Kadjar vs. Qashqai

NissanRenault

Molempia autoja tarjottiin(uusia) vaihdossa viimeiseen vanha koppaseen Qashqaihin, pienemmällä välirahalla olisi päässyt Renaultiin, tosin puhutaan n. 2000€ erosta ja varustelutasostakaan ei ollut aivan varmuutta.... mutta näin kävi että päädyin kuitenkin taas Nissaniin vaikka auto taitaa olla lähes sama ehkäpä Renault hieman pirteempi ja olisko pikkasen suurempi??, mutta jotenkin aloin ajattelemaan sitä että Nissanista on saanut aina hyvän jälleenmyynti arvon(kolmas uusi Nissani menossa) eli näin se meni, vaikka tämä Renault olisi ollut kyllä kokemuksen arvoinen. Pistäkää kokemuksia ja millaisia eroja on näissä autoissa?

25

2216

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Unosailor

      Valitsin Kadjarin paremman jousituksen ja ohjauksen takia. Auto on kuitenkin tarkoitettu ajettavaksi. Vaihtoarvo selviää aikanaan. Ehkä sielläkin Nissan-Renault yhteistyö näkyy.

    • Kalamiehen_Qashqai

      Jälleen kerran kalamiehen lavea ja mitään todellisuudessa yksilomätön j ainformaatioltaan täysin nolla-arvon kerronta koko avaus.

      Jotta voisi hahmottaa mistä 2000€ välirahassa on kyse, niin tulee tarkoin yksilöidä vaihtoon tarjottu auto, sen vm, kone, manuaali vai automaatti, varustelutaso ja ajetut kilometrit. Samoin yksilöidä tarkoin mikä on vaihdon kohteena oleva uusi malli.

      Ps.

      * Suomessa tärkein moottori on 1,2-litrainen bensaturbo (80 %) ....... 45 % suomalaisista valitsee Qashqain 1,2-litraisella CVT-automaatilla, ja nelivetoon päätyy vain pari prosenttia ostajista."

      - http://www.iltalehti.fi/autotestit/201706212200223701_at.shtml

    • Kalamiehen_Qashqai

      Niin, lisäys. Ilmeisesti avauksessa koetettiin kertoa, että Renaultiin vaihdettaessa olisi väliraha ollut 2000€ matalempi.

      Kuitenkin kaikki muu mainitsemani oleellinen uupui tarinasta... paljon sanoja, mutta vähän villoja.

    • Automaisteri

      Yleisesti ottaen Nissan pitää paremmin arvonsa ja tämä voi juontaa sinne 70-Luvulle Datsun kestää ja kyllähän se kesti, kuten Corollatkin...
      Tämä ei tietysti tarkoita että se olisi tänäkin päivänä kestävin, ehkä laadut ovat tasaantuneet.
      Mutta luulenpa että se vaikuttaa mitä ihmiset ostaa kuten Nissan Qashqai on juuri Suomen toiseksi ostetuin auto, eli tämä voi vaikuttaa arvoon....

      Aika näyttää miten Renöön arvon käy

    • Nissanifani

      Eikös se ole niin, että Renu on se halpaversio ja Nissan kalliimpi, kestävämpi ja laadukkaampi? Eli samalla tavalla kuin VW on laatupeli ja Skoda taas vaatimattomampi ja halvempi vaihtoehto. Renun ja Nissanin tekniikka on kai samaa eli taattua Nissania eli silloin kai molemmissa lähes saman tasoista, tuskin Renussa nyt juuri heikompaa. Mutta Renua vastaan kyllä vahvimmin puhuu merkin maine herkästi ruostuvana autona, Nissan on pelleiltään ollut lähes aina vahvimpia merkkejä markkinoilla yhdessä Toyotan, Volvon ja Mersun kanssa.

      • voiMiksiOsallistutTyhmä

        Hihii, Nissan on jo merkkinä se halpisauto laatunsa ja ominaisuuksiensa puolesta. Todella ontuvia vertauskuvia maalailet, taidat olla se vakioprovopoika?


      • Huomioita_korjaamolta

        Nissaneihin minä olen hitsaillut uusia helmoja, mutta en yhteenkään Relluun tällä vuosituhannella. Käytäntö ja teoriasi eivät oikein kohtaa.


      • Sealkuperäinen

        No, joo Nissaneissa oli 90-00 luvulla heikot pellit, Renault oli ehkä vähän parempi pelleiltään, mutta huonompi tekniikaltaan...
        Renault taitaa olla suurempi omistaja kuin Nissan tässä allianssissa, en usko että tässä on tätä Pirkka Audi juttua kuten vw:llä.
        Jostain luin että Renaultin myydyin malli on Dacia ja Nissanin tietenki Qashqai , en usko että nämä kilpailisivat kuitenkaan keskenään....


      • Datsun.kestää

        Miten niin Nissanissa huonot pellit? Eipä ole yhtään sellaista tutkimusta osunut silmään...ylipäätään japseissa kaikki on laatua, niin pellit kuin tekniikka. Japanilainen auto kestää Suomen oloja parhaiten.


      • Nissan-laatua

        Peltien osalta molemmat ihan samaa Nissan-laatua, eli ei Renault-tasolla. Katsokaa vaikka Ruotsin rost test. Qashqai ja Kadjar pisteet 2/5. Oikeat Renaultit 4/5 tai 5/5. Toivotaan että esim. Cliosta uudelleen muotoiltu Micra pääsee Renu-laatuun...


    • Simples

      Renault omistaa Nissanin et kuka on Boss silloin

      • Nippondensotulppa

        Taitaa olla omia yrityksiään, vaan tekevät vahvaa yhteistyötä.
        En usko että Kadjar on edes Qashqain kilpailija, ehkäpä on haluttu Renault ihmisillekin tehty oma rosooveri!


    • mnuydsw

      kummatkin merkit ollut ei kylläkään kaskai eikä kadjar. mielestäni melko tasavertaisia noin yleisesti. rellussa ehdottomasti paremmat pellit ja ajoominaisuudet. ei tod ruostu enään nykyään. loksut ja muitakin paneeleita muovista ja tiemmä muovi ei ruostu. nissanissa ehkä hienompi tekniikka ja viimeistely.

    • dieselkake

      Samoja vehkeitä. Erittäin laadukkaita automerkkejä molemmat. 60 prosenttisesti yhteneviä. Dieselit Renaultin tekemiä. Ei syö öljyä. Kuten Nissan Qashgai kirjoitti.

    • Renööndiesel

      Mulla oli joskus Nissan Qashqai 1.5 Diesel, se toimi omassa käytössä, ainoastaa diesel puolen korkeapaine liitos petti....
      jälkeen päin kuullut että tässä konetyypeissä oli vikoja

    • HomppeJorma

      Ajoin tojotalla tähtitorninmäellä ja johan oli autoon tulijoita!

      • MäLähdenStatiin

        Poliisi kuka ties?


    • Jklubbe

      Mulla on ollut molemmat tai tällä hetkellä on Kadjar. Ensin oli uusikorinen 1.2 digt 6 vaihteisella manuaalilla. Kun tuli 3 vuotta täyteen oli vaihdon aika. Seuraava piti saada automaatilla joten ei muuta kuin ensin koeajamaan. Qashqai 1.2 cvt(xtronic) laatikolla oli kauhistus verrattuna Kadjarin 7 pykäliseen DSG laatikkoon. En ymmärrä miksei Nissan voi laittaa myös tätä samaa (EDC) DSG laatikkoa Qashqaihin myös. Tuo cvt laatikko tuntuu niin vanhanaikaiselta ja vie tehoja pois. Muuten autot ovat hyvinkin samanlaisia Kadjarissa ehkä himpun verran isompi takakontti. Rellun R-link kytkettävyys huomattavasti helpompi kuin v. 2015 kassussa oli.

      • Ei_DSG

        Ei Renaultissa ole Volkswagenin vaihteistoa. Renaultin kaksoiskytkinvaihteisto on EDC. Ei "DSG" ole mikään yleisnimitys kaikille kaksoiskytkinvaihteistoille, vaan se on Volkswagenin nimitys sille. Renaultin nimitys kaksoiskytkinvaihteistolle on siis EDC, kuten myöhemmin viestissäsi jo tiesitkin.


      • Alaastepoikia

        Ei ole mutta Relluissa on kuitenkin saksalaisen Getragin valmistama kaksoiskytkin. Dsg lyhenteestä on tullut vähän sellainen yleisnimitys kaksoikytkin vaihteistosta minkä kaikki tuntevat.


      • Gedrag_Dual-clutch
        Alaastepoikia kirjoitti:

        Ei ole mutta Relluissa on kuitenkin saksalaisen Getragin valmistama kaksoiskytkin. Dsg lyhenteestä on tullut vähän sellainen yleisnimitys kaksoikytkin vaihteistosta minkä kaikki tuntevat.

        "Dsg lyhenteestä on tullut vähän sellainen yleisnimitys kaksoikytkin vaihteistosta minkä kaikki tuntevat."

        Täysin eri mieltä, ellei sitten jossakin pystymetsien tuppukylissä aiheeseen perehtymättömien piirissä.

        Aivan liian usein saa palstoilla myös lukea dissauksia mm. PSA:n "automaatista" jolla tarkoitetaan sen robotilaatikkoa ja samalla ignorantteina ollaan tietämättömiä, että PSA:n käyttämä ja Aisinin valmistama perinteinen EAT-automaatti on aivan eri asia.

        DSG on tunnettu VW-konsernin käyttämänä, joka kaiken lisäksi on huomattavan huono maineeltaan, vaikka kaikki sen versiot & vm eivät olekaan olleet ongelmallisia.

        Alla olevasta voi sitten tarkistaa missä automerkeissä Gedragin kaksoiskytkimellisä on käytössä:

        - https://en.wikipedia.org/wiki/Dual-clutch_transmission#Getrag

        .


    • Rellumies

      Kadjar näistä. Hieman tilavampi, parempi automaattivaihteistl (kun siihen päätyy ja lisäksi pitempi takuu.

    • puurastaja

      Kadjar ollut jo kohta kolme vuotta. Hyvä auto. Eipä muuta kun huoltaa ja tankkaa. Missä lie ne kuuluisat viat mitä niissä Renuissa on. Qaskaikin varmaan laadullisesti yhtä hyvä. Veljeksiähän ne keskenään. 👍

    • Saksassa oli vuokra-autona 10km ajettu pikkudiesel Qashqai. Ei säväyttänyt laatuvaikutelma alkuunkaan. Vaihteistosta kuului ihan ihmeellinen jollotus ja rengasmelu oli jopa baanalla hirvittävä. 360 kamera on ideana hyvä, mutta kuvanlaatu on kuin 10-vuotta vanhassa kännykässä. Samoin keskinäyttö oli irti ja paneeli pakeni sisään nurkista painellessa. Suoraan se meni ja jarrut toimi ihan 190:stäkin hidastaessa.
      En ostaisi omaksi.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      144
      2161
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1938
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1888
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      85
      1690
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      62
      1498
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1276
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1180
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1168
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1163
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1157
    Aihe