Suomalaisten viinarallilla uusi kohde

selvästiedullisempaa

Suomalaisten viinarallilla uusi kohde – Sunnuntaisuomalainen: Edullisemmat hinnat kuin Virossa
Verkkouutiset -

Viinaralli on siirtymässä Viron ohi Latviaan.

Suomalaiset ovat perinteisesti matkustaneet halvemman alkoholin perässä Viroon, mutta nyt kiinnostusta herättää myös Latvia, uutisoi Sunnuntaisuomalainen.

Viro on menettänyt jopa kymmenen prosenttia viinamarkkinoistaan Latvialle, jossa on matalampi alkoholivero. Viro on myös tasaisesti nostanut alkoholiverotuksensa tasoa, mikä on kaventanut eroa Suomen hintatasoon, mutta lisännyt sitä Latvian vastaavaan.

Virolaiset itse ovat jo pitkään ajaneet alkoholiostoksille Latvian puolelle, mutta nyt samalle reitille suuntaa myös suomalaisia.

– Ihmiset laskevat tässä taloustilanteessa säästöt tarkkaan. Tullillakin on tiedossa, että alkoholia haetaan nyt jo Latviasta, kun verot Virossa nousevat, tulliylitarkastaja Anna Kallio kertoo Sunnuntaisuomalaiselle.

7

834

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tosin.näkee.maisemiakin

      Hintaeroa on mutta pitää tuoda tosi paljon että kannattaa ajaa yli 400 km ylimääräistä sen takia. Kun yhden ihmisen tuontimäärä on 110 litraa olutta, 90 litraa viinejä, 20 litraa 'välituotteita' ja 10 litraa väkeviä niin se määrä kannattaa vielä ostaa Tallinnasta tai laivalta.

      • vertailua

        TALLINNAN ylihinnoilla matkustaa jo latviaan saakka jos pitää hotellit ja ruuat maksaa oleskelun aikana...


      • periaatteesta

        Totta, jos haluaa vain hankintamatkalle eikä kiinnosta vaikkapa viettää Pärnussa yö tai pari niin kuin me yleensä, niin kannattaa ottaa Tallinkilta päivämatka ja tilata preorderista juomat. Mutta jos sattuu kiinnostamaan oleilu Tallinnassa tai Pärnussa tai muuten vaan ajelu sinne tänne niin jo kymmenen olutlaatikon ostamisella Latvian puolelta kuittaa polttoaineet. Että jos kahdestaan, kolmestaan on matkalla niin...koko reissun kaikki kulut kuittautuu helposti. Me kyllä käydään Pärnussa pakettimatkoillakin, ei tuoda paljon mitään. Mut joo nuukille ja persaukisille tuo päivämatka on paras.


    • ai.että.ylihintoja

      Mitähän Tallinnan ylihintoja tarkoitetaan? Käyn paljon ja vähän aikaa sitten hotellihuone vanhassa kaupungissa maksoi vähän alle 30 euroa yöltä kahden hengen huone (3 tähden hotelli) . Arkena ruokailu (keitto ja varsinainen ruoka sekä leivät molempiin) reilun 4 euroa.vanhan kaupungin kellariravintolassa .

      • Koplin-ketku

        Kahen hengen huone tosiaan 28 euroa. Kellarissa keitto leike 4,30 euroa. Päivän leike 3,10 euroa. Koplissa paaljooon kalliimpaa. Mikä on muuten Koplin paras söökla?


    • Eläkepapparainen

      Latviaan kannattaa taatusti lähteä muunkin kuin alkoholiostosten vuoksi. Latvian pienissä kaupungeissa on varsinkin kesällä kaupunkipäiviä mukavasti piknik-hengessä. Latvialainen ruoka on todella hyvää ja edullista suomalaiselle kukkarolle. Elintarvikeliikkeissä on mahtava valikoima Baltian maiden ja Puolan tuotteita, säilykkeitä ja leivonnaisia, jotka maistuvat suomalaisenkin suussa. Bensiini on Latviassa noin 20 senttiä Suomea halvempaa ja liikenne varsinkin Latvian koilisella puolella on vähäistä sekä mielestäni ihan turvallista. En kerta kaikkiaan löytänyt mitään valittamisen aihetta piipahtaessani taas kerran maassa. Siguldassa on kelkkarata hurjapäille, jotka pääsevät ränniin laskemaan edullisin taksoin ja kokevat varmasti ikimuistoisen hetken elämässään. Suosittelen ehdottomasti lähtemään ulkopuolelle Riikaa, kuten myös Tallinnaa, silloin saa parempia kokemuksia näistä lähimaistamme.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      39
      1691
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1361
    3. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1317
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1315
    5. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      10
      1313
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      7
      1284
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1264
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1230
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1190
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1173
    Aihe