Hyvät värikynät?

tuttavaperheelle

Etsiskelen hyvätasoisia värikyniä 10-vuotiaalle, jolla on innostusta, kohtalaisesti taitoa, ja varattoman yh-äidin ostamat kiinalaiset romurautaluokan kynät. Mikähän merkki sopisi?

17

2176

Vastaukset

 • Bruynzeel on huokeassa hintaluokassa varsin hyvä. 45 värin rasia maksoi Suomalaisessa kirjakaupassa parikymppiä ja 36 värin Bruynzeel Expression Prismassa vajaat 25 euroa kun viimeksi vilkuilimme. Odottelemme kieli pitkällä syksyksi luvattua 72 värin rasiaa - sen näkyy Alankomaista saavan kolmellakympillä jos viitsii nähdä ulkomailta tilaamisen vaivan.

  https://www.prisma.fi/fi/prisma/bruynzeel-expression-varikynat-36-kpl

  Jos tyytyy pahvikoteloon saa 60 indonesialaista Faber-Castell Classic Colouria jopa parillakympillä - hinnan ja laadun suhde ei tästä paljon parane.

  https://toimistotarviketukku.fi/faber-castell-ekovarikynat-60-kpl-pak#reviews

  Varsinaisista taiteilijankynistä Koh-i-noor Hardtmuth Polycolor on hinnaltaan kaiketi edullisin. Derwent Watercolour ja Faber-Castell Polychromos ovat kalliimpia Caran d'Ache Pablosta puhumattakaan.

  http://www.minoa.fi/index.php?cPath=5_147&osCsid=75f7e29f1027c9c7d445f9729343088d

  • Päädyin ostamaan Suomalaisesta tämän villieläinkantisen Bruynzeelin sekä pari Cansonin lehtiötä. 10-vuotiaan pienituloinen äiti on vähän sellainen luonne, että hän voisi tulkita kalliin lahjan pröystäilyksi ellei jopa pottuiluksi.

   https://davinciartistsupply.com/shop/images/138814_x.jpg

   Omista kouluaikaisista kokemuksista viisastuneena ostin myös puolentusinaa teroitinta ja aion mainita, että teroittimet ovat kulutustavaraa ja huonolla jyystäminen on paras tapa saada lyijy poikki. Odotellaan elokuun toista viikkoa ja syntymäpäivää...

   Kiitos asiantunteville aikuisille!


  • Isä hei, nää haisee, sanoi kahdeksanvuotias viime syksynä ostettuaan tuollaisen kiinalaisen, todellakin romurautaluokan rasian. Heitettiin rasian sisältö menemään, selattiin nettiä ja päädyttiin tuohon Bryunzeel Expressioniin. Huomattiin myös, että nimetön suomalainen piirustuslehtiö on kertaluokkaa huonompi kuin esim. juuri Cansonin lehtiöt.

   Halvalla nyt vaan ei saa hyvää.


  • Meillä päädyttiin noihin indonesialaisiin, kun kynät ovat kuitenkin aina valloillaan pitkin pöytää... Aikaisemmin on jo ostettu tuollainen Bruynzelin 45 väirn rasia ja kaksi erilaista täydentääkin mukavasti toisiaan. Toivottavasti tästä ei tule varustelukierrettä...


  • Ostin Hampurista nuo mainitut Bruynzeel Expression ja Koh-i-noor Hardtmuth Polycolor 72 värin rasiat. Kustansivat yhteensä 78 euroa ja olen tosi tyytyväinen!


  • 10-vuotias täytti 11 ja oli todella iloinen Bruynzeeleistä ja lehtiöistä!


  • kiitokset.vinkistä kirjoitti:

   Ostin Hampurista nuo mainitut Bruynzeel Expression ja Koh-i-noor Hardtmuth Polycolor 72 värin rasiat. Kustansivat yhteensä 78 euroa ja olen tosi tyytyväinen!

   Tein saman hankinnan Frankfurtista mutta jouduin, pahus, maksamaan peräti 79.90 euroa. Ero halpahalli kyniin on suunnaton, vaikka nämä eivät ole edes taiteilijan kynien terävintä kärkeä.


 • Faber-Castell Polychromos on kyllä ykkönen! Ja Caran d'Ache Pablo on melkein yhtä hyvä.

  Caran d'Ache Luminancen olen jättänyt kauppaan, koska valikoima ei ole maisemamaalarille yhtä sopiva kuin noissa kahdessa ensin mainitussa. Niissäkin on se ero, että FC:n valikoimassa on enemmän tummia sävyjä ja Cd'A:n rasiassa enemmän kirkkaita värejä.

  Odottelen että 72:n Bryunzeel Expressionin rasia ehtii Suomeen. Tämä Youtube video lupaa hyvää jos kynät ovat noita huippulaatuisia halvempia:

  https://www.youtube.com/watch?v=QxrdJnTzw84


  • Derwent Procolour saattaa myös olla hankinnan arvoinen. Pähkäilen tässä pitäisikö kokeeksi ostaa 24:n rasia (nähty Suomalaisessa) vai odotanko että koko 72:n valikoima ehtii myyntiin. Derwentin kynistä Artists on minusta ollut turhan kova ja Coloursoft liian pehmeä ja väreiltään maisemamaalaukseen soveltumaton. Valonkestävyyskin niissä on epätasainen, vaikken toisaalta teekään sellaisia töitä, joiden pitäisi kestää 200 vuotta...

   https://www.derwentart.com/en/gb/7797/2302508/derwent-procolour-72-tin

   Näet minullahan on vasta nuo Polyt ja Pablot eli vaivaiset kaksi isoa sortimenttia, jos muutamaa kokeeksi hankittua 12:n rasiaa ei oteta lukuun...


  • En malttanut olla ostamatta Procolour-kaksnelosta. Pehmeämpiä ja sileämpiä kynät ovat kuin Artists mutteivät lähelläkään Polyn ja Pablon tasoa. B'zeel Expression lienee tuntuman perusteella sinulle sopivampi - valonkestävyydestä ei tiedä kukaan mitään ennen kuin kokeilee mutta jos piirustuksia ei tehdä satojen vuosien esilläoloa varten niin asialla ei taida olla paljoa väliä.


  • Bruynzeeliltä on nyt tullut Suomi-aiheinen rasia ja se pitää kai käydä ostamassa. Jos sillä vaikka olisi keräilyarvoa sitten joskus.

   http://www.suomalainen.com/webapp/wcs/stores/servlet/fi/skk/askartelu--paketointi-ja-taide/taidetarvikkeet/värikynät-metallirasiassa-45-kpl-suomi-100-vuotta-p6430012465100--77


  • Ostin Bruynzeelin Suomi-rasian ja olen tyytyväinen hinnan ja laadun suhteeseen. Ne jäävät tietysti toiseksi taiteilijankynille, mutta ovat monta kertaluokkaa parempia kuin mainitut romurautakynät.


 • Näitä kyniä suosittelen ehdottomasti: https://satisfying.fi/paraller/

  Herranen aika mitä jälkeä tekee parhaimmillaan :) En saa lopuksi näiden kanssa leikkimisestä xD
  Linkin takana video jossa näkee miten toimii!

  • Noissa on vain kyse ihan eri asiasta.


 • Aivan kuten luomiväreissä, myös värikynissä täytyy olla korkea pigmenttipitoisuus ollakseen riittävän hyvä. Sillä ei ole merkitystä, onko tuote edullinen vai kallis.

  Askarteluliikkeissä on joskus irtomyynnissä puuvärejä, joita voi testailla paikan päällä.

  • Itse tykkäsin piirrellä autoja siinä kymmenen vuoden ympärillä 80-luvulla ja muistelen että saimme koulusta hyvät värikynät, olisiko olleet Faber-Castellit. Niiden "lyijy" oli sopivan pehmeää että väri tarttui hyvin paperiin ja värisävyt olivat rikkaita.
   Kotona oli jotain halpis värikyniä minkä lyijy oli kovaa ja sävyt hailakoita eikä väriä tahtonut tarttua edes paperiin. En tykännyt niistä halpispaskoista yhtään.
   Commodore 64:ssa oli vain 16 väriä ja Koala Painterilla oli aika tuskaista yrittää piirtää digitaalijoysticilla joten tietokoneella piirtäminen jäi vain kokeiluksi... kunnes sain Amigan :P
   No myöhemmin ei ole piirtely erityisemmin jäänyt harrastukseksi, 90-luvulla vielä piirsin jotain mutta sitten se on jäänyt. Nykyään kiinnostaa enemmän kuvaaminen still- ja videokameroilla.


Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

Luetuimmat keskustelut

 1. Hengityssuoja, viruksia vastaan. Ihan pelleilyäkö?

  Kuulemma hengityssuojaimet ovat loppuneet niin apteekeista kuin tukkureiltakin, kertoo Hesari. "Hengityssuojaimet loppuivat tukkureilta ja monista ap
  Maailman menoa
  83
  3417
 2. Erika ja viisuvalinta

  Cicciolina todella reipas ja mukaansatempaava esitys. Toivottavasti Erika pääsee kisoihin mukaan !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  Maailman menoa
  96
  3181
 3. Mä välitän susta

  edelleen paljon, sitä ei mikään koskaan muuta, enkä halua sulle mitään pahaa. Toivon että olet onnellinen. Itse tyydyn osaani ja yritän pärjätä näillä
  Ikävä
  64
  865
 4. Seinäjoella jälleen kuolonkolari

  Kyllä eikö näitä teitä saada sellaiseen kuntoon, että ihmiset (jotka on pakotettu käymään töissä) voisivat taittaa taivaltaan ilman järjetöntä kuolema
  Seinäjoki
  19
  728
 5. Tiedät nainen itekin

  jos me ruvettas niin haluaisin; että oltais vain toisia varten. Sinusta en kyllä ole yhtään varma. :(
  Ikävä
  36
  634