Hyvät värikynät?

Etsiskelen hyvätasoisia värikyniä 10-vuotiaalle, jolla on innostusta, kohtalaisesti taitoa, ja varattoman yh-äidin ostamat kiinalaiset romurautaluokan kynät. Mikähän merkki sopisi?
Ilmoita


Bruynzeel on huokeassa hintaluokassa varsin hyvä. 45 värin rasia maksoi Suomalaisessa kirjakaupassa parikymppiä ja 36 värin Bruynzeel Expression Prismassa vajaat 25 euroa kun viimeksi vilkuilimme. Odottelemme kieli pitkällä syksyksi luvattua 72 värin rasiaa - sen näkyy Alankomaista saavan kolmellakympillä jos viitsii nähdä ulkomailta tilaamisen vaivan.

https://www.prisma.fi/fi/prisma/bruynzeel-expression-varikynat-36-kpl

Jos tyytyy pahvikoteloon saa 60 indonesialaista Faber-Castell Classic Colouria jopa parillakympillä - hinnan ja laadun suhde ei tästä paljon parane.

https://toimistotarviketukku.fi/faber-castell-ekovarikynat-60-kpl-pak#reviews

Varsinaisista taiteilijankynistä Koh-i-noor Hardtmuth Polycolor on hinnaltaan kaiketi edullisin. Derwent Watercolour ja Faber-Castell Polychromos ovat kalliimpia Caran d'Ache Pablosta puhumattakaan.

http://www.minoa.fi/index.php?cPath=5_147&osCsid=75f7e29f1027c9c7d445f9729343088d
6 VASTAUSTA:
Päädyin ostamaan Suomalaisesta tämän villieläinkantisen Bruynzeelin sekä pari Cansonin lehtiötä. 10-vuotiaan pienituloinen äiti on vähän sellainen luonne, että hän voisi tulkita kalliin lahjan pröystäilyksi ellei jopa pottuiluksi.

https://davinciartistsupply.com/shop/images/138814_x.jpg

Omista kouluaikaisista kokemuksista viisastuneena ostin myös puolentusinaa teroitinta ja aion mainita, että teroittimet ovat kulutustavaraa ja huonolla jyystäminen on paras tapa saada lyijy poikki. Odotellaan elokuun toista viikkoa ja syntymäpäivää...

Kiitos asiantunteville aikuisille!
Isä hei, nää haisee, sanoi kahdeksanvuotias viime syksynä ostettuaan tuollaisen kiinalaisen, todellakin romurautaluokan rasian. Heitettiin rasian sisältö menemään, selattiin nettiä ja päädyttiin tuohon Bryunzeel Expressioniin. Huomattiin myös, että nimetön suomalainen piirustuslehtiö on kertaluokkaa huonompi kuin esim. juuri Cansonin lehtiöt.

Halvalla nyt vaan ei saa hyvää.
Meillä päädyttiin noihin indonesialaisiin, kun kynät ovat kuitenkin aina valloillaan pitkin pöytää... Aikaisemmin on jo ostettu tuollainen Bruynzelin 45 väirn rasia ja kaksi erilaista täydentääkin mukavasti toisiaan. Toivottavasti tästä ei tule varustelukierrettä...
Ostin Hampurista nuo mainitut Bruynzeel Expression ja Koh-i-noor Hardtmuth Polycolor 72 värin rasiat. Kustansivat yhteensä 78 euroa ja olen tosi tyytyväinen!
10-vuotias täytti 11 ja oli todella iloinen Bruynzeeleistä ja lehtiöistä!
kiitokset.vinkistä kirjoitti:
Ostin Hampurista nuo mainitut Bruynzeel Expression ja Koh-i-noor Hardtmuth Polycolor 72 värin rasiat. Kustansivat yhteensä 78 euroa ja olen tosi tyytyväinen!
Tein saman hankinnan Frankfurtista mutta jouduin, pahus, maksamaan peräti 79.90 euroa. Ero halpahalli kyniin on suunnaton, vaikka nämä eivät ole edes taiteilijan kynien terävintä kärkeä.
+Lisää kommentti
Faber-Castell Polychromos on kyllä ykkönen! Ja Caran d'Ache Pablo on melkein yhtä hyvä.

Caran d'Ache Luminancen olen jättänyt kauppaan, koska valikoima ei ole maisemamaalarille yhtä sopiva kuin noissa kahdessa ensin mainitussa. Niissäkin on se ero, että FC:n valikoimassa on enemmän tummia sävyjä ja Cd'A:n rasiassa enemmän kirkkaita värejä.

Odottelen että 72:n Bryunzeel Expressionin rasia ehtii Suomeen. Tämä Youtube video lupaa hyvää jos kynät ovat noita huippulaatuisia halvempia:

https://www.youtube.com/watch?v=QxrdJnTzw84
5 VASTAUSTA:
Noita odotetaan kieli entistä pitemmällä nyt kun valmistajan nettisivulta

https://www.royaltalens.com/brands/bruynzeel/bruynzeel-expression/bruynzeel-expression-colour/bruynzeel-expression-coloured-pencils-tin-72/

löytyi värikartta:

https://www.royaltalens.com/media/5381624/7705m72-expression.jpg

Harmaiden, himmeiden vihreiden, violettien ja lämpimien ruskeiden valikoima näyttää lupaavalta nimenomaan maisemamaalarin kannalta.
Derwent Procolour saattaa myös olla hankinnan arvoinen. Pähkäilen tässä pitäisikö kokeeksi ostaa 24:n rasia (nähty Suomalaisessa) vai odotanko että koko 72:n valikoima ehtii myyntiin. Derwentin kynistä Artists on minusta ollut turhan kova ja Coloursoft liian pehmeä ja väreiltään maisemamaalaukseen soveltumaton. Valonkestävyyskin niissä on epätasainen, vaikken toisaalta teekään sellaisia töitä, joiden pitäisi kestää 200 vuotta...

https://www.derwentart.com/en/gb/7797/2302508/derwent-procolour-72-tin

Näet minullahan on vasta nuo Polyt ja Pablot eli vaivaiset kaksi isoa sortimenttia, jos muutamaa kokeeksi hankittua 12:n rasiaa ei oteta lukuun...
En malttanut olla ostamatta Procolour-kaksnelosta. Pehmeämpiä ja sileämpiä kynät ovat kuin Artists mutteivät lähelläkään Polyn ja Pablon tasoa. B'zeel Expression lienee tuntuman perusteella sinulle sopivampi - valonkestävyydestä ei tiedä kukaan mitään ennen kuin kokeilee mutta jos piirustuksia ei tehdä satojen vuosien esilläoloa varten niin asialla ei taida olla paljoa väliä.
Bruynzeeliltä on nyt tullut Suomi-aiheinen rasia ja se pitää kai käydä ostamassa. Jos sillä vaikka olisi keräilyarvoa sitten joskus.

http://www.suomalainen.com/webapp/wcs/stores/servlet/fi/skk/askartelu--paketointi-ja-taide/taidetarvikkeet/värikynät-metallirasiassa-45-kpl-suomi-100-vuotta-p6430012465100--77
Ostin Bruynzeelin Suomi-rasian ja olen tyytyväinen hinnan ja laadun suhteeseen. Ne jäävät tietysti toiseksi taiteilijankynille, mutta ovat monta kertaluokkaa parempia kuin mainitut romurautakynät.
+Lisää kommentti
Näitä kyniä suosittelen ehdottomasti: https://satisfying.fi/paraller/

Herranen aika mitä jälkeä tekee parhaimmillaan :) En saa lopuksi näiden kanssa leikkimisestä xD
Linkin takana video jossa näkee miten toimii!
1 VASTAUS:
Noissa on vain kyse ihan eri asiasta.
+Lisää kommentti
Aivan kuten luomiväreissä, myös värikynissä täytyy olla korkea pigmenttipitoisuus ollakseen riittävän hyvä. Sillä ei ole merkitystä, onko tuote edullinen vai kallis.

Askarteluliikkeissä on joskus irtomyynnissä puuvärejä, joita voi testailla paikan päällä.
1 VASTAUS:
Itse tykkäsin piirrellä autoja siinä kymmenen vuoden ympärillä 80-luvulla ja muistelen että saimme koulusta hyvät värikynät, olisiko olleet Faber-Castellit. Niiden "lyijy" oli sopivan pehmeää että väri tarttui hyvin paperiin ja värisävyt olivat rikkaita.
Kotona oli jotain halpis värikyniä minkä lyijy oli kovaa ja sävyt hailakoita eikä väriä tahtonut tarttua edes paperiin. En tykännyt niistä halpispaskoista yhtään.
Commodore 64:ssa oli vain 16 väriä ja Koala Painterilla oli aika tuskaista yrittää piirtää digitaalijoysticilla joten tietokoneella piirtäminen jäi vain kokeiluksi... kunnes sain Amigan :P
No myöhemmin ei ole piirtely erityisemmin jäänyt harrastukseksi, 90-luvulla vielä piirsin jotain mutta sitten se on jäänyt. Nykyään kiinnostaa enemmän kuvaaminen still- ja videokameroilla.
+Lisää kommentti

Vastaa alkuperäiseen viestiin

Hyvät värikynät?

Etsiskelen hyvätasoisia värikyniä 10-vuotiaalle, jolla on innostusta, kohtalaisesti taitoa, ja varattoman yh-äidin ostamat kiinalaiset romurautaluokan kynät. Mikähän merkki sopisi?

5000 merkkiä jäljellä

Rekisteröidy, jos haluat käyttää nimimerkkiä.

Peruuta