Onko Gardan alueella paljon ns. matuja?

perheenäiti79

Hei, täällä normi suomalainen lapsiperhe suunnittelee matkaamista ensi kertaa pohjoisen Italian huikeisiin maisemiin Garda-järven alueelle. Nyt kun EU-aluetta on järisyttänyt viime vuosina massiivinen ja monilta osin hallitsematon muuttoliike mm. Afrikasta ja Lähi-Idästä, kyselisimme onko nimenomaan Garda-järven alueella paljon ns. maahantulijoita? Tarkoitamme tässä yhteydessä lähinnä irrallaan alueella asustavia tai leiriolosuhteissa asustavia tulijoita ja näihin mahdollisesti liittyviä erilaisia lieveilmiöitä. Kiitos asiallisista vastauksista asialinjalla esitettyyn kysymykseen!

8

264

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Parmareggio

      Käymme pohj. Italiassa pari kertaa vuodessa. En ole "matuihin" törmännyt vielä missään muualla, kuin TV:n uutisissa. Toki isoilla rautatieasemilla heitä voi olla, mutta siellä nyt on muutenkin pilvin pimein epämääräistä kulkijaa. Matuleirejä tms. epämääräistä asumista en ole kertaakaan nähnyt. Kerjäläisiä ei juuri ole, miliisit ajaa ne herkästi kovalla kouralla pois. Jos joku tulee pyytämään jotain, tönikää niitä vaan pois edestä, noin tekee paikallisetkin. Ei pidä jäädä kohteliaasti juttusille, kylmästi ohi vaan.

      Isommissa väkijoukoissa pitää pidellä irtotavarat taskuissa. Autoon ei ikinä kannata jättää mitään muuta kuin roskia! Varaskoplat päivystää parkkipaikkoja kiikareiden kanssa jossain kauempana ja niiltä ammattilaisilta menee muutama sekuntti kun auto on tyhjennetty arvotavaroista.

      Useina vuosina ollaan siellä liikuttu pohjoisen järvien seuduilla ja koskaan ei ole mitään ikävää tapahtunut. Mukavaa matkaa!

    • gdfgsdggfgfd

      Ainakin siellä on paljon italialaisia. Eli kannattaa pitää lompakosta hyvä huoli!

    • Tulijoita

      Yle Uutiset 27.6.2017

      Italiaan on alkuvuonna saapunut YK:n pakolaisjärjestön UNHCR:n mukaan yli 72 000 turvapaikanhakijaa, mikä on selvästi enemmän kuin viime vuonna vastaavaan aikaan.

      Vuosi 2016 oli Italiassa ennätysvuosi, kun maahan saapui yli 181 000 turvapaikanhakijaa. Tänä vuonna määrän odotetaan kasvavan entisestään.

      https://yle.fi/uutiset/3-9692614

    • Huopaohdake

      Olemme viime vuosina olleet useamman kerran omalla autolla Gardajärven maisemissa. Emme ole törmänneet muihin kuin parkkipaikkaongelmiin. Autoon ei kannata jättää mitään omaisuutta. Gardajärven eteläpäässä huikean kauniissa Sirmionessa on mahdotonta löytää parkkipaikkaa. Kannattaa kokeilla järven tiheitä laivareittejä ja jättää auto esim. oman hotellin parkkipaikalle.
      Hyvä matkaopas alueelle on Anja Kinnusen kirjoittama Gardajärvi-opas. Hotellien lisäksi netistä löytyy hyvä valikoima Agriturismo- eli maatilamajoituspaikkoja.

    • dahlia16

      Matkalla Gardalle huomasin että Brescian alueella oli paljon maahanmuuttaja taustaisia ihmisiä, mutta se ei meitä haitannut.

    • asioistajotaintietävä

      Mamut ovat suunnanneet palveluiden yms. perässä suuriin kaupunkeihin kuten Brescia ja Milano, heitä lorvii ja nukkuu Milanon puistoissa keskellä kirkasta päivää sekä Milanon pääbussiasemalla se siitä muotikaupungista. Gardalla näkee lähinnä vain saksa-mamuja, jotka tulevat Itävallasta ja Saksasta lomailemaan koko kesäksi Gardalle, jossa heitä varten on saksan kieliset menut, palvelut ja jopa jotkut tiekyltitkin. Garda on erittäin saksalaistunut kohde, joka ei anna täysin oikeaa kuvaa aidosta Italiasta, jossa on usein pitsan tuoksuisia kujia rapistuneine ja koristeellisene taloineen. Kun taas Gardalla paljon saksalaistyylisiä kaksikerroksisia pikkutaloja jotka ulkopuolelta hyvinhoidettuja, mutta teista ei niinkään piitata. Mutta ainahan voi ottaa junan vaikka Veronaan, joka on todella lähellä Gardaa.

    • lisävinkki

      Garda on erityisen suosittu saksalaisten seniorien kohde, lapsiperheiden kannattaa kokeilla vaikkapa Riminiä jossa riittää lapsille leluja, rantaleluja, huvilaitteita yms. tai vaikka Roomaa, jossa on runsaasti nähtävää. Miksei myös etelä-Italia. Garda on aika tylsä kohde lapsiperheelle ja sinkuille myös, lähinnä voi tallustella kukkia ja vesilintuja ihaillen senioreiden kanssa.

    • Käynyt

      Pohjois-Italian taskuvarkaat ovat pääosin itä-eurooppalaisia romaneja. Toiminta on laajaa, järjestäytynyttä ja hyvin organisoitua rikollisuutta.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      140
      4185
    2. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      124
      1640
    3. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      70
      1436
    4. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      283
      1412
    5. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      18
      1274
    6. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      48
      1160
    7. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1141
    8. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      1096
    9. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      60
      1081
    10. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      61
      1050
    Aihe