Hölmöt ihmiset

kylmäkoneseppä

Kyllä näkee niin hölmöä porukkaa työn puolesta että ei helvetti...
Ihmiset vaihtaa kodinkoneita ja varsinkin kylmälaitteita aivan syyttä. Yleisin syy on olevinaan kova sähkönsyönti tai pelätään, että 20 vuotta vanha laite voi hajota kohta.

Ensimmäiseen voi sanoa, että jopa ne yli 30 vuotta vanhat kylmälaitteet eivät syö sen enempää sähköä kuin uudetkaan - suhteessa tilavuuteen. Vanhat kylmälaitteet ovat paljon tilavempia sisältä kuin uudet. Arvokilvestä näkee tehon ja se on noissa vanhoissakin laitanaan alle 200W.

Toiseen sitten senverran, että se 20 vuotta vanha kylmälaite tulee todennäköisesti toimimaan vielä paljon pidempään kuin se juuri hankittu uusi Siemens tai Miele. Näin se vaan on.
Uusien kylmälaitteiden komponentit on alimitoitettu. Kompressorit ovat nyrkin kokoisia, siinä missä entiset olivat jalkapallon kokoisia ja painoivat reilusti. Termostaatit ovat elektronisia kiinanpaskoja, vanhoissa aidot mekaaniset termostaatit - joita vielä onneksi saa uusina tilattua.

Vaan ei siinä mitään, uutta laitetta vaan tupaan ja vanha vaihdossa joka sitten jatkaa elämäänsä toisessa osoitteessa käytettynä!

16

375

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ainakinyritetty

      Tässä on nyt sitten pari päivää tehty työtä käskettyä ja etsinyt UPO UJVL120 jääkaappiin termostaattia. 25 vuotta vanha jääkaappi. Ei löydy enää termostattia Ranco K59 P4918 ...että silleen. Kaappi tehty Englannissa ,,zanussi.

      • termostaattejaon

        Termostaatiksi käy mikä tahansa, minkä sähköiset arvot ovat ok etsimääsi verrattuna. Toki termostaatin täytyy sopia ulkoisten mittojensakin puolesta kaappiisi.


      • kylmäukko

        Mene paikalliseen kodinkonekorjaamoon jossa on kylmäasentajia ja uskallan väittää, että jos on yhtään pätevyyttä kavereilla niin kaivavat sinulle ihan suoraan Danfossin termarin joka sopii suoraan tai edes jonkun tarvikemallin.


      • Anonyymi

        Olen vaihtanut sähköuunin säännöllisesti joka kolmas vuosi, eikä ole ollut rikki kertaakaan, merkki on slew


    • kolleega

      Asiaa joka sana!

    • ihmetystä

      En allekirjoita väitettä täysin. Ymmärrän että 10 vuotias skeidalta haiseva kaappi, jossa on jo muutamia kolhujakin, vaihdetaan uuteen. Mutta se että liian moni ostaa niitä halvemman pään romuja, jotka ei välttämättä kestä kuin 2-3 vuotta. Onko siinä silloin kyse liiallisesta piheydestä vai onko suurimmalla osalla rahat niin tiukilla ?

      • hölmötihmiset

        Kyllä se on ihan käyttäjästä kiinni mihin kuntoon laitteet päästää.
        Välillä tulee huoltoon 30-40 vuotta vanhoja suomalais/ruotsatais/tanskalaisvalmisteisia, niitä oikeasti hyviä kylmälaitteita ja ovat sisältä kuin uusia.
        Pitää olla aika tampio jos saa kolhittua jääkaapin tai pakastimen ovet huonoon kuntoon.


      • skeida---

        Skeida ei johdu jääkaapista vaan käyttäjän tyhmyydestä


      • Anonyymi
        skeida--- kirjoitti:

        Skeida ei johdu jääkaapista vaan käyttäjän tyhmyydestä

        Olen paskonut jääkaappiin jo 2 vuotta , eikä tuoksu, joskus kyllä haisee


    • järkeä.ei.enää.ole

      Termostaatti hajosi vanhasta pakastimesta. Laitoin pakastimen pikapakastusasentoon ja romulaatikosta löytyneen töpseliin laitettavan ajastimen ohjaamaan virta päälle virta pois 45 minuutin jaksoissa. Toimii hyvin.

      Laitteella on ikää jo varmaan yli 20 vuotta. En viitsisi ostaa uutta kun tiedän että kuitenkin hajoaisi kohta. Mekaanisesti ohjatulla pesukonella oli ikää 20 vuotta, sen korvannut "elektroninen" kone kesti 5 vuotta, sen korvannut kone 4 vuotta ja tämä näyttää hajoamisen merkkejä 3 vuoden jälkeen. Energiatehokkuus tarkoittaa lyhyttä käyttöikää eli täysin järjetöntä resurssien ja rahan tuhlausta.

      • perusjuttuja

        Käy hyvä ihminen ostamassa termostaatti paikallisesta kodinkonehuollosta. Kylmäkonemies vieläpä varmasti antaa ohjeita miten sen sinne saa jokainen itsenäisesti vaihdettua - helppo homma.
        Pesukoneissa kannattaa valita laatumerkkejä, esim. Asko tai Miele. Mutta jos pitäisi valita niin ennemin Asko, varaosat paljon halvempia ja teollisuuskoneen runkoon tehtyjä. Mieleen on kalliit osat.


    • huonot-ohjeet-

      Hölmöydestä puheen ollen, niin kuinkahan moni pilaa uuden jääkaappipakastimen lukematta ensin ohjeita, joissa sanotaan että kaappi pitää pitää pystyasennossa yli 4 tuntia, ennen käyttöön ottoa, jos kaappia on kuljetettu pitkällään. Myyjät eivät kovin hanakasta näytä neuvovan asiakkaita, jos tietävät itsekkään.

      Miten muuten tuo jääkaapin vesireiän puhdistusväline, pidetäänkö se aina siinä reiässä, vai vain puhdistuksen aikana otetaan käyttöön. Ohjekirja ei sitäkään kerro. Jos pitää sen siinä reiässä, estääkö se veden pois pääsyn kaapista.

      • seisokki247

        Tuo kylmälaitteiden seisotusaika on vanhoja peruja. Nykylaitteissa on putkisto tehty niin, ettei öljy pääse sieltä kompressorilta pois ellei laitetta kuljeteta ylösalaisin.

        Vesireijän rassi on tarjoitus pitää siellä paikoillaan, muuten hölmöt kuluttajat hukkaavat ne aina ja menevät myyjäliikkeeseen valehtelemaan, ettei sitä tullut mukana.


      • Anonyymi
        seisokki247 kirjoitti:

        Tuo kylmälaitteiden seisotusaika on vanhoja peruja. Nykylaitteissa on putkisto tehty niin, ettei öljy pääse sieltä kompressorilta pois ellei laitetta kuljeteta ylösalaisin.

        Vesireijän rassi on tarjoitus pitää siellä paikoillaan, muuten hölmöt kuluttajat hukkaavat ne aina ja menevät myyjäliikkeeseen valehtelemaan, ettei sitä tullut mukana.

        Saako siitä takuu?


    • Anonyymi

      Telkkarissa pyörii parasta aikaa mainos, jossa Miele lupaa kotikäytössä 20 vuoden käyttöajan.

      • Anonyymi

        Se on (miele) viisautta!

        Nämä 3 - 5 vuoden vehkeet ovat mitä suurimpia ympäristöhaittoja. Ajatellaanpa, miten paljon menee raaka-ainetta ja sähköä valmistukseen?

        Ja sen jälkeen näiden pois heitettyjen purkuun, uudelleenkäyttöön ja kaikkinaiseen siirtelyyn. Hirmuista energia hukkaa.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      69
      1305
    2. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      106
      1217
    3. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      113
      1155
    4. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

      tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
      Ikävä
      73
      1070
    5. Paras olisi vain unohtaa

      Tuleekohan tähän meidän tilanteeseen ikinä mitään selvyyttä. Epätoivo iskee taas, enkä jaksaisi enää odottaa. Kohta lop
      Ikävä
      57
      877
    6. IS viikonloppu 18-19.5.2024.

      Laatija Toni Pitkälä on itse laatinut ja kuvittanut 3- arvoista ristikkonsa. Nihkeästi tuntuu löytyvän ensimmäisiä var
      Sanaristikot
      75
      751
    7. Oliko vähä sometettu taas vai?

      Tuli aiva liika nopiaa traktorin perä vastahan. https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/2b3857b3-f2c6-424e-8051-506c7525223a
      Kauhava
      9
      682
    8. Voisitko laittaa

      Nimesi ensimmäisen ja kaksi viimeistä kirjainta tähän?
      Ikävä
      41
      681
    9. Kristityn megahyökkäys idän palstoilla on kauhistuttava

      Terroristikristityn megahyökkäys joka puolella on kauhistuttava, hänen viesteissään on järjetön määrä vihaa. Hän on idän
      Idän uskonnot
      362
      669
    10. S on minun etunimen kolmas kirjain.

      Mikä sinun etunimen kolmas kirjain on?
      Ikävä
      53
      656
    Aihe