kummitukset liikkuvat öisin

R.Ustic

Miksi kummitukset liikkuvat öisin? Mistä ne kellon tuntee? Ja miksi kummitukset tulevat aina jos on yksin ja ketään muita ei ole paikalla, niin juuri silloin kummitukset tulevat? Harvemmin on kuullut, että kummitus ilmaantuu päivällä ja usealle henkilölle.

13

1289

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • humbug

      Harvemmin kummituksia päivällä ilmaantuu ja useammalle henkilölle mutta sellaisiakin ilmiöitä on monia. Ihmisen oma herkkyys jollakin lailla vaikuttaa siihen. Ethän huomaa edes punaisia liikennevaloja, jos olet tarpeeksi ajatuksiisi vaipunut... Monenlaiset tavallisesta poikkeavat herkät aistimiset toimivat vain kun mieli on tarpeeksi tyyni, luontaisella tavalla, ei pakotetulla. Pakottamisesta tulee liikaa "ääntä" jo itsessään. Kameroilla yms. on kuvattu visuaalista ja auditorista kummittelua päivänvalossakin, mutta se on yleensä sisätiloissa. Luulen että suurin osa Youtuben videoista on jotain muuta kuin "henkimaailman hommia". Siis suurin osa. Auringonvalossa voi olla vaikeampi huomatakaan mitään, mutta esim. turvakameroihin sellaisiakin on tallentunut. Kummittelussa pitää olla objektiivinen. Luulevaisella ja pelokkaalla karkaa mopo käsistä nopeasti. Kaikkea todistusaineistoa ei mitenkään voi kuitata humpuukiksi.

    • Örjan_Sahlberg

      Nettikummitus ilmestyy päivisinkin.

    • Lehahteleva

      1. Ihmiset on herkkiä näkemään henkiä öisin, koska nukkuvat yöllä.

      2. Toinen juttu on materialisoituminen eli itsensä näkyväksi tekeminen. Materialisoitumista varten tarvittava materia hajoaa helposti ja nopeasti auringonvalossa ja lämpimässä. Siksi öisin ja mieluiten ihan talviaikaan tuommoinen näkyvä kummittelu parhaiten onnistuu. Joidenkin kohdalla ei tarvitse materialisoitua, koska näkevät muutenkin (psyykikot).

    • yawwwwnnnn

      Ihmisen mielikuvituksen sormenjälki näkyy kaikkialla näissä uskomuksissa. Taikausko, kummittelu ja pimeän pelko liittyy saumattomasti toisiinsa. Tämäkin vuosituhansia vanha huuhaa on jämähtänyt syvälle ihmisiin. Se on niin voimakas psyykkinen vaikutin, että ei ole mitenkään luonnotonta, että mielikuvituksen voima saa fyysiseltä näyttäviä harhoja. Jopa joukkohysteria on todistettu. Kun yksi näkee aaveen, niin muutkin näkee sen. Ja kansantarinoissakin paha liikkuu yleensä pimeällä. Mielikuvituksellisuudesta kertoo hyvin myös se, että paha on yleensä pelottavan näköinen, ruma, haiseva, tumma tai musta, nahkasiipinen ja/tai sarvekas, pitkäkyntinen, tulee helvetistä tms. pahasta paikasta jne. kun taas hyvä on puhdas, vaalea tai valkoinen, kaunis, valoisa, kirkas, hymyilevä, turvallinen jne.

      Kuinka kauan mahtaa vielä mennä, että ihmiskunta jättää taakseen nämä vanhan maailman höpötykset?

    • AtteAteistina

      Onnittelut! Usein oikean kysymyksen oivaltaminen on jo puoli vastausta!

      Itselleni "kummitusten" olemassaolon salaisuus valkeni luettuani artikkelin ihmisen alkukantaisesta taipumuksesta nähdä luonnossa antropomorfisia - siis ihmistä muistuttavia - muotoja myös siellä, missä niitä ei oikeasti ole.

      Tämä taipumus on auttanut meitä varautumaan pimeässä tai esimerkiksi viidakossa, metsässä tai heinikossa vaanivan uhan, ihmisen tai eläimen hyökkäyksen taholta.

      Niinpä esimerkiksi kaksi vierekkäistä samankokoista pistettä tulkitsemme silmiksi, sen alapuolella olevan yhden pisteen kuononpääksi tai suuksi. Ihmisen kokoinen hahmo on nopeasti reagoidessamme meille ihminen.

      Näin käy helposti etenkin pimeässä, kun näköaistimme tulkitsee ympäristöään vajavaisesti ja jättää tilaa virhetulkinnoille.

      Voisi sanoa, että kummitusten näkeminen on se hinta, jonka maksamme siitä, että olemme ihmisiä.

      • kumitus

        "Sulje silmät, sulje suu,
        sulje kaikki aistit
        niin tää helpottuu "


      • Kissakusinilkkaan

        Tuo on totta, mutta se ei välttämättä ole koko totuus. Maailma on ihmeellinen ja voi olla että on olentoja jotka ovat silmillemme näkymättömiä.

        Itsekin olen mielikuvituksekkaana henkilönä usein luonnossa nähnyt kasvoja ja tiettyjä hahmoja on meihin jopa ohjelmoitu. Esimerkiksi näin kerran pensaikossa mustan suden pään jolla oli korvat pystyssä. Se ei siis ollut oikeasti susi eikä musta eläin, vaan pensaikkoa. Alitajunnassamme on jossakin lokerossa tämä saalistavan suden pää, jolla on korvat pystyssä... Tunsin myös alkukantaisen pelon aallon, mikä oli yllättävää tutulla seudulla valoisaan aikaan liikkuessa, enkä pelkää koiria muuten, paitsi omistajaansa isompia ja vahvempia koiria.


    • tällainenselitys

      Kyllä niitä voi astia päivälläkin, ja useampi henkilö yhtä aikaa ja jopa koirat ja kissat reagoivat henkiolentoihin. Demonit ovat pimeyden voimia ja heille yö ja pimeys on mieluisempi tila kuin valkeus. Ja älykkäinä olentoina tietävät että ihminen pelkää enemmän pimeällä ja yksin ollessaan.

      • TäydessäUnessa

        Mutta mistäpä tietää mikä on kuolleen henki ja mikä demonin? Jos itse paholainenkin näyttäytyy ihanana valon enkelinä, kuten sanotaan tekevän. Demonien lempipuuhaa on joidenkin mukaan esittää kuolleita henkiä, tai muita metsänhenkiä tms. Nykyäänkin tapahtuu paljon sitä että myydään tietoisesti sielu demoneille. Monet julkkis-laulajat sanovatkin tehneensä niin haastatteluissa joita löytyy youtubesta. En olisi uskonut mutta niin ne itse sanovat. Joissakin elitistisissä piireissä demonien palvonta on iso juttu. Siinä on mukana merkittäviä ihmisiä jotka suojelevat toisiaan. Tästä löytyy tietoa paljon netistä jos viitsii etsiä. Tekevät myös ihmisuhreja. Todistusaineistoa on vaikka millä mitalla. Muutama vuosi sitten uutisoitiin suomenkin iltalehdistössä että jonkun liikemiehen salkusta oli löytynyt lentokentällä tarkastuksessa kolme kullattua lapsen sikiötä.


      • AtetAteistina

        "jopa koirat ja kissat reagoivat henkiolentoihin."

        Väittäisin, että kissat ja koirat eivät näe aaveita.
        Kissat siksi, että pimeässä ne eivät ole yhtä avuttomia kuin ihminen.
        Koira siksi, että se luottaa enemmän hajuaistiinsa kuin näköaistiin, jonka ihminen liian usein antaa pettää itseään.

        Näköaistimme "väärästä viestistä" esimerkkitehtävä, jonka opettajamme opetti koulussa:

        Tee pöydälle eteesi näköeste, n. 20 cm korkea. Aseta sen taakse pöydälle paperi niin, että et suoraan näe paperia. Näköesteen ja paperin taakse aseta pystyyn peili niin, että näet pöydällä olevan paperin peilin kautta, mutta et näen paperia suoraan edessäsi olevan näköesteen takia. Nyt ota kynä, ojenna kätesi näköesteen taakse, ja ala kirjoittaa paperille sen mukaan mitä näet peilin kautta.

        Lopputulos: kirjoituksesi on kuin aloittelevan lapsen kirjoitusta: mihinkäs päin ne k-kirjaimen sakarat osoittivatkaan?

        Kirjoittaminen peilin kautta oli niin kiusallisen kömpelöä, että huomasin saavani aikaan parempaa jälkeä sulkemalla silmät ja kirjoittamalla sokkona. Käsi "muisti" kirjoittaa paremmin kuin mitä silmät valheellisesti neuvoivat.


    • Kaspar_Sahlberg

      Usko nyt, Nettikummitus ilmestyy päivisinkin !

    • Yökukkujia

      Kummitukset ovat yöeläimiä. Täytyy kummituksenkin välillä nukkua.

    • En tiiä. Tai sit ne vaa liikkuu pimees vaan sen takia, ku ne pelkää ihmisten sukkahikeä 😉....

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      7
      1252
    2. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      19
      1245
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      5
      1166
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      2
      1164
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      1
      1143
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      1
      1141
    7. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      2
      1134
    8. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1127
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      3
      1119
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1110
    Aihe