Naisparit: Mitä teette yhdessä?

Kysymys tulikin jo otsikossa. Tässä hieman lisäkysymyksiä.

- Onko teillä yhteistä harrastusta?
- Miten vietätte viikonloppuja ja lomianne?
- Osallistutteko Setan tai vastaavien yhdistysten toimintaan yhdessä?
- Syntyykö vapaa-ajan vietosta teille ongelmia tai riitoja?
- Oletteko samaan aikaan töissä ja vapaalla (esim. kummallakin 8-16 työaika)?
- Onko teillä yhteisiä ystäviä, joiden kesken järjestetään illanistujaisia yms.?

Me ollaan kolmekymppinen pari. Asutaan erillään, mutta samassa kaupunginosassa. Lapsia ei ole, eikä tule. Toiselta löytyy kiva kissa. Töissä käydään, mutta vapaa-aikaa on molemmilla arki-iltaisin ja viikonloppuisin. Kaverit on saaneet viime vuosina lapsia, joten heistä on tullut kiireisiä ihmisiä. Meistä toisella on parit tanssitreenit viikossa. Toisella ei ole mitään aikaa sidottua harrastusta, mutta harkinnassa on väitöskirjan teko, mikä olisi suuri muutos nykyiseen. Ollaan mietitty, mitä lapsettomat naisparit yleensä tekee yhdessä. Toki me käydään välillä ravintolassa syömässä, shoppailemassa, kahviloissa, kävelyillä, kavereiden ja sukulaisten luona kylässä, kirjastossa ja matkoilla. Ravintoloissa tai bileissä me ei pyöritä. Kotona tehdään ruokaa, luetaan kirjoja ja katsotaan leffoja. Välillä tietenkin sekstataan. Tässä meidän elämä. Kuulostaako tylsältä? Mitä me ei tajuta? Mikä ajanviete me ollaan unohdettu? Mistä me ollaan jääty paitsi? Ovatko kaikki aikuiset lepakot jollain toisella nettipalstalla, kun täällä on niin hiljaista?
Ilmianna
Jaa

7 Vastausta



Tekisi mieli vastata tähän, että mitä tahtoisin tehdä yhdessä, jos minulla olisi oma kulta. Toki pariskuntien vastaukset kiinnostavat minuakin. Seuraan.
Ilmianna
Jaa
- Onko teillä yhteistä harrastusta?
Meillä on kaksi koiraa, joiden kanssa lenkkeillään. Muutenkin koirat työllistää jonkin verran.

- Miten vietätte viikonloppuja ja lomianne?
Kotona löhöillään, tehdään ruokaa, katsotaan telkkua, lenkkeillään koirien kanssa. Lomilla käydään mökillä (avokin vanhempien mökki), torikahveilla, kirppareilla, tehdään suursiivous, luetaan kirjoja, käydään konsertissa tai festareilla...

- Osallistutteko Setan tai vastaavien yhdistysten toimintaan yhdessä?
Aiemmin on joskus osallistuttu. Ei olla viime vuosina osallistuttu paitsi Pridelle tietenkin.

- Syntyykö vapaa-ajan vietosta teille ongelmia tai riitoja?
Eipä juuri. Ollaan molemmat kotona viihtyviä tyyppejä.

- Oletteko samaan aikaan töissä ja vapaalla (esim. kummallakin 8-16 työaika)?
Toisella päivätyö ja toisella vuorotyö. Se vähentää yhteistä aikaa aika paljon.

- Onko teillä yhteisiä ystäviä, joiden kesken järjestetään illanistujaisia yms.?
On joitakin. Kesäisin on piknikkejä. Muulloin joskus tupareita, muuttotalkoita, pikkujouluja tms. Ehkä kolmesta viiteen kertaa vuodessa.
Ilmianna
Jaa
Olen sinkku, mutta minulla on takana yhdeksän vuotta kestänyt suhde, jossa yhteinen vapaa-ajan vietto oli yksi suhteen vahvuuksista.

Harrastimme yhdessä ulkoilmajuttuja. Laskettelu oli talvisin ykkösjuttumme, mutta kävimme myös matkaluistelemassa. Laskettelu vei meidät pari kertaa vuodessa Lappiin ja myös Ruotsin Åreen, Alpeille ja Puolan Zakopaneen. Viikonloppuisin kävimme Etelä-Suomen laskettelukeskuksissa. Silloin pääkaupunkiseudulle tehtiin vielä meren jäälle luistelubaanoja ja kävimme myös Eläintarhan luisteluradalla sekä muutamissa matkaluistelutapahtumissa Suomessa. Kesäisin patikoimme Nuuksiossa ja muissakin eteläisen Suomen luontokohteissa ja Lapissa. Myös Sveitsissä ja Madeiralla kävimme patikoimassa. Kesäisin myös pyöräilimme tehden noin 50-100km lenkkejä pääkaupunkiseudulla ja lähialueella. Yhtenä kesänä pyöräilimme Ahvenanmaalla, mikä oli valitettavasti tosi sateinen loma. Kävimme myös kävely- ja hölkkälenkeillä yhdessä. Tykkäsin ihan vaan kirjastossa yhdessä käymisestäkin, mutta toki kävimme välillä leffassa, teatterissa, konserteissa ja vastaavissa. Setan tapahtumissa emme juuri käyneet. Teimme ruokaa kotona, vaikka me kumpikaan emme olleet siinä kovin hyviä. Vähintään kerran kuussa söimme ravintolassa. Katselimme myös aika paljon yhdessä tv-sarjoja ja elokuvia.

Vapaa-aikamme oli hirmuisen hyvää, eikä se aiheuttanut riitoja. Valitettavasti ajauduimme ilmeisesti kaveriasteelle tai sitten vaan muusta syystä naiseni rakastui työmatkallaan ulkomaalaiseen naiseen, jonka luokse hän muutti. Elämäni meni monella tavalla rikki, mutta onneksi minulla oli elämässäni hyviä asioita, jotka pitivät minua pystyssä. Sen jälkeen olen kuitenkin vain tapaillut naisia ja löytänyt hyviä kavereita. Omaa pidempiaikaista rakasta ei ole vielä löytynyt.
Ilmianna
Jaa

Ylläpito on poistanut tästä viestin sääntöjen vastaisena.

Ilmianna
Jaa
Treenataan yhdessä eli juostaan lenkkejä ja käydään salilla. Kumpikaan ei kilpaile missään lajissa, mutta yritetään pitää kunto hyvänä ja tykätään liikunnasta. Tehdään myös ruokaa yhdessä ja syödään saman pöydän ääressä aamupalat, päivälliset ja iltapalat. Vain lounas syödään työpaikoilla. Tehdään molemmat suhteellisen säännöllistä päivätyötä (toisella joustavat työajat ja välillä klo 18 asti töitä). Käydään välillä ravintoloissa. Kotona katsotaan telkkaa. Tykätään molemmat siisteydestä, joten siivotaankin yhdessä, mikä on yllättävän kivaa. Välillä kutsutaan ystäviä kylään. Molemmilla on omia ystäviä ja sitten on jonkin verran yhteisiä. Tykätään järjestää kemuja, joissa tarjoillaan ruokaa ja juomaa. Käydään myös toisten juhlissa. On meillä erojakin. Esimerkiksi toinen tykkää kasveista ja hoitaa niitä pieteetillä, mikä ei toiselta onnistuisi. Sama puoliso hoitaa vaatehuollon kenkien rasvauksesta silitykseen (jopa trikoovaatteet silitetään meillä) ja kaikenlaiset koristelut (joulu yms.). Toiselta sujuu paperityöt paremmin ja kuten myös ruokaostokset. Käydään pari kertaa vuodessa kylpylöissä Suomessa tai Eestissä. Lisäksi pari kolme kertaa vuodessa ulkomailla, lähinnä Euroopassa. Tavataan toistemme sukulaisia joskus erikseen ja joskus yhdessä. Ollaan pääosin kaapista ulkona, mutta ei sitä liputeta. Työelämässä jotkut tietää ja jotkut ei. Ei juuri käydä Setan jutuissa tai vastaavissa. Sellaisia voisi ehkä harkita, jos tulisi jotain kiinnostavaa vastaan. Joskus on kyllä jotain mietittykin, mutta kalenteri on ollut muista menoista täysi. Omissa ystävissä on lesboja ja homoja. Joskus hoidetaan sisarellisen avunannon mielessä heidän lapsia, koiria, kissoja, viherkasveja, puutarhoja tai posteja. Puuhaa riittää!
Ilmianna
Jaa
Ollaan myös kolmekymppinen pariskunta.
Onko teillä yhteistä harrastusta?
- Välillä käydään yhdessä pyöräilemässä, pelaamassa sulkapalloa ja kävelemässä. Kummatkin käy salilla, mutta hän käyttää työpaikan salia ja itse maksan salista, joten ei käydä samalla. Lisäksi hän käy juoksemassa, mikä ei oikein ole mun juttu, joten hän käy yksinään. Lisäksi käyn välillä kaverin tai hänen kanssaan uimassa.
Miten vietätte viikonloppuja ja lomianne?
-Käydään ulkomailla lomareissuilla 2-3 kertaa vuodessa. Kuntoillaan yhdessä. Kotona katsellaan sarjoja, kokkaillaan, kesäisin hengaillaan paljon parvekkeella ja pelaillaan lautapelejä. Käydään shoppailemassa, ravintoloissa, kahviloissa, kuvailemassa, touhutaan koiran kanssa, leffassa, vietetään aikaa kaveripariskuntien kanssa, joskus baareissa, keikoilla, festareilla, mökkeillään, patikoidaan Nuuksiossa ja tehdään roadtrippejä Suomessa. Välillä kokeillaan erilaisia juttuja, kuten ollaan oltu kokeilemassa purjehdusta, golfia, vesiskootterilla ajoa, patikoitu vuorilla, tehty saarikierros Helsingissä, melomassa yms. Monesti kyllä mekin mietitään, että mitä sitä vois tehdä ja tylsistytään kotona, kun ei keksitä mitään kivaa. Välillä sitä myös kaipaisi lisää kaveripariskuntakavereita, joiden kanssa olis kiva touhuta kaikenlaista.
Osallistutteko Setan tai vastaavien yhdistysten toimintaan yhdessä?
- Ei, paitsi prideille.
Syntyykö vapaa-ajan vietosta teille ongelmia tai riitoja?
- Kyllä välillä. Tyttöystäväni välillä ahdistuu, jos ollaan hänestä liikaa kotona ja katsellaan liikaa televisiota. Mutta harvemmin mitään riitaa tulee, koska tykätään kuitenkin tehdä paljon yhdessä samantyylisiäkin juttuja ja mut on helppo saada liikkeelle.
Oletteko samaan aikaan töissä ja vapaalla (esim. kummallakin 8-16 työaika)?
- Ollaan, kummallakin 8-16 työaika liukumilla, joten vietetään paljon aikaa toistemme kanssa.
Onko teillä yhteisiä ystäviä, joiden kesken järjestetään illanistujaisia yms.?
- On muutamia, lisäksi kummallakin on omia ystäviä.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Meidän elämä vaikuttaa monilta osin samanlaiselta kuin teillä. Ollaan iältämme 40-50v. lesbo&bisse-pari pääkaupunkiseudulta. Arki ja lomat sujuvat pääosin mallikkaasti, mutta onhan meillä ollut ongelmiakin tekemisen ja aikataulujen osalta. Olemme paitsi rakastavaisia myös toinen toistemme parhaat ystävät. Luulisi että meillä sujuu kaikki mainiosti, mutta ei se ihan niin mene.

Meistä molemmat lenkkeilee, mutta juoksemme ihan "eri sarjoissa". Yhdessä juoksemisessa ei siis ole mitään järkeä. Joskus heikkokuntoisempi lähtee pyörällä lenkille seuraksi, mutta pääsääntöisesti juostaan yksin. Telkkaria katsotaan yhdessä. Toinen meistä on enemmän telkkarin perään. Toinen tekee siinä samalla usein koti- tai käsitöitä. Välillä katsotaan eri koneilta samaan aikaan eri ohjelmia. Aika paljon menee aikaa surffaamiseen, toisella erityisen paljon. Ruutuajasta ollaankin riidelty. Kotitöistä ei juuri riidellä, mutta ruoanlaitosta hieman. Kumpikaan ei rakasta ruoanlaittoa. Silti välillä laitetaan ruokaa paremmin ja järjestetään jopa pieni juhla, jossa tarjotaan ruokaa. Ei kyllä paljon panikoida ruoasta. Aika useinkin ostetaan take-away ruokaa kotiin tai paistetaan kaupan pizzat uunissa. Vieraillekin ollaan tarjottu ostosushia ja pitopalveluruokia. Mitä suotta ruoasta stressaamaan. Toinen tykkää sisustella, tehdä käsitöitä ja häärätä koko aika jotain kotona, vaikka pölyjä pyyhkiä. Toinen enemmän löhöilee paikallaan. Molemmat lukee aika paljon. Kotona ollaan yhdessä jumpattu, parivenytelty ja hierottu toisiamme. Se on kivaa. Joskus käydään kävelyllä, mutta silloin lähdetään yleensä jollekin vieraammelle alueelle ja yhdistetään kävelyyn kahvila- tai ravintolakäynti. Kotialueella ei hirveästi kävellä. Myös me patikoidaan Nuuksiossa ;-) Täytyykin pitää siellä silmät auki lepakoiden varalta. Musiikkimaku meillä on kovin erilainen, mutta kumpikin on suhtautunut avoimesti toisen musiikkiin. Ollaan oltu keikoilla niin Tavastialla, Oopperassa kuin kirkoissakin. Toinen meistä tykkää järjestää yhteisiä pikkuretkiä ja onneksi toinen on helposti mukaan houkuteltavissa. Yhteisiä lesboystäviä ja muitakin ystäviä on hieman. Heitä joskus kutsutaan kylään. Samoin toimitaan molempien sukulaisten kanssa tosin suvut eivät ole järin suuria. Molemmilla on omia kavereita, joita kumpikin tapailee silloin kun ehtii. Omien kaverien kanssa välillä reissataankin, vaikka se mustasukkaisuutta aiheuttaakin. Lomilla käydään yleensä kahdestaan ulkomailla, mikä tarkoittaa kanssa sellaista 2-5 ulkomaanmatkaa vuodessa. Tähän sisältyy myös matkat naapurimaihin, ei tosin päiväkäyntejä Tallinnassa.

Meille riitaa on aiheutunut mm. liikunnasta, ruutuajasta ja lomamatkakohteista. Toinen meistä harrastaa enemmän liikuntaa ja hän toivoisi myös toisen liikkuvan enemmän. Ketäänhän ei voi pakottaa ja pahimmillaan tuputtaminen vaan lannistaa ja passivoi. Myös ruokavaliosta on käyty hieman samanlaista kitinää. Ruutuajasta ollaan valitettu vuorotellen. Molemmat ovat tyytymättömiä koneiden ääressä vietetyn ajan suureen määrään. Toisaalta siihen aikaa sisältyy yhteiskunnallisten asioiden seuraamista, opiskelua, yhteydenpitoa ystäviin ja sukulaisiin, valokuvien laittamista, kirjojen ja lehtien lukemista, viihteen äärellä rentoutumista yms. Ollaan siis todettu, ettei se pelkkää vetelehtimistä ole. Lomamatkakohteiden suhteen aiemmin oli enemmän kiistaa kuin nykyään. Suhteen alussa oltiin myös aika eri linjoilla sen suhteen, millaiseen hotelliin tai ravintolaan haluamme, mitä teemme matkakohteessa jne. Nykyisin tunnetaan jo toisemme ja osaamme matkustaa yhdessä.

Välillä meistäkin on tuntunut, että ollaan liikaa kahdestaan kotona. Toisaalta ei olla enää niin nuoria, että koko ajan pitäisi olla menossa. Me ollaan molemmat tehty jonkin verran lisätöitä iltaisin, mikä on ollut hyvä juttu myös suhteelle. Täydennyskoulutuksiakin ollaan hieman suoritettu. Kun ei ole lapsia, eikä edes sitä koiraa, on vapaa-aikaa aika paljon. Joku mainitsi yhdessä siivoamisen. Mekin alettiin jossain vaiheessa pitää yhteistä siivouspäivää ja se oli hyvä uudistus. Iltaisin juodaan usein yhdessä teetä ja silloin jutellaan kiireettömästi yhdessä. Joskus otetaan viiniä. Ne ovat tosi mukavia hetkiä, joihin sisältyy myös hellyyttä. Silloin saatetaan myös alustavasti suunnitella jotain matkaa tai sitten vaan puhua työmaailman asioista tai jostain. Nämä iltahetket me jossain vaiheessa keksittiin. Laitettiin telkkari kiinni ja koneet syrjään. Ei sitä niin paljon tarvita hyvien hetkien luomiseksi.

Setan jutuissa ei olla juuri yhdessä käyty. Joissain naistenbileissä ollaan käyty lesbokavereiden kanssa, mutta toinen meistä ei oikein baareissa viihdy. Mummolaakson toimintaa ollaan joskus mietitty. Onkohan siellä muita pareja vai pelkkiä sinkkuja? Pride-viikolla ollaan oltu usein joko matkalla tai töissä, eikä olla osallistuttu. Jokin Pride-tapahtuma voisi olla mielenkiintoinen kokeilu.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Olen jo eläkeiän saavuttanut lesbo täältä kehä kolmosen sisäpuolelta. Elelen yksikseni, enkä osaa itseäni sinkuksi kutsua vaikka en parisuhteessa olekaan. En enää kumppania kaipaa, ystäviä kylläkin. Luin uteliaasti teidän nuorempien kirjoituksia. Aiemmin tuppasi olemaan niin, että pariskuntien aika kului tupakansavuisissa baareissa tai urheilun parissa. Nämä kaksi vaihtoehtoa olivat yleisiä, vaikka tietenkin jo silloin oli joitakin rohkeita erilaisia lesbopareja. Jotkut parit esimerkiksi piileskelivät mökillä, jossa saattoivat toteuttaa remonttia tai puuhata muuta kiinnostavaa. Oli tietenkin jo silloin taiteilijapariskuntia, jotka kulkivat taidetapahtumissa ja tekivät omaa taidettaan. Aiemmin ei juuri sateenkaariperheitä ollut muuta kuin erittäin harvoja, mutta joillain naisilla oli silti lapsia ja sitten myöhemmin lapsenlapsia. Joskus äidin tai mummin tyttöystäväkin osallistui näiden lasten hoitamiseen. Monien lesbojen aika kului kuitenkin yksinkertaisesti työelämässä ja kotitöissä. Ei naiset asuneet yhdessä, joten molemmilla oli omat kotityönsä. Kun oltiin enimmäkseen kaapissa, niin tapaamisten järjestelemiseen ja peite-elämään kului aikaa. Silloin oltiin myös kauhean mustasukkaisia. Kerran olin viikon maalla asuvan veljeni luona ja samaan aikaan Helsingissä oleskellut naisystäväni oli kotona mustasukkaisuuden kourissa. Enhän minä sieltä veljeni luona pystynyt päivittäin rakkauspuheluita soittamaan! Mitäköhän sutinaa minä olisin siellä umpiuskovaisella Pohjanmaalla saanut aikaan? Kyllä se melkoista homobaareissa ja urheiluseuroissa pyörimistä oli. Helsingin Namikassa ainakin pyöri meikäläisiä aika paljon. Upeaa että nykyajan lesboparit voivat vapaammin harrastaa kaikenlaista ja asua yhdessä. Yksi tuttu pari asui salaa yhdessä. Toinen alivuokrasi kotinsa asunnon tarpeessa oleville, että saivat vähän lisätuloja. Hän sai milloin minkäkinlaisia vuokralaisia, jotka eivät aina maksaneet vuokriakaan. Se oli kuitenkin sitä aikaa.
Ilmianna
Jaa

Vastaa alkuperäiseen viestiin

Naisparit: Mitä teette yhdessä?

Kysymys tulikin jo otsikossa. Tässä hieman lisäkysymyksiä.

- Onko teillä yhteistä harrastusta?
- Miten vietätte viikonloppuja ja lomianne?
- Osallistutteko Setan tai vastaavien yhdistysten toimintaan yhdessä?
- Syntyykö vapaa-ajan vietosta teille ongelmia tai riitoja?
- Oletteko samaan aikaan töissä ja vapaalla (esim. kummallakin 8-16 työaika)?
- Onko teillä yhteisiä ystäviä, joiden kesken järjestetään illanistujaisia yms.?

Me ollaan kolmekymppinen pari. Asutaan erillään, mutta samassa kaupunginosassa. Lapsia ei ole, eikä tule. Toiselta löytyy kiva kissa. Töissä käydään, mutta vapaa-aikaa on molemmilla arki-iltaisin ja viikonloppuisin. Kaverit on saaneet viime vuosina lapsia, joten heistä on tullut kiireisiä ihmisiä. Meistä toisella on parit tanssitreenit viikossa. Toisella ei ole mitään aikaa sidottua harrastusta, mutta harkinnassa on väitöskirjan teko, mikä olisi suuri muutos nykyiseen. Ollaan mietitty, mitä lapsettomat naisparit yleensä tekee yhdessä. Toki me käydään välillä ravintolassa syömässä, shoppailemassa, kahviloissa, kävelyillä, kavereiden ja sukulaisten luona kylässä, kirjastossa ja matkoilla. Ravintoloissa tai bileissä me ei pyöritä. Kotona tehdään ruokaa, luetaan kirjoja ja katsotaan leffoja. Välillä tietenkin sekstataan. Tässä meidän elämä. Kuulostaako tylsältä? Mitä me ei tajuta? Mikä ajanviete me ollaan unohdettu? Mistä me ollaan jääty paitsi? Ovatko kaikki aikuiset lepakot jollain toisella nettipalstalla, kun täällä on niin hiljaista?

5000 merkkiä jäljellä

Peruuta