Shanghai ja ilmansaasteet

Pera

Olemme muuttamassa 2 vuodeksi kyseiseen kaupunkiin ja mietiskelen tuota ilmanlaatua erityisesti lapsien (2 ja 4v. kannalta. Onko takuuvarma astma tiedossa tai jotain vielä pahempaa??

11

1394

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • asdf

      Niin no... en itse viettänyt kaupungissa paria kuukautta pidempää aikaa, mutta ruuhkathan on Shanghaissa paheneva ongelma, kun kaikilla alkaa olla auto. Sitten lämpiminä päivinä kun liikenne seisoo eikä ilmakaan liiku, niin hengittäminen oli aika vastenmielistä. Muuten mukavan kaupungin huono puoli.

      Toivotan kuitenkin hyvää matkaa, toivottavasti aiotte kaikki opiskella myös kieltä.

    • Tuomas

      Shanghaissa ilmanlaatu on ehka hieman parempaa kuin muissa kiinan sisamaan kylissa, rannikolla kuitenkin tuulee.

      En ole ainakaan viela kuullut kenenkaan lapsien taalta astmaa keranneen... Yleisesti ottaen ilma on saastunutta, mutta silti viela siedettavaa.

      Moottoritiella taksissa ikkunat auki tietenkin on eri asia.


      Tuomas

    • Shanghaista

      Vai on tanne tulossa lisaa suomalaisia :-), jos kiinnostaa saada infoa suomalaisten tapahtumista, kaykaa ilmoittautumassa shanghain suomalaisten jasenrekisteriin www.shanghainsuomalaiset.com

      Ilmanlaatu on kiinal. kaupungiksi hyva, onhan noita huonoja paivia Keski-Euroopassakin :-). Asunto kannattaa valita Pudongin puolelta, jos tyopaikan sijainnin kannalta se on mahdollista. Pudong sijaitsee lahempana merta ja ei ole niin tiiviisti rakennettu kuin Puxi, joten ilmakin vahan puhtaampaa.

      En ole minakaan kuullut kenenkaan sairastuvan astmaan :-)

    • Pekingista

      Verrattuna Pekingin ilmanlaatuun Shanghai on huomattavasti parempi!

    • joskus huono

      Joskus voi tulla, ilmeisesti teollisuusalueilta, jotain kummia "pilviä", usein kellertävää ja pahanhajuista, jonka aikana ei voi tuulettaa ja se käy henkeenkin. Ei nyt kovin usein mutta kyllä se häiritsee silloin.

    • pitää koti-ilman puhtaana

      Suomessahan valmistetään elektrostaattisia ilmanpuhdistimia, en vain nyt muista mikä sen firman nimi on joka näitä tekee, astmaatikot ja allergikot yleensä ostavat. Sellainen pitää kodin ilman todella puhtaana pienimmistäkin hiukkasista.

      Amerikkalaisista Trion valmistaa näitä.

      No nyt muistinkin Allaway se oli ja heidän Elixair sarja http://www.allaway.fi/

    • Keuhkoparat

      Noh,

      Asustelen Bundilla kohta kolmatta vuotta, ja tällähetkellä ulkona ei voi ilman kasvosuojaa liikkua, joita myös Sarssiaikoina nökötteli Kinkkien nokassa. Uusi vuosi nääs..

      Joka talvi, lokakuu-maaliskuu, ilma on rutikuivaa ja purevan kylmää, iho-ongelmia, ja jos on HIUKKAAKAAN taipuvainen hengitystiesairauksiin niin tulee Zithromax ja Dosyklin antibiootit tutuiksi. Itselläni on kyseinen puhdistin, kostutin ja viisi ilmastointilaitetta pitämässä 1800USDn /kk betonikoppini siedettävässä hengitysilmassa ja lämmössä, mutta olen tälläkin hetkellä kakomassa keuhkoja ulos. Auringon olen nähnyt muistaakseni Suzhoussa heinäkuussa, joten se saasteettomuudesta.
      Palkassa se tietty pitää ottaa huomioon, ei kerry eläkkeitä Koti-Suomeen, eikä taida eläkeikään olla pitkää matkaa..
      Muutoin mukava city, tunsin olevani yksin jo ekan vuoden jälkeen.. Carrefourista ruokaa viikoksi a 500 Euroa per 4 henkeä, ulkona syöminen noudattaa samaa palveluongelmaista kaavaa, vaikka puhut Mandariinia. Kaikki muu toimii ontuen, mutta kuitenkin. Ajokortin saat 80RMB hintaan, kunhan tuot firman kuskin tekemään kirjalliset, helpottaa elämää. Kultturisokkia oli muutto 2 vuoden asumisen jälkeen Kiinan Eteläosista tänne, Pekingissä en tule enää eläessäni käymään, ellei lotossa voita.
      Ei kun tervetuloa, ja hienot ennakkoluulot ja turhat toiveet Pudongin kentälle, postikorttiakaan et onnistu Suomeen lähettämään, ellet matkusta 5 tähden hoteelin aulaan hakemaan paikallista yliopistotason porttieeria..
      Shin Nie Hao.

      • Shanghaista

        No johan vitsin murjasit viikonlopun paatteeksi. Takana yli 4 vuotta Kiinassa,joista 2 Pekingissa ja 2 Shanghaissa. Kokemukset ovat osittain hyvin painvastaisia kuin sinulla.

        Et ole aurinkoa nahnyt kuin heinakuussa Suzhoussa? Missa olet sitten ollut siita lahtien, sisalla potemassa kultuurishokkia ja verhot ikkunoiden edessa? :-)

        Ja, Portmanin alakerran postitoimistossa puhutaan jopa englantia, kaypa kokeilemassa:-)

        Ja, mihin ihmeeseen saat menemaan 500e/vk Carrefourissa? Eihan siella edes myyda niin paljon lansimaalaisia ruokatarvikkeita, etta niihin saisi uppoamaan rahaa.... tosin, viineja sielta loytyy...


      • tai mielenterveys
        Shanghaista kirjoitti:

        No johan vitsin murjasit viikonlopun paatteeksi. Takana yli 4 vuotta Kiinassa,joista 2 Pekingissa ja 2 Shanghaissa. Kokemukset ovat osittain hyvin painvastaisia kuin sinulla.

        Et ole aurinkoa nahnyt kuin heinakuussa Suzhoussa? Missa olet sitten ollut siita lahtien, sisalla potemassa kultuurishokkia ja verhot ikkunoiden edessa? :-)

        Ja, Portmanin alakerran postitoimistossa puhutaan jopa englantia, kaypa kokeilemassa:-)

        Ja, mihin ihmeeseen saat menemaan 500e/vk Carrefourissa? Eihan siella edes myyda niin paljon lansimaalaisia ruokatarvikkeita, etta niihin saisi uppoamaan rahaa.... tosin, viineja sielta loytyy...

        Taisi olla tuo edellinen jonkun globalisaatiovastaisen demarin päiväuni, tai sitten kyseessä on henkilö jonka ei olisi koskaan pitänyt lähteä kotikynnystä pidemmälle.

        Itselleni paistoi aurinko joulukuussakin Shanghaissa ihan mukavasti. Ihana kaupunki kaiken kaikkiaan.


      • kunhan nipotan

        Mita tarkoittaa SHIN NIE HAO? yritatko kenties sanoa hyvaa uutta vuotta? Xin nian hao.... etpa ole kiinaa hirveasti oppinut, vaikka useamman vuoden olet siella asunut :-)


    • mona

      Kannattaisi kysya paikallisilta miten heilla on mennyt. Sanghaissa on suomalaisia niin paljon, etta heilla on oma seura ja silla kasittaakseni saittikin.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Marin on ehkä maailman kaunein "Nelikymppinen"

      Marinin julkaisu on saanut yli 68 500 tykkäystä. Postauksen kommenttikentässä ylistetään paljon Marinin kauneutta, jota
      Maailman menoa
      328
      2786
    2. Vernu Vasunta

      On mahotonta miten marjanpoimijoita on kohdeltu! Eikö paremmalla kohtelulla olisi saanut paremman tuloksen?
      Suomussalmi
      94
      2086
    3. En kelpaa sinulle

      Varattuna - olen sinulle ongelma. Eroaminen vuoksesi voi olla turhaa, sillä me ei puhuta, kun olen varattu ja kumpikin v
      Ikävä
      120
      1610
    4. Taidat vanhempi nainen

      Haluta sen tien itsellesi. juokse vaan karkuun ! Pahentaa vaan asiaa.Pitäs toimia ihan toisin päin
      Ikävä
      73
      1144
    5. Hetkeäänkään miettimättä ottaisin sinut

      Mutta mitä mieltä miehesi siitä olisi?
      Ikävä
      71
      1022
    6. Olisi kiva tietää miksi pidät minusta?

      Miehelle kysymys :)
      Ikävä
      61
      983
    7. Voi nainen...

      Kun luovutit meistä liian aikaisin, just kun aloin oppimaan sinua. Jos oisin alussa jo lukenut aiheesta oisin voinut toi
      Ikävä
      41
      940
    8. Venäjä aikoo yksipuolisesti muuttaa rajalinjauksia Suomenlahden itäosassa

      Venäjä aikoo muuttaa rajalinjauksia Suomenlahden itäosassa Venäjän saarten eteläpuolella. Ylen jutussa kerrotaan mm.
      Maailman menoa
      145
      899
    9. Suomi lähettää tarkkailijoita merialueelle

      Venäjä on ilmoittanut aikovansa ylittää Suomen merialueen rajat kysymättä lupaa kertomalla että Suomen merialueen raj
      Maailman menoa
      290
      832
    10. Naiselle kysymys

      Mitä oikein näet minussa?
      Ikävä
      40
      744
    Aihe