Autonvuokraus Kreetalla

autollaLiikkeelle

Olemme menossa ekaa kertaa Kreetalle Plataniakseen. Ajattelimme vuokrata auton muutamaksi päiväksi. Mistä auto kannattaa vuokrata? Onko luotettavia paikkoja Plataniaksessa? Kannattaako autoon ottaa täys vakuutus, joka korvaa kaikki mahdolliset vahingot? Olen kuullut, että näissä autonvuokraus asioissa saatetaan kusettaa! Eli esimerkiksi väitetään, että autoon on tullut joku naarmu ja laskutetaan se sitten turisteilta.

Olen kiitollinen kaikesta tiedosta ja kokemuksista :)

14

524

Vastaukset

 • Me vuokrasimme viime kesänä Rodoksella auton ja olimme TUI:n Blue Star hotellissa. TUI:n kautta ei enää paikan päältä saanut kun kaikki oli varattuja mutta hotellin autovuokraamosta otettiin. Asiahinta, otettiin se vakuutus mitä myyjä suositteli. Ainut vaan että englanniksi piti homma hoitaa eli jos ei kieltä taida niin sopimus haastavampi homma lukea läpi. Oli semmonen paikallinen vuokraamo (ei kansainvälinen ketju) joita näytti olevan joka paikassa ei siis mikään pikkupulju. Otimme autosta kuvat niistä vioista mitkä nyt nopeaan ennen lähtöä pisti silmään. Ihan varmuuden vuoksi. Olisi voinut kuvan päivänmäärällä todistaa että viat olivat jo lähtöhetkellä. Mitään ongelmia ei tullut. Ja homma hoitui kuten oli sovittu. Sanoisin että kun ottaa auton semmoisilta ketjuilta joita paljon ja mekin ajateltiin että TUI:n iso hotelli, niin ei ensimmäisenä huijauspulju siinä toimisi. Että ei nuukuuksissaan käytä mitään takapihan halvinta. Tänä kesänä Kreetalla TUI:n Blue Star hotelli ja aiotaan toimia samoin. Jos olette pakettimatkalla niin oppaatkin osaa varmaan neuvoa. Me ainakin saimme vinkkiä. Paikallisen vuokraamon kautta autovalikoima oli laajempi ja hiven halvempi. Ja Rodoksella huomasimme että kannattaa ottaa pikkuauto mihin vaan mahtuu. Oltais oltu isolla farmarilla pulassa niillä pikkuteillä joille eksyimme ja välillä pääkadullakin oli autoja niin pitkin poikin että pikkuauto ehdoton. 2 lasta ja 2 aikuista matkusti.

 • Ollaan oltu Kreetalla monta kertaa ja joka kerta vuokrattu auto päiväksi. N. 50e maksaa eikä koskaan ollut mitään ongelmaa. Ei ole edes tarvinnut mitenkään käydä varaamassa, vaan olemme aamulla yhdeksän maissa kävelleet lähivuokraamoon ja aina on auto löytynyt , neljän hengen perheelle.

 • Olemme käyttäneet Plataniaksessa Speedwheeliä, edullinen ja toimiva. Etukäteen on varattu netistä. Tuovat ja hakevat auton hotellilta.

 • Kannattaa varmistaa, että hotellilla on parkkitilaa, jos otatte useammaksi päiväksi - tai sitten ihan päivävuokrauksina

 • Speedwheel testattu ja toimivaksi todettu. 2 päivää otti ja sai kolmannen kaupan päälle. Plataniaksessa. Tuin hotla, toivat paikan päälle ja hakivat myös. Täysvakuutus mutta ehtona oli että sorateille ei saa ajaa. Käytännössä tämä sulki pois kohteita itäpäässä Kreetaa, Balos ranta ja Elafonissi.

 • Ja lisäyksenä että kohtuuhelppo on ajaa mutta ottakaa älypuhelimeen Googlemapsin paikannuskartat. Ilman niitä oli melko mahdoton sompailla esim. Platanias-Rethymnon väli. Opasteet sen verta vajaita ja melkoiset kinttupolutkin teiksi luetaan. Ajetaan yleisesti lujaa, ja hurjia ohituksia mutkaisiin alamäkiin paikalliset tekivät. Vuoristoympäristöä on joten kovin pikkuteille ei kannata lähteä, voi olla seikkailu edessä pikkutiellä vuoristossa jossa ei esim. kaiteita. Iso päätie Hania-Kissamos välillä osittain epävirallisesti nelikaistainen. Hitaammin ajavat ovat selkeästi "kaistoilla" aivan laidoilla (luetaan meikäläisesti tien levennyksiksi) ja ne jotka ajaa normaalisti (siis ylinopeutta) ajavat oikeilla kaistoilla. Kannattaa seurata missä kohti isoa tietä näin toimitaan ja tehdä samoin. Todettiin kaikista turvallisemmaksi vaihtoehdoksi.

  • Platinias-Rethymnon tie jatkuu isona tienä Heraklioniin asti kun älyää mennä siihen kilometrin päässä kulkevalle isolle tielle :D mitään navigaattoreita todellakaan tarvita..

   Ja kyllä - siellä liikenne toimii, eli ohituskieltoalueillakin ohitetaan ja hitaammat älyävät (poislukien turistit) väistää pientareelle.

   Valitettavasti autojen hinnat sesongin aikana ainakin isoilla ketjuilla (heinä-elokuu) tuplaten kalliimmat...nyt ”tutun” kautta oli 2,5 vkoa 15 v vanha Focus täystöpillä 470€, avisilla hertzeil yms olisi ollut yli 700€.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Platinias-Rethymnon tie jatkuu isona tienä Heraklioniin asti kun älyää mennä siihen kilometrin päässä kulkevalle isolle tielle :D mitään navigaattoreita todellakaan tarvita..

   Ja kyllä - siellä liikenne toimii, eli ohituskieltoalueillakin ohitetaan ja hitaammat älyävät (poislukien turistit) väistää pientareelle.

   Valitettavasti autojen hinnat sesongin aikana ainakin isoilla ketjuilla (heinä-elokuu) tuplaten kalliimmat...nyt ”tutun” kautta oli 2,5 vkoa 15 v vanha Focus täystöpillä 470€, avisilla hertzeil yms olisi ollut yli 700€.

   Iraklionin motarin pätkällä en viimeksi väistellyt pientareelle vaikka kuinka välkyttelyä oli. Siinä on vasen kaista ajettavissa, onpahan ns.kulttuuri, että paikallisen mielestä muiden vain on väistettävä. Valkoisen viivan ulkopuolella et voi mitenkään tietää, mikä kivenmurikka tai romua on yhtäkkiä edessä.


  • Justiinsa tämmösiä idiootteja siellä kaivataankin.. MINÄ ajan tässä ja vähät siitä, että hidastan muita ja teen heille haittaa..koska MINÄ.

   Samat tyypit ajelee audeillaan Suomessa moottoritien vasenta kaistaa 130kmh kymmeniä kilometrejä ja ne pitää ohittaa oikealta kaistalta..


  • Anonyymi kirjoitti:

   Justiinsa tämmösiä idiootteja siellä kaivataankin.. MINÄ ajan tässä ja vähät siitä, että hidastan muita ja teen heille haittaa..koska MINÄ.

   Samat tyypit ajelee audeillaan Suomessa moottoritien vasenta kaistaa 130kmh kymmeniä kilometrejä ja ne pitää ohittaa oikealta kaistalta..

   Arvasin, että kaikentietäjä ottaa hernukan nekkuun. Ensin tulee tosi pätevää ja joku onkin erimieltä, niin pää turpoaa...:) Sinäkö siellä muka liikenteestä vastaavana olet? Miksi olet huolissasi, miten Iraklionin alueella paikalliset ajavat? Etkö tosiaan ymmärtänyt, että kreikalaisilla on tapana välkytellä valoja ns.huvikseen ja tilaa siis on ajaa nopeammin vasenta kaistaa-etkö ymmärrä? Toistan, jos ei muuten aukea: en väistä hupivälkyttelijöitä vuokra-autolla sulkuviivan oikelle puolelle, koska mitenkään ei voi tietää mitä rojua siellä edessä on-noh? Hellitä vähän oman osaamisen kanssa.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Justiinsa tämmösiä idiootteja siellä kaivataankin.. MINÄ ajan tässä ja vähät siitä, että hidastan muita ja teen heille haittaa..koska MINÄ.

   Samat tyypit ajelee audeillaan Suomessa moottoritien vasenta kaistaa 130kmh kymmeniä kilometrejä ja ne pitää ohittaa oikealta kaistalta..

   Miten ne 130:ä ajavat ohitetaan oikealla kaistalla tai millä tahansa kaistalla? Mikä vitun kaistapää se sinä olet?


 • Plataniaksessa oltiin 24.9 2016 Hotelli Porto Plataniasa beach.Sinne hotellille varasin auton.Kolme päivää bmw hinta 130 euroo.Ajeltiin elafonissiin vuoriston kautta,Tarkoitus oli tulla rantatietä pois mutta korkeeanpaikan kammoa potevat eivät antaneet sieltä ajaa.Haniassa myös käytiin ja vanha kaupunki sekä venetsialainen satamakin tuli tutuksi.Karmea liikenne joten kokenut puikkoihin tai auto kauemmas keskustasta.Jumbo lelutalossa kantsii myös käydä,Se on plataniaksesta haniaan tultaessa oikealla ennen keskustaa.Muita paikkoja esim baloksen laguuni noin 20 min ajomatka plataniaksesta kolimbariin ja loppu kävelyä alas rantaan,kapea hiekkatie autolle.Toki laivallakin pääsee cramvousasta.
  Siellä on se vanha linnoitus jossa myös merirosvo punaparta piti tukikohtaa,ihan pakko nähdä.Usein on plataniaksessa ja agia marinassa käyty.Viimmeksi oli aal in clusive joten aina sai olla syömässä ja drinksuilla,mutta halvemmaksi se tulee.
  Jos ei syö eikä juo alkoholia paljoo niin kantsii all inclusiven unohtaa.Agia marinan ja plataniaksen yläkylissä halvempi ruoka ja juomat.Eli pääkadulta vaan kävellen ylöpäin.Astrea tosiaan norjalaisten rafla ja siellä kuten muissakin paikoissa hyvin usein pärjää suomella.Perussanat ja puheet ymmärtävät ja jopa puhuvat itsekkin.Hyvä meininki mitä kuuluu.Kaupunkijunalla kantsii kiertää vuoriston tai vesipuistoreitin.Siellä on hyvä ja iso vesipuisto kuten hersinossisakin on.

 • Monet kerrat on vuokrattu auto noissaKreikan eri kohteissa. Aina olen kiertänyt kaukaa nuo suuret kansainväliset ketjut. Niillä on huonohko maine. Luottokortilta otetaan jälkikäteen. Olen vuokrannut paikallisilta pikkuvuokraamoilta. Hinnoista voi tinkiä aika paljonkin. Jopa niin, että vuokraaja kyselee, että paljonka haluat maksaa ja heti eka tarjous kelpaa.Tietysti se kaikenvaravakuutus pitää olla mukana. Aina olen maksanut setelirahalla, jotta luottokorttitiedot ei jää sinne. Hyvin on kelvannut. Vuokrasopimus on kyllä tehty, mutta yleensä ei mitään kuittia maksusta, Sellainen on tapa siellä. Koskaan ei ole tullut mitään ongelmaa.

 • Itse varasin nyt auto-kappa.gr saitilta. Plataniaksessa sijaitsee. Isoissa autoissa oli ainakin edullisin ja muumalla eurolla sai omavastuun kuoletettua.

suomi24-logo

Osallistu keskusteluun

Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.