intel i3 prosessori

sldkfjopsr

Riittääkö kuvankäsittelyyn? esim. lightroom. Etsin käytettyä läppäriä ja pitäis tietää ne vähimmäisvaatimukset koneelta . Liikkeestä kun kysyy niin ollaan tyrkyttämässä tuhannen euron ja siitä ylöspäin olevaa konetta. Olen ajatellut pientä läppäriä 13-14 tuuman näytöllä . onko ips oltava vai riittääkö jokin muu?

6

293

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 345345

      Käsittelen välillä jotkut 24mp kuvani 2009 vuoden hp läppärillä. Ram muistia on 2 gigaa jne. Ei kuvien käsittelyyn mitään ihmeitä tarvitse, mutta jos haluat ettei kone jumita missään vaiheessa, niin silloin sitä tehoa enemmän.

      Videoiden käsittely ei usein tällä koneella onnistu ram muistin vähyyden takia. Mutta kuvien käsittelyyn ei mitään ihmeitä tarvita. Ja niinkuin sanoin mitä tehokkaampi kone niin sitä nopeammin homma onnistuu ja homma on mukavempaa.

    • Nuuskis6457846578

      Ramilla, eli keskumuistilla on suuri merkitys, jos suuria kuvia kerroksineen haluaa käsitellä. Liian pienellä muistilla kone joutuu käyttämään hidasta kiintolevyä muutoksien käsittelyssä. Windows 10, 8 ja 7 kanssa vähimmäismäärä omalta kokemukseltani on 4 GB.

      i3 voi olla riittävä, jos kysessä on uudempi sukupolvi ja läppäri on hyvässä kunnossa. Käytettyinä myytyinä läppärien jäähdytys on usein tukossa, mikä pakottaa jo hieman alitehoisen i3:n alentamaan tehoa lämpötuoton vähentämiseksi.

      IPS-näyttö näyttää värit ja sävyt muita näyttöjä tarkemmin.

      • helppo_puhdistaa

        No voihan sen läppärin jäähdytyssysteemin puhdistaa, vaikka konetta tarpeeksi ensin purkamalla. Ei vaadi mitään yli-inhimillisiä taitoja.


    • kuvaaja1

      Riippuu miten kärsivällinen olet. Kyllä i3 prosessorilla kuvankäsittely varmasti onnistuu ihan hyvin, itsellänikin on vanhemmassa 2009 vuoden koneessani pentium prosessori ja silläkin sujuu.

      Mutta kyllä tehokkaampi prosessori on nopeampi ja mukavampi käyttää.

      Nykyään prossujen tehon nousu ainakin malliston yläpäässä on niin hidasta, ettei siinä oikeastaan paljon häviä, vaikka investoi kunnolliseen prosessoriin. Minulla on läppärissä i7 vuodelta 2011, ja se on edelleen riittävä raskaaseenkin käyttöön. Sinäänsä mielestäni oli kannatava ostos vaikka olikin silloin vähän kalliimpi. Ei ole ollut päivitystarvetta tehon puolesta. :)

    • fhewjfghghwe

      Kuvien pikselimäärä ratkaisee, paljonko tehoa vaaditaan. Postikorttikokoon riittää mikä tahansa, mutta jos on 24 MP tai enemmän kone pitää helposti "tupakkataukoja".
      Pelkkä prosessori ei kesää tee. Pitää olla myös runsaasti nopeaa muistia.
      Muös käytetty ohjelma vaikuttaa toiminnan nopeuteen. Lightroon ei ole nopeimpia, eikä kevyimpiä ohjelmia.

    • Prosessorin nopeudella ei paljoa merkitystä jos käyttää näytönohjainta apuna. Pöytäkoneessa riittää i3 ja kaveriksi vaikka Nvidian näytönohjain laskemaan. Niissä 24 MP RAW kuvissa on paljon laskettavaa. Terävöinti, linssivääristymät, ym korjaukset vievät aikaa. Jos muuttaa paljon kuvia kerralla jpg/tiff/png muotoon aikaa Kuluu myös. Nikonin RAW-konvertoija oli hirmu hidas kun sitä vuosia sitten kokeilin. Ilmaisillakin editoireilla pääsee pitkälle. RawTherapee, After Shot pro, DarkTable kannattaa kokeilla. OpenCl nopeuttaa koska näytönohjain sopii hyvin kuvien editoinnissa tarvittavaan laskentaan.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      126
      3108
    2. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      267
      1265
    3. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      101
      1251
    4. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      65
      1056
    5. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1051
    6. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      12
      1010
    7. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      956
    8. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      52
      947
    9. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      42
      914
    10. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      44
      826
    Aihe