Astra K laatu

KastraQlity

Astra K omistajat. Oletteko tyytyväisiä Astra K:n laatuun ja laatuvaikutelmaan? Itselläni nyt 20tkm ajettu 5-ovinen bensa Astra. Pientä kritiikkiä on pakko antaa, ihan harmittaa, 6 moitteettomasti toimivaa Astraa ennen tätä omistaneena. Korista ja sisustuksesta lähtee liikaa ääntä. Sirinää, kitinää, ja epämääräistä naksuntaa taka vasemmalta. Kitinät ja sirinät kojetaulun tienoilla. Kuskin penkki naksuu. Ohjauspyörän säädön lukitus ei lukitse kunnolla. Infotainment näyttö pimenee vähän väliä ihan itsestään, yksi päivä sekos täysin. Jarruista kuuluu hankaavaa ääntä pienillä nopeuksilla, ihan kuin olisi hiekkapaperia palojen ja levyn välissä. Takalasin pesuri jää vuotamaan pesurin käytön jälkeen. Ovien tiivisteet huolimattomasti asennettu. Huoh, on siinä listaa ja palautetta kesäkuun kuntohuoltoon.

23

3515

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • pihallaa

      Hoonosti tehty opeli, hoonon menekin takkii?

      • NewAstraQlity

        Niin taisi olla, nk. maanantai kappale. Otin ja vaihdoin uuteen 1.0T manuuaali Astraan. Merkkiä ja mallia en vaihtanut, koska luotin, että Opel tekee laadukkaita ajopelejä. On tämä uusi vaan ihan eri auto laadullisesti. Ei nitinöitä, ei natinoita, ei ylim. kori ääniä. kulkee hienosti. Kaikki nuo viestiketjun alussa mainitsemani harmitukset poissa - toivottavasti myös pysyvät poissa.


    • SJUM

      Viikko ajettu uudella farkulla, jarrut vinkuu ja ohjauksesta katosi tehostus yhtäkkiä. Hyvä etten päräyttänyt ulos tieltä, muuttui todella kankeaksi kääntää. Bittivirhe kuulemma ja ei tehdä toistaiseksi mitään. Minulla on ollut kolme Ocua ja niissä ei ole ollut yhteensäkään tällaisia huolen aiheita.

    • PelaaJaToimii

      Kuukausi takana, ei mitään ongelmia (Farkku). Tilava ja tukeva menopeli. Suosittelen kokeilemaan - et pety.

      Edellinen auto oli VW ja ongelmia riitti ensimmäisestä kuukaudesta lähtein - onneksi pääsin eroon ennen totaalista laukeamista.

    • Pokk

      Ei mitään valittamista. Jarrupoljinta kannattaa välillä pumppaa kovempaa niin ei mee palat jumiin ja hankaamaan.

    • McFred

      Minullakin n. 20 tkm ajettu dieselfarkku. Ei muuten mitään ongelmia mutta olen samaa mieltä siitä että on enemmän sivuääniä tässä autossa kuin edellisessä J-mallin Astrassa. Muutamaa kertaa takaluukku on auennut "itsestään", en tehdä onko nappi painunut kun avaimet ovat olleet taskussa vai mistä johtuu. Polttoaineen kulutus on ollut positiivinen yllätys, jatkuvasti alle 5 l/100 km vaikka tässä autossa on automaatti. Edellinen J-malli manuaalivaihtestolla n. 0,5 l enemmän.

    • OnnellinenOpel

      1.4 automaatti farkku, keskikulutus 5.9 - bensakoneelle varsin hyvä lukema sanon. Ei mitään ongelmia. Renkaiden laadulla on suuri merkitys Michelinin renkaat ( 68db) näyttäisi toimivan hyvin.

    • pettymyskokoauto

      Täälläkään ei ole tuo Astra ollut odotusten veroinen. Vaivoihin ei löydy mitään apua merkkihuollosta joten Opelin takuu on ihan tyhjää lupausta. En tiedä minkä pitää hajota, että se olisi takuunalainen. Mainosmiesten jujuun ja rahoitustarjoukseen ei koskaan pitäisi tarttua. Laadukkaat autot ovat muunmerkkisiä kuin Opel.

      • Huollossa

        Voitko tarkentaa mitä vikaa ja kuka on yrittänyt korjata?


      • pettymyskokoauto
        Huollossa kirjoitti:

        Voitko tarkentaa mitä vikaa ja kuka on yrittänyt korjata?

        Kojelaudan ja verhoilun nitinät ovat kuulemma ominaisuuksia, jarrupoljin painuu puoliväliin, paranee pumppaamalla eikä muka tehty ilmaus muuta tilannetta mitenkään, vesi vuotaa takavalolyhtyihin sisään eikä sekään ole vika vaan käyttäjälähtöistä, moottori rotkottaa kuin diesel käynnistämisen jälkeen muutaman sekunnin ja kuumana tyhjäkäynnillä eikä jatkuvasta nypyttämisestä pääse eroon.

        Päivitetään ja päivitetään, mutta sama nypytys on ja pysyy tasakaasulla ja moottorijarrutuksissa. Opel takuu on lähinnä vitsi, kuten koko Opel tällä kokemuksella. Helppoheikkipajana on Länsiauto. Yli 400€ osataan silti veloittaa vianetsinnästä takuunalaisessa laitteessa. Samalla rahalla kannattaa ottaa joku muu merkki ja jos on langennut Opeliin, niin ei ainakaan vie Länsiautoon. Ainoa mitä sieltä saa, on lasku ja aina huonompi auto.


    • Ihan_OK_kulkine

      Reilun vuoden ollut 5-ovinen 1.4T. Muutoin ei ole minkäänlaisia ongelmia paitsi yhtenä kertana kun ei meinannut käynnistyä millään. Ei minkäänlaista vastetta tai yritystä käynnistyä kun startti- nappia painelet. Mittariston merkkivalot kyllä toimi silloinkin ihan kuin auto olisi normaalisti käynnissä. Ongelma ratkesi sillä, että avasit kuskin oven ja laitoit uudelleen kiinni, niin sen jälkeen auto käynnistyi ja on toiminut moitteettomasti. Tosin aikansa otti ennenkuin tajusin ovea avata ja siinä ajassa kerkesi verenpaine lääkkeet käydä vähiin. Tästä on aikaa reilut puoli vuotta. Ilmeisesti ongelma oli ajonestossa tai vastaavassa.

    • TodellakinTyytyväinen

      Noin puolivuotta on auto ollut ajossa ja 12.000km - ei mitään vikaa, paras Opel ikinä mitä minulla on ollut. Kulkee kuin juna ja kuluttaa alle 6l/100km - eikä vain ajotietokoneen mukaan vaan myös oman laskennan mukaan. Matka-ajossa alin keskikulutus oli hki-lpr 5.4 l/100km.
      Kun ottaa huomioon, että autossa on oikea automaatti ja 1.4 turbo bensakone - pidän kulutusta matalana.

      • Madhus

        Valehtelet kirkkain silmin päin naamaa. Häpeäisit edes hiukan.


      • HudMas

        Ei tarvitse valehdella, kulutus on matala ja toki riippuvainen ajotyylistä ja siitä kuinka paljon ajat ns ruuhka-ajossa. Itse en aja juurikaan ruuhka-aikoina, työajat ovat sen verran erikoiset.
        Talvirenkailla kulutus on noussut noin 6l/100km tasolle. Olen tyytyväinen. Edellisessä autossa oli 10hv vähemmän tehoa ja kulutus oli noin 1.5l/100km suurempi. Elämä on täynnä valintoja, minä valitsin Astran.


    • Myanotherrideisyourmom

      Alle vuoden pidin astra K 5 Ovinen 1.4 turbo enjoy more varusteilla.Pari kertaa merkkiliikkeessä korjattavana,ensin irtosi turbon ahtoputki ja toisella kertaa samaa vikaa korjattaessa ja käyntihäiriöitä tutkiessa vaihtoivat ilmamassa mittarin.Koneen häiriöt hävisi alakierroksilta ja muuttivat paikkaa ylemmille kierroksille.Auto ei jaksanut oikein mennä,tietyssä kohdassa rupesi "prötäämään"
      Muita oireita ja vikoja sinä aikana oli radion sekoilu,otti häiriötä tai jotain mutta mitään muuta ei kuulu kuin surinaa.Keskuslukko mykkä välillä,piti ottaa kuskin oven kahvan suojus pois ja avata manuaalisesti..Lämpimällä kelillä kytkimen painelaakeri vinkui joskus mikä on kanssa kyllä aika käsittämätön vika uudessa autossa.
      Muita "vikoja"ominaisuuksia joita huomasin myöhemmin.Hansikaslokerossa ei valoa,ei karttataskuja etuselkänojissa,muutenkin säilytyslokerikot vähissä.Rengaspaine antureiden kausikoodaus on kanssa hieman syvältä kun joutuu koodaus laitetta käyttämään.

      Jotain positiivistakin on,korimalli ok suht nykyaikainen ja suht talodellinen ja kevyesti kulkee.Mutta hieman raakileeksi jäänyt eikä oikein voi hyvää arvosanaa antaa.

      Automyyjät hehkutti että paras astra koskaan ja uusinta avaruusajan tekniikka.Ei enää entisten aikojen huolia ja murheita.Paskan marjat sanon minä.

      Ei ikinä enää opelia.

      Petri nygårdin sanoin:
      eniten vituttaa kaikki;)

    • TunteetOvatTärkeät

      Aina ei voi voittaa...toivottavasti seuraava autosi on parempi - sekin on vain ja ainostaan auto,.

    • Kuskimies

      26.000km mennyt nautiskellessa Astra K 1,4 turbo (125hv). Edellinen auto oli Volvo, joka tosiaan kitisi ja natisi kojelaudasta,oli ahdas, kankea, juoppo ja vielä laiska ( V70 2008). Astra ei ääntele edes soratien nimismiehenkiharoissa. Ja lähtee kuin Bottas paalulta. Stalingradin opit on menneet perille. Lämpiää talvella mukavasti. Merkkiä en hevillä vaihda tulevaisuudessakaan. Maanantai kappaleita on joka merkillä mutta ei nyt ainakaan minulla.

    • OmaKokemus

      Astra K ja ajettu 25000km eikä mitään moittimista. On hiljainen ja jämäkkä. Liikkuu 1.4T koneella kohtuullisen hyvin. Jos vertaa edelliseen rämistimeen (kaikkine vikoineen ja ruosteineen)eli ford focukseen 2014 malliin niin astra on huomattavasti parempi kaikin puolin joten paluuta foordeihin ei tapahdu ja petyin niiden laatuun totaalisesti.

    • HyvinOnToiminut

      Vajaat 15.000km takana, ei mitään moitittavaa. Öljyä lisätty ko aikana noin 3dl.
      Hälyttimen puuttuminen oli pieni yllätys. Käynnistyksenesto toki löytyy.

    • 0opeli

      Toimiiko vaihteisto,edellisissä maleissa M32 laatikoissa oli ongelmia.

      • NewKastra18

        Ai jaa. Toimii täsmällisesti. Mielestäni paras/mukavin voimalinja- vaihteisto yhdistelmä kautta aikojen. Ei ongelmia, niin kuin ei edellisienkään Astrojeni(yht. 6 kpl g-h-j-k) vaihteistoissa.


    • 0opeli

      On ollut ongelmia M-32 vaihteiston kanssa aivan uudessa opelissa.

      • SyyJaSeuraus

        Onko ollut muiden merkkien kanssa ongelmia? Yleensä samat ihmiset saavat kaikki rikki, olisi kyseessä sitten mikä tahansa automerkki. Eli onko vika kuskissa vai autossa?

        Itse en ole saanut ainuttakaan vaihteistoa rikki, takana yli 1.000.000km viidellä eri Opelilla 1985-2015 välillä. Nyt on automaatti, enkä muita enää huoli, että silleen.


    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1398
    2. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      61
      1261
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      9
      1195
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      29
      1145
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      26
      1137
    6. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      64
      1067
    7. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      33
      1038
    8. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      7
      1033
    9. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      13
      1033
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1032
    Aihe