Pyhä/Luosto

Lappiin-lappiin

Ollaan menossa kesällä ekaakertaa Pyhä Luostolle vaeltamaan ja olisi kiva kuulla paikkoja että missä siellä kannattaa käydä?

8

987

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Luontokeskus-Naava

      Pyhä-Luoston kansallispuistossa ehdottomia käyntikohteita ovat Luosto tunturin huippu sekä Noitatunturin huippu. Lisäksi kannattaa käydä kolmella kuuluisalla kurulla eli Isokuru,Aittakuru ja Rykimäkuru.

      • Lappiin-lappiin

        Kiitos vastauksestasi. Noitatunturin huipulla ja Rykimäkurussa pitänee ainakin käydä sillä ovat kuvien mukaan tosi hienoja paikkoja.


    • Lapinlumossa-kerran

      Rykimäkuru on oiva päiväretki kohde, koska matkaa p-alueelta ei ole kuin vain noin 2km. Jos taas haluaa kiertää koko kierroksen Lampivaaran kauttaa niin matkaa kertyy noin 13km.

    • Hulluja-olette

      Kuka täysjärkinen lähtee nyt Lappiin johonkin kävelemään. Voi tsiisus teitä surkimuksia. Eikö teillä ole rahaa laittaa parempaan kuin johonkin helvetin Lapin turismiin joka sitten menee paskahousu poliitikkojen taskuun.

    • Noitapiiri

      Noitatunturin huippu on saavutettavissa vain himo kuntoilijoilla sillä ihan tavallisen tallaajan kunto ei riitä Noitatunturille kapuamiseen. Lisäksi Noitatunturin reitille jos aikoo lähteä niin suositellaan aina ilmoittautumaan luontokeskus naavaan.

      • Noitatunturille

        Olen kyllä hieman eri mieltä asiasta. Hieman on liioittelua, että pitäis olla himo kuntoilija - ihan hyvä peruskunto riittää. Itse kävin "valloittamassa" Noitatunturin viime kesänä, ja en todellakaan ole mikään himourheilija 😃 . Sen sanon, että Noitatunturille, kun lähtee kannattaa olla hyvät kengät, sopiva vaatetus, evästä ja juotavaa mukaan. Reitti tunturille on erittäin vaativa ! On muutamia kaatuneita puita joita pitää ylittää, jyrkkä ja kivinen tie, kun alkaa nousu Noitatunturille (liikkuvia kiviä joita kannattaa kengällä koettaa kannattaako astua). Selkeät opasteet löytyy vaellusreitin varrelta. Laavuja ja taukotupia löytyy matkan varrelta. Avoimella mielellä ja intoa täynnä kun lähtee niin ei ongelmaa. Vaikka matkaa tulee 16 kilometriä ja 6 tuntia kestää, kun reitin kiertää se palkitsee, kun pääsee Noitatunturin huipulle - näkymät on sanoinkuvaamattoman upeat !! Ja Luontokeskus Naavasta saa hyviä neuvoja ja kartankin mukaan Noitatunturille samalla, kun ilmoittaa lähdöstään sinne :)


    • Askel_askeleelta

      Luoston huipulle menee peräti yli 400 rappusen kipuaminen jyrkässä rakkamaastossa ja huipulta näkeekin pitkälle Lapin kaunista erämaata.

    • Sammunutlappalainen

      Ei oo Lappii eikä mitää jos ei Lappii tuu niin ei Lappii nää se Lappi pitää kokee.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      97
      2703
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      104
      2290
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      91
      2040
    4. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      14
      1775
    5. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      44
      1701
    6. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      36
      1676
    7. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1676
    8. 92
      1602
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      129
      1467
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1284
    Aihe