Tervehdys Inkerinmaalta

Kävin jälleen lyhyellä vierailulla Inkerissä. En itse ole syntyjäni inkeriläinen, mutta ikävä jäi taas sinne suunnalle. Ehkä jälleen ensivuonna.

Omal Maal
https://www.youtube.com/watch?v=VeGMV7KKJnE
.
Ilmianna
Jaa

2 Vastaustaminäkin meen käymään isän kotimaassa
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Etkö ole koskaan käynyt? Mene ihmeessä! Esim. Helsingissä, tai muuallakin Suomessa on ev.lut.kirkon seurakuntia, joilla nk. ystävyysseurakuntia myös Inkerissä ja saattavat tehdä jopa vuosittaisia ystävyysmatkoja sinne. Seurueet ovat raitista ja mukavaa väkeä ja ryhmämatkat halpoja. Mistä päin isäsi oli lähtöisin? Etsi esim. sen alueen ev.lut.seurakunnan vastaava ystävyysseurakunta Suomessa ja kysy sieltä. Muutkin ryhmät käyvät muilla paikkakunnilla kuin ainoastaan "omassa" ja yleensä matkaan kuuluu myös opas, joka tuntee alueen historian.

Itse en ole juuriltani siltä puolen ugrien maita, mutta käynyt muutaman kerran Itärajan tuolla puolen. Kävin pari kertaa jo Neuvostoliiton aikaan, sitten viime vuosina muutaman kerran. Kovasti on Venäjä muuttumassa NL:n ajoista.

Inkerinmaa on monilta kohdin, länsimaisen mittapuun mukaan vielä kovin köyhältä vaikuttavaa aluetta. Talot ovat vanhoja ja jo alunperin hätiköiden rakennettuja ja suorastaan romahtamassa asukkaiden niskaan. Niistä ei ole rakentamisen jälkeen pidetty selvästikään mitään huolta.

Myös käsite talon vahvojen perustuksien tärkeydestä lienee siellä vieras. Mutta sitten on myös rakennettuna ihan uutta ja siistiä. Ihmiset ovat erilaisia: toisilla on viitseliäisyyttä ja rahaa kohentaa elämäänsä, toiset ovat masentuneina, tai välinpitämättöminä jääneet omille sijoilleen. Kuolemahan kerran korjaa meidät kaikki!

Toisaalta on myös henkinen eronsa venäläisillä ja suomalaisinkeriläisillä, meillä on erilaiset asenteneet. Inkeriläiset (suomalaiset) ovat jo mielenlaadultaan siistimpiä kuin monet venäläiset, joille tällaiset ajatukset vaikuttavat turhuudelta. Näin kerran Inkerinmaalla talon, jonka päälle oli kaatunut jokin lehtipuu, selvästikään ei ihan eilen. Siinä se iso puu (leppä?) makasi lehtivihreineen talon katon läpi ja yläkerran särkeneenä. Mutta onneksi kai alakerrassa saattoi vielä asua! Ehkä moottorisaha on siellä harvinaisuus.

Laulunsikermiä suomalaisugrilaisilla kielillä:
https://www.youtube.com/watch?v=xxC0s9M16q0

https://www.youtube.com/watch?v=kfboS-QI5xQ

.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti

Vastaa alkuperäiseen viestiin

Tervehdys Inkerinmaalta

Kävin jälleen lyhyellä vierailulla Inkerissä. En itse ole syntyjäni inkeriläinen, mutta ikävä jäi taas sinne suunnalle. Ehkä jälleen ensivuonna.

Omal Maal
https://www.youtube.com/watch?v=VeGMV7KKJnE
.

5000 merkkiä jäljellä

Peruuta