Aihe

Koiranäyttelystä

Koiranen1

Miten tuomarit arvostelevat koiran jolta eläinlääkäri on ajellut karvoja ihitulehduksen takia? Onko sillä arvostelua alentava vaikutus vai riippuuko se tuomarista.ä? Tulehdus on jo ohi mutta karvat kasvaa melko hitaasti takaisin.

4

186

  Vastaukset

  • Riippuu rodusta ja tuomarista. Jos alue on hyvin pieni, sillä tuskin on merkitystä. Toisaalta voidaan ajatella, että ajelulla on yritetty piilottaa esim. värivirhettä . Kannattaa myös huomata, että mikäli koiralla on ollut lääkitys ihotulehdukseen, lääkkeen varoaika saattaa estää osallistumisen.

  • Voithan sen näytille viedä, ja kertoa että ollut ihottumia, jos kysyvät.Jos näyttelyyn viellä viikkoja aikaa, saattaa karva hyvinkin kasvaa takaisin ennen näytelmiä.

   Kannattaa myös huomioda.Iho-ongelmaista koiraa ei pidä jalostukseen käyttää, koska se on periytyvä vika .Atopista tai allerkista koiraa ei saa käyttää jalostukseen, lukee kennelliiton sivuillakin.

   Itsellä ollut pahasti iho-ongelmainen koira, rahaa paloi hoitoon ja tutkimuksiin koko koiran eliniän hurjia määriä.Koira oli kyllä muuten ihana, täydellinen.Mutta kovin sairas iholtaan, eikä sitä tosiaankaan jalostuksessa käytetty, vaikka sitä kysyttiinkin siihen.
   Jälkeenpäin kuulin,että samaa ongelmaa siinä suvussa ollut muillakin.
   En olisi ottanut sairaasta suvusta, jos olisin etukäteen sen tiennyt.Niin paljon huolta, murhetta, ylimääräisiä kuluja tulee koiran iho-ongelmien vuoksi.
   Jos kasvattajat ei välitä, roduissa olevat iho-ongelmat lisääntyvät, ja kohta ei ole enää terveihoisia yksilöitä.

  • Ja eläinlääkäriltä voi pyytää todistuksen karvojen ajamisesta ja ajelun syystä. Parasta toki, jos vielä eläinlääkäri voisi kuvat, minkäväriset ja laatuiset karvat on ajeltu pois.

   Jotkut tuomarit ovat hövelimpiä kuin toiset. Onhan näyttelyissä menestyneet jalostuskelvottomat (lonkkavika) koirat.

  • Kesä on näyttelyitä täynnä, voihan tuon ilmoitaa myöhempiinkin näyttelyihin.Viedä molempiin, tai vain toiseen,Jolloin karvat on kunnossa, ja koira ei näytä ajellulta.
   Tai tehdä ihan miten itse haluaa, omahan se on lopulta valinta joka tapauksessa.
   Tuolaisia ei ole tarvinnut minun miettiä, kun koira on kaikin puolin pysynyt terveenä, kop, kop, kop....
   Kesänäyttelyt on halpaa huvia ;)

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Maisa tahtoo Mikon kanssa yhteisen lapsen

   On kuitenkin kiire sillä sairaus voi paheta ja se kaataisi vauvahaaveet: "Lentoemäntänä työskentelevä mediapersoona Maisa Torppa, 29, kertoo tuoreess
   Kotimaiset julkkisjuorut
   139
   11370
  2. Maisuliini vongannut vieraalta mieheltä

   Käsi pystyyn kenelle tuli yllärinä: https://www.seiska.fi/Uutiset/Maisa-Torppa-taas-suhdeskandaalissa-Yritti-iskea-kaasonsa-miehen-ystavat-hylkasivat
   Kotimaiset julkkisjuorut
   287
   5613
  3. Jättiselvitys: He saivat 100 000 euroa Business Finland tukea

   Jättiselvitys Business Finlandin koronatuista: he saivat 100 000 euroa, yli tuhat peruutti hakemuksensa https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000007660
   Maailman menoa
   77
   3934
  4. Turun seudulla löydetty ensimmäiset uudelleen koronaan sairastuneet

   Taitaa rokotukset mennä hukkaan, kun ei tulekaan immuniteettiä. https://www.iltalehti.fi/koronavirus/a/5039e73d-b54b-4edd-a962-a3c841d846d7
   Maailman menoa
   96
   3298
  5. Onkobmaisasta rikostutkinta päällä?

   Vauva palstalla oli lähipiirin viestit julkaistu mitä siellä täydellisessä pikku perheessä todellisuudessa tapahtuu... Aivan järkyttävää tekstiä jos p
   Kotimaiset julkkisjuorut
   176
   1929