Kerrostalossa asumisen hyvät puolet?

Väsynyt-

Mitkä ne muka on? Itse en ole keksinyt vielä yhtään.
Jopa opiskeluasunnoissa oli mukavampaa ja rauhallisempaa kuin tavallisessa kerrostalossa.

18

2009

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Eieijei

      Olet kuin avovankilassa. Voit kyllä mennä ja tulla mutta aina joku kyttää ja valittaa selän takana.
      Voi kun pääsisi omakotitaloon.

      • oi_ihanuus

        ...ja tulisi oikein kunnon lumi- ja pakkastalvi ;)


      • Eieijei

        Sen ongelma olisi?


    • kuudes_kerros

      Kerrostalossa asumisen paras puoli on se että minä en ole täällä töissä,minä vain asun täällä.
      Talon ja ulkoalueiden huollot,ym,ym,hoitaa joku muu.
      Omakotitalo = työleiri

      • Neukkukuutio

        Voit sä omakotitaloonkin ostaa huoltoyhtiön, siitähän sinä maksat kerrostalossakin, isossa "omassa" kerrostalohuoneistossa voi tulla asunnon arvoinen remontti, etkä sinä voi siitä kieltäytyä jos muut on erimieltä, vastaavasti vuokralla tämä riski on lisätty vuokran määrään.


      • sossupummihiljaa
        Neukkukuutio kirjoitti:

        Voit sä omakotitaloonkin ostaa huoltoyhtiön, siitähän sinä maksat kerrostalossakin, isossa "omassa" kerrostalohuoneistossa voi tulla asunnon arvoinen remontti, etkä sinä voi siitä kieltäytyä jos muut on erimieltä, vastaavasti vuokralla tämä riski on lisätty vuokran määrään.

        "..."omassa" kerrostalohuoneistossa voi tulla asunnon arvoinen remontti, etkä sinä voi siitä kieltäytyä jos muut on erimieltä,..."

        Ja mikähän tämä remontti olisi ??


    • Kuusi_prosenttia_talosta

      Sijainti. Ok-talot ovat tuolla syrjemmällä, ja siitä on vuosien varrella aika paljon ylimääräistä vaivaa.

      Vastuuvapaus. Ok-talo ei ole sinkun asunto. Täältä kerrostalosta uskaltaa lähteä talvipakkasella parin viikon lomalle tarvitsematta jännittää, onko palatessa vastassa kylmä talo ja putkiremontti.

      Eikä siellä opiskelijasolussa sentään näin rauhallista ollut. Kaupungin vuokratalossa voi olla samanlainen meno, mutta muitakin kerrostaloja on.

      • vuokrallakinvastuuta

        mua ainakin jännittää jättää vuokrakämppä pidemmäksi ajaksi. ilmoitan siitä aina vuokranantajalle, isännöitsijälle ja huoltofirmalle.

        vuokralainen on nimittäin vastuussa vahingoista niiltä osin kuin ne pahenevat siksi että hän on jättänyt asunnon valvonnatta pidemmäksi ajaksi.

        kuten on vastuussa vahingoista niiltä osin kuin ne olisi estettävissä ilmoittamalla heti vuokranantajalle/isännöitsijälle/huoltofirmalle.


      • efdsghtfg
        vuokrallakinvastuuta kirjoitti:

        mua ainakin jännittää jättää vuokrakämppä pidemmäksi ajaksi. ilmoitan siitä aina vuokranantajalle, isännöitsijälle ja huoltofirmalle.

        vuokralainen on nimittäin vastuussa vahingoista niiltä osin kuin ne pahenevat siksi että hän on jättänyt asunnon valvonnatta pidemmäksi ajaksi.

        kuten on vastuussa vahingoista niiltä osin kuin ne olisi estettävissä ilmoittamalla heti vuokranantajalle/isännöitsijälle/huoltofirmalle.

        Ja mitenkä ajattelet, että se ilmoittaminen poissaolosta vaikuttaa asiaan mitenkään? Pyydätkö myös vuokranantajaa, isännöitsijää ja huoltofirmaa käymään tarkistuskierroksella sillä aikaa kun olet pois?

        Jos nyt vaikka tulisi vesivahinko sillä aikaa kun olet muutaman viikon pois, on aika turha vedota siihen, että "kyllä minä ilmoitin olevani pois". Vastuukysymyksissä on kyse ihan muusta kuin siitä oliko vuokralainen asunnossa paikalla vai ei.


    • omatupaomalupa

      Asun yksin itse rakennetussa pienessä talossa 45m2, tonttia on yli 4ha. Tilaa on tehdä ja harrastaa. Koko hommalle tuli hintaa puolet kerrostalo yksiön hinnasta. Puilla lämmitän ja aurinkoenergialla, sähköt tekee tuulimylly ja lumityöt itse omalla traktorilla. Tontilta saan perunaa, sipulia, kaalia, punajuuria, kurkkua,tomaattia,tilliä,persiljaa,porkkanaa,puna-ja mustaherukkaa, mansikkaa, vadelmaa, omenaa,kauraa ja ohraa,polttopuut ja veden, omiksi tarpeiksi ja muillekin siitä riittää. Lähin naapuri on 2 kilometrin päässä peltojen ja metsien takana. Ääntä saan pitää niin paljon, kuin haluan ja olla vaikka munasillaan pihalla kenenkään siihen puuttumatta. Menisinkö takaisin kerrostaloon? Tuskinpa omasta aloitteestani. Käyn muualla töissä ja kotona riittää tekemistä vapaa-ajaksi. Joutenkin ehtii olla jos haluaa. Kenenkään ei tarvitse käydä tarkastuksilla, kun olen poissa, kamerat tallentavat luvattomat kulkijat ja hälyttimet ne karkoittavat. Itse toteutettuja kaikki.
      Parempaa elämisen muotoa en ole keksinyt. Oma tupa ja oma lupa.

    • jopetsu1

      Olen asunut nyt 8 kk elämäni ensimmäistä kertaan kerrostaloasunnossa olosuhteiden pakosta. Hyviä puolia on se että asunto on lähellä työpaikkaa. Huonoja puolia sitten riittääkin, asunto pieni, vuokra kallis, rappukäytävästä kuuluvat kaikki äänet, asunnon ovi on kuin pahvia, naapurien vessa-asioinnit ovat hyvin selvillä, papparaiset tupakoivat parvekkeen alapuolella (kaikki savut tulevat minun parvekkeelle, lähellä useita ravintoloita, joiden vuoksi kadulla yökauden möykkää. pahaäänisiä autoja, auton ovien hakkaamista, ikkunat niin huonot että lokkien ja harkoiden rääkyminen herättää yöllä sekä tietenkin ravinotoloista palaavien ihmiseten juopunut huutelu pitää hereillä viikonloppuisin jne.

      • jskef

        Tarkkaan olet palstan jutut lukenut:))))


    • Paskaakstässä

      Itse herkkäuninen,,just kun on saamassa unen päästä kiinni,niin eiköhän joku paskapää klo 22.00 jälkeen ala paiskomaan ovea ja kolistelemaan rappukäytävässä,,täälläkin asuu niin itsekkäitä minäjamuntarpeet ihmisiä:/ aamuyöstä paiskotaan ovia,yöllä metelöidään ja kolistellaan

    • 57veenainen

      Sijainti ja helppous. Minä saan mm. porkkanaa, tilliä, mansikkaa ja perunaa kun astun ulos ja kävelen tuohon Tammelan torille rahapussi mukana. Voin samalla nauttia lounaan siinä auringonpaisteessa. Stokkalta voin kävellä samalla reissulla hakemassa tykötarpeita illalliseen.

      Elämäntilanne on yksi asia. Sitä arvostaa eri asioita. Meitä on kolme sisarusta, kaikki asuttiin omakotitaloissa silloin kun lapset oli pieniä. Nyt kun ollaan 50-60 v kaikki ja lapset on lähteneet omille teilleen (sinne omakotitaloihin :)) me ollaan kiivetty tänne yläkerroksiin nauttimaan. Ei näitä asuntoja omakotitalon hinnalla saa mutta onhan se sijoitus mukavuuteen.

    • paskaamikäpaskaa

      Omassa rapussa narkkeja jotka riehuu millon missäkin: rappukäytävässä, parvekkeella, varastossa. Toinen kerroksen naapureista pitää aina postiluukkua ja väliovea auki. Joskus läväyttäny luukun kiinni ohimennessä, mutta aina se on auki. Lienee jonkin sortin kyttääjä. Naapurirapussa asuu romaneja, jotka parkkeeraavat autonsa rapun eteen, heidän lapset piirtelee liiduilla asfalttiin. Talon vierustalla on penkkejä ja keskipihalla penkkejä. Yleensä molemmin puolin juoppoja kaljottelemassa ja siitä välistä on oikein mukava kävellä aina kun lähtee liikkeelle. Kaiken huipuksi päätynaapuri jolla on läpiasunto kyttää kaikkien asukkaiden tulot ja menot. Lisäksi hän pysäyttää minut joka kerta kun kävelen ohi ja koittaa tentata mihin menossa mistä tulossa ja päälle läplättää juoruja jotka ei vois vähempää kiinnostaa. Jos ei ois 18-20v tullu sekoiltua luottotietoja niin ajat sitten ois omakotitaloon vaihtunu.

      Kerrostaloasujille vinkki: pitäkää nokkanne pois naapurin asioista. Kuin vittumaista naamaa sitä näyttää, että menee perille ilman, että tarvii sanoa haistakaa paska?

    • odotahan

      "Kerrostalossa asumisen hyvät puolet?
      Mitkä ne muka on? Itse en ole keksinyt vielä yhtään."

      Keksit vuosien saatossa montakin hyvää puolta. Annetaan ajan kulua.

    • roletaari

      26:n ok-vuoden jälkeen muutto kerrostaloon oli helpotus.
      Työvoima = lapset olivat lähteneet opiskelemaan joten kaikki kaatui omaan niskaan.
      Rinnetalo, 163m2, tontti 1020m2. Yhteensä kohtuuton työmäärä.
      Riesana vielä pitkät poissaolot jolloin lämmityskaudella oli lahjottava naapurin eläkeukko käymään tarkistamassa lämmitys ( öljyllä ) ja tekemässä pihalle jälkiä sekä ottamassa se osa postista joka, sulusta huolimatta tuli.

      Kerrostaloasuminen on helppoa, kivutonta ja suurimmalta osin harmitonta.
      13 vuoden aikana olen joutunut kahdelle seinänaapurille huomauttamaan elämisen tavoista. Molemmat tehosivat. Toinen poliisipartion toimesta.

      Mitään muuta ei tarvitse lähtiessä muistaa kuin varmistua, että vesiventtiilit ovat kiinni ja viihde-elektroniikka on kytketty pois.
      Sisäovessa on tarkistuslista jonka yksi kohta on SISÄOVI AUKI! Postin vuoksi. Sitä tulee kielloista huolimatta.
      Suuri, yli 20m2 autotalli toimii myös varastona kuten ullakkohökkikin. Kellarin konejäähdytellä kylmiöllä ei ole ollut käyttöä vuosiin.

      Keskeinen sijainti ylimmässä kerroksessa. Kaikki tarpeellinen 400:n metrin säteellä paitsi terveyskeskus jota tarvitsemme harvoin ja matkaa on vajaa 2km.

      Harva eläkeläinen haluaa roikkua ok:ssa ja ne jotka roikkuvat, pelkäävät muutosta vaikka se olisi järkevästi perusteltu.

    • TanakkaJaPerävaunu

      tietynlaisella "asenteella" olevien asukkien mielestä kt-asumisen hyviin puoliin kuuluu se että voi pitää yleistä pyörävarastoa jonkinlaisena valintamyymälänä josta voi vapaasti hakea pyöriä ja niiden osia vaikkapa yön pimeydessä.
      selville moiset ja ULOS TALOSTA kaaaaaaaaaaauaspois. !!!!!!!!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      110
      8216
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      39
      2529
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      121
      2243
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      22
      1909
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      15
      1644
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      11
      1479
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      16
      1442
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      14
      1389
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1262
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      12
      1173
    Aihe