Moottoripyöräily kiellettävä

Macoputki

Moottoripyöräily on vaarallista, ympäristöä kuluttavaa ja turhamaista hedonismia. Liian paljon tapahtuu kolareita joissa osapuolena moottoripyörä. Sanotaan että syy on autoilijoissa. Ongelma on se että moottoripyöräilijää ei nähdä niin helposti liikenteessä. Sen takia väliaikaisena ideana ehdotan että kaikki moottoripyörät ja pyöräilijät puetaan limekeltaisiin vaatteisiin ja maaleihin.

Moottoripyöräilystä aiheutuu paljon ilmastopäästöjä. Siinä yksi ihminen ratsastaa moottoripyörällä tuottaen huomattavia ilmastopäästöjä. Autoilu on paljon ympäristöystävällisempää. Autolla matkustaa useampi ihminen samalla.

Moottoripyörät usein saavat ihmisen rikosten teille. Moottoripyöräkerhot ovat usein tunnettuja rikollisjärjestöjä. Esimerkiksi golffaajat tai lintubongarit eivät muodosta niinkään ryhmiä jotka altistavat rikollisuuteen kuten esim huumeiden myyntiin alaikäisille.

Moottoripyöräilijät aiheuttavat usein myös kolkosti melusaastetta. Myöskin etupyörä ilmassa keulien vaarantavat liikenteen ja yleisen turvallisuuden. Ja kun kolari sattuu autoilijan kanssa, 150kg painava turhamaisilla tatuoinneilla koristeltu torpeedo kun tulee tuulilasista sisään, se on vaarallista.

Talvisin ei juurikaan moottoripyöriä näy liikenteessä joten siitä voidaan myös päätellä että turhamaisia, saastuttavia ja vaarallisia kapineita ovat. Yhteiskunta pärjäisi ihan hyvin ilman moottoripyöriä. Moottoripyörät kannustavat kapinallisuuteen, lain rikkomiseen, hedonismiin ja narsismiin. Rikollisjärjestöt ovat lähes poikkeksetta sidoksissa moottoripyöriin.

Jos pitää moottoripyöriä olla niin korkeintaan poliiseilla ja myöskin kilparadoille sallittuna. Muuten moottoripyöräily on ympäristöä kuluttavaa, vaarallista, rikollisuuteen kannustavaa ja erittäin turhamaista.

68

2234

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • EiSyntyisiSinunlaisia

   Olisipa isäs käyttänyt kortonkia anaaliseksiä harrastaessaan......

   • Anonyymi

    Joo samaa mieltä, kyllä se varmaan on rankkaa kun vaan joutuu katsomaan kun toiset ajelee huvikseen moottoripyörällä ja itse joutuu menemään autolla tai jopa bussilla, kun äiti/vaimo ei prätkää hyväksy? Nyt tietysti itsellä kurjaa kun ilmat ei salli moottoripyörää , mutta kohta kevät lähestyy ? Ja sinä ressukka saat pauhata rauhassa, mutta harva välittää ? Ja nyt se porukka ei voi istua kadulla kun niitä paleltaa ?


  • Jutustelija1

   Jollain ollut taas hauskaa :-)

   • LopetaLopetaLopeta

    Sinun vanhat romusi ei kiinnosta enää ketään, joten oleppa ystävällinen, äläkä enää jatka tuota iänikuista linkittelyäsi.


   • Jutustelija1

    Ei niitä linkkejä ole pakko klikata jos on vermeet jo nähnyt, kerron kyllä jos uusia vermeitä jossain esittelen :-)

    Ja vermeitä pitää aina muistaa tarkastella historiallisessa kontekstissa joka tarkoittaa sitä että monet noista olivat aikoinaan parasta mitä markkinoilla oli.


   • LopetaLopetaLopeta

    Ylläpitokin on poistanut nuo typerät linkkisi, joten lue edellinen viestini uudestaan. Ehkä menee paremmin jakeluun....


   • Narsistijutustelija

    on näemmä käynyt täälläkin. Ikuinen tarpeensa esitellä vanhoja vehkeitään kielii narsismista joka on sairaus. Oireilee taatusti elämässään laajemminkin,itsepähän tietää jos on itselleen rehellinen. Ainahan nuokaan ei tilaansa itse näe ja tunnista/tunnusta.


   • Jutustelija1
    LopetaLopetaLopeta kirjoitti:

    Ylläpitokin on poistanut nuo typerät linkkisi, joten lue edellinen viestini uudestaan. Ehkä menee paremmin jakeluun....

    Ylläpito tekee työtään jossa ei aina ole rajatonta harkintavaltaa jos linkit on jo nähty ja eivät muodosta koko keskustelun sisältöä. Eli vaikka työkseen tuota tekeekin niin saattaa modessa/adminissakin asua sisäinen Jutustelija1 joka ihailee vanhoja vermeitä vapaa aikanaan ja töiden ohessa.

    Mielestäni kun mp palstalla ollaan niin on ihan asiaan kuuluvaa kertoa omista menneistä tai tulevista vermeistään myös muille. Itse toivoisin tätä lisää muiltakin. Ja lisään vielä että kyllä moni on omistaa jo kertonutkin, joka on hienoa. Kiitos siitä.


  • Elämäm_koumu

   Joku 60v kukkahattutäti täällä taas kitisee kun ei ole mitään hauskaa elämässä. Millä tavalla moottoripyörät lisäävät rikollisuutta?On aika monta rikollis jengiä jotka eivät aja moottoripyörillä....
   Aika moni asia tässä maailmassa on loppujen lopuksi kuluttavaa ja turhaa. Et sinäkään tarvitsisi lämmitystä talossasi, koska voisit vain pitää lämpimiä vaatteita.
   Moottoripyöräily on ihmisille hyvää ajanvietettä, jota ei pysty korvaamaan millään muulla harrastuksella. Saattaa olla että se on vaarallista ja siitä lähtee kova ääni, mutta se ei ole sinun tehtäväsi huolehtia miten joku muu elää elämäänsä.Lapissa on paljon tilaa ja vähän moottoripyöriä jos ne hirveästi häiritsevät.

   • Jutustelija1

    Olen ajanut alkaen 80-luvulta ja ei ole mitään käynyt, eli onko tuo nyt sitten niin vaarallista?

    Vermeissäni on myös äänenvaimentimet, usein vakio sellaiset ja ääntäkään ei juuri lähde. Eli onko tuo nyt sitten niin meluisaakaan?


   • Elämäm_koulu

    Riippuu erittäin paljon ajotavasta, jos ajelet rauhallisesti ja varmasti niin ei varmasti ole vaarallista :).
    Ja moni motoristi (minä mukaanlukien) vaihtaa pyöriin tehoputkia ja uusia äänenvaimentimiä, niin että korvat soi kun vieressä kaveri kierrättelee.
    Itse tykkään moottoripyörien äänistä joten kovaääninen putkisto on vain hyvä asia, mutta muille välttämättä ei.


   • Jutustelija1

    Itseäni ei äänet niin kiinnosta vaan suorituskyky, monet menettävät voimaa kun vaihtelevat putkistoja ja säädötkin jää joillain tekemättä joka johtaa negatiiviseen lopputulokseen.


   • Elämäm_koulu
    Jutustelija1 kirjoitti:

    Itseäni ei äänet niin kiinnosta vaan suorituskyky, monet menettävät voimaa kun vaihtelevat putkistoja ja säädötkin jää joillain tekemättä joka johtaa negatiiviseen lopputulokseen.

    Niin. Ei niiden äänien tarvitse mitkään hirveen kovat olla, kunhan kuulostavat hyvältä.
    Itse ajelen kevarilla tällä hetkellä joten putken vaihtaminen on melkein pakko jos haluat tehoa lisää ( 2 tahti).


   • Jutustelija1
    Elämäm_koulu kirjoitti:

    Niin. Ei niiden äänien tarvitse mitkään hirveen kovat olla, kunhan kuulostavat hyvältä.
    Itse ajelen kevarilla tällä hetkellä joten putken vaihtaminen on melkein pakko jos haluat tehoa lisää ( 2 tahti).

    Joo kuristettuun kevariin kun laittaa kunnon teharin ja säädöt kohdilleen niin helpottaa.


  • hyvastellaan

   Poliisi motskarit ekana ja sitten ratsu sellaset!

  • Selevähomma

   Suu kiinni, tartte noin stanasti änkkää selevästä asiasta. On se kiellettävä. Piste.

   • Anonyymi

    Niin mutta kun ei varmaan kielletä ? Tuntuuko nyt että yhteiskunta on pettänyt ? Yhyy yhyy !


   • Anonyymi

    Ehkä enää 3 viikkoa ja moottoripyörä pois talvisäilöstä, ja pääsee ainakin päivällä vähän maistelemaan kevään tuloa ?


  • 534534

   Enemmän saastetta aiheuttaa ei moottoriurheilu. Ihmiset ajaa autolla treenipaikalle ja takaisin useita kertoja viikossa. Lisäksi ajetaan katsomaan kisoja.

   Moottoripyörillä sentään moni kulkee työmatkansa mutta urheiluharrasteet joissa käydään autolla pitäisi ensimmäisne lopettaa. Ne jos mitkä on täysin turhaa.

   • Anonyymi

    Miten se saastuttaa kun lähden kotiovelta juoksemaan tai pyörälenkille???


  • jälkiaborttiKateille

   Kateus pitäisi kieltää kaikkialla.

  • E220_CDI

   "Talvisin ei juurikaan moottoripyöriä näy liikenteessä joten siitä voidaan myös päätellä että turhamaisia, saastuttavia ja vaarallisia kapineita ovat"

   Ai juuri niinkuin purjeveneet ja rullaluistimetkin?

   Mikä siinä on, että eniten neuvoja tulee niiltä, joilla ei ole mitään käsitystä puheena olevasta asiasta?

   T: kesäisin auto pois liikennekäytöstä kunnes lapset alkoivat saada ajokortteja.

   • Anonyymi

    Purjeveneily tai rullaluistelu ei jätä asfalttiin satoja metriä mustaa viivaa ja metelöi laajalla alueella hengitysilmaa myrkyttäen niin että ihmiset eivät saa nukuttua.


  • E220_CDI

   "Moottoripyöräily on vaarallista, ympäristöä kuluttavaa ja turhamaista hedonismia. Liian paljon tapahtuu kolareita joissa osapuolena moottoripyörä."

   Moottoripyöräily ON vaarallista, aivan kuten kaikki muukin liikenne. Moottoripyöräily on niin vaarallista, että kuolemaan johtavia onnettomuuksia sattuu ajoneuvomäärään suhteutettuna suorastaan yhtä paljon kuin autoillekin.

   Erojakin on. Koska moottoripyöräilijän passiivinen turvallisuus on kovin keveissä kantimissa, on pyörän turvallisuus aktiivista. Siksi moottoripyörä on suunnilleen yhtä turvallinen kuin sen kuljettaja.

   Toinen merkittävä ero on siinä, että B-luokan kuski voi mukanaan raahaamansa rautatonnin turvin kohdistaa sekä omien hölmöilyjensä seuraukset muihin. Suomessa kuolee liikenneonnettomuuksissa vuosittain viitisenkymmentä kevyen liikenteen kulkijaa. Ajoneuvomäärän odotusarvon perusteella joka kymmenennen alle jäädessään kuolevan jalankulkijan, polkupyöräilijän tai mopoilijan pitäisi jäädä moottoripyörän liiskaamaksi (rekisteröityjen autojen ja moottoripyörien suhde on suunnilleen 10 : 1). Todellisuudessa kuitenkin autoilijoilta löytyy valmiutta ajaa joku itseään pienempi kulkija kuoliaaksi suunnilleen kerran viikossa. Moottoripyörän alle kuolleita et löydä todellisen elämän kolaritilastosta useimpina vuosina yhtään.

   Moottoripyöräily ON vaarallista, jos moottoripyörän kuljettaja on vaarallinen, ja silloinkin vain motoristille itselleen ja mahdolliselle matkustajalleen. Vain autoilija sysää aiheuttamansa riskit muiden kärsittäväksi. Jalankulkija, polkupyöräilijä, mopoilija ja motoristi vastaavat kulkemisestaan täysin itse, kirjaimellisesti kärsien nahoissaan niin omien kuin muiden hölmöilyjen seuraukset.

   Ei vitsi, eikä liioittelua, vaan tilastofaktaa.

   • Kukkuuheps

    Minäpä jäin moottoripyörän alle lapsena. Jäin henkiin, mutta pää meni sekaisin ja olenkin ajanut moottoripyörillä jo 39 vuotta, toivottavasti vielä muutaman vuoden. Kaikilta muilta tuon harrastuksen voi kyllä minun puolestani kieltää.


   • Anonyymi
    Kukkuuheps kirjoitti:

    Minäpä jäin moottoripyörän alle lapsena. Jäin henkiin, mutta pää meni sekaisin ja olenkin ajanut moottoripyörillä jo 39 vuotta, toivottavasti vielä muutaman vuoden. Kaikilta muilta tuon harrastuksen voi kyllä minun puolestani kieltää.

    Ois upeeta omistaa joskus prätkiä bmw mz. Honda. Bmw ja eri merkkisiä autoja


   • Anonyymi

    On kyllä mukavaa lukea näitä ulisevia ressukoiden juttuja kun moottoripyörät niin pitää ääntä ja saastetta ? Sitten myös pitää kieltää kaikki typerykset joita Suomessa riittää. Moottoripyörä kesää odotellessa?


  • Seniorbiker

   Aloittajan olisi syytä muuttaa pohjois-koreaan, siellä on kaikki kiellettyä. Kovin kärjistetyt mielipiteet kertovat nuoresta iästä ja kovin suppeasta maailmankuvasta. Aloittaja esittää erilaisia tuulesta temmattuja väitteitä, vailla faktoja niiden tueksi. Muutamia faktoja hänelle tiedoksi; Moottoripyörät eivät saastuta sen enempää kuin samankokoinen autonmoottori, koska valtaosassa pyöriä on katalysaattori ja polttoaineenkulutus valtaosalla 400-600cc pyöriä n.4l tuntumassa, mopoilla ja scoottereilla 2,5l per 100km. Viikolla ajoin ruuhkassa Helsingissä moottoripyörällä ja huomioin että valtaosalla autoilijoista ei ollut ketään kyydissä eli ajoivat yksin. Moottoripyöriä ja mopoja mahtuu 3-4kpl samaan tilaan kuin mitä yksi auto vie, myös pysäköidessä yhden auton tilaan mahtuu n.3-4kpl vinoparkissa olevia pyöriä, kahden auton tilaan 8-10 kpl mopoja ja scoottereita sekä moottoripyöriä. Helsingin ruuuhkat olisivat ohi jos 40% autoilijoista siirtyisi kaksipyöräisten sarviin.
   Moottoripyöräkerhoja on satoja, joihin on littynyt samanhenkisiä jäseniä, piikkiporukkaa, matkamotoristeja, brittipyöräilijöitä jne...Näistä 99% on puhtaasti harrastuspohjaisia motoristeja vailla rikollista taustaa tai tapoja. Moottoripyöriä on suomessa n.200 000 kpl, näistä vain muutamat kuuluvat rikollisjengeille, joista uutislööppejä rakennellaan. On siis aivan naivia ja omaa yksinkertaisuutta väittää kaikkien motoristien olevan rikollisia...
   Muutkin väitteet voi nakata samaan jätemyllyyn, kun aloittaja saa ikää ja viisautta lisää palataan asiaan...
   Terveisin isä, isoisä ja 46-vuotta moottoripyörillä joka kesä ajanut vanha äijä.

   • HondaKurkonAkseli

    Aloittaja tosin ehtii kuolla ennenkuin Helsinki noin 500 vuoden kuluttua on ruuhkautunut siten, että autoilu kielletty ja moottoripyöräily on pakollista.
    Satapiikin skootterin malliseen nimittäin mahtuu ihan heittämällä enemmän ihmisiä kuin autoon.
    Jos eri mieltä, niin voi kysyä minulta lisäinfoa tai googlettaa valokuvia Thaimaan liikenteestä.
    Minun sydämeni on vienyt Thaimaa.


  • epäjumalanpalvelusta

   Moottoripyöräily hajottaa perheitä! Monet miehet pitävät moottoripyöräilyä vain keinona lähteä kotoa kauas ihan silloin, kun itseä huvittaa, kyselemättä, käykö se muille perheenjäsenille, tai mitä mieltä he ovat asiasta. Puolisoa ei huolita mukaan. Liian monta miehensä näin hylkäämää vaimoa olen tavannut. Ei kiinnosta oman parisuhteen hyvinvointi, vain oma itsekäs meno kiinnostaa.
   Mitäpä noissa moottoripyörämenoissa on usein tarjolla? Puolipukeisia naisia mp-messuilla, stripteasea Kaanaan Kahinoiden iltabileissä, ... Eivätkä ne kotiin jäävät puolisot tiedä, mihin mies häviää. Veteraanimoottoripyörien keskustelupalstoilla näkee keskusteluketjuja, joissa vilisee alastomuutta ja riettautta. Kukaan ei vissiin valvo? Että tämmöistä on moottoripyöräily ... joillakin!

   Jos mp-harrastus on puolisoita yhdistävä yhteinen juttu, matkailumuoto ja yhteinen seikkailu, niin silloin se on ok! Myös, jos molemmilla omat harrastuksensa, eikä mies pidä moottoripyöräilyä puolisoaan tärkeämpänä, niin ok, yhteinen on asiansa.

   • Miksisäainajaniin

    Ihan hyvä näkökulma sinulla.
    Yleensä parisuhteen laiminlyöntiä mies saa ennemmin tai myöhemmin katua. Silloin viimeistään kun taloa myydään ja lusikoita jaetaan.

    Toisaalta hyvään parisuhteeseen kuuluu myös toiselle suotava jonkinasteinen vapaus omaankin elämään.
    Tavallisen työssäkäyvän miehen elämä pakkaa olemaan enimmäkseen työssä raatamista. Kotiin päästyään haluaa tehdä vastapainoksi jotain mukavaa ja harmitonta - kuten esimerkiksi mootoripyöräillä!
    Kesällä näin ja sitten talvella vaikka enemmän vaimon ehdoilla.


   • Sekoitatnyt

    moottoripyöräilijät Harrikkavajakkiporukoihin! Niihin nahkaliivejä käyttäviin klovneihin jotka pönöttävät päiväkerhoissaan ja muissa pimeissä kusiluolissaan enimmäkseen ilman vaimojaan!


   • Jutustelija1
    Miksisäainajaniin kirjoitti:

    Ihan hyvä näkökulma sinulla.
    Yleensä parisuhteen laiminlyöntiä mies saa ennemmin tai myöhemmin katua. Silloin viimeistään kun taloa myydään ja lusikoita jaetaan.

    Toisaalta hyvään parisuhteeseen kuuluu myös toiselle suotava jonkinasteinen vapaus omaankin elämään.
    Tavallisen työssäkäyvän miehen elämä pakkaa olemaan enimmäkseen työssä raatamista. Kotiin päästyään haluaa tehdä vastapainoksi jotain mukavaa ja harmitonta - kuten esimerkiksi mootoripyöräillä!
    Kesällä näin ja sitten talvella vaikka enemmän vaimon ehdoilla.

    Joo omaakin elämää on hyvä olla, itse ainakin tykkään. Se pitää homman virkeänä ja estää kyllästymisen.


   • VoielämäJutustelija

    narsisti lainasi omaa kirjoitustaan postatessaan vanhat vermeensä taas eetteriin. Tehkää valitus tästä spämmiäijästä. Nimenomaan hanki sinä elämä spämmiäijä!


   • Jutustelija1
    VoielämäJutustelija kirjoitti:

    narsisti lainasi omaa kirjoitustaan postatessaan vanhat vermeensä taas eetteriin. Tehkää valitus tästä spämmiäijästä. Nimenomaan hanki sinä elämä spämmiäijä!

    Kunnon narsistina hankin oman elämän jo hyvissä ajoin, on oma ja maksettu :-)

    Kiitos sinulle kun jaksat tuoda hymyn minun ja varmasti monien muiden kasvoille virkeillä narsisti jutuillasi. Palstalla on vain yksi kurko mutta se ei tarkoita sitä ettei lisääntynyt viihdyttävä kommentointi olisi hyvä juttu.


   • Säetnäemitään

    noloa siinä,että LAINAAT OMAA POSTAUSTASI päästäksesi taas eetteriin?


  • Pekkaveikko

   Hanki elämä!

  • YksinkertaistaSakkia

   Moottoripyöräily on kummallista maalaisten/ keplaisten macholilua. Vaikka insinöörit tekevät paraansa poistaakseen ajoneuvoista äänet mahdollisimman vähäiseksi niin sitten joku tollo poistaa äänenvaimentimet motskaristaan ja on mukaonnellinen kiusatessan ihmisiä.

   • yuklölhgfghjkl

    Vihervasukki tuli sitten palstalle julistamaan poliittista ilosanomaansa.

    Luuletko, että ketään kiinnostaa, mene virkkaamaan pipoja kaltaistesi seuraan.


   • Anonyymi

    Jep. Insinöörit myös yrittävät koko ajan tehdä kestävämpiä renkaita niin sitten nämä vanupäät oikein yrittävät TAHALLAAAN kuluttaa renkaita ja tuhota asfalttia! Miksei sitten vaikka sellainen harrastus jossa yritetään polttaa jarrupaloja ja jarrulevyjä?


  • 27cmAisa

   Jutustelija1 on kuulemma pedohomoseksuaali. Kyttää pikkupoikii mela handussa uimarannoilla kotikulmillansa. Tulee mun reviirille.
   No, onneksi ei ole lastentarhanhoitaja tms.

   • Jutustelija1

    ''Tulee mun reviirille''

    Good one.


  • autoilukin_Kielletään

   Jos kerran autoilu kielletään niin totta ihmeessä myös tarpeettomat motskarit kielletään vaarantamasta robottien hallitsemaa liikennettä

  • Tuota ei ole voinut kukaan kirjoittaa tosissaan, niin höpöhöpöä kaikki... :D

  • Mustoja

   Ehkäpä autot pitää kieltää, koska autoilijat eivät "näe helpolla moottoripyörää" eivätkä näe siten myöskään polkupyörää tai jalankulkijaa.

  • Olenparas

   Moottoripyöräily pitää kieltää, koska moottoripyöräilijät ovat huonoja ihmisiä.

   • OletVainÄpärä

    Sinunlaisesi persreijän kautta maailmaan tulleiden kärsimykset pitäisi lopettaa heti sieltä tultuaan......


   • Suominousuun

    Sen lisäksi, että moottoripyöräily kielletään, on suotavaa tehdä autoilusta pakollista. Auton ostaminen tulee säätää luvanvaraiseksi. Auton valinnan tulee olla tarkasti säädeltyä kaikki turvallisuus- ja ympäristö-, sekä valtiontaloudelliset tekijät huomioiden. Tämän vuoksi asiakaskohtainen auton valinta jätettäköön erityisen, sitä varten perustettavan, maakuntahallinnon alaisen lautakunnan tehtäväksi.
    Ajoneuvon valintavaihtoehtoja tulee olla riittävä määrä, esimerkiksi Skoda Fabia ja Opel Astra perussuomalaiselle ja liikuntarajoitteiselle mahdollisesti jokin Toyotan malli erikseen anottavalla poikkeamisluvituksella.


   • NeitsytHinttiKääpiöKurko

    Höpsistä Teidän kanssanne arvon kaltaiseni kusipäät.

    Kaikille on määrättävä Alffa Roomeo ja sen viereen lämpöiseen halliin KTK moottoripyörä, jonka nimi on KTM Super Adventure suomennettuna ja lyhenne selvennettynä =

    KYRVÄNJATKETÖRPÖILLEMULKUILLESUPERSEIKKAILUUN.


   • Anonyymi
    Suominousuun kirjoitti:

    Sen lisäksi, että moottoripyöräily kielletään, on suotavaa tehdä autoilusta pakollista. Auton ostaminen tulee säätää luvanvaraiseksi. Auton valinnan tulee olla tarkasti säädeltyä kaikki turvallisuus- ja ympäristö-, sekä valtiontaloudelliset tekijät huomioiden. Tämän vuoksi asiakaskohtainen auton valinta jätettäköön erityisen, sitä varten perustettavan, maakuntahallinnon alaisen lautakunnan tehtäväksi.
    Ajoneuvon valintavaihtoehtoja tulee olla riittävä määrä, esimerkiksi Skoda Fabia ja Opel Astra perussuomalaiselle ja liikuntarajoitteiselle mahdollisesti jokin Toyotan malli erikseen anottavalla poikkeamisluvituksella.

    Neuvostoliitossa oli juuri näin, kaupunkeihin ei saanut tulla moottoripyörällä kuin työ-asioissa . Auton ostoon tarvittiin lupa ja usean vuoden odotus, rahat piti olla heti ? Miten kävi sitten neuvostoliiton?


  • mkpj

   Olen 61 vuotias "vanhus".
   Minulle riittää aivan hyvin , Kawasaki 1100 ZZR vm 1993, teho 150 hv , huippunopeus 88,8 m/s , kiihtyvyys 2,9 s/100km/h.

   Moottoripyöräilijä itse voi vaikuttaa , omaan turvallisuuteensa hyvin paljon.
   Itse käytän AINA,kun olen liikkeellä m-pyörällä,motoristeille tarkoitettua heijastinliiviä.
   Pyöräni on väriltään , luontoon kuulumaton,kypärä värikäs,hyvät heijastimet . .

   Ajellessani,luonnosta nauttien,ei tunnu yhtään siltä että olisin rikollinen.

   Toivotan kaikille motoristeille,turvallisia kilometrejä.

   En rupea kiistelemään , nimi.m Moottoripyöräily kiellettävä.
   Ajele sinäkin turvallisesti sillä rollaattorillasi,eläkä "piästele". . .

   • Jutustelija1

    Minulla on 1991 itsellä vieläkin, ei toki akttiviajossa johon sopii paremmin 10-luvun kilokyykyt.

    Mutta hyvää pyhien aikaa harrastaja toverille ja ajtka ihmeessä ajeluitasi Kawalla.


   • VanhusMuistaaVäärin

    150 hv Zetori ei koskaan eikä missään ole kulkenut 88.8m/s, eli 319km/t. Kyseiseen nopeuteen ei kykene edes 50hv tehokkaammat, 50kg kevyemmät ja paremmalla aerodynamiikalla varustetut nykyaikaiset pyörätkään vakiona. Vanhan liiton Zetorien nopeusmittarit olivat legendaarisia suuresta virhenäyttämästään. 90-luvun 1100 ZZR:todelliset huippunopeudet on mitattu testeissä 271 - 280km/h. Ensimmäinen oikeasti yli 300km/h kulkenut pyörä oli 1999 mallinen Suzuki Hayabusa.


   • Jutustelija1

    Absoluuttinen huippu 274km/h. Absoluuttinen huipputeho 147hv.

    Mittarihan saattaa näyttää vaikka 320km/h mutta todellista on silti vain se 274km/h.

    Mutta se oli legendaarista silloin 1990 kun haastajat otti parhaimmillaan räkäseen reilun 250km/h.


   • VanhusMuistaaVäärin
    Jutustelija1 kirjoitti:

    Absoluuttinen huippu 274km/h. Absoluuttinen huipputeho 147hv.

    Mittarihan saattaa näyttää vaikka 320km/h mutta todellista on silti vain se 274km/h.

    Mutta se oli legendaarista silloin 1990 kun haastajat otti parhaimmillaan räkäseen reilun 250km/h.

    Juuri näin. 1100 Zetori oli vuodesta 1990 vuoteen 1997 maailman nopein sarjavalmisteinen moottoripyörä. 1997 Honda julkisti XX 1100 Blackbirdin jolle mitattiin 295 km/h Bike lehden testissä. Pari vuotta myöhemmin Suzuki esitteli Hayabusan joka ylitti 300 km/h rajapyykin. Kawasaki ryhtyi nopeuskilpaan ZX 12 R Ninjallaan. 2001 sitten japanilaiset valmistajat tekivät herrasmiessopimuksen että pyörien huippunopeus rajoitetaan 299 km/h nopeuteen.
    Nopeusmittarit ovat vain suuntaa antavia "onnellisuusmittareita". Karvas totuus paljastuu kun oman pyörän huippuja aletaan mittaamaan tutkalla tai gps-laitteilla. Ei ae oma pyörä niin kovin kuljekaan kun nopeutta mitataan muulla kuin pyörän omalla nopeumittarilla.


   • Jutustelija1
    VanhusMuistaaVäärin kirjoitti:

    Juuri näin. 1100 Zetori oli vuodesta 1990 vuoteen 1997 maailman nopein sarjavalmisteinen moottoripyörä. 1997 Honda julkisti XX 1100 Blackbirdin jolle mitattiin 295 km/h Bike lehden testissä. Pari vuotta myöhemmin Suzuki esitteli Hayabusan joka ylitti 300 km/h rajapyykin. Kawasaki ryhtyi nopeuskilpaan ZX 12 R Ninjallaan. 2001 sitten japanilaiset valmistajat tekivät herrasmiessopimuksen että pyörien huippunopeus rajoitetaan 299 km/h nopeuteen.
    Nopeusmittarit ovat vain suuntaa antavia "onnellisuusmittareita". Karvas totuus paljastuu kun oman pyörän huippuja aletaan mittaamaan tutkalla tai gps-laitteilla. Ei ae oma pyörä niin kovin kuljekaan kun nopeutta mitataan muulla kuin pyörän omalla nopeumittarilla.

    Itse asiassa -94 tuli Kawasaki ZX-9R ja pisti paremmaksi kuin ZZR 1100 -90. ZX-9R nimittäin kulki 275km/h todellista joka oli aivan legendaarista ja monet ottivatkin sellaisen myös matkailukäyttöön kun ovat siihenkin sopivia kuten olen todennut tuosta omastani monta kertaa. Toki itse tykkään matkata muillakin kyykyillä, eli siis noilla 1000cc GSX-R:illä ynnä muilla.

    Honda CBR 1100 XX kulki 1996 295km/h todellista joka oli huikeaa, mutta seuraavan vuoden vesitetty ruisku malli kulki vain 284km/h ja sillä tiellä jatkettiin hamaan loppuun saakka.


  • Ilmastosta_huolissaan

   Olen aloittajan kanssa samaa mieltä. Samalla pitää kieltää myös moottoriveneily, tenniksen ja koripallon pelaaminen ym. kaikki sisähallilajit. Hallien lämmitys kuluttaa hirveät määrät luonnonvaroja ja tuottaa saasteita. Myös golfin pelaaminen on saatava kieltolistalle. isot viheriöt vaativat huolenpitoa josta taas seuraa saasteita. Kaikkinaiset vähänkin vapaa-ajan viettoon liittyvät jutut ovat täysin turhakkeita.

   Ja se autoilu. Voi sentään, sehän on myös heti lopetettava kokonaan. Eikun kaikki vain polkupyrän selkään.

   Lisäksi jokaiselle on määrättävä henkilökohtainen erityinen ilmastovero. Hengityksestä syntyy hiilidioksidia ja sehän on paha se. Kaiken maailman ulkoilmaurheilijoille sitten oikein rangaistusvero. Siinähän hengästyy ja sitten täysin rinnoin puuskutetaan sitä hiilidioksidia.
   Vielä pahempaa on piereskely. Sehän on melkein puhdasta metaania joka on vielä pahempi ilmaston lämpenemistä edistävä kaasu. Ilmankosteus on myös kiellettävä. Vesihöyry on kaikesta huolimata pahin kasvihuonekaasuista.

   Taidanpa nyt kuitenkin jatkaa tätä moottoripyöräilyä, kun sitä ei vielä ole kielletty.:)

   • Jutustelija1

    Joo, näinhän se menee :-)


   • Anonyymi

    Ei tarvitse kieltää kuin polttomoottorit. Tänään kun olin lenkillä niin joku käryävä ja haiseva meteliprätkä meni ohi. Ei ole vastaavaa haittaa vielä tullut koripallon pelaamisesta!


  • Anonyymi

   on mukavaa kun saa lukea jonkun motoristin heittäneen veivinsä liikenteessä. he eivät kunnioita ollenkaan toisia liikkujia ja ottavat täysin järjenvastaisia riskejä.

   • Anonyymi

    Hoh hoijaa, ole nyt jo hiljaa.


   • Anonyymi

    Jep, en ole koskaan nähnyt yhtäkään nopeusrajoituksia noudattavaa motoristia..


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Jep, en ole koskaan nähnyt yhtäkään nopeusrajoituksia noudattavaa motoristia..

    Oon ajanut autolla ja mp: llä yli 40v kerran olen saanut ylinopeus sakon yli 30 vuotta sitten autolla. Moottoripyörällä ei ole tullut yhtään. Ei ole mitään tarvetta kaahailla, lähden ajoissa jos on määräaika. Moottoripyörä on mielenvirkistyksen suurin ylläpitäjä, joskus myös pelkkään matkan tekoon. Joskus taas pelkän Moottoripyörän takia keksitään se matka . Sehän monia viherhippejä suututtaa ? Nykyisin ei kyllä viitsi moottoripyörää varsinkaan viikonloppuna jättää kadunvarteen, aina jotkut yrittää sitä vahingoittaa ?


  • Anonyymi

   Hölmöukkojen ja lasten touhua koko moottoripäristely. Ei sellainen sovi nykyaikaan. Tuottaa turhaa käryä, melua ja tuhoaa käyttäjänsä terveyden ennenaikaisesti.

  • Anonyymi

   Moottoripyörän ongelma on se, että 99% kaikesta ajosta on pelkkää turhaa haitta-ajoa. Täällä meillä päin on taas jokavuotinen kuminpolttoriehuminen alkanut ja se tuhoaa asumisviihtyvyyden täysin laajalta alueelta. Polttomoottorikäyttöiset moottoripyörät ja mopot pitäisi saada laittomiksi ja mahdollisimman pian. Onneksi Euro 5 -päästömääräykset ovat tuoneet pahoja ongelmia valmistajille. En ymmärrä muutenkaan miksi kaksipyöräisille pitäisi sallia paljon muita kovemmat äänet ja päästöt. Onko bensa vielä liian halpaa?

   • Anonyymi

    Kyllä meidän jotka nyt kirjoitustaitoisia, niin vielä riittää polttomoottoreita ja varmaan moottoripyöriä ? Että hommaa kuulosuojaimet ja vaikka pyykkipoika nenään , kun ajan sun ohi prätkällä ?


  • Anonyymi

   Olen sitä mieltä.että sinun mielipide on tyhmää:))
   Osta mopo,kokeile vapautta,kaksitahdin hajua ..ELÄ !

   • Anonyymi

    Kohta pääsee hypistelemään uusia kiiltäviä moottoripyöriä kun reilun viikon kuluttua MP24 ! Alkaa sitten näillä pikkukylien prätkän vihaajilla kädet vapisemaan ?


  Ketjusta on poistettu 4 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Valkeakosken murhaaja

   Raiskausrikosten joukossa kanta suomalainen tekijä on niin harvinainen että kannattaa erikseen mainita. Raiskausuutisia
   Maailman menoa
   186
   11851
  2. Valkeakosken sekopää murhaaja.

   Itselläni on 3 teini ikäistä tytärtä ja tämä tapaus on herättänyt minussa tosi paljon surua ja vihaa. On käsittämättömän
   Valkeakoski
   154
   2432
  3. Naiset pysyy sinkkuna ja ottavat mieluimmin koiran

   Nykynainen ei halua jakaa elämäänsä miehen kanssa, vaan elää yksin ja ottaa koiran tai koiria. Ja pikkuvähemmistö eli in
   Sinkut
   249
   1516
  4. Sille yhelle vaa

   Viime aikoina oon miettinyt sun juttuja aika paljon. Vaikka en oo saanu susta vielä kunnolla selvää kuvaa, jotenkin tunt
   Ikävä
   70
   1089
  5. Kiitos kun annoit värejä elämääni

   Edes pienen hetken. Sellasiakin mitä en muuten näe ;) ❤️
   Ikävä
   53
   940
  6. Hiljaista on

   Ei kuulu viestiä 😘 pallo on sinulla Mies, odotan!
   Ikävä
   61
   872
  7. Nainen, se kun olit joskus niin vakavana

   ja naama peruslukemilla, toisinaan silloinkin kun kuuntelit juttujani. Se ilme on jäänyt lähtemättömästi mieleeni. Mitäh
   Ikävä
   42
   767
  8. Olen ylpeä sinusta

   nainen. Vaikutat "vanhalta" tekijältä. Olet aarre tälle touhulle ja uskon että pääset vielä pitkälle jos haluat. Ehkä sa
   Tunteet
   29
   739
  9. Onhan sulla

   Nainen nyt varmasti kaikki hyvin.
   Ikävä
   52
   729
  10. Kysymys iltaan

   Kuinka kuuma kaivattusi on celsius-asteikolla?
   Ikävä
   42
   689
  Aihe