Uusavuttomat omakotitalossa

Miksi valita omakotitalo, jos ei osaa asua siinä? Meidän naapuriin valmistui myyntitalo, jonka nuoripari osti ja muutti siihen jo viime syksynä. Talvella eivät kolanneet lumia kertaakaan. Nyt sitten kesän myötä nurmikko on päässyt lähes puolimetriseksi heinikoksi, ei ole kukaan leikannut. Nuoripari ei viihdy ulkona, vaan autosta tullaan aurinkolasit päässä ja mennään suoraan sisälle. Sälekaihtimet on kiinni 24/7. Heitä näkyy ulkona ainoastaan sen ajan mitä ovelta kestää kävellä autolle. Elettäkään eivät tee pihansa kunnostamiseksi. Nurmikko olisi kannattanut leikata jo aikapäiviä sitten. Nyt siellä kasvaa jo kärrikkeitä sekä pitkiä koiranputkia.

Olisiko kannattanut ostaessa miettiä mitä ostaa. Mitä järkeä muuttaa omakotitaloon, jos ei viitsi edes nurmikkoa leikata. Vai soittavatko juhannuksena myyjälle, ja valittavat että nurmikolla ei kasva nurmikkoa vaan pitkää kärrikettä ja nokkosia. Tuostakin olisi saanut hyvän nurmikon, kun olisi ollut heti alkukesästä asialla leikkaamisen kanssa. Nyt nurmikko on saanut jo liikaa rikkakasveja, eikä siitä enää hyvää saa tekemälläkään. No, eipä ole minun riesa, mutta ihmetyttää miksi ostaa omakotitalo, ja pilata sen ympäristö omalla laiskuudella, kyllä siinä jälleenmyyntiarvo laskee, jos tontilla ei mitään tee. Luonto sen ottaa äkkiä omakseen jos ei mitään tee. Sepelipiha ja puolimetrinen niitty ympärillä, kuinka siinä voi edes asua? No, miksei jos aurinkolasit silmillä vain laahustaa autosta taloon, ja lyö oven perässään kiinni. Ja roskapussitkin heittävät rappusille harakoiden nokittaviksi. Välillä vievät autoon laahustaessaan roskapusseja roskikseen asti, jos ovat oikein innokkaalla tuulella.

Enkä ole mikään kyttääjä, mutta väkisinkin tuollainen pistää silmään.
Ilmianna
Jaa

38 Vastausta


Näkyy olevan riesasi ja olet kyttääjä. Ei ole sun asiasi miettiä sitä miten toiset elämäänsä elävät.
Onneksi on omat naapurit kilometrin päässä, ei tarvitse toisten päätänsä vaivata minun asioillani.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
2 VASTAUSTA:
Minun miettimisistä ei kysytty mitään, joten sinun kommentillasi ei ole asian kannalta mitään merkitystä. Asiallisia kommentteja (esitettyyn asiaan) kiitos.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
On se riesa,jos näköetäisyydellä oleva naapuritontti on hoitamaton.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Millainen kasvi on kärrikke?
Vinkki: mitäpä jos rakennat naapurisi ja oman talosi väliin vaikkapa 220cm korkean aidan.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Tuossahan tuo kärrike kuvassa. Pelto-ohdakkeeksi sitä toki virallisesti kutsutaan.

https://www.k-maatalous.fi/globalassets/asiakasohjelmat/viljelyohjelma/kasvinsuojelu/kasvitaudit/peltoohdake_01.jpg

Ei tässä nyt ole kyse minun viihtyvyydestä ja näkymästä. Vaan kysymys oli naapurin uusavuttomuudesta yms. Joten edelleen, kommentointeja ainoastaan tähän uusavuttomuuteen, ei minun "kyttäämiseen". Oli aita, muuri tms, edelleen jää kysymys auki, mitä järkeä ostaa omakotitalo jos ei kykene ylläpitää sitä.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Oletko varma etteivät he ole vuokralla siinä ja joku muu on ostanut?
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Ostanut on. Tunnen kyseisen rakentajan/myyjän, hänen kanssa tätä samaa asiaa aiemmin tänään ihmeteltiin kun nähtiin eräässä lounaspaikassa. Hän tuon letkautuksen heitti, että saa nähdä soittavatko juhannuksena ja valittavat pitkästä heinästä hänelle. Ovat kuulemma soitelleet hänelle pitkin talvea milloin mistäkin "ongelmasta", jotka toki aina korjaantuneet pienellä puhelin briefauksella. Olivat ainakin huippuimurilla kokeilleet vetää takasta savut huoneiston sisälle, toki sellainen vahinko nyt voi sattua kenelle tahansa, mutta en nyt kyllä omasta mokasta kehtaisi soitella kenellekään
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
On liikaa rahaa?
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
2 VASTAUSTA:
Taidat olla kateellinen? Onko hienokin talo? Ovatko saanee rahaa 'liian helpolla' nuorena vaikkapa perintönä? Ärsyttää varmaan kovasti?

Sinä olet ehkäpä talosi maksanut kovalla työllä ja kyseinen nuoripari ei oikein osaa arvostaa sitä mitä he ovat saaneet helposti? Ovat jotenkin samalla tasolla ilman vaivaa?

Mitäpä kuitenkin keskittyisit omaan elämääsi ja jättäisit tuon naapurien kyttäyksen vähemmälle. Kylillä juoruilukin on mielestäni enemmänkin ämmien juttuja..
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
erkkinenkö kirjoitti:
Taidat olla kateellinen? Onko hienokin talo? Ovatko saanee rahaa 'liian helpolla' nuorena vaikkapa perintönä? Ärsyttää varmaan kovasti?

Sinä olet ehkäpä talosi maksanut kovalla työllä ja kyseinen nuoripari ei oikein osaa arvostaa sitä mitä he ovat saaneet helposti? Ovat jotenkin samalla tasolla ilman vaivaa?

Mitäpä kuitenkin keskittyisit omaan elämääsi ja jättäisit tuon naapurien kyttäyksen vähemmälle. Kylillä juoruilukin on mielestäni enemmänkin ämmien juttuja..
En ole aloittaja, kuten nimimerkki kertoo, jos lukea osaat.
En kadehdi enkä muuten näe tästä kovin hyvin naapurien tekemisiä. Taloja näen ja ne ovat uudehkoja ja näyttävät hyvältä. Joskus vaihtavat omistajia, sen voi päätellä muksujen "pienenemisestä".
Olen nainen, joten tarkoitat, että saan juoruta? Ongelma vaan, etten tunne noita ihmisiä, joiden taloja katselen! Ei siis onnistu se juoruilu.

Ap on siis huomannut, ettei näillä palstoilla ei ole kunnon keskustelua ainakaan apn haluamasta aiheesta vaan ap joutuu ottamaan pskaa niskaansa enemmän t. vähemmän.

Juhannusta kaikille keskustelutaidottomille pöljillekin! Nauttikaa räntäsateesta!
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Ihan perustalo sepelipihalla ja villiintyneellä heinikolla, ei sitä hienoksi voi sanoa, eikä ole lähelläkään samaa tasoa. Itselläni on reilusti suurempi ja paremman näköinen talo sekä piha pihasuunnittelijalla tehty viimesen päälle. Oikeastaan tästä asiasta on aivan turha väitellä, koska kysyin kysymyksessäni täysin eri asiaa mistä nyt vain haluat inttää. Kateellisuudesta voidaan jaaritella hamaan tappiin, mutta edelleen varsinainen kysymys jää auki. No eipä tältä palstalta voi näköjään muuta saadakaan, kuin idioottien räkänokkien cocacolan huuruisia kommentteja.
Ilmianna
Jaa
jos,haluaa luonnonniitty pihan, sekin vaatisi hoitoa. koiranputki on kova leviään juurien avulla ja muutkin rikkakasvit leviävät pikku hiljaa. huolesi ei ole aivan aiheeton.
Ilmianna
Jaa
Minä olen kokenut niin omakoti, kuin kerrostalo asumisen ja todennut, ettei se omakotitalo asuminen loppujen lopuksi mikään onnela ole. Oikeastaan et koskaan ole vapaa omakotitalon hoitamisesta jos hoidat sen vaatimat kaikki huoltotyöt. Siinä on aina sitä työtä. Kerrostalo asunto on paljon helpompi töinen ja kustannuksiltaan halvempi. Kun imuroit ja pyykit pyykkikoneeseen ja tiskit tiski koneeseen niin se on siinä. Omakotitalolaista rokotetaan hirveillä vesi ym laskuilla jotka kerros talo asukkaalla ei ole läheskään niin korkeita. Ehkä naapurisi on kuitenkin viisaita, kun eivät viitsi nähdä vaivaa esm nurmikon leikkuusta ym talon töistä, jokainen saa asua miten asuu omassaan jos sotku ei näy naapureille, eikä häiritse yleistä olemista, ehkä he ovat ns luonto ihmisiä ,jotka on jättäneet tonttinsa luonnon tilaan, lisäksi joku taitava viikatteen käyttäjä voi niittää heinän parikertaa kesässä lyhyemmäksi.
Lisäksi omakotitalo maksaa neliöiltään noin puolet enemmän kuin kerrostalo osake. Ei pitäsi sijoittaa yleensäkkään asumiseen niin hirveitä summia kuin tänäpäivänä sijoitetaan. Jos sinulla on vakka velaksi tehty omakotitalo ja vain nipin napinpystyt maksamaan korot ja kuoletukset niin olet vuosikymmenien hirsipuussa juuri sen omakotitalo asumisesi kanssa jos sinulta ei liikene yhtään mihinkään muuhun kuin siihen taloosi ja autoosi. Olis hyvä ajatella enste ennen kuin lähtee sitä omakotitaloa hankkimaan ja näissä taloveloissa sitten perheet vielä yleensä hajoavat ja riita on valmis. Niin että sitä rataa se menee.
On myöskin useasti niin, erttä kun leikkaat ja strimmaat nurmikkosi niin oikeastaan teet sen naapurisi tähden, sillä useampi omakoti perhe ei kuitenkaan käytä pihaa kovinkaan paljon esm auringon ottoon grillaukseen tm sellaiseen.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
4 VASTAUSTA:
Melkoista paskaa koko juttusi. Jo pelkästään nelihenkinen perhe maksaa kerrostalossa vesilaskua n. 6 kertaa enemmän kuin omakotitalossa. Ero kasvaa sitä suuremmaksi mitä isompi perhe. Ja muukin kirjoituksesi oli pelkkää paskaa.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Savielmeri hikeentyi. Joo, savimajassa ei mene kuluihin kuin tonni vuodessa. Sekä tonni kuukaudessa kahteen autoon, mutta sehän on rahaa, joka menisi muutenkin.

Savimajassa ei tarvi ikinä uusia patteriventtiileitä (käyttöikä 10-15 vuotta), ei lämpöpumppua (käyttöikä 15 vuotta), iv-konetta, KPH vesieristeitä (käyttöikä molemmilla 30 vuotta), vesikattoa, salaojia jne. Savimajan remontti = maalataan OH seinä, asennetaan halpa laminaatti ja uusitaan keittiökaappien ovet. Savimajan energiaremontti = hankitaan tonnin ilmalämpöpumppu.

Vain täysi hullu rupeaa uusimaan keittiötä, pesutiloja, vesikattoa 40 vuotiaaseen taloon ja upottaa projektiin 70 000 €, kun siinä sivussa löytyy valesokkeli-ihmeestä vähän muutakin korjattavaa. Puhumattakaan siitä, että on jo 10-15 vuotta aikaisemminkin ollut remonttikierros, missä on uusittu mm. öljykattila. Unohtaa kannattaa myös kaikki rintsikan remontoimiseen upotetut 100 000 € ja 5-7 vuoden viikonloput ja lomat uhranneet duunikaverit. OK-ladossa on helppo asua velaksi, kun vaan jättää kaiken tekemättä ja antaa korjausvelan kasvaa. Kyllä näinkin voi 40 vuotta asua ja sitten puskutraktoria tontille. Todelliset asumiskulut on helppo laskea: rakentamiskulut + 40 vuoden energia- yms kulut + purkukulut per 40 vuotta. Tulee ehkä sittenkin enemmän kuin satanen tai kaksi kuukaudessa?
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
nämä samat korjaukset ovat myös kerrostalossa. kaikki remontit ovat kalliimpia, kuin omakotitalossa. omakotitalossa sinun ei tarvitse maksaa siitä, että naapuri hölmöilee, isännöinti, siivous ja kiinteistöhoito, mistä ei ole pakko maksaa ulkopuoliselle. jätehuoltokin on halvempaa, kuin kerrostalossa. tampereen kaupungin asumistuki hakemuksen mukaan okt hoitomenot ovat 89e/kk joten vähän yli tonni menee vuodessa
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Junubybtvtf kirjoitti:
Melkoista paskaa koko juttusi. Jo pelkästään nelihenkinen perhe maksaa kerrostalossa vesilaskua n. 6 kertaa enemmän kuin omakotitalossa. Ero kasvaa sitä suuremmaksi mitä isompi perhe. Ja muukin kirjoituksesi oli pelkkää paskaa.
Itse en muuttaisi taloyhtiöön, joka rahastaa ylimääräistä vedellä. Ainakin meidän taloyhtiö veloittaa asukkailta kylmästä vedestä sen, mitä se taloyhtiölle tulee maksamaan euroa/kuutio, lämmin vesi saman verran + kaukolämmityksen kulut päälle. Jos taloyhtiö tarvii rahaa johonkin korjaukseen, se kerätään osakkailta ihan rehellisenä korjausvastikkeena. Pienet korjaukset tekee kiinteistöhuolto, samoin lumityöt, nurmikon leikkuun ym, kuten sopimuksessa on sovittu. Itse voi keskittyä elämiseen, ei tarvi olla koko vapaa-aikaa kädet kainaloita myöten paskassa ja olla milloin remppamies, milloin isännöitsijä ja milloin mikäkin pakkotyöleirin orja. Reissuun kun lähtee, lyö kotioven lukkoon, eikä tarvi pelätä, että keskieuroopan asuntorosvot tulee ikkunan taakse sorkkaraudan kanssa.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Minä olen kokenut niin omakoti, kuin kerrostalo asumisen ja todennut, ettei se omakotitalo asuminen loppujen lopuksi mikään onnela ole. Oikeastaan et koskaan ole vapaa omakotitalon hoitamisesta jos hoidat sen vaatimat kaikki huoltotyöt. Siinä on aina sitä työtä. Kerrostalo asunto on paljon helpompi töinen ja kustannuksiltaan halvempi. Kun imuroit ja pyykit pyykkikoneeseen ja tiskit tiski koneeseen niin se on siinä. Omakotitalolaista rokotetaan hirveillä vesi ym laskuilla jotka kerros talo asukkaalla ei ole läheskään niin korkeita. Ehkä naapurisi on kuitenkin viisaita, kun eivät viitsi nähdä vaivaa esm nurmikon leikkuusta ym talon töistä, jokainen saa asua miten asuu omassaan jos sotku ei näy naapureille, eikä häiritse yleistä olemista, ehkä he ovat ns luonto ihmisiä ,jotka on jättäneet tonttinsa luonnon tilaan, lisäksi joku taitava viikatteen käyttäjä voi niittää heinän parikertaa kesässä lyhyemmäksi.
Lisäksi omakotitalo maksaa neliöiltään noin puolet enemmän kuin kerrostalo osake. Ei pitäsi sijoittaa yleensäkkään asumiseen niin hirveitä summia kuin tänäpäivänä sijoitetaan. Jos sinulla on vakka velaksi tehty omakotitalo ja vain nipin napinpystyt maksamaan korot ja kuoletukset niin olet vuosikymmenien hirsipuussa juuri sen omakotitalo asumisesi kanssa jos sinulta ei liikene yhtään mihinkään muuhun kuin siihen taloosi ja autoosi. Olis hyvä ajatella enste ennen kuin lähtee sitä omakotitaloa hankkimaan ja näissä taloveloissa sitten perheet vielä yleensä hajoavat ja riita on valmis. Niin että sitä rataa se menee.
On myöskin useasti niin, erttä kun leikkaat ja strimmaat nurmikkosi niin oikeastaan teet sen naapurisi tähden, sillä useampi omakoti perhe ei kuitenkaan käytä pihaa kovinkaan paljon esm auringon ottoon grillaukseen tm sellaiseen.
Ilmianna
Jaa
Minä olen kokenut niin omakoti, kuin kerrostalo asumisen ja todennut, ettei se omakotitalo asuminen loppujen lopuksi mikään onnela ole. Oikeastaan et koskaan ole vapaa omakotitalon hoitamisesta jos hoidat sen vaatimat kaikki huoltotyöt. Siinä on aina sitä työtä. Kerrostalo asunto on paljon helpompi töinen ja kustannuksiltaan halvempi. Kun imuroit ja pyykit pyykkikoneeseen ja tiskit tiski koneeseen niin se on siinä. Omakotitalolaista rokotetaan hirveillä vesi ym laskuilla jotka kerros talo asukkaalla ei ole läheskään niin korkeita. Ehkä naapurisi on kuitenkin viisaita, kun eivät viitsi nähdä vaivaa esm nurmikon leikkuusta ym talon töistä, jokainen saa asua miten asuu omassaan jos sotku ei näy naapureille, eikä häiritse yleistä olemista, ehkä he ovat ns luonto ihmisiä ,jotka on jättäneet tonttinsa luonnon tilaan, lisäksi joku taitava viikatteen käyttäjä voi niittää heinän parikertaa kesässä lyhyemmäksi.
Lisäksi omakotitalo maksaa neliöiltään noin puolet enemmän kuin kerrostalo osake. Ei pitäsi sijoittaa yleensäkkään asumiseen niin hirveitä summia kuin tänäpäivänä sijoitetaan. Jos sinulla on vakka velaksi tehty omakotitalo ja vain nipin napinpystyt maksamaan korot ja kuoletukset niin olet vuosikymmenien hirsipuussa juuri sen omakotitalo asumisesi kanssa jos sinulta ei liikene yhtään mihinkään muuhun kuin siihen taloosi ja autoosi. Olis hyvä ajatella enste ennen kuin lähtee sitä omakotitaloa hankkimaan ja näissä taloveloissa sitten perheet vielä yleensä hajoavat ja riita on valmis. Niin että sitä rataa se menee.
On myöskin useasti niin, erttä kun leikkaat ja strimmaat nurmikkosi niin oikeastaan teet sen naapurisi tähden, sillä useampi omakoti perhe ei kuitenkaan käytä pihaa kovinkaan paljon esm auringon ottoon grillaukseen tm sellaiseen.
Ilmianna
Jaa
Minä olen kokenut niin omakoti, kuin kerrostalo asumisen ja todennut, ettei se omakotitalo asuminen loppujen lopuksi mikään onnela ole. Oikeastaan et koskaan ole vapaa omakotitalon hoitamisesta jos hoidat sen vaatimat kaikki huoltotyöt. Siinä on aina sitä työtä. Kerrostalo asunto on paljon helpompi töinen ja kustannuksiltaan halvempi. Kun imuroit ja pyykit pyykkikoneeseen ja tiskit tiski koneeseen niin se on siinä. Omakotitalolaista rokotetaan hirveillä vesi ym laskuilla jotka kerros talo asukkaalla ei ole läheskään niin korkeita. Ehkä naapurisi on kuitenkin viisaita, kun eivät viitsi nähdä vaivaa esm nurmikon leikkuusta ym talon töistä, jokainen saa asua miten asuu omassaan jos sotku ei näy naapureille, eikä häiritse yleistä olemista, ehkä he ovat ns luonto ihmisiä ,jotka on jättäneet tonttinsa luonnon tilaan, lisäksi joku taitava viikatteen käyttäjä voi niittää heinän parikertaa kesässä lyhyemmäksi.
Lisäksi omakotitalo maksaa neliöiltään noin puolet enemmän kuin kerrostalo osake. Ei pitäsi sijoittaa yleensäkkään asumiseen niin hirveitä summia kuin tänäpäivänä sijoitetaan. Jos sinulla on vakka velaksi tehty omakotitalo ja vain nipin napinpystyt maksamaan korot ja kuoletukset niin olet vuosikymmenien hirsipuussa juuri sen omakotitalo asumisesi kanssa jos sinulta ei liikene yhtään mihinkään muuhun kuin siihen taloosi ja autoosi. Olis hyvä ajatella enste ennen kuin lähtee sitä omakotitaloa hankkimaan ja näissä taloveloissa sitten perheet vielä yleensä hajoavat ja riita on valmis. Niin että sitä rataa se menee.
On myöskin useasti niin, erttä kun leikkaat ja strimmaat nurmikkosi niin oikeastaan teet sen naapurisi tähden, sillä useampi omakoti perhe ei kuitenkaan käytä pihaa kovinkaan paljon esm auringon ottoon grillaukseen tm sellaiseen.
Ilmianna
Jaa
Aloittajalla: toki pohjustuksesi ja tarkennusten pohjalta vaikuttaa, että uusilla asukkailla ns. uusavuttomuutta voisi olla, mutta eikös se tommosta nuorilla tuppaa olemaan, jos eivät ole omakotitaloasumiseen mallia saaneet ja sisäistäneet miksi mitäkin ja miten kannattaa tehdä. Sen sijaan siihen, miksi kukaan haluaisi omakotitaloon ja elää toisin kuin ns. etiketti vaatii, on helppo keksiä lukuisiakin syitä, esim.: voi kuunnella musiikkia nautinnollisella voimakkuudella, pestä pyykkiä, jauhaa kahvipapuja, imuroida ts. elää 24/7 tarvitsematta varoa häiritsemästä seinänaapureita. Mitä pihaan tulee, niin kynitty nurmikko on todella luonnoton näky. En tosin itse kehtaisi ihan villiksi pusikoksi pihaani päästää, jos sellainen olisi, vaan laittaisin ns. hyötypuutarhan, mutta ehkä hyödyntäen ruukkuja, kivetyksiä yms. ja ehkä laittaisin aidan suojaksi naapureiden katseilta ja estämään häiriintymästä puutarhastani. Tuntikausia konttaapaamaan mullassa päivittäin en rupeaisi. Aika tietoneen ääressä on nautinnollisempaa.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
4 VASTAUSTA:
Aloittaja on selkeästi erittäin kateellinen, vaikka ei sitä kirveelläkään myönnä :)

Lisäksi hän täyttää kyttääjän perusominaisuudet ihan täysin. Tutkailee tarkaan naapurin tonttia ja sen kasvillisuutta. Kantaa huolta missä asennossa naapurin ikkunan kaihtimet ovat milloinkin. Tarkkaavaisesti seuraa mille etäisyydelle naapuri jättää autonsa ulko-ovelta. Lisäksi huomioi huolellisesti naapurien aurinkolasien käyttöä ja kävelytyylkin kiinnostaa heidän omalla pihallaan. Kaiken kukkuraksi hän pitää kirjaa naapurien roskien viemisistä, milloin roskapussi jätetään ulko-ovelle ja milloin se viedään roskalaatikkoon. Kuinka paljon kyttäämällä selvitettyjä asioita hän jättikään kirjoituksestaan pois?

Aloittajaa on myös jäänyt harmittamaan, ettei hän tiedä naapureistaan tarpeeksi, joten hän on ottanut talon myyjään yhteyttä saadakseen lisätietoja naapureidensa henkilökohtaisista asiaoista. Näitä saatuaan täytyyhän sitä 'tietoa' saada tehokkaasti levitettyä. Todennäköisesti vähät ystävät ovat jo kyllästyneet kuuntelemaan näitä jorinoita, joten netin keskustelupalsta alkaa olla sitten viimeinen keino saada purkaa patoutuneita paineita...

Sääliksi käy naapurin mukavaa nuortaparia!
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Siinähän se taas tuli. OK-elmerien motivaattori on OK-ladon aiheuttama kateus. Siis kulisseja on kovasti rakennettu/ostettu ja kovasti niitä täytyy kehua. Jos vaikka saisi muut kateellisiksi savimajasta. Siinä savimaja käyttötarkoitus.

Oleellista on kulissit. Pitää olla komea talo, komea piha, komea auto. Näiden vuoksi pitää olla valmis tekemään uhrauksia, kuten käkkimään autossa tunnin tai kaksi joka päivä.

Kun kyse on kulisseista, riittää, kun kaikki on päällepäin OK. Kunnossapidosta voi tinkiä, koska se ei näy päällepäin. Ilmavaihdosta voi tinkiä, koska se ei näy päällepäin. Radonpitoisuutta ei kannata mitata, ettei synny tarvetta käyttää lisää rahaa. Keuhkosyöpä on pieni hinta maksettavaksi hienoista kulisseista. Samoin homesairaus.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Vaan kuinka OK-latolaiset toimivat, jos raha ei riitä kulissien ylläpitoon?

Yksi tapa on karsia elinkustannuksia ja/tai rahastaa henkivakuutuksilla
http://www.iltalehti.fi/kotimaa/201706052200186145_u0.shtml
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
lapset_rahoiksi kirjoitti:
Vaan kuinka OK-latolaiset toimivat, jos raha ei riitä kulissien ylläpitoon?

Yksi tapa on karsia elinkustannuksia ja/tai rahastaa henkivakuutuksilla
http://www.iltalehti.fi/kotimaa/201706052200186145_u0.shtml
Näin käy kun kulissit kaatuvat ja ulosotot tulevat esiin...Kun on jo ulosotossa ei voida muuttaa kun ei saada enää uutta velkaa seuraavaan kämppään....niin yritetään polttaa se vakuutusrahojen toivossa...näitä on paljon suomessa ja lisääntyy kokoajan...
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Ok-asujan uusavuttomuus saattaa olla lähinaapureille isokin ongelma. Hoitamaton piha on punkki- ja kotilokasvattamo ja lintujen levittämät roskapussi houkuttelevat rottayhdyskuntia pihapiiriin.
Ilmianna
Jaa
Voi gauhia Tauno. Mites nyt naapurit tuolla tavalla hommiaan hoitaa. Eivät edes ilmoita, tahi kysy lupaa, mitä saa tehdä ja mitä ei. On se niin väärin, niin väärin.
Ilmianna
Jaa
Vittuako se sulle aloittaja kuuluu vaikka se vetäis muijaansa siinä omalla pihallaan koko päivän?!! Jälleen joku saatanan kateellinen kyttääjä jolla on oma muija joku saatanan siiderivalas ja kateellisena kyttäät kuinka naapurin jätkä saa nuorta reikää vielä monta vuotta kun sillä seisoo ja sulla vaan rannekello? Juuri tuollaisten takia muutin kerrostaloon takaisin ja on paljon rauhallisempaa nykyään.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Oot sä panomies, ohhoh...
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Ymmärrän aloittajaa. Normaali ihminen taatusti oudoksuu sitä, ettei naapuri välitä/osaa huolehtia asunnostaan/tontistaan. Epäilen, että kyse on lähinnä tuosta osaamattomuudesta ja ehkä myös laiskuudesta. Jos on aina asunut kerrostalossa, omakotiasumisessa on paljon opittavaa. Itsellänikin olisi, mutta ottaisin ainakin selvää talotekniikasta ja tekisin sellaiset huoltotyöt, joihin rahkeet riittäisivät. Muihin hommiin joutuisin palkkaamaan apua. Jännä, etteivät nuo aloittajan nuoret naapurit näe mitään outoa siinä, että heidän pihansa alkaa näyttää ryteiköltä. Itseä se kyllä inhottaisi ja hävettäisi. Positiivista täällä kerrotussa oli se, että nuoret olivat rohjenneet soittaa ja kysyä apua joihinkin ongelmiin. Toivottavasti tilanne kypsyy ja korjaantuu pihankin osalta!
Ilmianna
Jaa
Hei Ap! Teit tämän aloituksen ihan väärin!

Sun olisi pitänyt kirjoittaa näin:

Ollaan nuori pari ja ostettiin omakotitalo tossa viime syksynä. Täs on naapureita joka puolella. Ihmetellään, kun niitten pihat on niin erinäkösii kuin meidän. Miks meidän pihalla kasvaa pitkää heinää ja jotain korsia vai mitä ne on, ei tiietä. Myyjä ei sanonu meille mitää sellasesta. Eiks sen heinän pitäis olla sellasta lyhkästä niin kuin naapureillakin?

Pitääkö kysyy myyjältä vai onko me vaan tultu huijatuiks? Muutenkaan tää ei oo niin helppoo kun ei voi viiä roskapussii parvekkeelle niin ku sillon kun oltiin kerrostalos. Tonne roskakatokseen on pitkä matka ja talvel varsinki hankalaa ku joutus lumessa kulkeen. Noi naapurit ei oo sanonu meille mitää et kuka tääl ajaa lumet pihoista, no onneks ei ollut kauheen luminen talvi.

Onks neuvoi?
Ilmianna
Jaa
Ja niin, piti siis lisätä vielä, että TUOHON aloitukseen olisit sitten saanut ihan erilaiset vastaukset. Nythän sait vaan kateellisuushaukkuja ja muuta peetä niskaas.
Ilmianna
Jaa
Vielä yksinkertaisempi aloitus: Olemme nuoripari ja ostimme omakotialueelta uuden omakotitalon. Emme halua hoitaa pihaa. Annamme sen olla sellainen kuin se on tai siis millaiseksi se muodostuu. Nyt siinä kasvaa jo korkea heinä ja putkikasveja ja ohdakkeita. Onko sillä väliä? Naapureiden kanssa emme seurustele, joten emme tiedä mitä he ajattelevat. Onko tähän jotain sääntöjä vai saako omakotitalossa tehdä ihan niin kuin haluaa tai siis tässä tapauksessa jättää tekemättä? Leviääkö nämä ohdakkeet ym naapureiden pihoihin?
Ilmianna
Jaa
on surkeaa katseltavaa kun ei osata hoitaa pihaa, kaikille välttämättömiä ok-talon pihan hoidossa olevia tehtäviä ovat: nurmikon hoito (myös sammaloitumisen esto), kauniit ja nypityt kukkapenkit (mielellään osa monivuotisia ja osa vaihdellaan jaka kesäksi, haravointi ja risujen korjaus syksyllä ja keväällä, pensaiden ja aitojen leikkaus ja oikea lannoitus, puiden leikkaus ja huonokuntoisten kaato, ikkunoiden pesu (ei ole törkeämpää näkyä kuin likaiset ikkunat), katon puhtaus,
roskattomuus ja hiljaisuus klo 22 jälkeen
näillä yksinkertaisilla tehtävillä homma toimii, meidän naapurustossa olemme yhdessä sopineet nämä asiat jo aikoja sitten

ps. auto saa olla vanhempikin mutta puhdas
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Pitäisi ehkä kuitenkin ensisijaisesti keskittyä hoitamaan talon kuntoa. Aivan liian monta omakotitaloa ole nähnyt, joissa puutarha on kaunis ja hyvin hoidettu, mutta talo purkukuntoinen, sille kun ei kuulemma koskaan tarvitse tehdä mitään.

Toinen asia on sitten se, että kaikilla ei riitä energiaa, mielenkiintoa, aikaa, tai edes osaamista puutarhanhoitoon. Se heille suotakoon, omapa on puutarhansa. Itselläni ei ainakaan riittäisi aikaa tai halua mihinkään puutarhanhoitoon, joten omakotitalopuolella ainoa asumisvaihtoehto olisi sitten sellainen, jossa on isot terassialueet ja loput sitten luonnontilassa olevaa metsämaata (mitään 600 m2 tontilla olevaa kun ei kannata ostaa, joko on kunnolla omaa rauhaa tai sitten asutaan kerrostalossa). Itselleni ratkaisu on siis helppo, asun kerrostalossa upealla alueella ja pihapiiri on ammattilaisten toimesta pidetty kauneimpana koskaan näkemistäni, vapaa-ajan vietän kesäisin merellä ja keväät sekä syksyt menevät venettä huoltaessa/kunnostaessa. Talvisin taas nukun mukavasti omassa lämpimässä sängyssä omakotitaloasukkien tehdessä lumitöitä.

Mutta jokainen siis hoitaa uutarhaansa juuri niin kuin haluaa!
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Minä asun omakotitalossa ja vieläpä alueella, jossa on näitä taloja paljonkin, entinen tehdasyhdyskunta, sankkaan metsään alun perin tehty. Ihan sama mitä kukakin pihalleen tekee. Yhdellä on koko piha puuvarastona, toisella valtavat konehallit ja korjausvehkeet, autoja piha täynnä, venäläispari tekee pihastaan luksuspuistoa, vieressä vanha sotaveteraani kasvattaa perunoita ja lanttuja. Lapsiperheen piha on täynnä keinuja, hiekkakasoja, leikkimökkejä ja trampoliineja kaksin kappalein ja koiratarhoja on useammillakin. Tämä on elämää eikä nipottamista. Jos on sitä nurmikkoa, niin onhan se nätimpi lyhyenä kuin pitkäksi rehahtaneena, mutta eniten luulisi sen häiritsevän asukkaan omaa silmää. Kenenkään ei todellakaan ole mikään velvollisuus laitella istutuksia eikä leikellä pensaitaan eikä puitaan niin kauan, kun ne ei kenenkään toisen pihalle ulotu eikä tielle liikennettä häiritsemään. Piha on itseä eikä muita varten, ainoa mikä häiritsee on jos joku alkaisi keräämään pihalleen kauheata romuvarastoa, joita joskus näkee tuolla ihan maalla, mutta nekin yleensä paikoilla, missä ei ole naapureita ihan vieressä.

Nää pihojensa nyppijät ja viivottimien kanssa istutuksiaan hoitajat saa ihan vapaasti toteuttaa unelmiaan, mutta ei ne kenenkään toisen velvollisuuksiin kuulu.

Meidän naapurustossa asuu yksi boheemikin tyyppi, pihasta löytyy vaikka mitä erikoista ja samoin ikkunoihin ilmestyy milloin mitäkin. Voi vaan kuvitella mitä nämä pihojensa parturoijat ja nipottajat siitäkin tuumaisivat, mutta mihinkäs sitä oikein valittaisi?

No, kaikesta huolimatta, kyllä mä aloittajaakin ymmärrän. Onhan se vähän hassua, että jos sillä pihalla ei ole mitään merkitystä, siis niin kuin nääkin ihmiset ei koskaan ole muualla kuin sisällä, niin miksi ihmeessä ostaa oma talo? Ehkä he vaan haluaa sitten sitä omaa rauhaa, ettei ole ketään siinä heti seinän takana. Ja itsemääräämisoikeutta, voi vaikka kuunnella musiikkia kovalla äänellä keskellä yötä, ei se sieltä sisätiloista toisten taloihin kuulu.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
No on kyllä aika kaukaa haettua, ostaa omakotitalo vain sen takia että voi kuunnella keskellä yötä kovalla äänellä musiikkia. Kai siihen nyt muitakin syitä pitäisi olla. Aika harvalla nyt kuitenkaan on pakottava tarve kuunnella keskellä yötä täysillä musiikkia.

Jos päästää pihansa ohdakkeille eikä kolata edes lumia, niin kyllä olisi kannattanut harkita jotain toista asumismuotoa. Olkootkin että jokainen saa tehdä mitä haluaa, mutta siltikin.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Olen syntynyt pääkaupunkiseudulla omakotitaloon 1960-luvulla ja asunut pääkaupunkiseudulla samassa omakotitalossa koko ikäni. Minulle on riittänyt se, että naapurit pysyvät omalla puolellaan, eivät melua eivätkä ole olleet vaaraksi mulle eivätkä meidän lapsille silloin kun kersat olivat pieniä.

On täysin turhaa ottaa pulttia naapurin pitkästä nurmikosta, jokainen minun kulmilla elää omalla tavallaan. Joillakin on tiptop pihat, joillakin ei, mutta se ei ole minun ongelmani.
Meillä piha on tehty mahdollisimman simppeliksi kun aikaa vietetään töissä, mökillä ja myös tehdään kesäisin reissuja ulkomaille ja muualle Suomeen. Mekin tultiin juuri vaimon kanssa 4 viikon reissulta mökiltä ja tällä hetkellä meidänkin nurmikko on niitty. Nyt kaivan ruohonleikkurin kohta vajasta ja sen jälkeen nurmikko on kuin vasta niitetty heinäpelto. Nyt kun aurinko paistaa, huomenna se on kauttaaltaan harmaa ja heinäkasojen peitossa, tai jos sataa, ei niin harmaa, mutta yhä heinäkasojen peitossa. Kyllä ne heinät siitä maatuu viimeistään ensi kevääseen mennessä.

Kyselet miksi ihmiset asuvat omakotitalossa vaikka se on hankalaa ja ikävää. Me asumme omakotitalossa sen takia kun tässä on oma rauha. Me molemmat tehdään vuorotyötä ja omakotitalossa pystyy nukkumaan mihin vuorokauden aikaan tahansa. Ei kuulu naapurin kolinat, saa pestä pyykkiä vaikka keskellä yötä, voi katsoa televisiota ääni päällä vaikka aamu neljään, ei kuulu makkareihin. Voi nukkua vaikka koko päivän. Voi pitää makkarin verhot auki tai kiinni, ei haittaa muiden perheenjäsenten elämistä. Kun muksut oli pieniä, ne pystyi laittamaan omalle pihalle leikkimään, ei tarvinnut itse kykkiä koko aikaa vieressä niitä vahtimassa, voi laittaa samaan aikaan ruokaa, siivota tai vaikka vaan levätä. Lapsilla oli tekemistä, rakensivat majoja, oli omat hiekkalaatikot, keinut ja leikkimökit. Talvisin pystyivät hiihtämään omalla tontilla, oli oma luistinrata jne.
Itsellä on sen verran käden taitoja, että paikat eivät ole rempallaan, mutta piha ei ole koskaan ollut tiptop.
Ilmianna
Jaa

Vastaa alkuperäiseen viestiin

Uusavuttomat omakotitalossa

Miksi valita omakotitalo, jos ei osaa asua siinä? Meidän naapuriin valmistui myyntitalo, jonka nuoripari osti ja muutti siihen jo viime syksynä. Talvella eivät kolanneet lumia kertaakaan. Nyt sitten kesän myötä nurmikko on päässyt lähes puolimetriseksi heinikoksi, ei ole kukaan leikannut. Nuoripari ei viihdy ulkona, vaan autosta tullaan aurinkolasit päässä ja mennään suoraan sisälle. Sälekaihtimet on kiinni 24/7. Heitä näkyy ulkona ainoastaan sen ajan mitä ovelta kestää kävellä autolle. Elettäkään eivät tee pihansa kunnostamiseksi. Nurmikko olisi kannattanut leikata jo aikapäiviä sitten. Nyt siellä kasvaa jo kärrikkeitä sekä pitkiä koiranputkia.

Olisiko kannattanut ostaessa miettiä mitä ostaa. Mitä järkeä muuttaa omakotitaloon, jos ei viitsi edes nurmikkoa leikata. Vai soittavatko juhannuksena myyjälle, ja valittavat että nurmikolla ei kasva nurmikkoa vaan pitkää kärrikettä ja nokkosia. Tuostakin olisi saanut hyvän nurmikon, kun olisi ollut heti alkukesästä asialla leikkaamisen kanssa. Nyt nurmikko on saanut jo liikaa rikkakasveja, eikä siitä enää hyvää saa tekemälläkään. No, eipä ole minun riesa, mutta ihmetyttää miksi ostaa omakotitalo, ja pilata sen ympäristö omalla laiskuudella, kyllä siinä jälleenmyyntiarvo laskee, jos tontilla ei mitään tee. Luonto sen ottaa äkkiä omakseen jos ei mitään tee. Sepelipiha ja puolimetrinen niitty ympärillä, kuinka siinä voi edes asua? No, miksei jos aurinkolasit silmillä vain laahustaa autosta taloon, ja lyö oven perässään kiinni. Ja roskapussitkin heittävät rappusille harakoiden nokittaviksi. Välillä vievät autoon laahustaessaan roskapusseja roskikseen asti, jos ovat oikein innokkaalla tuulella.

Enkä ole mikään kyttääjä, mutta väkisinkin tuollainen pistää silmään.

5000 merkkiä jäljellä

Peruuta