Tuotantotaluden DI.n työtehtävät

Ristätutaksi

Puhutaan nyt ihan rehellisesti ja tullaan pois sieltä pilvilinnoista ja millasiin työtehtäviin vastavalmistuneet tuta di.t on päässeet? Joten unohdetaan ne projektipäälliköt johon pääsee about 5v päästä (ja niihin pääsee kyllä tavan inssikin). Suuntautumista noilla on vaikka millä mitalla, mikä hieman saattaa vaikuttaa työtehtäviin. Mollista en varsinaisesti löytänyt yhtään työpaikkaa johon juuri haettaisiin tuta di.tä. Itse olen työssä oleva raksan amk ins. ja tässä päätin, että vuoden päästä haen tutalle, koska tekee mieli jatkaa opiskeluita, bisnes kiinnostaa ja ainakin meidän toimistossa raksan di.t tekee joko samaa mitä minäkin tai sitten laskevat mathcadit huutaen ihan älyttömiä mitoituslaskuja joka on kyllä normaalistikkin ihan paskaa ja se ei todellakaan kiinnosta ja lämpösessä toimistossa haluaisn pysyä jatkossakin.

6

339

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • vbty

      Tutalaiset on yleensä niitä "kilttejä" oppilaita, jotka menevät teknilliseen yliopistoon palkan takia tai verenperimän velvoittamina. Koska heillä ei ole taipumusta tekniseen ajatteluun, tuta on ainoa järkevä vaihtoehto. Näitä on valitettavan paljon ja se näkyy tutan sisäänpääsypisteissä.

    • Tutalis

      Puhelinmyynnissä on loputon työsarka, kuka kustantaa liittymän.

    • turha.miettiä

      Tradenomin ja suunnittelijoiden hommia kuten kaikki nykyisin. Myy tai kuole.

    • elämän.totuus

      Ei kenenkään orjaksi ja viimeistään 50 vuotiaana poispotkittavaksi kannata opiskella. Businessta ja rahaa tekemään, ei toimisto-orjan hommiin vanhenemaan kk-palkalla.

    • uudet_suuntimat

      Tuotantotalouden DI tutkinto ei ole varsinainen kova insinööritiede. Tuta DI tutkinto antaa hyvät valmiudet vaikkapa yrityksen laskentapälliköksi (tarjouslaskenta, kustannuslaskenta, kirjanpito), laadunhallintapäälliköksi, riskienhallinta-asiantuntijaksi, tuotantoprosessien suunnittelijaksi, operatiivisten toimintojen suunnittelijaksi, vientimyyjäksi. Tuta DI tutkintoa voi verrata kauppatieteen maisterin tutkintoon. Niissä on paljon samaa. Ei mitenkään huono tutkinto jos sinulla jo on pohjalla rakennusinsinöörin tutkinto ja työkokemusta alalta. Yhdistelmä avaa ovia eteenpäin jos osaat hyödyntää fiksusti. Tuskin mitään työpaikkaa erikseen tarjotaan tuotantotalouden DI tutkintonimikkeellä. Jos esimerkiksi haetaan firmaan tuotannonhallintapällikköä, laskentapäälikköä, laatuasiantuntijaa, vientimyyjää jne. niin Tuta DI voi hyvinkin sellaista hakea. Toki jos haluat jatkaa suorittavassa työssä perussuunnittelijana niin sitten nykyinen rakennusinsinöörin tutkinto on ihan riittävä. Toisaalta Tuta DI tutkinnolla voit saada pienen palkankorotuksen nykyiseen tasoosi. Oletko fundeerannut arkkitehtiopintoja vaihtoehtona. Kyllä Tuta DI tutkinto on hyväksi jos haluat siirtyä kaupalliseen suuntaan. Se vaatii myös nykyisen ajattelutapasi mylläämistä täysin uusiksi. Kyse ei ole siis vain tutkinnosta vaan tavasta ajatella asioista uudella tavalla. Vanhat luutuneet ajatelutavat joutuu korvaamaan uusilla.

    • tutakandi

      Itse olen nyt tuta kandi ja teen kesätöikseni samoja hommia kuin muut 5-vuoden sisään valmistuneet perusinssit. Kyseessä ns. alempi asiantuntijatehtävä, jossa hoidan yhden ulkomaisen asiakasalueen toimitusketjun hallintaa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 185
      2048
    2. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      53
      1952
    3. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      135
      1588
    4. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      148
      1558
    5. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1324
    6. Nukkumisiin sitten

      Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny
      Ikävä
      4
      1217
    7. Muistatko komeroinnin?

      Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu
      Suhteet
      48
      1185
    8. Naisten tyypilliset...

      Naiset ei varmaan ymmärrä itse miten karmealle heidän tavara haisee. Miehet säälistä nuolevat joskus, yleensä humalassa
      Ikävä
      11
      1184
    9. Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla

      "Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"
      Suhteet
      3
      1138
    10. Syö kohtuudella niin et liho.

      Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on
      Laihdutus
      11
      1137
    Aihe