Väärät lasit?

tiinusiiiiii

Kävin silmälääkärin tarkastuksessa optikkoliikkeessä, hankin silmälasit toisesta liikkeestä. Olen nyt käyttänyt silmälaseja kaksi viikkoa enkä näe niillä, vaan edelliset lasit ovat paremmat! Missä vika? Liikkeen optikko, mistä ostin lasit, sanoi vian olevan ehkä määräyksessä. Mitä minun pitää tehdä? Jos menen lääkärille uudestaan ja hän kirjoittaa uuden reseptin, kuka maksaa linssini? En kehtaa pyytää pientä optikkoliikeyrittäjää maksamaan minulle uudet linssit, sillä vika ei ole hänen! Pitääkö lääkärin maksaa? Hänelle kuulemma ei todellakaan lähetellä mitään laskuja?

8

1649

Äänestä

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • jaaettäehkä

   Käy ensin eri optikkoliikkeessä (kolmannessa) tarkastuttamassa, että linssit ovat reseptin mukaiset. Se ei paljon maksa. (Aika törkeää muuten, jos niitä ei tarkistettu jo valittaessasi.) Jos lasit ovat oikeanlaiset, niin varaa uusi aika eri lääkärille ja katso, tuleeko samat mittaustulokset. Jos toinen lääkäri antaa eri vahvuudet, niin tee kirjallinen valitus ensimmäiselle.

   Optikkojen tekemistä näöntarkastuksista olen enimmäkseen saanut väärin määrättyjä laseja, silmälääkäriltä taas sellaisia millä näkeekin jotain. Kyseessä useita eri optikkoliikkeitä ja aina huonot lasit, joskin huonouden taso on vaihdellut. Minulla on vahva hajataitto, joka on eri kummassakin silmässä. Valittaessani jo näöntarkastuksessa huonoja linssejä optikko sanoi, että ei minun näköäni saa laseilla sen paremmaksi! En tiedä että mitä siellä optikkokoulussa oikein opetetaan, varmaan jotain värianalyysia. Että kyllä säästää väärästä kohdasta, jos ostaa lasit ilman lääkärikäyntiä. Tietysti lääkärikin voi tehdä virheitä.

   • Tiiiisss

    Olen siis käynyt lääkärin ehdotuksesta toisella optikolla tarkastuksessa. Muutost oli n. 0.25-0.50 eli melko vähän, mutta se vaikuttaa näkemiseen. Kuka on vastuussa?


   • 675675
    Tiiiisss kirjoitti:

    Olen siis käynyt lääkärin ehdotuksesta toisella optikolla tarkastuksessa. Muutost oli n. 0.25-0.50 eli melko vähän, mutta se vaikuttaa näkemiseen. Kuka on vastuussa?

    Etkö sitten itse koe olevasi milläänmuotoa vastuussa pieleen menneestä näöntarkistuksesta, koska olet kuitenkin joutunut tekemään viimekädessä valinnan vahvuudesta, siilä eihän lääkäri voi sitä tietää, millä linsillä näkee ja millä ei. Vai oletatko, että lääkäri olisi pistänyt omiaan, vaikka onhan sekin tavallaan mahdollista, jos on ikänäköä varten määrätyt, mutta tietysti lääkäri keskustelee siitä ensin ja varmistaa kokeilemalla, että niillä vahvemmilla näkee vaivatta.


  • Noeikainytnoinkaan

   Täh, kai se nyt on lääkärin vastuulla määrätä oikeat vahvuudet?? Ettei tule ylikorjausta. Silloin, kun reseptin saa optikolta, niin lasien osto ja niihin liittyvät takuuasiat ovat varmaankin helpompia. Optikon näöntarkastuksen kun voi käytännössä teettää ilmaiseksi paikassa, josta aikoo lasit ostaa. Silmälääkärin reseptin kanssa asia onkin vaikeampi, silmälääkärillä käydään jossain ja sitten lähdetään pokia etsimään.. Hyvä tuuri pitää olla, että ne löytyy samasta paikasta..

   • 675675

    Eihän lääkäri voi sitä vahvuutta millään muulla keinoin mitata kuin kysymällä ja se on silloin potilaasta kiinni, miten hyvin osaa siinä tilanteessa arvioida ehdotetun linssin sopivuutta. Jos on epävarma, se pitää uskaltaa sanoa, koska aina ei edes päästä optimaaliseen tarkkuuteen.
    Yhtä vähän voisi syyttää myyjää, ettei ostettu vaate sattunut miellyttämään enää kotona.

    Aloittaja ei ole oikealla tavalla mieltänyt omaa osuuttaan silmälasien määrityksessä, koska se on vuorovaikutustilanne potilaan ja lääkärin välillä. Ehkä meille on korostettu liikaa lääkärien osaamista, ja oletettu, että kaikki potilaat ymmärtävät oman vastuunsa sanomattakin.


  • huolimatontaon

   Minulle on silmälääkäri kahdesti määrännyt silmälasit väärillä arvoilla. (Välissä oli muutama vuosi).
   Kummallakin kerralla optikko tarkasti näön uudelleen ja korjasi lasit hyväksi.
   Toisella kerralla optikko vielä tilasi lasit väärin, mutta korjasi toki oikeaksi. Lasien saaminen vain venyi, kun ei mennyt kerralla oikein.

  • Optikko

   Kannattaa ottaa lasit samasta liikkeestä missä käyt lääkärissä, silloin optikko voi tarvittaessa konsultoida silmälääkäriä ja mikäli linssit joudutaan vaihtamaan niin he voivat keskenään sopia mahdollisista korvauksista joita sinun asiakkaana ei tietenkään kuulu maksaa.

  • selvitetty

   Minulle on kerran käynyt niin, että optikko tilasi lasit väärillä vahvuuksilla. Onneksi sain uudet lasit yllättävän nopeasti, sillä kaukonäköni on todella huono. Olen myöhemminn tilannut lasini netistä ja olen huomannut sen olevan itselleni helpompi ratkaisu kuin lasien ostaminen optikolta.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. 257
   2399
  2. Ensitreffit alttarilla: Kouvolan komistus Miikka yllättää Henni-vaimon: "Sie oot toivonut sitä..."

   Miikka ja Henni on kyllä söpö pari. Onhan siinä romantiikkaa, kun Miikka hurauttaa "valkealla ratsullaan", valkealla pakettiautolla, hakemaan tuoretta
   Ensitreffit alttarilla
   8
   1821
  3. Esko Eerikäinen sai karvaan muiston Martina Aitolehden kanssa tosi-tv:stä: "Pureskelen vieläkin..."

   Esko Eerikäinen ja Martina Aitolehti olivat kyllä aikamoinen pari, totta tosiaan. Räväkät persoonat ovat kumpikin monilahjakkuuksia. Eerikäinen on
   Kotimaiset julkkisjuorut
   25
   1377
  4. Ketkä räjäyttivät Nord Stream I ja II kaasuputket?

   Suomessa jo "tiedetään" syyllinen, jos kuuntelemme hurjimpia syytöksiä - jopa 'Mainilan laukaukset' |1 ovat nousseet esille --- .. muualla EU-Euroopa
   Maailman menoa
   306
   1337
  5. Kenellä on suurin motiivi sabotoida Nord Streamin kaasuputkea..

   Muistin virkistämiseksi..... https://www.savonsanomat.fi/uutissuomalainen/3180533
   Maailman menoa
   231
   1248
  6. Maajussi Arho lähti tv-sarjaan hälläväliä asenteella - Mieli muuttui: "Oli aika yllätyksellinen..."

   Arho on tainnut sulattaa monen tv-katsojan sydämen... Ja ehkä se maajussin sydänkin on sulanut jollekin tietylle morsiolle. Lue Arhon haastattelu: h
   Maajussille morsian
   12
   1044
  7. Anna Puu, 40, julkaisi ennen-jälkeen -kuvat happopistoshoidosta: "Ei ihan hirveesti tee mieli..."

   Anna Puu on kertonut Instassa käyneensä kauneusklinikalla. Hän kertoo kärsineensä kaulan juonteista ja paljastaa googlanneensa "kaulan kiristys" -hak
   Kotimaiset julkkisjuorut
   10
   965
  8. Päivän Zieppi

   Mikä on Sara-tytön some-vastaisku, kun 7eiska on julkaissut mimmistä kuvan, jossa kaksoisleuka näkyy selvästi? Itkupotkuraivari tulollaan. Jeejee. Onn
   Kotimaiset julkkisjuorut
   94
   897
  9. Uudet Eränkävijät yllättävät: Ex-ammattisotilas, YouTube-tähti, 11-vuotias eräjorma, nuoripari...

   Harmi, ettei Äijä-koira ja Aki Huhtanen ainakaan ohjelmatietojen mukaan ole enää mukana ohjelmassa. Mutta onhan tuossa toki ihan hyvä kattaus ja katso
   Tv-sarjat
   7
   693
  10. Mitä Alfatv:lle todella kuuluu?

   Tämän klo 18.00 Uutisplus AlfaTV:n päätoimittaja Hannu Haukka ja hallituksen puheenjohtaja Andreas Wirth vastaavat kysymyksiin koskien AlfaTV:n tilann
   Luterilaisuus
   198
   651
  Aihe