Miten ulosteen haju kuriin

sontapaakari

En tiedä mihin tällainen kysymys kuuluisi (varmaakin viemäriin), mutta ajattelin olisi jollakin hyvä vinkki. Yrityksemme on vuokralaisena toisen yrityksen tiloissa jotka ovat tyyliin "toimistotilaa". Vuokranantaja kaivoi viime kesänä aukin talon ymäriltä maat ja liekö mukana mennyt myöskin routaeristeitä tai niitä ei ehkä ollutkaan kun en nähnyt sellaisia. Sitten heiltä jäi työ kesken ja talo oli talven sillä tavalla kivijalka täysin ilman suojausta niin syväll että alta pääsi rotat juoksemaan rossi pohjan alle.
Keväällä kun lämpeni alkoi tulla viemärin hajuja ensin yhteen vessaan jossa on yläkerrasta tulevan viemäkin läpivien ti alapohja läpi, myöhemmin myös muista läpiviennestä esim. piladeiden ympäriltä haisaa välillä karme sonta.
Asiasta on jo montaa kertaa valitettu ja olen esittänyt mielipiteenäni jotta alapohjaan vuotaa paskat, he ovat jollakin yleismies reiskalla tarkistuttaneet viemäriputkien tiivisteitä myös vastaavaa, mutta ongelma ei kun pahenee, nyt haisee toinen vessa kuin ulkohuusin alunen.
Kun joku laskee vaikka vettä yläkerrasta enemmän niin haju lisääntyy järkyttävästi, ihan kuin vesi vuotaisi alapohjassa sontakasaan ja levittäisi lisää hajua.
Mihin otamme yhteyttä jotta he korjaisivat asian tilan, jotenkin näyttää ikään kuin heillä olisi aikomus täyttää kaivanto sokkelin ympräritä, kun sieltäkin tulee sonnan hajua, heidän remonttimies sanoim minulla että siellä ulkona saattaa haista kaupungin viemäri. Kaupungin viemäreitä ei ole lähellekään, ainoat on sadevesiviemärit pihalla.
Kenelle tuosta voi ilmoittaa, onko kaupungilla jokin instanssi, ei oikein olisi mielenkiintoa lähteä muutamaankaan kun on tehty suuri työ yrityksen pystyttämisessä.

2

103

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kokemuksesta.oppinut

      Olisiko kaupungilla rakennustarkastajaa ja jos on, niin saisiko tämän innostumaan asiasta? Näilläkin vain tahtoo olla korruptiokytkentöjä rakennusliikkeisiin, niin että ei oikein lupaavalta näytä.

    • niinpäja

      Vaikuttaa siltä, että rossipohjan alla oleva maa on painunut ja talo seisoo junttapaalujen päässä.

      On hyvin yleinen vika koska joustavaa liitosta ei ole tehty viemäriputkee niin putki on päässyt liitoksesta raottumaan. 4-5 cm maanpainuma saattaa aiheuttaa tuon ongelman.

      Nyt pitää ensin tarkistaa hönkäputken toiminta ja jos siinä ei ole ongelmaa niin sitten on tehtävä kaivanto sinne talon alle. Kaivanto menee piiroksista katsottuuun viemäriin tai piikata sisäpuolelta auki viemäriputki talon alle saakka.

      Terveystarkastaja on taho johon pitää ottaa yhteyttä.

      Kaava-alueella on yleisesti se vika, kun sadevesi ohjataa alueelta putkistoja pitkin pois niin alue kuivaa ja maanpinta laskee. Nykysin annetaan vaihtoehdoksi monesti hulevesien imeytys maaperään, joka hidastaa tuota tapahtumaa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      66
      4653
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      14
      2269
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      25
      1794
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1518
    5. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      32
      1461
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1318
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      10
      1237
    8. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1156
    9. 23
      1092
    10. Martinasta kiva haastattelu Iltalehdessä

      Hyvän mielen haastattelu ja Martina kauniina ja raikkaan keväisenä kuvissa.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      291
      1014
    Aihe