Danemanian kennel

Onko kenelläkään mitään hyvää sanottavaa tästä kasvattajasta?
Ilmoita


90 Vastausta

Ketjusta on poistettu 16 sääntöjenvastaista viestiä.


Onkohan kenelläkään mitään hyvää sanottavaa kenestäkään? Kyselijän kannattaa ottaa kennelistä Superlatiivisen täydelliset Terveät kennelistä, suosittelen. Minulla on tästä kennelistä, edulliset koirat, terveet, eikä ruokaakaan kulu yhtään. Madotukset ja rokotukset naurettavan ilmaista, eläinlääkäriin 0 euroa vuosittain. Parasta on että tämä jätti on niin huomaamaton että naapurit eivät valita lainkaan! On niinkin huomaamaton että ystävät kutsuvat mustiani mielikuvitusdogiksi.
Ilmoita
Täälläkin yksi surullisia pitkänlinjan kasvattajia jolla yhteistyö ja käytös kyseenalaista ja tietoakin löytyisi. Se, hyödyntääkö tieto taitoaan edes itse onkin jo toinen asia. Ei myöskään nauti luottamusta tai arvostusta.
Ilmoita
Vuonna 2008 toin Virosta tanskandogin ja Marika Rytinki auttoi paljon hyviä neuvoja ja opasti tuontikoiran paperiasioissa.Siitä iso kiitos hänelle. Eli apua sai, vaikkei hänen oman kennelinsä koira ollutkaan.
Ilmoita
Aivan ihana kasvattaja. Apua ja tukea saa aina kun tarvitsee. Jalat maassa oleva kasvattaja.
Suosittelen lämmöllä.
1
Ilmoita
Minulla on Marikan kasvatti joka on tasapainossa vaikkakin kotia vaihtanut. Apua saa vaikka keskellä yötä.
Ilmoita
Kahden kennel nimen voimalla toimiva tehdas.
2 VASTAUSTA:
Todellinen tehdas! Pikku koirat päälle. Niillähän se raha tehdään kun ei työt kiinnosta.
Pentutehdas kirjoitti:
Todellinen tehdas! Pikku koirat päälle. Niillähän se raha tehdään kun ei työt kiinnosta.
Mistä tietosi?
+Lisää kommentti
No enpä tehtaaksi sanoisi. Koiranetistä ku kattoo niin eipä kovin usein isoja ja pieniä pentuja tule.
Kasvattaja varmasti kertoo mielellään enemmän. Eipä oo tuolla tapana piilotella asioita. Tokkopa pentueilla on rahaa tehty. Mutta eihän täällä kukaan kasvattajalta kysy, puhutaan totena huhuja.
Mukava kasvattaja. Suosittelen tutustumaan.
Ilmoita
Eikös tämä yhdistyksen alainen kasvattaja tehnyt yli 5 vuotiaalla ensisynnyttäjällä nartulla pennut, ja narttukin mehehtyi...? Todella surullista ;(
Ilmoita
5,7 vuotta.... ;( olisivat ihan suoraan laittaneet kuolin syyksi synnytys komplikaatio kun pennut kuitenkin vain parin viikon ikäisiä nartun kuollessa. Kyllä jokainen osaa laskea 1 plus 1.
Ilmoita
Mitä ihmettä? Miksi viesti on poistettu missä on maininta että kyseinen kasvattaja on rotuyhdistyksen alainen kasvattaja ja hän on teettänyt ensi Pentueen yli 5 vuotiaalla nartulla ja narttu on kuollut 2 viikkoa pentuujen syntymän jälkeen. Tämähän on ihan faktaa joka luettavissa jalostustietokantannasta. Pöyristyttävää.
Ilmoita
Se on muuttanut kuolinsyyn myöhemmin, alunperin se oli nartun hengitystie infektio, eli kennelyskä. Siksi se narttu kuoli vasta 2 viikkoa pentujen syntymän jälkeen, eikä heti.
1 VASTAUS:

Ylläpito on poistanut tästä viestin sääntöjen vastaisena.

Harva antaa pennut ilmaseksi mailmalle.Vai mitä vihailit rahapentueella?

Ihme sakkia, kukaan ei sais kasvattaa yhtään mitään, ja jos kasvattaa niin ilmaseks pitäis kasvatustyönsä hedelmät kylille jakaa.Teetkö itse niin? Voisin ottaa yhden tai pari.Ilmoita vaan kennel niin osaa tulla arvioimaan pentujen tason, tilat ja hoidon😃
+Lisää kommentti
Ei ole ainoa
Ilmoita
No ihme että menhtyi juuri kennelyskään synnytyksen jälkeen.... Eiköhän nyt kyse ole kuitenkin synnytys komplikaatiosta! Luulisi että vastasyntyneet pennut olisi kennelyskälle herkempiä kuin aikuinen koira?!
1 VASTAUS:
Jos meni kennelyskään niin montakohan pentuparkaa kuoli samaan tautiin;( kuitenkin luulisi kennel yskän tappavan ensisijaisesti puolustus kyvyttömiä pentuja, eikä aikuista koiraa.... Mutta toki narttu oli hyvin iäkäs ensisynnyttäjäksi ;(
+Lisää kommentti
pelkkää hyvää sanottavaa marikasta ja taatusti ostaisin tuolta pennun jos ajankohdat joku päivä on suosiolliset eli siellä pentu jonka haluan ja meillä pennun menevä kolo
Ilmoita
Eikös täällä ole nyt pentuja? Taas kovin iäkäs narttu ;( ei yhtään näyttely tulosta nartulla ja lähes sama yhdistelmä kuin viimeksi samalla nartulla... Nyt vain käytettiin edellisen uroksen poikaa... Miten näin "jalostustietoinen" tekee samoilla koirilla kokoajan? Ettei olisi rahapentue...
Ilmoita
Jos kennelyskään niin montakohan pentuparkaa kuoli samaan tautiin;( kuitenkin luulisi kennel yskän tappavan ensisijaisesti puolustus kyvyttömiä pentuja, eikä aikuista koiraa.... Mutta toki narttu oli hyvin iäkäs ensisynnyttäjäksi ;(
Ilmoita
toivon todellakin että kukaan ei pentueensa kasvattajaa täällä kirjoittelun perusteella valitse, kun tuota Annin kuolemaa niin spekuloidaan niin koiran lopetussyy oli keuhkokuume, narttu tuli pahoinvoivaksi synnytyspolttojen alkaessa ja veti oksennuslitkua henkeensä vakavin seurauksin, kaikkemme tehtiin mutta emä jouduttiin päästämään pois pentujen ollessa 2 viikkoa vanhoja. Olen tehnyt 27 doggipentuetta ja tämä on ensimmäinen narttu joka menetettiin. se oli suuri suru meidän perheelle joten kiitos jos nyt jättäisitte aiheen rauhaan, kysymällä olisi tämäkin selvinnyt.

t. Marika , Kennel Danemanian
3 VASTAUSTA:
Höpöhöpö, oksennus litkua keuhkoihin, tottakai! Tosiaan täällä varmasti muidenkin topikkien "tähdet" toivoo ettei täällä kirjoittelun perusteella pennun ostajat tee valintojaan. Kannattaa varmaan pitää möllyt massussa itse, niin silloin omat luurangot pysyy paremmin kaapissa ;)
Niinmetsävastaa kirjoitti:
Höpöhöpö, oksennus litkua keuhkoihin, tottakai! Tosiaan täällä varmasti muidenkin topikkien "tähdet" toivoo ettei täällä kirjoittelun perusteella pennun ostajat tee valintojaan. Kannattaa varmaan pitää möllyt massussa itse, niin silloin omat luurangot pysyy paremmin kaapissa ;)
Niinkö sä teet?
Miksi sitten käytit niin vanhaa narttua ensisynnyttäjäksi? Oliko sillä todella niin paljon annettavaa rodulle että henkensä edellä pentuja piti tehdä? Toivottavasti olet saanut edes nuhtelut yhdistyksen jalostustoimukunnalta tästä asiasta. Niinkuin täällä toitotetaan, pitäisi yhdistyksen jalostusohjeistusta noudattaa... Olethan sentään yhdistyksen palkitsema kasvattaja ;) hyvin tiedät että heidän ohjeistus on olla käyttämättä yli 5 vuotiasta narttua jalostukseen ensisynnyttäjänä.
+Lisää kommentti
Miksi taas sama yhdistelmä? Emä astutettu edellisen uroksen pojalla? Ei yhtään näyttely tulosta nartulla...
Ilmoita
Marika älä vastaa täällä. Anna akkojen länkyttää. Ne joita sun kennelin asiat kiinnostaa, niin voi soittaa varmaan suoraan sinulle ja kysyä miten asiat on.

Marika on aina vastannu suoraan kun on kysynyt jotain. Ettei tarvihe nimimerkin takaa huudella.

Suosittelen Danemanian kenneliä lämpimästi kaikille tanskandogeista kiinnostuneille.
Ilmoita
Jos on epätietoisuutta, tai kysyttävää joltain ihmiseltä tai kasvattajalta.Kannattaa soittaa ja kysyä.Keskustelupalstoilla on paljon tarkoituksella harhaanjohtavaa ja valheellista tietoa, joihin ei kannata uskoa.
Soittamalla saa tarvitsemansa tiedot.Ei pihä uskoa huhupuheisiin, jota levittelevät kateelliset oman edun tavoittelijat 😉
1 VASTAUS:
Johan se kateellisuuskortti tuli sieltä taas vaihteeksi. Kerropa nyt sitten, mistä sitä taas niin kateellisia ollaan? On selvää kenen etua sinä tavoittelet ja miksi näillä kerta kaikkiaan huvittavilla mussutuskampanjoillasi.

Sen sijaan, että kitiset tapasi mukaan ympäripyöreitä, voisit pikemminkin kertoa, mikä täällä on tarkalleen ottaen ollut tarkoituksellisesti harhaanjohtavaa ja valheellista tietoa, ja mikä tärkeintä - miksi. Minä olen oppinut perustelun jalon taidon jo peruskoulussa, mutta sinulta tämä on näemmä jäänyt sisäistämättä. Suurin osa täällä esitetyistä argumenteista on helposti tarkistettavissa jalostustietojärjestelmästä, jalostusohjesäännöistä jne. Jos selviä, perusteltuja ongelmakohtia ei olisi milloin minkäkin kennelin kohdalla, niin tokkopa täällä näin paljoa kirjoiteltaisiinkaan. Ala sinäkin kiinnittämään huomiota siihen, mitä sinusta puhutaan ja miksi sen sijaan, että yrittäisit vain hiljentää muita. Siitä olisi todellista apua ahdinkoosi, mutta typerästä vastaan länkytyksestä ei.
+Lisää kommentti
On ja vain pelkkää hyvää! Suosittelen lämpimästi enkä vaihda kasvattajaa niin kauan kun Marika näitä hommia jatkaa. Surullista, että täällä nimettöminä mollataan ja kaivetaan (näitä lukiessani _näköjään se ainoa_ ) asia esiin, jossa arvosteltavaa, ja arvostelijoita tuntuu riittävän paskanjauhantaan asti. Aika rohkea veto kasvattajan tulla omana itsenään teidän eteen kertomaan rakkaan koiransa kohtalosta ja joku "paremmintietäjä" on heti rääpimässä turpaa. Helppo jauhaa netissä, yrittäen mustamaalata toisen nimeä, mutta onneksi suurinosa jättää nimimerkkien takaa huutelijoiden jutut omaan arvoonsa. Paljon muustakin voisi puhua kun Marikan työstä koirien parissa puhutaan. Ja kasvattajana olen kokenut hänen olevan reilu, asiansa ja roduntunteva, auttaa, neuvoo, tukee ja opastaa tilanteessa kun tilanteessa, huolehtii koiristaan ja on aidosti kiinnostunut kasvateistaan.
0 VASTAUS:
+Lisää kommentti
pentuja käsissä myymättömiä, hätä käsissä, kun täytyy muita kasvattajia mollata ja nostatella oman kehun kirjoitusta. Toisella palstalla vielä kehuu, kun ei pakosti tutki liikoja.
Täysi tosihan on, että nyt pentuja riittää, monikin joka tuottaa perus settiä kaverin perus-Pertti koiralla, on kusessa kohta niiden yli-ikäistensä kanssa.
2 VASTAUSTA:
MInulla ei ole mitään hätää myymättömien pentujen kanssa, ne löytävät varmasti oman rakastavan kodin ajan kanssa, tällä hetkellä pentuja on tarjolla niin paljon että hyvät kodit on kaikilla kasvattajilla tiukassa. En tutki koiriani liikoja, ne asiat mitä PEVISA vaatii ja ne asiat mitä sukurasitteet tuo tullessaan, uskoisimpa että se on varmasti tarpeeksi. En ole käyttänyt Perttejä jalostukseen ja kun on 20 vuotta kasvattanut niin osa jalostukseen sopivista koirista tulee joko a. tutulta kasvattajalta b. jo tuntemalta omistajalta, onko se sitten perusteltu syy olla käyttämättä. Ja kusessa en ole ollut koskaan yl-iikäisten pentujen kanssa, se on ihan tanskandoggikasvattajan tosielämää että pentueessa harvemmin kaikki on myytyjä luovutusikään mennessä varsinkin jos puhutaan dogin normaalista pentuekoosta (8-10kpl) ja vastuullinen kasvattaja myös varautuu siihen että niiden myymättömien pentujen kanssa voi mennä pidempään. ;)
Danemania kirjoitti:
MInulla ei ole mitään hätää myymättömien pentujen kanssa, ne löytävät varmasti oman rakastavan kodin ajan kanssa, tällä hetkellä pentuja on tarjolla niin paljon että hyvät kodit on kaikilla kasvattajilla tiukassa. En tutki koiriani liikoja, ne asiat mitä PEVISA vaatii ja ne asiat mitä sukurasitteet tuo tullessaan, uskoisimpa että se on varmasti tarpeeksi. En ole käyttänyt Perttejä jalostukseen ja kun on 20 vuotta kasvattanut niin osa jalostukseen sopivista koirista tulee joko a. tutulta kasvattajalta b. jo tuntemalta omistajalta, onko se sitten perusteltu syy olla käyttämättä. Ja kusessa en ole ollut koskaan yl-iikäisten pentujen kanssa, se on ihan tanskandoggikasvattajan tosielämää että pentueessa harvemmin kaikki on myytyjä luovutusikään mennessä varsinkin jos puhutaan dogin normaalista pentuekoosta (8-10kpl) ja vastuullinen kasvattaja myös varautuu siihen että niiden myymättömien pentujen kanssa voi mennä pidempään. ;)
Mitä tarkoitit, kirjoituksellasi, en tutki pentujani liikoja,
+Lisää kommentti
Eihän oo mollannut missään muita. Asia muistutus. Hyvä että muistutellaan yleisesti pennunostajia. Uusille ihmisille hyvä kertoa mistä löytyy tietoa ja linkkejä sekä miten niitä luetaan. Ja mikä on hyväksi rodulle.
Ilmoita
No eipä tuon omatkaan yhdistelmät täytä oman kirjoituksensa vaatumuksia... Ihan samoilla koirilla 3:lla eri kasvattajalla pentuja tälläkin hetkellä, neljännellä saman suvun emä ja viidennellä neljännen uros sama... Asian osaiset kyllä tietävät mitä tarkoitetaan... Myös näyttelyttämättömiä piskejä näistä viidestä puolet...
Jos kirjottaa ohjeistuksia, niin kannattaisi itse olla esimerkkinä eikä mennä siitä missä aita matalin😉
7 VASTAUSTA:
mitä kohtaa yhdistelmäni ei täytä? se että muut käyttää samoja sukuja niin a. sukuja on suomen maassa vähän b. jalostuskoiria vähän c. osa pitää samoista asioistaan jalostustyössään. Jospa kokeilisit tanskandogin kasvatusta itse tässä meidän mu7ha ryhmässä ja miettisit tarkoin millä koirilla tehdä pentuja niin eipä olekkaan niin helppoa. Ps. jokainen kasvattaja kuitenkin suunnittelee yhdistelmät itselleen ja omiin jalostussuunnitelmiin perustuen, ei muiden kasvattijien kanssa tai niitä ajatellen.
Lisäämpä tähän loppuun oman kirjoitukseni, siinä on erinomaisia pointteja pentua hankkivalle

"Jotenkin tunnen tarpeelliseksi näin pitkän linjan kasvattajana kerrata muutamia perusasioita joihin sinun pennun ostajana on hyvä kiinnittää huomiota pentua valitessasi.

1. kasvattaja (voi rohkeasti kysyä kasvatushistoriasta, saavutuksista, pentuelukumäärästä, terveydestä, koiramäärästä jopa onko esim. Kasvatuskieltoja, rankaisuja etc. Jokaisen kasvattajan on pystyttävä loukkaantumatta ja yleensä kattavasti salaamatta kertomaan näistä asioista, samalla saa itsekkin kuvaa millaisen ihmisen "tuotteita" on kotiinsa hankkimassa) . vastuullinen kasvattaja arvostaa pennunostajaa jota kiinnostaa muukin kuin pennun halpa hinta ja koska sen saa, vastuullinen kasvattaja kertoo rodusta niin hyvässä kuin huonossa, rodunomaiset sairaudet ja niiden esiintyvyyden rodussa ja kasvattamissaan suvuissa ja niiden merkityksen pennunostajalle, esim. Kiertymäleikkaus dogilla on tuhansien eurojen arvoinen ja ilman leikkausta koira kuolee. ON syytä suhtautua hyvinkin epäilevästi kasvattajaan joka sanoo että linjoissaan ei ole mitään sairauksia, se kun ei meidän rodussa ole mahdollista

2. Olosuhteet (Elääkö jalostuskoirat perheen kanssa vai erillisessä kennelrakennuksessa, kasvaako pennut sisällä vai erillisessä kennelrakennuksessa) Suosittelen lämpimästi että käy tutustumassa jo etukäteen tai viimeistään kun pentuja saa käydä katsomassa ensimmäisiä kertoja olosuhteisiin ja samalla saa kuvan nartun ja kasvattajan muidenkin koirien luonteista, kunnosta ja asuintavasta, rehellinen kasvattaja toivottaa tervetulleeksi potentiaalisen pennunhankkijan kunhan aikatauluista sovitaan.)

3. kiinnostus kasvatteihinsa.
(Mielenkiinto omiin kasvatteihin on toivottavaa senkin jälkeen kun rahat on saatu ja pentu uudessa kodissa) Vastuullinen kasvattaja on kiinnostunut pennun uudesta elämästä ja on valmis auttamaan kaikissa ongelmatilanteissa kykyjensä mukaan, kasvattaja on kiinnostunut myös niistä pennuista jotka menevät ihan tavallisiin koteihin ihan tavallisiksi lemmikeiksi yhtälailla kuin näyttelykodeista ja menestyneistä kasvateista. vastuullisen kasvattajan pentu on harkinnalla ja rakkaudesta rotuun tehty ja sen elämä uudessa kodissa kiinnostaa ihan sinne loppuun saakka.

3. Sopimukset
KEnnelliitto kieltää kohtuuttomat myyntiehdot, vastuullinen kasvattaja myy pentunsa kohtuulliseen hintaan. 1500e molemmin puolin tällä hetkellä. JOs kasvattaja haluaa jalostusoikeuden esim. Uroksesta hinnan alennuksella, kasvattajan tulee ostaa se myydystä pennusta, ei niin että myyn 1500 e pennun ja alennan hintaa astutuksesta 100e (Hinnan alennus on kohtuuttoman pieni suhteutettuna rahalliseen hyötyyn jonka kasvattaja astutuksesta saa) Kasvattaja ei voi vaatia rodunomaisia tutkimuksia tai näyttelykäyntejä ilman selkeätä hinnan alennusta (terveystarkit dogille n. 500e) jne. Vastuullinen kasvattaja on myöskin vastuussa "tuotteestaan" esim. Korvausvelvollisuus sairauksissa (ikä/esiintyminen/sairaus) ja hän mukisematta hoitaa oman osansa kaupasta.

eli osatkaa vaatia rahallenne vastinetta, hankkikaa pentu kasvattajalta joka on omistautunut asialleen ja hyvämaineinen, esim. Rotuyhdistykset osaavat neuvoa tässä asiassa, olkaa kiinnostuneita tulevan pentunne tekijästä, vanhemmista, suvusta, rodusta ja ongelmista ja tarkasti harkitkaa millaisen ihmisen kanssa haluatte pentunne arkea jakaa niin hyvässä kuin pahassa.

https://jalostus.kennelliitto.fi/frmKasvattajat.aspx?R=235&V=10&L=-2

Linkistä näät suomalaiset kasvattajat, pentuemäärät , koska kasvattaja on aloittanut kasvatustyön, pentumäärät ja myös muut rodut joita k.o. Kennelnimellä kasvatetaan, kun klikkaat kennelnimeä, näät kennelnimen alla kasvatetut pentueet, nimet määrät värit jne. Klikkaamalla pennun nimeä saat k.o. Koiran tiedot jne. kiinnitä huomiota pentueen vanhempiin, niiden terveyteen, kuolinsyihin, näyttelytuloskiin, luonnetesteihin jne. kennel joka kasvattaa useita pentueita vuosittain, ilman näyttelytuloksia, samoilla vanhemmilla tai lähisukulaisilla tai vain omilla kasvateillaan vuodesta toiseen ei välttämättä ole se kasvattajana paras valinta.
voitko avata millä tavalla en täytä omia vaatimuksiani ;) Jokainen kasvattaja kasvattaa itselleen, ei toiselle kasvattajalle ja valintahan on vapaa ja aika rajallinen suomessa, näyttelytittelit ei periydy jne. Matalaa aitaa ei ainakaan omassa kasvatuksessa ole vielä tullut, että faktoja pöytään jos haluaa länkyttää tyhjästä.
Danemania kirjoitti:
voitko avata millä tavalla en täytä omia vaatimuksiani ;) Jokainen kasvattaja kasvattaa itselleen, ei toiselle kasvattajalle ja valintahan on vapaa ja aika rajallinen suomessa, näyttelytittelit ei periydy jne. Matalaa aitaa ei ainakaan omassa kasvatuksessa ole vielä tullut, että faktoja pöytään jos haluaa länkyttää tyhjästä.
"Jokainen kasvattaja kasvattaa itselleen..."

Salli minun olla eri mieltä. Vähintään 3/4 pentueista tuntuu olevan toinen toistaan selvemmin myyntitarkoituksessa teetettyjä, joten ostajillehan sitä silloin kasvatetaan. Joitain poikkeuksia tietysti löytyy, mutta aika usein silloinkin minua henkilökohtaisesti mietityttää se, että mitähän ihmettä kasvattajat oikein haluavat itselleen kasvattaa.

"Matalaa aitaa ei ainakaan omassa kasvatuksessa ole vielä tullut..."

Niin no, sehän on jokaisen oma asia, milloin aita koetaan matalaksi, sillä etiikkahan sen isolta osalta määrittää. Minä henkilökohtaisesti koen, että jos pidetään huoli vain PEVISAn noudattamisesta ja saadaan siten nipin napin rimaa hipoen pennut rekisteriin, mutta samalla kuitenkin jätetään rotuyhdistyksen "vaihtoehtoiset" suositukset täyttämättä, niin kyse on varsin selkeästi aidan ylittämisestä sieltä, mistä se on matalin. Sen matalampaa paikkaa ei olekaan rodulle, joka PEVISAan kuuluu, mutta yhtään ylimääräistä ei usein sitten vaivaudutakaan harppomaan. Parhaimmassa tapauksessa ollaan itse oltu suunnittelemassa suosituksia ja vielä silloin on ymmärretty, miksi suositustenkin noudattaminen olisi suotavaa ja korkean moraalin omaaville jopa itsestäänselvyys.
Nojaa4 kirjoitti:
"Jokainen kasvattaja kasvattaa itselleen..."

Salli minun olla eri mieltä. Vähintään 3/4 pentueista tuntuu olevan toinen toistaan selvemmin myyntitarkoituksessa teetettyjä, joten ostajillehan sitä silloin kasvatetaan. Joitain poikkeuksia tietysti löytyy, mutta aika usein silloinkin minua henkilökohtaisesti mietityttää se, että mitähän ihmettä kasvattajat oikein haluavat itselleen kasvattaa.

"Matalaa aitaa ei ainakaan omassa kasvatuksessa ole vielä tullut..."

Niin no, sehän on jokaisen oma asia, milloin aita koetaan matalaksi, sillä etiikkahan sen isolta osalta määrittää. Minä henkilökohtaisesti koen, että jos pidetään huoli vain PEVISAn noudattamisesta ja saadaan siten nipin napin rimaa hipoen pennut rekisteriin, mutta samalla kuitenkin jätetään rotuyhdistyksen "vaihtoehtoiset" suositukset täyttämättä, niin kyse on varsin selkeästi aidan ylittämisestä sieltä, mistä se on matalin. Sen matalampaa paikkaa ei olekaan rodulle, joka PEVISAan kuuluu, mutta yhtään ylimääräistä ei usein sitten vaivaudutakaan harppomaan. Parhaimmassa tapauksessa ollaan itse oltu suunnittelemassa suosituksia ja vielä silloin on ymmärretty, miksi suositustenkin noudattaminen olisi suotavaa ja korkean moraalin omaaville jopa itsestäänselvyys.
Niinpä, jalostusohjesääntöjen noudattaminen olisi tässä kaiken A ja O. Minimivaatimusten noudattaminen ei ehkä kaikille matalaa aitaa tarkoita ja siitä mainitseminenkin voi toisille olla tyhjää länkytystä, mutta minkäs sille sitten voi.
Niin edelleen tästä puuttuu se pointti että miten en omia vaatimuksiani täytä, std ryn jalostustoimikunnan käyttäminen on vaaaehtoista, se on neuvoa antava elin ja sen suositukset on tosiaan vaan suosituksia, jalosustoimikunta toimii sen perusteella ketä sinne milloinkin on päästetty ja päätökset myös sen mukaisesti, en ole jalostustoimikuntaa käyttänyt kuin pakollisissa tapauksissa väriristeytyksen sitä vaatiessa ja SILTI yhdistelmäni pääasiassa täyttää ihan helposti jalostusohjesäännön suositukset, olishan se kiva että tutkittas ja tilastoitas kaikki mahdollinen mutta kun doggikasvatus on vain kallis harrastu,s niin harvempi siihen ihan kaikkia varantojaan käyttää, ja koiramaailmassa kun teet niin teet niin tai näin niin aina väärinpäin, onhan se täälläkin nähty, suu vaahdossa näppäimistö huutaen arvostellaan ihan kaikkien tekemisiä. Edelleen jokainen kasvattaja tekee itselleen ja tietysti niille tuleville pennunomistajille mutta kuka teki minkäkin yhdistelmän ja minkä takia ja samaa kun toinen etc. Se on jokaisen kasvattajan ihan oma asia, perusteluja yhdistelmiin voi pyytää, yleensä kasvattajalta saa kattavam selityksen miksi paritus on tehty ja millä uroksella. ;)
Danemania kirjoitti:
Niin edelleen tästä puuttuu se pointti että miten en omia vaatimuksiani täytä, std ryn jalostustoimikunnan käyttäminen on vaaaehtoista, se on neuvoa antava elin ja sen suositukset on tosiaan vaan suosituksia, jalosustoimikunta toimii sen perusteella ketä sinne milloinkin on päästetty ja päätökset myös sen mukaisesti, en ole jalostustoimikuntaa käyttänyt kuin pakollisissa tapauksissa väriristeytyksen sitä vaatiessa ja SILTI yhdistelmäni pääasiassa täyttää ihan helposti jalostusohjesäännön suositukset, olishan se kiva että tutkittas ja tilastoitas kaikki mahdollinen mutta kun doggikasvatus on vain kallis harrastu,s niin harvempi siihen ihan kaikkia varantojaan käyttää, ja koiramaailmassa kun teet niin teet niin tai näin niin aina väärinpäin, onhan se täälläkin nähty, suu vaahdossa näppäimistö huutaen arvostellaan ihan kaikkien tekemisiä. Edelleen jokainen kasvattaja tekee itselleen ja tietysti niille tuleville pennunomistajille mutta kuka teki minkäkin yhdistelmän ja minkä takia ja samaa kun toinen etc. Se on jokaisen kasvattajan ihan oma asia, perusteluja yhdistelmiin voi pyytää, yleensä kasvattajalta saa kattavam selityksen miksi paritus on tehty ja millä uroksella. ;)
Pyh ja pah! Mitään selityksiä saisi edes pyydettäessä, vaan sitten suu vaahdossa näppäimistö huutaen puolustellaan, että suositukset on vain suosituksia ja rahan takia ei kaikkea tehdä viimeisen päälle. Suositukset on vain suosituksia, sehän tiedettiin jo, mutta ei niitä huvikseen ole keksitty. Turha kimittää mitään aitojen matalimmasta kohdasta yli menemisestä, sillä juttu on juuri niin kuin sinulle sanottiin; vasta suositustenkin noudattaminen nostaa rimaa siitä minimistä, jota on yksinkertaisesti pakko noudattaa.

Ja ei, ihan kaikkien tekemisiä ei ole tällä palstalla arvosteltu, ei sinne päinkään. Mutta kun on itse arvostelun kohteeksi joutunut, niin helpottanee väittää kaikkien muidenkin joutuneen. Ei ole sitten niin erityinen olo. ;)
Danemania kirjoitti:
mitä kohtaa yhdistelmäni ei täytä? se että muut käyttää samoja sukuja niin a. sukuja on suomen maassa vähän b. jalostuskoiria vähän c. osa pitää samoista asioistaan jalostustyössään. Jospa kokeilisit tanskandogin kasvatusta itse tässä meidän mu7ha ryhmässä ja miettisit tarkoin millä koirilla tehdä pentuja niin eipä olekkaan niin helppoa. Ps. jokainen kasvattaja kuitenkin suunnittelee yhdistelmät itselleen ja omiin jalostussuunnitelmiin perustuen, ei muiden kasvattijien kanssa tai niitä ajatellen.
Lisäämpä tähän loppuun oman kirjoitukseni, siinä on erinomaisia pointteja pentua hankkivalle

"Jotenkin tunnen tarpeelliseksi näin pitkän linjan kasvattajana kerrata muutamia perusasioita joihin sinun pennun ostajana on hyvä kiinnittää huomiota pentua valitessasi.

1. kasvattaja (voi rohkeasti kysyä kasvatushistoriasta, saavutuksista, pentuelukumäärästä, terveydestä, koiramäärästä jopa onko esim. Kasvatuskieltoja, rankaisuja etc. Jokaisen kasvattajan on pystyttävä loukkaantumatta ja yleensä kattavasti salaamatta kertomaan näistä asioista, samalla saa itsekkin kuvaa millaisen ihmisen "tuotteita" on kotiinsa hankkimassa) . vastuullinen kasvattaja arvostaa pennunostajaa jota kiinnostaa muukin kuin pennun halpa hinta ja koska sen saa, vastuullinen kasvattaja kertoo rodusta niin hyvässä kuin huonossa, rodunomaiset sairaudet ja niiden esiintyvyyden rodussa ja kasvattamissaan suvuissa ja niiden merkityksen pennunostajalle, esim. Kiertymäleikkaus dogilla on tuhansien eurojen arvoinen ja ilman leikkausta koira kuolee. ON syytä suhtautua hyvinkin epäilevästi kasvattajaan joka sanoo että linjoissaan ei ole mitään sairauksia, se kun ei meidän rodussa ole mahdollista

2. Olosuhteet (Elääkö jalostuskoirat perheen kanssa vai erillisessä kennelrakennuksessa, kasvaako pennut sisällä vai erillisessä kennelrakennuksessa) Suosittelen lämpimästi että käy tutustumassa jo etukäteen tai viimeistään kun pentuja saa käydä katsomassa ensimmäisiä kertoja olosuhteisiin ja samalla saa kuvan nartun ja kasvattajan muidenkin koirien luonteista, kunnosta ja asuintavasta, rehellinen kasvattaja toivottaa tervetulleeksi potentiaalisen pennunhankkijan kunhan aikatauluista sovitaan.)

3. kiinnostus kasvatteihinsa.
(Mielenkiinto omiin kasvatteihin on toivottavaa senkin jälkeen kun rahat on saatu ja pentu uudessa kodissa) Vastuullinen kasvattaja on kiinnostunut pennun uudesta elämästä ja on valmis auttamaan kaikissa ongelmatilanteissa kykyjensä mukaan, kasvattaja on kiinnostunut myös niistä pennuista jotka menevät ihan tavallisiin koteihin ihan tavallisiksi lemmikeiksi yhtälailla kuin näyttelykodeista ja menestyneistä kasvateista. vastuullisen kasvattajan pentu on harkinnalla ja rakkaudesta rotuun tehty ja sen elämä uudessa kodissa kiinnostaa ihan sinne loppuun saakka.

3. Sopimukset
KEnnelliitto kieltää kohtuuttomat myyntiehdot, vastuullinen kasvattaja myy pentunsa kohtuulliseen hintaan. 1500e molemmin puolin tällä hetkellä. JOs kasvattaja haluaa jalostusoikeuden esim. Uroksesta hinnan alennuksella, kasvattajan tulee ostaa se myydystä pennusta, ei niin että myyn 1500 e pennun ja alennan hintaa astutuksesta 100e (Hinnan alennus on kohtuuttoman pieni suhteutettuna rahalliseen hyötyyn jonka kasvattaja astutuksesta saa) Kasvattaja ei voi vaatia rodunomaisia tutkimuksia tai näyttelykäyntejä ilman selkeätä hinnan alennusta (terveystarkit dogille n. 500e) jne. Vastuullinen kasvattaja on myöskin vastuussa "tuotteestaan" esim. Korvausvelvollisuus sairauksissa (ikä/esiintyminen/sairaus) ja hän mukisematta hoitaa oman osansa kaupasta.

eli osatkaa vaatia rahallenne vastinetta, hankkikaa pentu kasvattajalta joka on omistautunut asialleen ja hyvämaineinen, esim. Rotuyhdistykset osaavat neuvoa tässä asiassa, olkaa kiinnostuneita tulevan pentunne tekijästä, vanhemmista, suvusta, rodusta ja ongelmista ja tarkasti harkitkaa millaisen ihmisen kanssa haluatte pentunne arkea jakaa niin hyvässä kuin pahassa.

https://jalostus.kennelliitto.fi/frmKasvattajat.aspx?R=235&V=10&L=-2

Linkistä näät suomalaiset kasvattajat, pentuemäärät , koska kasvattaja on aloittanut kasvatustyön, pentumäärät ja myös muut rodut joita k.o. Kennelnimellä kasvatetaan, kun klikkaat kennelnimeä, näät kennelnimen alla kasvatetut pentueet, nimet määrät värit jne. Klikkaamalla pennun nimeä saat k.o. Koiran tiedot jne. kiinnitä huomiota pentueen vanhempiin, niiden terveyteen, kuolinsyihin, näyttelytuloskiin, luonnetesteihin jne. kennel joka kasvattaa useita pentueita vuosittain, ilman näyttelytuloksia, samoilla vanhemmilla tai lähisukulaisilla tai vain omilla kasvateillaan vuodesta toiseen ei välttämättä ole se kasvattajana paras valinta.
nm. Dnemania

Olen kanssasi samaa mieltä. Siksi painotankin usein kasvattajan vastuuta, kenelle pentujaan myy.
Jos kasvattjissa on epärellisiä, niitä lööytyy kyllä ostajaehdokkaissakin. Vaatii aikamoista tuntumaa ja silmää erottaa jyvät akanoista.
+Lisää kommentti
Täyspaska kennel!
Ilmoita
Ei mikään ihme että pentuja jää käsiin tällä pennutustahdilla. Enkä tarkoita Danemanian pennutustahtia vaan tällä hetkellä kaikkien syntyneiden/syntyvien pentujen määrää. 8 muhapentuetta tälle keväälle ja siniset ja keti päälle! On tanskandoggia mistä valita, nyt pitäisi hintojen olla alhaalla.
1 VASTAUS:
Miksi pitäisi alentaa hintaa? Ei kaikilla ole kiire saada pentuja ulos vaikka kotona 8vkosena olisikin. Ei se tarkoita hinnan alentamista.
+Lisää kommentti
Anni lopetettiin, mutta kuulemma syy on toinen kuin on kerrottu. Todellsuudessa hän teloi itsensä lopetuskuntoon kompastuttuaan ennelin lattialla olleen pukon päälle.
1 VASTAUS:
meillä ei ole kenneliä ja Annin hoidon dokumentit ja lopetustodistuksen saa kyllä kysymällä jos haluaa
t. Marika Danemaniasta
+Lisää kommentti
nm. pajonkinhyvää,

Kirjoituksesi oli hyvä ja asiallinen-
1 VASTAUS:
Eikö minunkin ollut
+Lisää kommentti
nm. tiippari
katsotko olevasi oikeutettu paneteleviin kirjoituksiisi.
0 VASTAUS:
+Lisää kommentti
mn. tippari
Haluatko olla yksi häirikkö muiden mukana, Vähän aikaa sitten minut yritettiin painumaan maanrakoon,mutta onneksi on netti, mistä löytyy kakki tiedot koiristani ja kasvateistani ja myös niiden jälkeläisistä.Valheelisia juttuja kerrottiin vaikka kuinka paljon.
Danemanialle antaisin neuvon, että suurin osa lukijoista ei usko näihin juttuihin.
Ilmoita
Hah ja hah, Danemanian kasvattaa rahasta, ei ole näkemystä jakostuksesta
Ilmoita
Pitäsköhän se napatyrä pentu hoitaa enne luovutusta niin vois mennä paremmin kaupaksi ;) kova on hinta tyrän kanssa...
Ilmoita
1300-350 napatyräkeikkaus=950€
1 VASTAUS:
Mistä nämä summat ovat peräisin?
+Lisää kommentti
Pennun hintahan on 1500e. Kasvattajan on maksettava kaikki napatyrästä aiheutuneet kulut.
Ilmoita
Napatyrästä voi aiheutua yllättäviäkin kuluja ja komplikaatioita. Ei 150e alennus ole riittävä missään tapauksessa!
Ilmoita
Tampereella kuoli kasvatti kehän reunalle. sydän petti.
Ilmoita
kyllä on joku todella katkera Marikalle...
Ilmoita
Tässä nyt sitä jalostamista, pitkänlinjan kasvattajalta. Eläköön huuto pitkän ja terveen iän puolesta.
1 VASTAUS:
sitä juuri itseään, avaustuloksen mukaan ei ollut sydän kyseessä eikä mikään muukaan jalostuksellinen asia, ja tyrätkin on asianmukaisesti hoidettu ja korvattu, koittakaas löytää jotain ihan todenperästä louskutettavaa jos pakko on tikusta kaivaa asiaa t. Marika Rytinki Kennel Danemanian
+Lisää kommentti
Danemanian Extraterrestial Treasure kuolinsyy (Lähetetty patologille) , Iitu ei kuollut sydänkohtaukseen vaan hänellä oli massiiivinen äkillinen verenvuoto kateenkorvassa ja kuolinsyy on verenvuodon aiheuttama voleeminen shokki.
Ilmoita
Tästäkään danemaatikosta joka sydämen pysähdykseen kuollut ole mitään faktoja esitetty patologilta. Todella surullista että koirat kuolee 1,5 vuotiaana sydän peräisesti ja vieläpä näyttely paikalle!
Tämän kennelin kannattaisi katoa omi linjojaanterveydestä ennenkuin sormella osoittaa muita.
1 VASTAUS:
Koiran osaomistaja on kyllä julkisella face-sivullaan julkaissut patologin lausunnon.
Että itseltä nyt ensin faktat kuntoon ennen kun tulet tänne p*skaa jauhamaan.
+Lisää kommentti
Minkäänlaisia luettavaksi kelpaavia asiapapereita kyseisestä kuolemasta ei ole julkaistu. Se on hyvä väittää muuta kun ei faktaa kuitenkaan uskalleta julkaista
1 VASTAUS:
Kyllä se raportti on yhä edelleen on siellä facessa (tarkistin ennen tämän viestin kirjoittamista) ja pystyin sitä lukemaan jopa tästä surkealta puhelimen näytöltä.
Suosittelen silmälasien hankintaa jos ei lukeminen luonnistu.
Mainittakoon nyt, että minulla ei ole asian kanssa mitään tekemistä. Harmittaa vain omistajan puolesta tällainen p*skanjauhanta.
+Lisää kommentti
Asiaan sen enempää perehtymättä, täytyy vain todeta, että kyllä kyseinen kuolisyy on joka tapauksessa synnynnäinen heikkous joka on periytyvää.
1 VASTAUS:
Tiedät siis asiaan perehtymättä enemmän kuin avauksen tehnyt eläinlääkäri, raportista kun käy ilmi, että hän ei pystynyt verenvuodon syytä selvittämään.
+Lisää kommentti
Aivan, ei pystynyt selvittämään, on yhtäkuin, SYNNYNMÄINEN HEIKKOUS JOKA PERINNÖLLINEN.
1 VASTAUS:
Melko suoraviivaista päättelyä.. Sanoisin, että asia ei varmasti ole noin yksioikoinen.
Synnynnäinen heikkous saattaa hyvinkin olla kyseessä, mutta perinnöllisyyteen on täysin mahdotonta ottaa kantaa. Kun kerran lopullinen syy ei ole tiedossa, eikä tutukimuksilla ilmeisesti ole edes mahdollista sitä selvittää, niin miten siltä pohjalta voisi varmasti sanoa kyseessä olevan perinnöllisen vaivan?
+Lisää kommentti
Jep. Suosittelen jokaista liittymään fb ’Tanskandoggi’ ryhmään. Tämä kyseinen kasvattaja pätee sielä vähänväliä ja nyttenkin on meneillään aika naurettavaa tekstiä yhdessä ketjussa, mutta minkäs sille mahtaa kun on niin täydellinen.
Kunnon kasvattaja ei minusta yritä tuoda itseänsä kokoajan esille (omien kasvattiensa ostajat tykkäillen jokaisesta kommentista about ja puolesta huutajina mukana) ja mollaa samalla sivulauseessa muita kyseisen rodun kasvattajia.
Roskakasa sanon minä.
Muissahan on aina vikaa, paitsi hänessä.

Mulla ei ole doggia vielä, mut ei tule kyllä ikinä olemaankaan häneltä :D
1 VASTAUS:
Taisi käydä siinä fb-keskustelussa sillälailla perinteisesti. Kuinkas se sanonta koirista kalikoista taas menikään.. ;)
+Lisää kommentti
Olin kerran katsomassa pentuja kyseisellä kasvattajalla. Ensinnäkin hän oli todella pelottava ja hyökkäävä. Asunto oli todella epäsiisti ja pentujen aitauksen ritilät saastaiset ja haisi voimakkaasti virtsalle. Ihmeellisintä oli, kun yläkerrasta kuului koiran ulinaa ja rynkytystä ja rouvan mies kävi useasti koiraa kehottamassa olemaan kunnolla.. Jäi niin kummallinen fiilis siitä touhusta että en halunnut pentua sieltä, vaikka tuskin olisin saanutkaan kun halusin vaan ystävän ja lenkkikaverin enkä vounut luvata näyttely käyntejä. Mutta tämmönen vähän outo kokemus minulla..
Ilmoita
Likaisuus on paikan tunnusmerkki
Ilmoita
Suosittelen lämpimästi Danemanian kenneliä. Osaava kasvattaja ja joka tietää suvuista paljon + koirien terveyksistä sukupolvien taakse sekä tietenkin rodusta. Auttaa aina ja etsii tietoa jos jotakin ei tiedä. Ei leiki kaikki tietävää.
Vanhan ajan kävelevä tietopankki kun kysytään tanskandogeista. Ihania reippaita pentuja kasvattaa.
1 VASTAUS:
On tosi osaava unissaan ehkä. Vähät välittää sydänsairauksista jne.. pentuja kahden tehtaan nimellä.
+Lisää kommentti
Minua kiinnostaisi kovasti miksi tässä kennelissä on pennut yhdistelmästä jonka emällä on spondyloosi, eikä isää ole sen osalta tutkittu? Miksi ei ole odotettu ja otettu uusia kuvia ennen kun hutkitaan pentuja vain maailmaan?
7 VASTAUSTA:
Eikö sinua kiinnosta tämä asia myös muidenkin osalta? Lovedanes, psunshine, rosetars, chiccarelia, doggimainen, max great ja kiamar? Siinä viimeisimmät pentueet joissa sama tai kokonaan tutkimaton. Danemanian kiinnostaa mutta ei nämä muut?
Tässä oli vastaus koskien kaikkia tanskandogeja siinä oli nimettynä viimeisimmät pentueet kaikista väreistä. Mikään niistä ei ollut sen paremmilla tuloksilla tai ne on kokonaan tarkastamatta. Miksi kommentti poistettiin? Oliko Marikan arvostelija joku näistä kenneleistä? Miksi Marikan kennelin saa mainita mutta ei muita? Sehän on totuus. Koska nimiä ei saa mainita niin katsokaa koiranet jalostusjärjestelmästä tanskandogit ja viimeisimmät pentueet. Niiden tulokset eivät eroa danemanian pentueesta mitenkään. Pitäkää huoli omista asioistanne. Tai olisit kiinnostunut kaikista etkä vain Marikan tekemisistä.
Asiallinen kysymys odottaa asiallista vastausta. Minulle doggien terveys on kaikista tärkeintä, niin mietin ihan vilpittömästi että miksi ihmeessä jalostetaan sairautta?
jos kovasti kiinnostaa niin voit ottaa rohkeasti yhteyttä t. Marika Danemaniasta ps. asialliset kysymykset yleensä kirjoitetaan omalla nimellä ja eikö kuvaamaton ole yhtä kuin tutkimaton selkä. Eli eihän meillä doggikasvatuksessa juuri tehdäkkään kuin selkätutkimattomia yhdistelmiä. =mahdollisesti hyvinkin selkäongelmallisia yhdistelmiä. Ainakin tiedän jalostusnarttuni selkärangan tilan. Mielelläni voin jatkaa spondyoosista, sen periytyvyydestä, tutkimustuloksista, tulkinnasta etc. ihan yksityisesti kiinnostuneille. Minut löytää ihan googlettamalla Kennel Danemanian ;)
Ei tätä tuommooset terveysasiat kiinnusta. Kuhan suap rahhoo
Tuo uros voitu kuvata sp osalta epävirallisena, vaikkei ikä ole tainnut riittää virallisiin kuviin. Kaikki ei aina näy jalostustietojärjestelmässä, ei noiden muidenkaan kennelien suhteen.
Spn osalta kaikki vois myös muistaa, et sp1 tulos 4vuotiaana kuvattuna ei ole niin vakava mitä sp1 tulos 2vuotiaana. Se kun on etenevä sairaus, vaikka osittain kuuluukin myös normaaliin vanhenemiseen.
Mut onhan noita aika vähän tutkittu, jalostuskoiria. Silmiä ei juurikaan ja sydänultra aika harvalla.
Tähän keskusteluun spondyloosista, haluan lisätä omakohtaisen kokemukseni spondyloosikoirastani, joka eli pari kuukautta vajaa 13-vuotiaaksi. Koiralla todettiin 2-vuotiaana spondyloosia koko selässä, sillä ei ikänsä aikana ilmennyt juurikaan kipuja, söi yhden ainoan lyhyen kortisonikuurin elämässään, pysyi vanhaksi asti iloisena ja leikkisänä. Lonkat ja etupää oli AA/OO ja muutenkin tavallista terveempi koira. Selkärangan luut luutuvat pikku hiljaa, jolloin ei kipuja enää ole, välivaiheen mahdolliset kivut ilmenevät yksilökohtaisesti.
+Lisää kommentti
Ei sp1 ole sairaus
5 VASTAUSTA:
Ei ehkä vielä. 🤦‍♀️ Spondyloosi on todella kivulias sairaus edetessään, tätä ei taida jotkut ymmärtää...
Monet ei ymmärrä että on se, kivuliaimmasta päästä edetessään.
Mikäs se sitten on? Spondyloosin takia koiria joudutaan lopettamaankin aika paljon.
Montako sp1 vuoksi lopetettua tiedät?
Kauanko menee että se on sp2 tai sp3 tai sp4? Sitä etenemisnopeutta ei tiedetä kun ei uudelleen viitsitty kuvata ja odottaa sen verran pentujen teettämistä. Toisilla etenee sp1 lausunnosta vuodessa lopetuskuntoon.
+Lisää kommentti
Uutinen jo vuodelta 2017: Verkkoyhteistö Suomi24:ää aletaan moderoida keinoälyn avulla, kertoo Aller Media.

Tekoäly hyödyntää koneoppimista ja imitoi Suomi24:n moderoijien linjaa. Rajatapauksissa keskustelu päätyy tekoälyn jälkeen vielä moderoijan tarkastettavaksi.
Ilmoita

Vastaa alkuperäiseen viestiin

Danemanian kennel

Onko kenelläkään mitään hyvää sanottavaa tästä kasvattajasta?

5000 merkkiä jäljellä

Rekisteröidy, jos haluat käyttää nimimerkkiä.

Peruuta