AMKsta maisteriksi valintaperusteet

amk-

Hei et kaikki jotka pääsivät opiskelemaan amk papereilla maisteriksi!
Itse haluaisin jatkaa maisterin tutkintoon, mutta kilpailu on kova.
Itse haluan pyrkiä "Johtaminen, yhteiskuntatieteiden maisteri" tai "Laskentatoimi, kauppatieteiden maisteri". Mikä oli teidän todistuksen keskiarvo, opinnäytetyön numero ja opiskelupaikkakunta? Voitteko toki muutenkin kertoa kokemuksia haku prosessista!

Kiitos vastanneille

23

11284

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • tähäntyyliin

   Keskiarvo 4,5 ja oppari 4 tradenomin tutkinnossa. Lisäksi suoritettu sosiologian perus- ja aineopinnot avoimessa yliopistossa yli 4 keskiarvolla. Täydentäviä opintoja määrättiin 30 op. Yhteiskuntatieteellinen ala.

  • minuakinkiinnostaa

   Nuo on varmaan ne vaikeimmat maisteriohjelmat päästä sisään, kun hakijoita on niin paljon.
   Itse löysin oman yliopiston sivuilta tilastoja hakijamääristä ja valituista muutaman vuoden ajalta.
   Joihinkin maisteriohjelmiin pääsi noin joka 4. hakija ja muihin huonommalla prosentilla.

   Olen kuullut, että AMK:n suuntaavien aineiden keskiarvo saisi olla n. 4,5 ja opinnäytetyöstä vähintään 4, mielummin 5. Riippuu yliopistosta, että onko haastattelu, motivaatiokirje tai miten valintaa suoritetaan. Arvosanat painavat kuitenkin eniten siinä kohtaa, kun rankataan esim. muuten samantasoisia hakijoita paremmuusjärjestykseen. Tiukassa paikassa omalta tulevalta alalta jo tehdyt opinnot esim. avoimessa yliopistossa saattavat auttaa asiaa :)

   Itse en ole hakenut vielä, mutta aion yrittää joku vuosi. Suuntaavien opintojen keskiarvoni on noin 4,5 ja opinnäytetyötä ei ole vielä arvosteltu. Olen tehnyt muutaman kurssin avoimessa yliopistossa opintojen ohella ja aion jatkaa niitä syksyllä "harrastuksena". Tavoite on tehdä noin 20-30op alaan liittyviä ja etenkin ne kurssit, mitkä tulisi tehdä täydentävinä, jos pääsee tradenomipohjalta maisteriohjelmaan. Ovat sitten poissuoritettuja valmiiksi ja jouduttaa etenemistä :)

   • Amk-

    Mistä löytyy kursseja jotka ovst ns. täydentäviä? Tiedän sitten mitä lukea jos en pääsekkään sisään..?
    Mahdollisuudet ovat itsellä vähäiset koska ka tulee olemaan vain 3.5 :/


   • minuakinkiinnostaa
    Amk- kirjoitti:

    Mistä löytyy kursseja jotka ovst ns. täydentäviä? Tiedän sitten mitä lukea jos en pääsekkään sisään..?
    Mahdollisuudet ovat itsellä vähäiset koska ka tulee olemaan vain 3.5 :/

    Tiedustelin eräältä tuttavalta, joka teki täsmälleen samat opinnot AMK:ssa kuin itse tein ja valittiin samaan maisteriohjelmaan, johon itse aion hakea. Teen nyt ainakin ne hänen mainitsemat täydentävät kurssit + muitakin lisäksi :) Voihan sitä tiedustella vaikka suoraan opiskelupaikasta, johon haluaa tai avoimen koordinaattorilta, että mitä kannattaisi opiskella.


  • seonhiinä

   Neljän keskiarvo piisaa hyvin, jos on relevanttia työkokemusta taustalla. #oulu

  • Ikuinenamis

   Trade ka noin 4 ja oppari 4, nyt vaasassa pääaineena laskentatoimi.

   • tähhhhähhhh

    Minä vuonna noin heikolla keskiarvolla pääsi laskentatoimen maisteriohjelmaan? Oon ymmärtänyt että ka-vaatimus tradeille on ollu viime vuosina 4,5-4,8


  • Batman17

   Ka 3.2 opinnäytete 4, läpi meni tre

  • Baban

   4 ka ja oppari 4, LUT. Suosittelen lukemaan tarkkaan mitä mihinkin kouluun ja vielä linjaan haetaan. Kaikkiin eri kriteerit joten kannattaa hyvissä ajoin päättää mitä hakee jotta voi sit tehdä esim. niitä oikeita täydentäviä opintoja.

  • Japaninlippu

   LUTin rahotuksen maisteriohjelmaan päästy ka 3,75, opparista 3. Pohjalla rahotuksen tradenomi. Rahoituksen kurssien ka toki 4,5. Relevanttia työkokemusta pari vuotta, joten luulen senkin auttaneen.

   • hho

    Lappeenrannassa ei ole rahotukseen suoraa maisterihakua..? Mahdatko tarkoitaa laskentatoimea?


  • daajaa

   Inssin tutkinto amk, opparista 1, ja kurssien ka. 2,8
   Pääsin teknilliseen tiedekuntaan Vaasaan. tämä vuonna 2014 ja joo tiedän hain hyvänä vuonna. Tosiaan amk ei ollut mikään päätähuimaava taso mulla. Lukiosta c:n paprut mutta pitkä matikka

  • 4KA

   Moro,

   Tavoitteena hakee kauppikseen tradenomiopintojen jälkeen. Nyt starttaamassa opparin kirjoittaminen ja pohdin onko väliä maisterivaiheeseen hakiessa onko opparin tehnyt yksin vai parin kanssa

  • Tulevaopiskelija

   Aaltoon 4,2 keskiarvolla, 5 opparista sekä työkokemusta vastaavalta alalta käytännön töistä.

   • Jope667

    Oliko GMAT kanssa? Paljon oli siitä?


   • Tulevaopiskelija

    Ei ollu, tekniikan ala kyseessä.


  • onnenkokeilija

   Täältä tulee toivottavasti jollekulle kannustava kertomus.

   Olen itse ollut aina keskiverto opintomenestyksellä mitattuna. Olen loistanut tietyissä opintojaksoissa ja ollut toisissa hädin tuskin kartalla, mistä on milloinkin puhuttu. Maisteritutkinto oli ensimmäisenä tradenomivuotena epäselvä haave, joka kirkastui vasta mitä lähemmäs valmistumista tultiin. Opintoihin ei ehkä puhallettu ihan täyttä panosta lukuunottamatta viimeisiä kursseja ja opinnäytetyötä.

   Oma keskiarvoni on noin 3,03 ja se rajaa aika suuren määrän hakukohteita ulos, mutta antaa mahdollisuuden kuitenkin valita muutamasta ihan varteenotettavasta vaihtoehdosta. Itsehän olin koko hakukevään sitä mieltä, että eihän tässä nyt mihinkään ole mitään asiaa ensimmäisellä kerralla, sillä aloituspaikkojakin on maisterihakijoille erittäin vähän. Laitoin kuitenkin paperit yhteishakuun ja kyllä, tällä keskiarvolla oli täysin mahdollista päästä UEF:in 10 parhaan joukkoon kahdessa eri maisteriohjelmassa, kahdella eri paikakkunnalla. Sähköpostiin tullut tuloskirjekin kertoi, että alin pisteraja oli ylitetty heittämällä - se vaan, että en ihan tiedä miten pisteet onkaan oikein laskettu.

   Suosittelen ehdottomasti kokeilemaan onneaan maisterihaussa, mitään ei ainakaan menetä. Itse löysin ns. oman alani vasta viimeisenä lukuvuotena, joten nyt uudella innolla ja motivaatiolla kohti sitä omaa unelmaa.

   Tsemppiä maisteritutkinnosta haaveileville!

   • nooohmitennytsitten

    Onnea valinnasta :)

    Varmasti mahdollisuuksia on, jos on ns. "ihan sama" mihin maisteriohjelmaan hakee, ne omat suosikit eivät kuulu valtavirran suosikkeihin tai ko yliopistolla ei ole tarkkoja vaatimuksia juuri kyseisen alan opinnoista, että saa edes hakupisteitä. Itsellä on oikeastaan ainoastaan yksi maisteriohjelma mikä kiinnostaa, enkä lähde huvin vuoksi, ainakaan tällä hetkellä, kokeilemaan pääsisinkö muihin, koska motivaatiota tai vaadittavia pohjaopintoja niihin ei ole. Tällä kertaa olisi vaadittu vain 0,1 parempi tiettyjen aineiden keskiarvo, niin olisin ollut sisällä. Pienestä jäi kiinni :)


  • tradenomimaisteri

   Keskiarvo 4,2 ja opinnäytetyö 2, Tampereelle meni KTM-tutkintoon läpi

   • Anonyymi

    Keskiarvo 4,01 ja oppari 4, en päässyt Tampereelle.


  • mieisse

   Inssi(AMK) opinnäyte 4, kurssien ka. 3.2-> Aalto

  • Anonyymi

   Keskiarvo 3,7, oppari 4. Hanken.

  • Anonyymi

   Siis pääseekö AMK paperilla Aaltoon jotenkin DI linjalle? Opintopolku ei mainitse asiasta yhtään mitään? Miten sinne haetaan AMK papereilla?

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Miksi nainen lyö leikiksi

   Olen mies ja kiinnostunut eräästä naisesta. Ollaan juteltu ja tavattukin, ja mielestäni meillä osuu kemiat hyvin yksiin. Nainen osoittaa kyllä kiinnos
   Tunteet
   218
   6636
  2. VTV:n exjohtaja Tytti Yli-Viikari haastoi oikeuteen

   entisen työantajansa VTV:n koskien irtisanomistaan. https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/da065296-dc16-4395-8a57-082d4408a32f
   Maailman menoa
   94
   2109
  3. Oma kansa ensin?

   Mitä tarkoittaa oma kansa ensin? Mihin verrattuna. Muitten kustannuksella? Miten voisimme olla erillään maailmasta? Mikä on se kansa, joka on vauras
   Maailman menoa
   437
   1590
  4. Selviytyjät: Niko Saarinen avautuu yön piinasta: "Kukaan suomalainen ei ole nähnyt niin paljon..."

   Hui, kuulostaa aika ankealta… Nyt oli Nikon vuoro tippua kisasta, mutta hyvin hän veti! Lue Nikon tunnelmat kuvausten jälkeen: https://www.suomi24.
   Suomalaiset julkkikset
   20
   1447
  5. Sanna otti 5236 euroa suomalaista kohden uutta velkaa koronan varjolla

   https://yle.fi/ Sossujen politiikka. Ruotsi velkaantui 1 670 euroa/per nuppi. Ruotsissa kuollut 20 000, Suomessa 6 000. Ruotsin väkiluku on k
   Maailman menoa
   286
   1425
  6. Yllätys! Maajussille morsian -sarjan maajussi ja tangokuningatar v. 2019 Temptation Islandissa!

   Oooo, Maajussille morsian kohtaa Tempparit… Aika villiä. Mitä tunteita herättää, aiotko katsoa nyt Temptation Islandia, jos olet katsonut Maajussill
   Tv-sarjat
   11
   1174
  7. Naton kannatus Suomessa on hiipunut olemattomiin.

   Ovatko aiemmin fanaattisesti natoa kannattaneet tajunneet, että sotajärjestöön liittyminen onkin täysin turhaa, kun itänaapurista ei mitään uhkaa ole?
   Maailman menoa
   251
   1051
  8. Martina menestyi Barcelonassa

   Martina kävi kisaamassa Espanjan Barcelonassa ja sijoittui hienosti sijalle 7. Pyöräilyssä Martina oli 2 nopein.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   171
   988
  9. Aiotteko tehdä mitään saadaksenne kohteenne

   Aiotteko tehdä mitään oikeassa elämässä saadaksenne henkilön jonka perään täällä haikailette vai aiotteko vain ikuisesti kirjoitella tänne?
   Ikävä
   62
   901
  Aihe