Pennun nylkytys

khisuli

Moi! Meille tuli ihan oari päivää sitten pieni, 8vk whippetin poikakoira, josta on herännyt kysymyksiä.
1Koiran nylkytys
Eli jos koira nylkyttää esim leikkiessä peittoa, suurentaako se sitä todennäköisyyttä, että se vanhempana nylkyttää myös koiria tai ihmisiä? Ja nyt se tärkein, miten koiran saa olemaan nylkyttämättä, kun ei ole vielä oppinut "ei" käskyä.
2Koiran sisäsiisteys
Nyt parin päivän aikana koira ei ole pissannut tai kakannut sisälle kun molempia kerran. Yöllä heräsin 2 kertaa käymään ulkona koiran kanssa. (Koira tosiaan nukkuu vieressäi joka onkin rodulle tyypillistä, ja siksi heräämisen huomaa nopeasti) Onko se huono, että koiraa vie pihalle myös öisin? Itse ajattelin niin tehdessäni, että koira oppii ajattelemaan asioiden teon kuuluvan nimenomaan ulos, ruohikolle yms. Pentu onkin jo nyt melko fiksu ja osaa vinkumalla ilmoittaa hädästään. Kuulin joka tapauksessa kerran yhden sanovan, että koira vaatii öisin pihalle myös aikuisena, jos on pentuna sinne päässyt.
Eli noihin muutamaan kysymykseen vastausta, kiitos. :)

8

1755

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Uskomurmeli

      Ei koirani halua ulos isona keskellä yötä, ellei ole tosi hätä.

      Nyktys voi olla vallan etsimistä, noin nuorella ihan vaan mitä tahansa.

      Käytä koiraasi vaan ulkona yöllä, jos vaan jaksat.

      Nylkytys pitää varmaan stopata, kun sitä esiintyy.

    • helluvaa

      8-viikkoinen pentu on aivan vauva eikä todellakaan osaa pidättää tai tunne kieltosanoja. Kaikki pitää opettaa kuten vauvalle. Kasvattaja antaa hyvät ohjeet pennun mukaan, joten niihin kannattaa tutustua.

    • rtyuioiuytre

      Poistat peitot ja mahdolliset lelut koiralta hetkeksi, niin lopettaa nylkytyksen.Ei ole ylpeyden aihe, jos nylkyttelee tottumuksestaan sitten isonakin, jos ei asiaan puututa.

      Meillä vietiin ekoina viikkoina vaan pentua ulos asioilleen, ja sitten alkoi nukkua koko yöt.Sisälle ei yöllä korkaan edes tehnyt, eli helpolla mekin siivoiluissa päästiin.Ei tullut tapaa yöpissatuksista,sisäsiistiksi oppi hiukan ennen 4kk ikää.On vuoden, ja viedään nyt ilta 22 noin, ja aamulle ennen seitsemää ulos.Leikitystä,liikuntaa ja pihaleikkejä touhuillaan paljoin, on iloinen reipas nuori koira.

    • Ekaan: Joo ja ei. Riippuu vähän rodusta. vipukat ei ole hormoonisemmasta päästä :D, joten se, että alkaa muuttua enemmän noiksi jutuiksi, pienentää mahdollisuutta.
      Kun ei osaa kieltoa, niin menet ja lopetat touhun vaikka alkamalla leikkiä sen kanssa eli huomio pois. En itse lähtisi poistamaan leluja.
      Pennuille tuo voi hyvinkin olla ja useimiten on ihan sijaistoimintaa.
      Jotkut antaa vanhempanakin touhuilla lelujen kanssa toiset ei. Se sitten nylkyttääkö muita, niin riippuu ihan omistajasta. Eli heti lähdetään kieltämään, jos ei haluta moisia touhuja (tai muuta kuin jotain koiran "touhulelua").

      Sisäsiisteyteen: Jos noin viitseliäs olet, niin toki voi ulos viedä. Aina nopeammin pentu oppii, mitä vähemmän pääsee sisälle tulemaan (pidätyskyvyn muodostuminen sitten oma juttunsa ). Kun huomaat, että pissihätä vähenee, niin lopetat yöllä viemisen.
      Tai jos huomaat, että ei pennulla olekkaan hätä tai se vaan haahuilee ulkona/haluaa muuten ulos, niin lopetat ulos viemisen. Eli sen mukaan, onko hätä vai ei.

    • Kiitos paljon vastauksista! Viime yönä pysty menemään jo kahdella pissakerralla, kattoo jos muutaman päivän tai viikon päästä pääsis yhellä kerralla, ja parin viikon päästä ei ollenkaan. :) Kun alkaa taas nylkyttelemään, torutaan ja lopetetaan leikki hetkeksi. Kyllä se sen alkaa tajuamaan veikkaisin. Jatkakaa silti toki keskustelua, jos jotain tulee mieleen. :)

    • koiranpentutalossa

      Paras keino oppia kielto on ärähtää pennun tehdessä jotain, mistä sinä et pidä. Ei tuksin noin nuorella auttaa.

    • kuivaharjoittelua

      Anna nylkyttää, mitä se haittaa. Meillä on yks ainoa karvalelu, jota nyölkytetään, pari kolme kertaa päivässä. Pitäähän koirallakin olla jotain hauskaa ja sallittua toimintaa! Anna siis koirasi olla koira ja hanki sopiva "morsian" jota riiailla. Siinähän koirakin rentoutuu. ( ja jos aiot käytää koiraasi siitosuroksena, ei se lelun halailu inota pilaa tai väärään vei, omanikin astui innolla kaksi narttua sen lelunsa lisäksi)

      • nallestressasileikkuriin

        Veljen seropi nylkytteli ahkerasi nalleaan.Kunnes reilun kahen vanhana joutui kastraatioleikkaukseen,ja nalle kaatopaikalle lekurin määräyksestä.Stressasi itseään nallen kanssa niin,et eturauhasongelmia nuorena jo tuli.Pissatulehdus oli myös,ja suositus kastraatio leikkaukselle.Olipas muuten veljelle noloa kertoa,et heil on nylkytysnalle koiralla.Ja siellä lekuri ihmetteli,et miks ihmeessä XD
        Koira antibioottikuurille, leikkuutettiin, nalle roskiin.Ja koiralla nyt kaikki hyvin,ilman nalleaan.Eli haittaa oli liiasta nalleilusta :)


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 112
      2274
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      62
      2127
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      16
      1971
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      19
      1707
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      21
      1628
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      13
      1422
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      12
      1364
    8. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      27
      1363
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      16
      1347
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      6
      1272
    Aihe