Pakkaaminen on taiteenlaji

JoitainKokemuksia

En ole viimeaikoina paljon matkustellut, mutta joitain asioita on taas kantapään kautta tullut opittua.

Pieni, ~40 litran nk. lentolaukku sopii mahd. kotimaan naapurikaupungissa kyläilyyn, mutta esim. viikonlopun rajanylitys, etenkin itäsuuntaan, vaatii isomman kapsäkin, esim. American Tourister Bon Air Spinner M-koko, 57,5 ltr. Ei ole liian iso. Mutta sinne mahtuu niin menomatka, kuin tulomatkakin. Suunnittelen jo etukäteen mitä sieltä tuon.

Pitemmät, esim. kaukomaiden rantalomat ovat sitten erikseen, riippuen kohteesta. Sellainen reissu vaatii jo enemmän.

Kirjoitan nyt esimerkkinä viikonloppu-kaupunkimatkasta lähi-ulkomaahan.

Itse matkalaukun lisäksi, joka siis viedään ruumaan, tai bussin tavaratilaan, on mietittävä kuinka pakata itse bussin / lentokoneen sisälle (lentokoneissa on omat sääntönsä jotka tulee huomioida).

Isompi käsimatkatavara-olkalaukku, johon esim. itäsuuntaan bussilla matkatessa on pakattava ainakin puolikas wc-rulla, käsidesinfiointia / savetteja, mahd. muutama wc-istuinsuojus. Pieni ensiapupakkaus jonka sisältö on vain oletettujen onnettomuuksien, tai äkkinäisten sairauskohtauksien varalta. Särkylääkettä, mahd. pari flunssalääkettä. Esim. ampiaisen piston varalta nk. käärmepakkaus. Viimereissulla erästä matkalaistamme pisti ampiainen. Muutamia valmiiksi leikeltyjä laastareita. Idealiside ja hakaneuloja (jos jalka rusahtaa). Ne on oltava aina käsillä. Evästä, kuten mehua, kahvia oltava käsimatkatavaroissa ja esim. välipalaa, jos rajanylitys on hidasta. Mahd. pieni reppu lisäturvana. Pari kangaskassia. Olkalaukun ympärille kiinnityshihna, jonka avulla laukun saa sujautettua kiinni matkalaukun päälle, matkalaukun vetokahvaan (ympärille). Muutoin kassien ja pussien retuutus liikennevälineestä hotellihuoneeseen ja sama takaisin, on kuumaa puuhaa.

Parasta ottaa myös pari pientä pulloa (0,5 ltr) lähdevettä hampaiden pesua, ym. varten. Jos hotellihuoneessa on jääkaappi, voi matkalaukkuun pakata kylmäpussin sisään esim. maitoa, mehua, iltapalaa. Ei tarvitse hotellissa hortoillen etsiä että hei missä täällä on kioski. Jos jääkaappia ei ole, voi juomat säilyttää kylmälaukussa. Älkää kysykö mitään alkomahooli -puolesta, minä en käytä.

Käsilaukku, jossa matkustusasiakirjat, ym. tarpeellinen tavara, Kaksi eri lompakkoa: 1. eurot, 2: ulkomaan rahat (esim. ruplat). Vaatteiden alle ohut vyölaukku, jossa rahakätkö ym.

Matkalla tilanteet eivät saa yllättää. On varauduttava sekä kylmään, sateeseen että yhtäkkiseen helteeseen. Sääennusteita seurattava vielä ennen lähtöä. Takki, vaatteet ja jalkineet molempien varalta tämän mukaan. Sateenvarjo käsimatkatavaroihin, (käy myös hellevarjosta). Kuulin juuri tuttavasta jonka yllätti tämänpäiväinen keskieuroopan helle. Oli varautunut vain kylmälle ilmalle. Voi että. Olis kysynyt multa neuvoa!

Jo kauan ennen suunnitellulle matkalle lähtöä kirjoitan listan tarvikkeista (ovat tallessa tietsikan tiedostoissa), asioista joita on muistettava tehdä ja hankkia ennen matkalle lähtöä, sekä matkalla ollessa että sieltä palatessa.

Muistilista ja vihot käsilaukkuun. Eikä unohdeta kyniä! Niitä aina tarvitaan. Pelkän ulkomuistin varassa en lähde seikkailemaan esim. Venäjälle. Sen verran altzheimeria.
.

0

122

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000

      Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

      Luetuimmat keskustelut

      1. Kyllä suoraan

        Sanottua vi.tu.taa. Miksi en toiminut silloin. Sama kun olisi heittänyt smagardin menemään.
        Ikävä
        69
        1812
      2. Voisitko nainen kertoa mulle

        Tykkäätkö sä musta, vai unohdanko koko jutun? Mä en viitti tulla sinne enää, ettei mua pidetä jonain vainoajana, ku sun
        Suhteet
        164
        1459
      3. Oisko jii-miehelle jollakin asiaa

        Jos vaikka on jäänyt joku asia sydämen päälle.
        Ikävä
        88
        1252
      4. Perustele miksi hän ei

        Ole sopiva sinulle
        Ikävä
        125
        1245
      5. Miehelle naiselta

        Ajattelen sinua aina, en jaksa enää. Ja luulin, että pidit minusta, mutta silloin olisit tehnyt jotain. Mutta sinä et te
        Ikävä
        49
        1150
      6. Iäkkäät asiakkaat ärsyttävät kaupoissa

        Miksei Kela järjestä palvelua, jolla toimittaisivat ostokset suoraan ikäihmisille? https://www.is.fi/taloussanomat/art-
        Maailman menoa
        261
        935
      7. Mikä oli nainen

        Paras yhteinen hetkemme niistä pienistä ja vähäisistä.
        Ikävä
        75
        922
      8. Miksi sinulla, nainen

        On niin negatiivinen asenne minuun ja yleensäkin negatiivinen käsitys?
        Ikävä
        106
        877
      9. Olen syvästi masentunut

        En oikein voi puhua tästä kenenkään kanssa. Sillä tavalla että toinen ymmärtäisi sen, miten huonosti voin. Ja se että mi
        Tunteet
        99
        805
      10. Mitä vastaat jos

        Kysyn maanantaina jutteluaikaa ihan arkipäivisistä asioista, rauhassa? Koska nimittäin aion 😍
        Ikävä
        36
        674
      Aihe