Hyvät värikynät?

tuttavaperheelle

Etsiskelen hyvätasoisia värikyniä 10-vuotiaalle, jolla on innostusta, kohtalaisesti taitoa, ja varattoman yh-äidin ostamat kiinalaiset romurautaluokan kynät. Mikähän merkki sopisi?

21

8614

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Bruynzeel on huokeassa hintaluokassa varsin hyvä. 45 värin rasia maksoi Suomalaisessa kirjakaupassa parikymppiä ja 36 värin Bruynzeel Expression Prismassa vajaat 25 euroa kun viimeksi vilkuilimme. Odottelemme kieli pitkällä syksyksi luvattua 72 värin rasiaa - sen näkyy Alankomaista saavan kolmellakympillä jos viitsii nähdä ulkomailta tilaamisen vaivan.

      https://www.prisma.fi/fi/prisma/bruynzeel-expression-varikynat-36-kpl

      Jos tyytyy pahvikoteloon saa 60 indonesialaista Faber-Castell Classic Colouria jopa parillakympillä - hinnan ja laadun suhde ei tästä paljon parane.

      https://toimistotarviketukku.fi/faber-castell-ekovarikynat-60-kpl-pak#reviews

      Varsinaisista taiteilijankynistä Koh-i-noor Hardtmuth Polycolor on hinnaltaan kaiketi edullisin. Derwent Watercolour ja Faber-Castell Polychromos ovat kalliimpia Caran d'Ache Pablosta puhumattakaan.

      http://www.minoa.fi/index.php?cPath=5_147&osCsid=75f7e29f1027c9c7d445f9729343088d

      • tuttavaperheelle

        Päädyin ostamaan Suomalaisesta tämän villieläinkantisen Bruynzeelin sekä pari Cansonin lehtiötä. 10-vuotiaan pienituloinen äiti on vähän sellainen luonne, että hän voisi tulkita kalliin lahjan pröystäilyksi ellei jopa pottuiluksi.

        https://davinciartistsupply.com/shop/images/138814_x.jpg

        Omista kouluaikaisista kokemuksista viisastuneena ostin myös puolentusinaa teroitinta ja aion mainita, että teroittimet ovat kulutustavaraa ja huonolla jyystäminen on paras tapa saada lyijy poikki. Odotellaan elokuun toista viikkoa ja syntymäpäivää...

        Kiitos asiantunteville aikuisille!


      • tyytyväisen.faija

        Isä hei, nää haisee, sanoi kahdeksanvuotias viime syksynä ostettuaan tuollaisen kiinalaisen, todellakin romurautaluokan rasian. Heitettiin rasian sisältö menemään, selattiin nettiä ja päädyttiin tuohon Bryunzeel Expressioniin. Huomattiin myös, että nimetön suomalainen piirustuslehtiö on kertaluokkaa huonompi kuin esim. juuri Cansonin lehtiöt.

        Halvalla nyt vaan ei saa hyvää.


      • 11-vuotiaan.äiti

        Meillä päädyttiin noihin indonesialaisiin, kun kynät ovat kuitenkin aina valloillaan pitkin pöytää... Aikaisemmin on jo ostettu tuollainen Bruynzelin 45 väirn rasia ja kaksi erilaista täydentääkin mukavasti toisiaan. Toivottavasti tästä ei tule varustelukierrettä...


      • kiitokset.vinkistä

        Ostin Hampurista nuo mainitut Bruynzeel Expression ja Koh-i-noor Hardtmuth Polycolor 72 värin rasiat. Kustansivat yhteensä 78 euroa ja olen tosi tyytyväinen!


      • tuttavaperheelle

        10-vuotias täytti 11 ja oli todella iloinen Bruynzeeleistä ja lehtiöistä!


      • kiitos.täältäkin
        kiitokset.vinkistä kirjoitti:

        Ostin Hampurista nuo mainitut Bruynzeel Expression ja Koh-i-noor Hardtmuth Polycolor 72 värin rasiat. Kustansivat yhteensä 78 euroa ja olen tosi tyytyväinen!

        Tein saman hankinnan Frankfurtista mutta jouduin, pahus, maksamaan peräti 79.90 euroa. Ero halpahalli kyniin on suunnaton, vaikka nämä eivät ole edes taiteilijan kynien terävintä kärkeä.


    • 7.vuoden.kokemus

      Faber-Castell Polychromos on kyllä ykkönen! Ja Caran d'Ache Pablo on melkein yhtä hyvä.

      Caran d'Ache Luminancen olen jättänyt kauppaan, koska valikoima ei ole maisemamaalarille yhtä sopiva kuin noissa kahdessa ensin mainitussa. Niissäkin on se ero, että FC:n valikoimassa on enemmän tummia sävyjä ja Cd'A:n rasiassa enemmän kirkkaita värejä.

      Odottelen että 72:n Bryunzeel Expressionin rasia ehtii Suomeen. Tämä Youtube video lupaa hyvää jos kynät ovat noita huippulaatuisia halvempia:

      https://www.youtube.com/watch?v=QxrdJnTzw84


      • 7.vuoden.kokemus

        Derwent Procolour saattaa myös olla hankinnan arvoinen. Pähkäilen tässä pitäisikö kokeeksi ostaa 24:n rasia (nähty Suomalaisessa) vai odotanko että koko 72:n valikoima ehtii myyntiin. Derwentin kynistä Artists on minusta ollut turhan kova ja Coloursoft liian pehmeä ja väreiltään maisemamaalaukseen soveltumaton. Valonkestävyyskin niissä on epätasainen, vaikken toisaalta teekään sellaisia töitä, joiden pitäisi kestää 200 vuotta...

        https://www.derwentart.com/en/gb/7797/2302508/derwent-procolour-72-tin

        Näet minullahan on vasta nuo Polyt ja Pablot eli vaivaiset kaksi isoa sortimenttia, jos muutamaa kokeeksi hankittua 12:n rasiaa ei oteta lukuun...


      • En malttanut olla ostamatta Procolour-kaksnelosta. Pehmeämpiä ja sileämpiä kynät ovat kuin Artists mutteivät lähelläkään Polyn ja Pablon tasoa. B'zeel Expression lienee tuntuman perusteella sinulle sopivampi - valonkestävyydestä ei tiedä kukaan mitään ennen kuin kokeilee mutta jos piirustuksia ei tehdä satojen vuosien esilläoloa varten niin asialla ei taida olla paljoa väliä.


      • 7.vuoden.kokemus

      • 7.vuoden.kokemus

        Ostin Bruynzeelin Suomi-rasian ja olen tyytyväinen hinnan ja laadun suhteeseen. Ne jäävät tietysti toiseksi taiteilijankynille, mutta ovat monta kertaluokkaa parempia kuin mainitut romurautakynät.


    • MiaYllikki

      Näitä kyniä suosittelen ehdottomasti: https://satisfying.fi/paraller/

      Herranen aika mitä jälkeä tekee parhaimmillaan :) En saa lopuksi näiden kanssa leikkimisestä xD
      Linkin takana video jossa näkee miten toimii!

      • 7.vuoden.kokemus

        Noissa on vain kyse ihan eri asiasta.


    • Kulttuurin.kääntöpuoli

      Aivan kuten luomiväreissä, myös värikynissä täytyy olla korkea pigmenttipitoisuus ollakseen riittävän hyvä. Sillä ei ole merkitystä, onko tuote edullinen vai kallis.

      Askarteluliikkeissä on joskus irtomyynnissä puuvärejä, joita voi testailla paikan päällä.

      • poikana.80lla.piirrellyt

        Itse tykkäsin piirrellä autoja siinä kymmenen vuoden ympärillä 80-luvulla ja muistelen että saimme koulusta hyvät värikynät, olisiko olleet Faber-Castellit. Niiden "lyijy" oli sopivan pehmeää että väri tarttui hyvin paperiin ja värisävyt olivat rikkaita.
        Kotona oli jotain halpis värikyniä minkä lyijy oli kovaa ja sävyt hailakoita eikä väriä tahtonut tarttua edes paperiin. En tykännyt niistä halpispaskoista yhtään.
        Commodore 64:ssa oli vain 16 väriä ja Koala Painterilla oli aika tuskaista yrittää piirtää digitaalijoysticilla joten tietokoneella piirtäminen jäi vain kokeiluksi... kunnes sain Amigan :P
        No myöhemmin ei ole piirtely erityisemmin jäänyt harrastukseksi, 90-luvulla vielä piirsin jotain mutta sitten se on jäänyt. Nykyään kiinnostaa enemmän kuvaaminen still- ja videokameroilla.


    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Meillä 11 vuotias halusi hyvät kynät kun pahvirasiaan pakatut eivät enää oikein riittäneet. Tuttaviin kuuluu eräs värikyniin erikoistunut sunnuntaitaiteilija, jolta kysyimme neuvoa. Saimme kaksi hyvää vastausta:

      Prismasta 36'n värin sarja Bryunzeel Expression kyniä:

      https://www.prisma.fi/fi/prisma/bruynzeel-expression-puuvarikynat-36kpl

      Verkkokaupasta niinikään 36'n värin sarja Faber Castell Color Grip kyniä:

      https://www.verkkokauppa.com/fi/product/44136/drvgq/Faber-Castell-Color-Grip-varikynat-peltirasiassa-36-varia

      Koko lysti maksoi alle 60 euroa eli vähemmän kuin 72'n värin kynäsarja olisi maksanut. 11 vuotias oli haltioissaan ja kynät ovat joka päiväisessä käytössä. Eri sarjojen värit ovat sen verran erilaiset, että ne täydentävät mukavasti toisiaan. Täältä päin iso peukku molemmille sarjoille.

      Jouluksi 2021 (meillä ajatellaan pitkällä tähtäyksellä!) on suunnitelmissa 72'n värin Derwent Watercolor sarja. Siinä on asiantuntijamme mukaan sellaisia maisemamaalaukseen sopivia himmeitä värejä, joita noista pienemmissä sarjoissa ei löydy. Vaikka kynien jälki liukenee veteen, niitä voi kuulema käyttää ihan hyvin myös ilman vettä:

      https://www.verkkokauppa.com/fi/product/51843/hbdvd/Derwent-Watercolour-vesivarikynalajitelma-72-kynaa

      Tuttavalla on sellaisiakin, joissa täysi 120'n värin sarja maksaa lähes 300 euroa. "Mulle riittää nämä nykyiset, hankitaan niitä tosi kalliita sitten JOS mä joskus menen oikeaan taidekouluun," sanoi 11 vuotias realistisesti.

      • Mukava tietää että Suomessa on muitakin värikynäspesialisteja. Sekä B'zeel Exp että F-C Col Grip ovatkin erittäin hyviä keskitason kyniä ja todella hintansa arvoisia. Ja kuten mainitsit niiden värivalikoimat täydentävät toisiaan hyvin.

        Derwent Watercolour sopii niiden kaveriksi oikein hyvin. Samat värit löytyvät Derwentin Artist-sarjasta (paksuja ja pyöreitä) ja Studio-sarjasta (ohuempia ja yksityiskohtaiseen työhön sopivia) mutta Watercolour on tästä kolmikosta yleiskäyttöön sopivin koska se on kahta sisarustaan pehmeämpi ja värikylläisempi.

        Seuraavaksi hankinnaksi (joulu 2022 tai syntymäpäivä...) sopisi kenties Koh-i-noor Polycolor varsinkin jos maisemamaalaus miellyttää.

        https://www.elmerin.fi/epages/elmerin.sf/fi_FI/?ObjectPath=/Shops/2016090706/Products/3827072001PL

        Muistakaa vaihtaa teroitinta usein sillä mikään ei katko kyniä yhtä tehokkaasti kuin kuluneella teroittimella raastaminen!


      • Anonyymi
        HiskiJaNaapurinKissa kirjoitti:

        Mukava tietää että Suomessa on muitakin värikynäspesialisteja. Sekä B'zeel Exp että F-C Col Grip ovatkin erittäin hyviä keskitason kyniä ja todella hintansa arvoisia. Ja kuten mainitsit niiden värivalikoimat täydentävät toisiaan hyvin.

        Derwent Watercolour sopii niiden kaveriksi oikein hyvin. Samat värit löytyvät Derwentin Artist-sarjasta (paksuja ja pyöreitä) ja Studio-sarjasta (ohuempia ja yksityiskohtaiseen työhön sopivia) mutta Watercolour on tästä kolmikosta yleiskäyttöön sopivin koska se on kahta sisarustaan pehmeämpi ja värikylläisempi.

        Seuraavaksi hankinnaksi (joulu 2022 tai syntymäpäivä...) sopisi kenties Koh-i-noor Polycolor varsinkin jos maisemamaalaus miellyttää.

        https://www.elmerin.fi/epages/elmerin.sf/fi_FI/?ObjectPath=/Shops/2016090706/Products/3827072001PL

        Muistakaa vaihtaa teroitinta usein sillä mikään ei katko kyniä yhtä tehokkaasti kuin kuluneella teroittimella raastaminen!

        Tuota Koh-i-nooria en tiennytkään. Hyvä vinkki, kiitos! Pannaanpa korvan taakse.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      161
      2746
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2006
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      22
      2001
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      89
      1806
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      68
      1557
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      19
      1313
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      37
      1212
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      10
      1201
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      36
      1188
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      9
      1171
    Aihe