Olenko ukki.?

Vaimoni tytär alkoi odottamaan vauvaa ja nyt minä mietin,että mikähän se minun virallinen nimitys sitten on. En ole vaimon tyttärien isä vaikka aviossa ollaan ja siksi en kai voi kutsua itseäni vauvan ukiksi isoisäksi papaksi tai vaariksi eli mikä nimitys on oikea...

24

640

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Pysyerossaheistä

      Heheeee... oletpa katkera kun ei ole oikee vaari kenellekkään, hahhaaa... sie oot mummon poikaystävä, jolla ei ole mitään tekemistä naisesi lasten ja lasten kanssa, pysy erossa heistä, ettei he mene pilalle ja ettei saa kiusausta haukkua ja kiusata heitä. Odota vaan omien kakaroiden kakaroita, heille olet vaari ja ukki tai mikä tahansa, mutta näpit erossa naises lasten lapsista, haluatko pilata heidät??? Pysy erossa!!!!! Et kuulu heidän elämään, vai haluatko tunkea sinne väkisin????? Julminta mitä voit tehdä.

    • hjyui

      Olet oikeassa, et ole ukki, vaari, pappa, isoisä. Voit itse sanoa, miten haluat itseäsi kutsuttavan. Sehän voisi olla etunimesi, lempinimesi. Jossakin olen kuullut ukoksi nimitettävän.
      Älä anna toisten päättää.

      • qool72

        Miksi ei ole? Meinaatko että biologia on ainoa asia, joka maailmassa asioita määrittelee? Minullakin on kaksi tytärtä. Toinen on biologinen ja toinen ei. Ja tasan tarkkaan kun kummalle tahansa heistä tulee joskus lapsia, niin musta tulee pappa.


    • Mielestäni

      .....olet silloin ottoukki :)

      • qool72

        Ottoukki? Eihän kyseessä ole mikään orpo, joka jostain on pelastettu, vaan ihan aikuinen ihminen, joka on isovanhemman roolissa.


    • pm0804

      Oh... Ompa ikäviä kommentteja... Minun isäpuoleni on lapsilleni vaari ja äitipuoleni mummo, lisäksi lapsilla on noin puolikylällistä mummoja ja ukkeja joille omien lastenlapsiensa lisäksi mahtuu syliin ja sydämeen muitakin lapsia niin ja ne biologiset isovanhemmatkin löytyy, ja kun kaikki mummot halusi olla mummoja niin eteen on laitettu se etunimi erottamaan 😊
      Jos olette paljon tekemissä keskenänne ja välit ovat hyvät niin reippaasti vain juttelemaan asiasta. Voi olla, että vaimosi tyttärelle on itsestään selvyys sinun vaariutesi tai voi olla, että hän ajattelee sen loukkaavan jos sinua vaaritellaan. Tärkeintä on rakastaa lasta oli se nimitys mikä hyvänsä.
      Onnea koko perheelle tulevasta pienokaisesta!

      • kuiouyiotyo

        Katkerat noita-akat purkautuvat sossuviinoissaan, don't worry...


      • qool72

        Juurikin näin! Kyllä ne isä- ja äitipuolet yleensä ovat mummo ja ukkeja. Samoin ne isovanhemmat, jotka tulevat liiton kautta.

        Ymmärrän että tällä palstalla käydään keskustelua siitä, missä tilanteessa on ok että lapsi sanoo isäpuolta isäksi tai äitipuolta äidiksi, mutta tätä isovanhempien nimitysten rajaamista en tajua pätkääkään! Yleensäkin lapsella on biologian puolesta enemmän kuin yksi ainoa pappa ja mummo, eli se nimitys ei ole kenenkään yhden ihmisen "etuoikeus". :)

        ps. Joissakin tilanteissa on myös ok, että isäpuoli onkin lapselle isä tai äitipuoli äiti.


      • kgkghkghkl
        qool72 kirjoitti:

        Juurikin näin! Kyllä ne isä- ja äitipuolet yleensä ovat mummo ja ukkeja. Samoin ne isovanhemmat, jotka tulevat liiton kautta.

        Ymmärrän että tällä palstalla käydään keskustelua siitä, missä tilanteessa on ok että lapsi sanoo isäpuolta isäksi tai äitipuolta äidiksi, mutta tätä isovanhempien nimitysten rajaamista en tajua pätkääkään! Yleensäkin lapsella on biologian puolesta enemmän kuin yksi ainoa pappa ja mummo, eli se nimitys ei ole kenenkään yhden ihmisen "etuoikeus". :)

        ps. Joissakin tilanteissa on myös ok, että isäpuoli onkin lapselle isä tai äitipuoli äiti.

        "Joissakin tilanteissa on myös ok, että isäpuoli onkin lapselle isä tai äitipuoli äiti. "

        Ei ole, sanat tarkoittavat selkeästi eri asiaa.

        Lisäksi pidän tuollaista nimitystä paitsi outona, myös perverssinä; laissakin olevan vakiintuneen määritelmän mukaan on insestiä, jos panee puolisonsa lasta.


      • qklww

        Mikä ihmeen paneminen?? Täh?

        Minun puolisoni on lapselleni isä, vaikka ei olekaan biologinen. Lapseni biologinen isä jaksaa ja viitsii tavata lasta ehkä kerran vuodessa, jos sattuu liikkumaan samoilla seuduilla. Muutti muualle jo kun lapsi oli 3kk ikäinen.

        Isä lapselleni on isäpuoli, joka on kasvattanut, rakastanut ja pitänyt kuin omana lapsenaan jo 7 vuoden ajan. :)


    • mummimummimummi

      Minä olen miehen tyttöjen lasten mummi eikä siitä edes puhuta. Olen mummi kun asun heidän vaarin kanssa ja hän rakastaa mua yli kaiken niin ei ollut mitään epäselvää etteikö tyttären kersat kustusisi ja pitäisi mua mummina, parhaana mummina, siihen sai tyttäretkin tyytyä. Minä päätin että mua kutsumaan mummiksi tai ei ole meille tulemista.

      Olisi kauheeta ja kakrut puhuttelisivat aikuista rakasta ihmistä etunimellä tai tädiksi. Minä sanoin että mummi olen ja sillä hyvä, toista muoria voivat sitten kutsua miten haluu vaikka muoriksi, akaksi eukoksi tai tanttaraksi heh... minä komennan ja kasvatan tyttäernsä lapsia joten olen heille se ainoa oikea mummi. Mua vastaan on turha tapella, minä päätän tämän suvun asiat.

    • luulot

      Eipä siinä mitään kumma ole jos etunimellä puhuttelevat. Meidän naapurin pienet pojatkin kutsuvat äitiään hänen etunimellään ja on sentään heidän oma äitinsä, perheessä sovittu asia.

      • lodhd

        Tuo on ihan kamalaa... Muisten edelleen, kun joskus lapsena 80-luvulla oli yksi tuttavaperhe, jossa lapset kutsuivat vanhempiaan etunimillä. Se tuntui pahalta silloin, ja tuntuu yhä. En ymmärrä, miksi missään perheessä tehtäisiin niin. No, kaikkea ei voi tässä maailmassa ymmärtää...


    • Lissu.Tuokko

      Ap, ylläolevista viesteistä ei käynyt ilmi, oletko uuden lapsen isä? Sittenhän olet isukki.

    • voisuareppanaa

      Et ole vaari kuin omien kakaroiden kakaroille, turha alkaa inistä. Tottakai ne ovat parempia kuin omat lasten lapsenlapset, mutta siihen on sun tyytyminen.
      Niin paitsi jos oot isä vaimosi lasten lapsille...... hm et kehtaa tunnustaa... voi sua... siivellä eläminen tais jäädä siihen.

      MInulla on kymmenen lasten lasta kaikki on omia. Kukaan juoppolalli ei tule kysymään saako olla mun lastenlasten isoisä, ei saa.

    • UkkiVaariFaffa

      Mulle oli itsestään selvää, että äitini aviomies on lapselleni Ukki. Rakastavia ihmisiä ei lapsella ole koskaan liikaa ympärillä. Puhu asiasta vauvan vanhempien kanssa, uskon, että ovat hyvillään asiasta.

    • mummijaukkimiljoonille

      Meille kaikki talomme miehet ovat lastemme ukkeja, se on itsestään selvyys. Kaikki naisetkin on lapsillemme mummoja, ja lapset ovat serkkuja ja sisaruksia. On kiva kun on paljon sukua ympärillä, ja saamme lahjoja kauheesti, osa on tyhmiä mutta osa tuo sitten kalliita lahjoja, ilman lahjoja ei tulla.
      Eiköö kaikki suomen naiset ja miehet ole isovanhempia kaikille lapsille? T´Rikkaus on se että kaikki ovat mummoja ja ukkeja..

    • pokpoike

      Sehän on ihan sinusta ja perheestäsi kiinni, että millä nimellä sinua kutsutaan. Esimerkiksi minun vanhempani ovat vaari ja mummo meidän perheen kaikille lapsille, myös lapsipuolelleni. Tämä on meille ihan selvä asia, samoin vaarille ja mummolle. Ja huomaan että lapsipuoleni sanoo mummuksi myös äitinsä isän vaimoa, eli äitinsä äitipuolta. Miksipä ei sanoisi. Kyllähän nuo lasten ns. ei-biologiset isovanhemmat ihan samalla sitä roolia hoitaa. :)

    • Vanhatovatmummujvaareja

      Meilläpäin yleisnimitys vanhemmista ihmisistä on mummut ja papat ja onhan meillä tapana sanoa esim mummunmarkka ja vaarinkalja.

    • Etolevaari

      Sinä olet pehreenrikkoja , onnen onkija ja perinnönkäkkyyjä.

    • mummeliko

      Samat ajatukset kun miehestäni tuli Muffa. En ole ollut sen kummenpi kun muuloinkaan, minulla ei ole oikeutta mieheni lapsen lapseen. Sellaiset asiat pitää vain hyväksyä eikä odottaa turhia vaikka sydän olisi rakkautta pullollaan lasta kohtaan, vanhemmat päättää. Hyväksy asia ja elä omaa hyvää elämää niinkuin parhaaksi näät ja toisten elää omaa elämääsä.. siinäpähän olevat, pah! ;) Pärjäät kyllä!

      • disattu

        mummeliko puhuu asiaa, miehestäni tuli muffa ja minulle tehtii selväksi ettei minulla ole mitään tekemistä mieheni lastenlasten kanssa. Asia aikansa teki kipiää, mutta nyt kun aika on tehnyt tehtävänsä, olkoot! Elämme muffan kanssa hyvää elämää!En vieraile enään, muffa saa touhata niin paljon kuitenkin haluaa, mutta meillä on oma yhteinen koti jonka emäntä minä olen..


    • muorivaari

      Meillä on molemmilla lapsia entisistä liitoista mutta ei yhteisiä, nyt kaikki jo aikuisuuden kynnyksellä. Totta kai tulen olemaan mummu lasteni lapsille mutta myös mieheni lasten lapsille. Kovin menisi sekavaksi soppa jos osalle olisimme mummuja ja pappoja ja osalle etunimellä kutsuttavia. Ei lapsilla ole koskaan liikaa mummoja ja pappoja; tai miksi ikinä isovanhempia halutaankaan kutsuttavan. Sama mummolahan se lastenlapsille on, olivatpa ne sitten kumman puolelta sukua hyvänsä.

    • gfggdgdgf

      Minä sanoin että jos en saa olla miehen kakakran kakaralle mummi meille ie ole tulemista. Toimimii hyvin. Se pentu on mun eka lapsen lapsi, ja lape oma mummi on sitten toinen seill kaukaa.

    Ketjusta on poistettu 8 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1888
    2. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      128
      1874
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1838
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      85
      1620
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      60
      1442
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1256
    7. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1153
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1150
    9. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1148
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1127
    Aihe