne heti omaansa puolustamaan, ei päästetä sitä vastaan tulevaa hyökkäävää koiraa edes oman lähelle, mennään itse väliin ja tarkistetaan että koira on turvallinen kohdata.Niin saadaan vaarallisesti hyökkivät koirat ja niiden vastuuttomat omistajat kuriin.


      • Viheriä

        Hyvä että asutte metsän lähellä. Ei ole paljon muita ihmisiä. Voi aina siellä metsässä sitten käydä.


      • AINArikosilmo
        minunluoeihyökitä kirjoitti:

        Onko poikasi koira, vai koirasi poikasi :O

        Isot koirat on tappaneet paljon pieniä koiria suomessa....eli ei ole mikään uusi asia.

        Kannattaakin puolustaa aina omaansa vastaantulevilta koirilta, olipa se oma koira sitten minkä kokoinen tahansa.Jos vastaantuleva koira puree koiraa, sen omistaja ei paljoa sakkoja saa.Mutta asia muuttuu heti, kun vastaantuleva koira puree ihmistä.Joten sinne heti omaansa puolustamaan, ei päästetä sitä vastaan tulevaa hyökkäävää koiraa edes oman lähelle, mennään itse väliin ja tarkistetaan että koira on turvallinen kohdata.Niin saadaan vaarallisesti hyökkivät koirat ja niiden vastuuttomat omistajat kuriin.

        Tämä on juuri oikea toimintatapa. Ikävä kyllä, tiedän tuttavapiiristä tapauksen, jossa mies kyllä uskalsi puolustaa omaa koiraansa niin, että sai kuvazin hampaat omaan käteensä ja jalkaansa. Mutta sen jälkeen ei uskaltautunut poliisin puheille (kun kuvazienomistaja uhkaili) ja rikosilmoitus jäi tekemättä.


      • Metsäänvaan

        Mukavaa että mummot metsään menee. Kannattaisi muuttaa itsekin metsään voisi sitten pojan kanssa vitsaille että metsässä asutaan, ollaan ihme metsäläisiä.


    • Beheritha

      Tänään vapaana oleva koirani löysi lenkillä maastosta hämärähemmoja jotka olivat kyttäämässä omakotitalon takana metsässä. Räksyttämällä ajoi ulkomaalaiset rosvot pois. Isot koirat kannattaa nyky suomessa pitää vapaana jo turvallisuuden takia.

      • Punkerolabbis

        Nyky-Suomi on sivistysvaltio, jossa on virkavalta pitämässä huolen rikollisista, jotta maallikkojen ei tarvitsisi käyttää oman käden oikeutta. Ihmisten ei todellkaan pidä pitää ylipäätään mitään koiri vapaana ilman valvonta. Vapaana olevien suurten koirien merkitys turvallisuudelle on negatiivinen. Täällä päin ihmiset eivät näemmä koiriaan jaksa kouluttaa saatika valvoa. Lenkillä on vähän väliä joku luonnevikanen juoksemassa räyhäten suu vaahdossa perässä. Enkä sitten ole mikään suurten koirien vihaaja. Itselläkin selalinen on ja pidän sitä vapaana, mutta aina valvottuna ja otan kiinni mikäli näen toisen koiran/ihmisen, vaikka tämä ainakin lähtökohtaisesti on kiltti ihmisille ja kilteille koirille. Nyky-Suomessa koiraa ei pidä ottaa itsetoimiseksi henkivartijaksi.


      • maanomistajaltakysyttävä
        Punkerolabbis kirjoitti:

        Nyky-Suomi on sivistysvaltio, jossa on virkavalta pitämässä huolen rikollisista, jotta maallikkojen ei tarvitsisi käyttää oman käden oikeutta. Ihmisten ei todellkaan pidä pitää ylipäätään mitään koiri vapaana ilman valvonta. Vapaana olevien suurten koirien merkitys turvallisuudelle on negatiivinen. Täällä päin ihmiset eivät näemmä koiriaan jaksa kouluttaa saatika valvoa. Lenkillä on vähän väliä joku luonnevikanen juoksemassa räyhäten suu vaahdossa perässä. Enkä sitten ole mikään suurten koirien vihaaja. Itselläkin selalinen on ja pidän sitä vapaana, mutta aina valvottuna ja otan kiinni mikäli näen toisen koiran/ihmisen, vaikka tämä ainakin lähtökohtaisesti on kiltti ihmisille ja kilteille koirille. Nyky-Suomessa koiraa ei pidä ottaa itsetoimiseksi henkivartijaksi.

        Olethan pyytänyt maanomistajan luvan koiran irtipitoon,ja sen myös saanut?
        Koiraa ei saa pitää koskaan vieraan maalla luvatta irti, aina on lupa oltava.Jos lupaa ei ole, koira on oltava kytkettynä.Jos lupa on, silti on huolehdittava,ettei koira häiritse muita liikkujia.
        Fleksissä, ja pitkässä liinassa, voi juoksutella,mutta kytkettynä on oltava.
        Itse maanomistajana, teen ilmoituksen poliisille luvattomasta irtipidosta.Irtokoirat häiritsevät metsästystä, ja kesäisin tuhoavat pesintää.


      • kytkekälujasti
        Punkerolabbis kirjoitti:

        Nyky-Suomi on sivistysvaltio, jossa on virkavalta pitämässä huolen rikollisista, jotta maallikkojen ei tarvitsisi käyttää oman käden oikeutta. Ihmisten ei todellkaan pidä pitää ylipäätään mitään koiri vapaana ilman valvonta. Vapaana olevien suurten koirien merkitys turvallisuudelle on negatiivinen. Täällä päin ihmiset eivät näemmä koiriaan jaksa kouluttaa saatika valvoa. Lenkillä on vähän väliä joku luonnevikanen juoksemassa räyhäten suu vaahdossa perässä. Enkä sitten ole mikään suurten koirien vihaaja. Itselläkin selalinen on ja pidän sitä vapaana, mutta aina valvottuna ja otan kiinni mikäli näen toisen koiran/ihmisen, vaikka tämä ainakin lähtökohtaisesti on kiltti ihmisille ja kilteille koirille. Nyky-Suomessa koiraa ei pidä ottaa itsetoimiseksi henkivartijaksi.

        Vika ei koiris,vaan omistajis.Jos koira samal alueel usein irti, se ottaa sen reviirikseen.Ja kun sit se on siel reviirillään vapaana,ni kaikki vastaantulevat on tunkeilijoita.Omistajat ei ymmärrä,et ite aiheuttavat koiriensa räyhäämisen sitten muille.Eli,pitäkää kytkettynä,ettei ongelmia tulekkaa.On kurjaa repiä vieraan koiraa omansa kimpusta, menthol sumutteet ei montaa kohtaamista kestä.Auttavathan nekin , koirat ei mentholista kuonollaan tykkää,ja perääntyvät.Mut,ne on kalliita, käytettäviksi typerysten koiriin,jotka ei pysty koiriaan hallitsemaan eikä kytkemään.Kurjaa jos joutuu kepillä huoskimaantai jopa potkimaan hyökkääjää, mutta ei vaihtoehtoja ole, kun koiran omistaja ei pysty koiraansa hillitsemään.


    • Tappajaomistajat

      Omistajat kuuluisivat vankilaan.

      • eilukenutmissään

        kukakuoli?


    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      50
      5035
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3307
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1452
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      181
      1295
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      75
      990
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      24
      898
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      857
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      806
    9. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      738
    10. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      482
      707
    Aihe