Pakkaaminen on taiteenlaji

JoitainKokemuksia

En ole viimeaikoina paljon matkustellut, mutta joitain asioita on taas kantapään kautta tullut opittua.

Pieni, ~40 litran nk. lentolaukku sopii mahd. kotimaan naapurikaupungissa kyläilyyn, mutta esim. viikonlopun rajanylitys, etenkin itäsuuntaan, vaatii isomman kapsäkin, esim. American Tourister Bon Air Spinner M-koko, 57,5 ltr. Ei ole liian iso. Mutta sinne mahtuu niin menomatka, kuin tulomatkakin. Suunnittelen jo etukäteen mitä sieltä tuon.

Pitemmät, esim. kaukomaiden rantalomat ovat sitten erikseen, riippuen kohteesta. Sellainen reissu vaatii jo enemmän.

Kirjoitan nyt esimerkkinä viikonloppu-kaupunkimatkasta lähi-ulkomaahan.

Itse matkalaukun lisäksi, joka siis viedään ruumaan, tai bussin tavaratilaan, on mietittävä kuinka pakata itse bussin / lentokoneen sisälle (lentokoneissa on omat sääntönsä jotka tulee huomioida).

Isompi käsimatkatavara-olkalaukku, johon esim. itäsuuntaan bussilla matkatessa on pakattava ainakin puolikas wc-rulla, käsidesinfiointia / savetteja, mahd. muutama wc-istuinsuojus. Pieni ensiapupakkaus jonka sisältö on vain oletettujen onnettomuuksien, tai äkkinäisten sairauskohtauksien varalta. Särkylääkettä, mahd. pari flunssalääkettä. Esim. ampiaisen piston varalta nk. käärmepakkaus. Viimereissulla erästä matkalaistamme pisti ampiainen. Muutamia valmiiksi leikeltyjä laastareita. Idealiside ja hakaneuloja (jos jalka rusahtaa). Ne on oltava aina käsillä. Evästä, kuten mehua, kahvia oltava käsimatkatavaroissa ja esim. välipalaa, jos rajanylitys on hidasta. Mahd. pieni reppu lisäturvana. Pari kangaskassia. Olkalaukun ympärille kiinnityshihna, jonka avulla laukun saa sujautettua kiinni matkalaukun päälle, matkalaukun vetokahvaan (ympärille). Muutoin kassien ja pussien retuutus liikennevälineestä hotellihuoneeseen ja sama takaisin, on kuumaa puuhaa.

Parasta ottaa myös pari pientä pulloa (0,5 ltr) lähdevettä hampaiden pesua, ym. varten. Jos hotellihuoneessa on jääkaappi, voi matkalaukkuun pakata kylmäpussin sisään esim. maitoa, mehua, iltapalaa. Ei tarvitse hotellissa hortoillen etsiä että hei missä täällä on kioski. Jos jääkaappia ei ole, voi juomat säilyttää kylmälaukussa. Älkää kysykö mitään alkomahooli -puolesta, minä en käytä.

Käsilaukku, jossa matkustusasiakirjat, ym. tarpeellinen tavara, Kaksi eri lompakkoa: 1. eurot, 2: ulkomaan rahat (esim. ruplat). Vaatteiden alle ohut vyölaukku, jossa rahakätkö ym.

Matkalla tilanteet eivät saa yllättää. On varauduttava sekä kylmään, sateeseen että yhtäkkiseen helteeseen. Sääennusteita seurattava vielä ennen lähtöä. Takki, vaatteet ja jalkineet molempien varalta tämän mukaan. Sateenvarjo käsimatkatavaroihin, (käy myös hellevarjosta). Kuulin juuri tuttavasta jonka yllätti tämänpäiväinen keskieuroopan helle. Oli varautunut vain kylmälle ilmalle. Voi että. Olis kysynyt multa neuvoa!

Jo kauan ennen suunnitellulle matkalle lähtöä kirjoitan listan tarvikkeista (ovat tallessa tietsikan tiedostoissa), asioista joita on muistettava tehdä ja hankkia ennen matkalle lähtöä, sekä matkalla ollessa että sieltä palatessa.

Muistilista ja vihot käsilaukkuun. Eikä unohdeta kyniä! Niitä aina tarvitaan. Pelkän ulkomuistin varassa en lähde seikkailemaan esim. Venäjälle. Sen verran altzheimeria.
.

0

93

Vastaukset

  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Maisa menee naimisiin

   Seiska julkaisi että Maisa menee sittenkin naimisiin. Maisalla olisi nyt vauva ja olisi Jm kanssa naimisissa jos ei keskenmenoa olisi tullut . Olisiko
   59
   960
  2. Mistä Trumpia syytetään?

   Kertokaas nyt tällaiselle politiikasta tietämättömälle se. Onko se tehnyt Ukrainan presidentin kanssa jonkun salaisen sopimuksen missä Ukraina tuhotaa
   Maailman menoa
   77
   482