Katkeraan Loppuun Saakka

Aamu sarasti itäisten vuorten ylitse kauniiseen laaksoon, jota monet joet koristivat. Kaiken tuon kauneden keskellä kohosi suuri ja tarumainen kaupunki, Hiudish, Neljän suunnan kaupunki.
Muinaisina aikoina laaksoon oli tullut suuri määrä ihmisiä, ja nähtyään suuren valtavan vuoren, he olivat päättäneet muuttaa sinne. Satoja vuosia kaupunkia kaiverrettiin valtavaan vuoreen, kunnes se oli valmis. Jokaiseen ilmansuuntaan osoitti valtavat vuoritasanteet, toinen toistaan korkeampia ja jokaista niitä yhdisti valtava vuorenhuippu, jonka päälle oli rakennettu suuri ja mahtava linnoitus, Hiudishin palatsi. Jokaisen tason päällä oli kaupunki ja linnoitus kielekkeen uloimmassa kärjessä ja suuret paksut muurit torneineen muodosti valtavan, kauniin kaupungin, joka oli seissyt tuhansia vuosia.
Mutta suuruden valoon heittäytyi pitkä varjo, sillä kuninkaan luokse oli saapunut lähetti kaukaa meren takaa. Huhuttiin, että lähetti oli kietonut kuninkaan mielen omien tarkoitusperiensä vuoksi. Mutta mitään ei tapahtunut.
Ilo kaupungissa kasvoi entisestään, kun kuninkaalle syntyi esikoipoika, sillä kuningas oli jo vanha, eikä perillistä ollut tullut. Vauva kasvoi nopeasti, mutta kaikki muuttui Karkoituksen yönä.
Kuninkaan pojan kammioon saapui murhaaja keskellä yötä, murhaaja, joka tappoi poikalapsen julmasti. Vain hetkeä myöhemmin lähetti herätti vanhan kuninkaan, kertoen nuoren poikansa kohtalon. Niin järkyttynyt oli vanha kuningas tästä, että hän kuunteli alhaisia neuvoja lähetin suusta." On kärsimykset kansasi syytä. Näin heidän rynnivän poikasi huoneeseen surmaten hänet, tunnottomasti. Kostakaamme kiittämättömälle kansalle, ajakaamme murhaajakansa teidän kuningaskunnasta."
Ja niin hulluksi oli kuningas käynyt, että hän kuunteli kaiken mitä lähetti sanoi. Niinpä sinä yönä lähti palatsista sana, että kaiken rahvaan oli sinä yönä poistuttava Hiudishin valtakunnan alueelta ja niskoittelijat surmattaisiin. Suuri oli se suru, jonka ihmiset kokivat lähtiessään kauniista kaupungistaan ja monet manasivat suurta kuningastaan.
Ja kaikesta tästä iloitsi kuningas hullussa mielessään. Mutta ilo ei kestänyt kauaa, sillä meren takaa tullut lähetti oli hävinnyt ja hänen sanojensa myrkky myrkky poistui kuninkaasta. Katkerat olivat ne hetket, jotka kuningas vietti yksinäisyydessä, sillä jäljelle jäänyt ylimystö halveksi ja vihasi häntä.
Ja vuosien vieriessä kuninkaan luokse saapui muita lähettejä kaukaisilta rajoilta. Huhuttiin että pohjoisessa, Rowandan sademetsien takaisilla autiomailla oli Zaldanin armeijat kokoontuneet ja että itäisen meren yli purjehti valtaisa laivasto, ja samanlaiset olivat ne laivat, joilla Karkoituksen lähetti oli vuosia sitten saapunut. Kuningas, viisaudellaan joka hulluuden oli voittanut, näki että voittoa ei vihollisista voinut saada niillä joukoilla, jotka Hiudishiin oli jäänyt Karkoituksen yön jälkeen, sillä vihollisten lukumäärän laskettiin olevan satoja kertoja suurempi kuin heidän joukkonsa.
Mutta vaikka kuningas kuuli vihollisen ylivoimasta, ei hän silti toivoaan menettänyt, vaan julisti, että kaikkien joukkojen tulisi vetäytyä heidän suureen ja mahtavaan kaupunkiinsa, joka oli seissyt ja tulisi vielä seisomaan tuhansia vuosia heidän kuolemansa jälkeen, tai niin ainakin kuningas uskoi ja kovasti hän luotti ihmisten mahtavimpaan luomukseen. Ja vaikka jalosukuiset vihasivatkin kuningastaan, he olivat kunniantuntoista kansaa, eivätkä tohtineet suoraa käskyä kyseenalaistaa.
Ja niin kävi, että sotilaat siirtyivät kaupunkiin ja tähän meni kuukausia, sillä valtakunta oli ehtinyt kasvaa laajaksi. Lopulta kaupungin kaikki neljä tasoa sekä linnoitus oli täynnä sotilaita ja vaikka rahvas oltiinkin karkoitettu, kuului Hiudishin armeijaan kymmeniä tuhansia sotilaita. Varusteilla ja ruuilla ei ollut hätää, sillä kaikkea oli varastoitu sadoiksi vuosiksi kaupungin vuoreen, jonka päällä suuri linna oli.
Huhuttiin että vihollislaivasto oli laskenut maihin Esgherin tyhjään merisatamakaupunkiin ja kouriintuvasti huhujen paikkaansapitävyys huomattiin erään synkän yön jälkeen, kun loppumaton vihollismeri oli saartanut alatasanteen. Ja silloin vasta huomattiin, ketkä heitä vastassa oli. Adûshen, Kirotut, haltiat, jotka jopa ennen ihmisten rodun syntymää olivat taistelleet Pelenen ja muiden haltiarotujen kanssa. Ja nyt he olivat tulleet kostamaan liittoumasta, jonka Hiudish oli tehnyt Siunattujen ja suurhaltioiden kanssa viisituhatta vuotta sitten, Suuren Sodan aikaan, jolloin Adûshen aseellinen mahti tuhoutui, aikaan, jolloin sadat miljoonat Adûsh-sotilaat saivat surmansa mantereen repeytyessä ja tuhansien virstojen kokoisen mantereen vajotessa vastasyntyneeseen Tuhottujen Siunattujen lahteen.

Mutta nyt, tuhansien vuosien päästä, he ovat tulleet kostamaan........

6

549

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • välit unohtu. noh kai se vähän haittaa..... Mitäs piditte?

    • Fucoo

      Päälauseissa on sivulauseiden mitättömyyden mitta!

    • Suuret ja valtavat hälytystorvet soivat huumaavasti, ja raskaspanssariset Hiudishilaiset järjestäytyivät muureille, torneille ja porttien taa. Tarkasti tähdätyt nuolet alkoivat lennellä ilmassa levittäen viheltävää kuolemaa.

      Viholliset alkoivat marssia suurelle pengertielle, joka johti ylös ensimmäiselle tasolle. Pitkiä tikkaita nousi kallioille, ja haltiat nousivat niitä pitkin ylemmäs.

      Kaupungin torneissa olevat valtavat kivilingot laukoivat tonnien painoisia kiviä vihollisen niskaan. Sadat nuolet viuhuivat ilmassa kaataen suuria määriä Adûshenia. Pengertietä kulkeneet sotilaat pääsivät ensimmäisen tason porteille kilpiensä suojissa, kilpien, jotka muistuttivat neulatyynyä. Pengertielle kaatuneet heitettiin julmasti alas, niiden ollessa tiellä. Porttien päältä hyökkääjien niskaan kaadettiin palavaa pikeä. Tikkailla kallioille kiivenneille sotilaille nostettiin lisää tikkaita muureja varten, mutta ylös kiivettiin valtavin tappioin. Pitkän hetken tilanne näytti samanlaiselta, ja illan tullen Hiudishilaisilla oli varovia toiveita voittoa kohtaan. Yön aikana vihollinen vetäytyi lingon kantaman ulkopuolelle nuolemaan haavojaan. Aamun jälleen sarastaessa puolustajat huomasivat, että vihollinen ei ollut levännyt yöllä. Suuria heittokoneita kuljetettiin ruumiden täyttämälle taistelukentälle.

      Keskipäivän aikoihin viholliset hyökkäsivät uudelleen, ja paljon kovemmin kuin edellisenä paivänä. Pengertie vallattiin hetkessä, ja mahdottoman leveät tikkaat kohosivat kallioille. Suuret katapultit jyskyttivät hyödyttöminä kaupungin vankkoja muureja. Osa kaupungin sotilaista naureskeli avoimesti vihollisen mitättömyyttä.

      Ensimmäinen vakavampi taistelu syntyi tikkaiden noustessa muureille ja miesten lyödessä hyökkääjät alas. Illan laskiessa vihollinen oli saanut yhtä paljon vahinkoa kuin edellisessäkin hyökkäyksessä.

      Mutta sitten ulosavautuvat portit rymähtivät valtavalla voimalla sisään repien puolustajia mukaansa. Sisään ryntäsi ensin kymmeniä, ja sitten satoja vihollisia ja yllätyksen tuoman edun ansiosta he saivat vallattua portin nopeammin kuin olisi ollut suotavaa.

      • Rontti92

        mikset lähettäis tätä johonkin kirja hommeliin.sais siitä vähän vielä pidemänkin jos se on liian lyhyt.


      • Rontti92 kirjoitti:

        mikset lähettäis tätä johonkin kirja hommeliin.sais siitä vähän vielä pidemänkin jos se on liian lyhyt.

        Onhan se paljon pitempi, mutta en oo jaksanu kirjotta... toi on nyt varmaan vasta puolessavälissä. Ja tuskin toi teksti on tarpeeks hyvää mihinkään kirja hommelliin


      • Rontti92
        Wilian kirjoitti:

        Onhan se paljon pitempi, mutta en oo jaksanu kirjotta... toi on nyt varmaan vasta puolessavälissä. Ja tuskin toi teksti on tarpeeks hyvää mihinkään kirja hommelliin

        ei sitä ikinä tiiä.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Ilouutinen! Anniina Valtonen heitti jymy-yllätyksen - Tämä ei jätä kylmäksi!

      Ohhoh, tämäpä ylläri! Anniina Valtonen sai puolisonsa kanssa lapsen viime vuoden lopulla. Lue lisää: https://www.suomi2
      Suomalaiset julkkikset
      29
      2095
    2. Ootko muuten vieläkään hiffannut

      Että en kuulu sinun maailmaasi? On meissä samaa, ja samaa aaltopituutta oli, mutta tunsin oloni usein hyvin vaivautuneek
      Ikävä
      173
      1508
    3. Miten nyt sanoisin

      tämän sinulle. Oletko mielessäni päivittäin, kysyin itseltäni ja vastaus oli, kyllä olet. Yllätyin, päädyin oudoille tei
      Ikävä
      88
      1465
    4. Mistä vuodesta

      lähtien olet ikävöinyt kaivattuasi?
      Ikävä
      108
      1199
    5. Susta on tullut

      Ihana nainen. ❤️
      Ikävä
      52
      1169
    6. Tämä ei voi jatkua

      Näin. Eilisen jälkeen tulin siihen tulokseen.
      Ikävä
      55
      904
    7. Voitko vain unohtaa

      Minut. En ole sinun arvoisesi
      Ikävä
      59
      870
    8. Mitkä oli suurimmat

      Syyt mihin hänessä ihastuit alussa ja pikkuhiljaa tunteiden edetessä
      Ikävä
      38
      785
    9. Tällä kertaa Marinia kadehtii Minäminä Päivärinta

      Kokoomuksen tyhjäntoimittelija itkeä tuhertaa, kun kansainvälinen superstaramme ei leiki hänen kanssaan. Oikean puoluee
      Maailman menoa
      280
      745
    10. Oletko mustasukkainen luonne?

      Tai ylipäätään millaisia tunteita herättää, jos kaivattuasi liehittelee joku muu tai hän deittailee jonkun muun kanssa?
      Ikävä
      80
      695
    Aihe