Hyvä peruskännykkä (näppäimillä)

Suositelkaa_

Oma vanha nokialainen sanomassa sopimustaan irti, joten uusi luuri pitäisi saada. Työn puolesta olen käyttänyt kosketusnäyttö -vempeleitä, enkä niistä tykkää. Muutenkin harrastukset sellaisia, että tarvin kännykän, joka ei hajoa yhdestä vesipisarasta tai pienestä hipaisusta.

Toiveita:

- Kamera (väh. 2mp)
- Bluetooth
- Näppäimet (mielellään jopa simpukkamalli - mutta niitä ei taida enää olla millään valmistajalla?)
- Kunnon kaiuttimet ja mikrofoni, ettei puhuminen ole "mitä? Mitä?!" -hokemista
- Kestävä

5

323

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • l520l520

      Uutukaista Nokia 3310 kannattaa ainakin harkita .. itsekin aion ostaa sen vanhemmille. Siinähän on 2mp kamera ja muut perusasiat kunnossa. Onhan noita toki muitakin Nokia peruskännyjä (alin linkki) vaikka kuinka jotka eivät omin. ja käyttökokemukseeltaan eroa toisistaan paljoakaan.
      https://www.gigantti.fi/cms/nokia-3310/nokia-3310-klassikon-paluu/
      https://www.gigantti.fi/INTERSHOP/web/WFS/store-gigantti-Site/fi_FI/-/EUR/CC_ViewBrandPage-Start?BrandURLName=Nokia&SearchParameter=&@QueryTerm=*&ManufacturerName=Nokia&online=1&SortingAttribute=ProductListPrice-asc&select-sort-refine=ProductListPrice-asc

      • Suositelkaa_

        Joo, tuota 3310 harkinnut kyllä itsekin. Nokiallahan noita perusluureja tuntuu vielä olevan, mutta eniten mietityttää, että millaiset kaiuttimet ja mikki niissä on. Tämä vanha mikä oli aikoinaan halpa ja ajattelin ettei kestä kun hetken, on kestänyt lähes vuosikymmenen. En ole mitenkään nätisti sitä kohdellut, vaan taskussa kulkenut ja kastunut sateessa monta kertaa, tullut rymyttyä ja kaatuiltua ja saatu tällejä luuri taskussa, ja silti pelannut moitteettomasti. Ainoat huonot puolet on olleet paska kamera ja ennen kaikkea alusta asti todella huonot äänet. Toisinaan meinannut saada mitään selvää mitä soittaja sanoo, ja välillä pitänyt itse lähes huutaa että toinen kuulee mun äänen. Eli olettaisin että mikki ja kaiutin pashaa laatua... Nyt varmaan kaiutin hajoamassa lopullisesti, kun ääni suhisee, kilisee ja pätkii. Muut mitä katsellut, on Nokia 230 ja Samsung Xcover 550. Tosin en tiedä myydäänkö tuota Samsungia enää missään.

        https://www.prisma.fi/fi/prisma/nokia-230-ss-dark-silver

        https://www.karkkainen.com/verkkokauppa/samsung-galaxy-xcover-550-matkapuhelin-alypuhelin-kannykka

        Jos joku osaa sanoa noista jotain, niin mielellään kuulisin.


    • l520l520

      Onkohan yhtä huono puheääni kuin kaverini samsungissa sillä sen puheesta ei meina saada mitään selvää ,tosin ei sillä ole mikään uusi laite ja se on vielä näppäin puhelinkin.
      Linkin samsung on ihan samannäköinen kuin kaverin samsung. Tuskin ostaisin tuota samsungia vaan ennemmin 2g puheluihin 230;n johtuen ihan tuosta äänen laadusta jota epäilen samsungissa vaikka 3g onkin. Jos sampan ostan ostaisin kosketusnäytöllisen, tosin mulla on jo J5 joka saa kelvata.
      Nokialaisissa on yleensä aika hyvä ja selkeä ääni oli sitten perus tai älypuh. Eron toki huomaa selvästi jos soittaa vaikka lumialla tai jollain nokian perusluurilla.
      Lumoissa on ääni paljon parempi, selkeämpi. Sen takia esim luomioilla on paljon miellyttävämpi soitella kun vastapuolen äänen ja varmaan oman ääneni kuulee vastapuoli paremmin.
      Nokia 230 on hyvä 2g perusluuri jossa kohtalainen ääni ei toki mikään paras mahdollinen kuten noiden hinnastakin jo voi päätellä komponentit ei varmaan ole parhaimmasta päästä, itellä on melkein vastaava 215 joten nuo ovat tuttuja vehkeitä. 230 kameralla eikä yleensä nokian perusluurien kameroilla juuri tee käytännössä yhtään mitään sillä kuvat ovat niin huonoja ettei niitä juuri viitti edes katsella. ja ilman muistikorttia ei kamera edes toimi.

      • Suositelkaa_

        Siis tämä on nimenomaan vanha halpis -nokialainen, jossa on alusta asti ollut huono ääni... Onko Samsungissakin sitten huono ääni? Tuossa Xcoverissakin, jonka ääniä taidettiin jossain mainoksessa kehua?

        No suositelkaas jotain näppäimillä varustettuja kestäviä kännyköitä, joissa suht. kunnollinen kamera, jos tuossa 230 huono kamera.


    • Museoinvanhatnokiat

      Minulla oli 3v. Samsung ja sai aika kyytiä,tippui yli 3m korkeudesta,oli yli sallitun puoli tuntia pesukoneessa(kylläkin vetoketjullisessa taskussa ja työ haalarit herkästi ime vettä) Ostin se OUTLET tai poisto myynnistä joten onkohan enää markkinoilla? Annoin kaverille ,mutta ensin vaihdoin näytön kalvon ja putsasin tuo surullisen kuuluisan kaiuttimen joka on syy ettei ääni kulkenut. Akku oli ihan kuin uutena vaikka luulin pullistelleen,ja piti virtansa ettei sitä ladattu kuin ehkä 2 kertaa viikossa ja sekin varalta jos tulee lähtö kauemmas,eli laturi saa olla kotona. Nuo Katepillarit ja Maxcom mm910(joka on muuten oikea työ puhelin,oli lainassa kaikki virnuili Hätä -napille mutta tiedän eräitäkin tilanteita joissa kaverilta taju menossa pois/ystäväni jäi tukin alle korvessa onneksi sai sahan käyntiin ja pelastui,kertoi ettei kännykällä tehnyt mitää kun oli napit veren peitossa,mutta ehkä hätä napin olisi hoksannut. Niin nuo edellä mainitut lienevät Samsungin kopioita,bluutuut ,muttei saa narua taskuun ettei katoa(kaulanauhan paikka Samsungissa ja näytöt on huonommat)Kaikki Nokialaiset imee vettä kuin sieni,sanon näin vaikka ostelen aina vähintään yhden,se uusittu versio 3310 on kyllä kaunis mutta lasten käyttöön. Catepillari ei toimi ja kaikkein uusin ja hienoin. Ääni ongelma muuten katosi 2g- liittumän vaihdolla Samsungiin,vaikka vasta täällä luin että on ongelmiaJapanista tulossa joku laite joka sotilaille ja ilmeisesti kestää ja laajat valikot,mutta siinäkin kuvassa oli näppäimet,ja ulos vedettävä näyttö lisäksi. Kiinnitys ranteeseen näytön ja näppisten toimiessa ennen avaamista suoja kotelona,mutta taitaa olla eri hinta ryhmässä,tosin inva käytössäkin on jo elämää helpottava sama patentti käytössä/epäilen Nokiaa kun vastasivat vältellen,eivät kieltäneet eikä myöntäneet(laitoin Kirurgin kysymään koska ei minulle varmaan mitään olisivat vastaneet) Joku sälli Oulussa tietää,vaan kuka?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

      Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
      Lieksa
      52
      2904
    2. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      540
      2761
    3. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      32
      1897
    4. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      48
      1895
    5. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      119
      1768
    6. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      304
      1707
    7. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      9
      1382
    8. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

      Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
      Ikävä
      63
      1168
    9. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

      Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
      Maailman menoa
      91
      1168
    10. Ketä ammuttu ?

      Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
      Juupajoki
      22
      1122
    Aihe