ulosotto vapaa myynti

illii

Miten etenee kiinteistövälittäjä myy , ostaja tarjoaa.... miten vouti astuu kuvioon?

8

4347

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Helsinki_UO_tuttu

      Jos kyseessä on omakotitalo, kiinteistön rasitustodistuksessa on maininta ulosmittauksesta. Kiinteistövälittäjän velvollisuus on hankkia kaikki mahdolliset luvat ulosottoviranomaiselta myyntiin ja myöhemmin kauppaan. Kaupanteossa kauppahinta maksetaan ulosottoviraston virkavaraintilille, josta ne sitten jaetaan ensin velkojille määrätyn järjestyksen mukaisesti. Kiinteistöä mahdollisesti seuraavat panttikirjat luovutetaan aina kaupanteossa ostajalle, ulosmittaustapauksessa ne ovat joko pankissa tai sitten ulosottoviraston holveissa.

      Jos kyseessä on asunto-osake (kerrostalo, rivitalo), osakekirja lienee sillä tavalla jemmassa joko pankissa tai ulosottoviranomaisella, että kaupantekoa ei yksinkertaisesti voida tehdä ilman lupien hakemista ulosottovirastosta. Tässäkin tapauksessa kauppahinta menee ulosottoviraston tilille, josta se sitten jaetaan 1. välittäjänpalkkio, 2. velkojat 3. velallinen.

      Jos välittäjä havaitsee missään vaiheessa asunnon/osakkeen/kiinteistön ulosmittauksen, hänen velvollisuus on pyytää ulosottovirastosta lupa ns. vapaaseen myyntiin.

      Ulosmitatun kiinteistö tai asunto-osakeomaisuuden myynti ilman voutia on siis tehty mahdottomaksi. Jos löydät kerrostaloasunnollesi ostajan ilman, että hän haluaa osakekirjan itselleen kaupanteossa, kauppa on mitätön ja mahdollisesti useampi kuin yksi rikkoo lakia. Ostajaa ei nimittäin ikinä merkitä asunto-osakeyhtiön osakasrekisteriin ilman kopiota siirretystä kauppakirjasta.

      • asfgdhhnsfc

        Vouti kysyy myös kaikilta velkojilta ensin suostumusta vapaaseen myyntiin, ennen kuin siihen voidaan ryhtyä.

        Myyntisummasta sen verran, että siitä otetaan ensin täytäntöönpanokulut, jotka sisältänevät ulosoton oman palkkion lisäksi välittäjän kustannukset, tämän jälkeen panttivelkojat saavat omansa ja loput jaetaan muille, ei etuoikeutetuille velkojille.


    • pilso

      Mökki on vapaassa myynnissä voudin ja kiinteistövälityksen kautta. Jos jätän tarjouksen miten asia etenee... emme ome saaneet vastausta hyväksyykö hylkääkö tarjousta. Pitkittääkö velallinen näin myyntiä ja tarjous ei mene voudille?

    • Elämäontätä

      Mitä jos asunto-osakkeesta saatava hinta kattaa juuri ja juuri pankkilainan ja jonkin kiinteistövälittäjän myyntikulut?
      Alunalkaen, jos voudilla on tiedossa ettei asunnon käypä arvo tule tuottamaan velkojille mitään, onko asuntoa pakko ulosmitata?
      Muuttotappioslueella tämmöinenkin on mahdollista, että asunnon hinta on romahtanut ,ja siitä ei ole velkojille mitään hyötyä , ainoastaan asunnon haltijan pitää päästä siitä eroon, koska siinä ei ole enää varaa asua :(.

      • Anonyymi

        Harmi vaan, kun nuo voudin virkamiehet esiintyvät myyjän ominaisuudessa ( tai ainakin esiintyvät henkilöinä, jotka tai joidenka pitisi osata kertoa myytävästä kohteesta), mutta ne EIVÄT tiedä yhtään mitään myytävästä asunnosta! Miten tämä on mahdollista?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Harmi vaan, kun nuo voudin virkamiehet esiintyvät myyjän ominaisuudessa ( tai ainakin esiintyvät henkilöinä, jotka tai joidenka pitisi osata kertoa myytävästä kohteesta), mutta ne EIVÄT tiedä yhtään mitään myytävästä asunnosta! Miten tämä on mahdollista?

        Ostajaa voidaan kusettaa mennen tullen, myyjän tietämättömyyden vuoksi! Kenen edun mukaista toimintaa tämä oikein on?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ostajaa voidaan kusettaa mennen tullen, myyjän tietämättömyyden vuoksi! Kenen edun mukaista toimintaa tämä oikein on?

        Velallisen vai velkojanko


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ostajaa voidaan kusettaa mennen tullen, myyjän tietämättömyyden vuoksi! Kenen edun mukaista toimintaa tämä oikein on?

        Niinpä. Loppupelissä kusetetaan ihan kaikkia osapuolia.
        Ostaja tarjoaa jotain summaa ja joutuu siitä toimenpiteestä lain kirjaimen alle, sopimus on sopimus ja jos laistatkin oston jälkeenpäin, maksat suolaisesti. Ostaja joutuu hakuammunnalla tarjoamaan korotussummia tietämättä ollenkaan millä myydään. Ja mitä. Velkojen osuus on mainittu (esim. alin hyväksyttävä tarjous), muttei se summa ole myyntisumma. Voutia seurataan, laki velvoittaa suorittamaan myynnin lain kirjaimen mukaan, eli ei saa myydä alle paikkakunnan tason (noin 80%). Ei vaikka kuinka yrittää alittaa rimoja ja vedota kuntotarkastajan arvioon asunnon kunnosta.

        Velallinen häviää, jossei saa velkojensa vakuudeksi ollutta summaa myynnissä. On vaikeaa aloittaa elämää uudelleen, jos jäännösvelka laahaa taas perässä vuosikausia. Tulee asunnottomuutta, kriisejä, perheiden hajoamista, itsemurhia. Ja jos ei näitä, joka tapauksessa yhteiskunta saa uuden tukilaisen. Ylivelkaantunut ei pysty maksamaan elämäänsä ja asumistaan ulosoton suojaosuudella 730e kuussa.

        Velkojat ja pankki häviävät. Eivät saa rahojaan. Jos asunto myydään väärällä hinnalla, eli alihintaan, vakuuden summat eivät täyty. Raha ei liiku, ei ehkä enää koskaan. Ja kun velalliselta on viety ainoa omaisuus, siinähän nuolevat näppejään.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      63
      6163
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      25
      3936
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      255
      2319
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      1920
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      26
      1373
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      95
      1296
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1077
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      54
      1040
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      77
      986
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      951
    Aihe