Onko Gardan alueella paljon ns. matuja?

perheenäiti79

Hei, täällä normi suomalainen lapsiperhe suunnittelee matkaamista ensi kertaa pohjoisen Italian huikeisiin maisemiin Garda-järven alueelle. Nyt kun EU-aluetta on järisyttänyt viime vuosina massiivinen ja monilta osin hallitsematon muuttoliike mm. Afrikasta ja Lähi-Idästä, kyselisimme onko nimenomaan Garda-järven alueella paljon ns. maahantulijoita? Tarkoitamme tässä yhteydessä lähinnä irrallaan alueella asustavia tai leiriolosuhteissa asustavia tulijoita ja näihin mahdollisesti liittyviä erilaisia lieveilmiöitä. Kiitos asiallisista vastauksista asialinjalla esitettyyn kysymykseen!

8

219

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Parmareggio

      Käymme pohj. Italiassa pari kertaa vuodessa. En ole "matuihin" törmännyt vielä missään muualla, kuin TV:n uutisissa. Toki isoilla rautatieasemilla heitä voi olla, mutta siellä nyt on muutenkin pilvin pimein epämääräistä kulkijaa. Matuleirejä tms. epämääräistä asumista en ole kertaakaan nähnyt. Kerjäläisiä ei juuri ole, miliisit ajaa ne herkästi kovalla kouralla pois. Jos joku tulee pyytämään jotain, tönikää niitä vaan pois edestä, noin tekee paikallisetkin. Ei pidä jäädä kohteliaasti juttusille, kylmästi ohi vaan.

      Isommissa väkijoukoissa pitää pidellä irtotavarat taskuissa. Autoon ei ikinä kannata jättää mitään muuta kuin roskia! Varaskoplat päivystää parkkipaikkoja kiikareiden kanssa jossain kauempana ja niiltä ammattilaisilta menee muutama sekuntti kun auto on tyhjennetty arvotavaroista.

      Useina vuosina ollaan siellä liikuttu pohjoisen järvien seuduilla ja koskaan ei ole mitään ikävää tapahtunut. Mukavaa matkaa!

    • gdfgsdggfgfd

      Ainakin siellä on paljon italialaisia. Eli kannattaa pitää lompakosta hyvä huoli!

    • Tulijoita

      Yle Uutiset 27.6.2017

      Italiaan on alkuvuonna saapunut YK:n pakolaisjärjestön UNHCR:n mukaan yli 72 000 turvapaikanhakijaa, mikä on selvästi enemmän kuin viime vuonna vastaavaan aikaan.

      Vuosi 2016 oli Italiassa ennätysvuosi, kun maahan saapui yli 181 000 turvapaikanhakijaa. Tänä vuonna määrän odotetaan kasvavan entisestään.

      https://yle.fi/uutiset/3-9692614

    • Huopaohdake

      Olemme viime vuosina olleet useamman kerran omalla autolla Gardajärven maisemissa. Emme ole törmänneet muihin kuin parkkipaikkaongelmiin. Autoon ei kannata jättää mitään omaisuutta. Gardajärven eteläpäässä huikean kauniissa Sirmionessa on mahdotonta löytää parkkipaikkaa. Kannattaa kokeilla järven tiheitä laivareittejä ja jättää auto esim. oman hotellin parkkipaikalle.
      Hyvä matkaopas alueelle on Anja Kinnusen kirjoittama Gardajärvi-opas. Hotellien lisäksi netistä löytyy hyvä valikoima Agriturismo- eli maatilamajoituspaikkoja.

    • dahlia16

      Matkalla Gardalle huomasin että Brescian alueella oli paljon maahanmuuttaja taustaisia ihmisiä, mutta se ei meitä haitannut.

    • asioistajotaintietävä

      Mamut ovat suunnanneet palveluiden yms. perässä suuriin kaupunkeihin kuten Brescia ja Milano, heitä lorvii ja nukkuu Milanon puistoissa keskellä kirkasta päivää sekä Milanon pääbussiasemalla se siitä muotikaupungista. Gardalla näkee lähinnä vain saksa-mamuja, jotka tulevat Itävallasta ja Saksasta lomailemaan koko kesäksi Gardalle, jossa heitä varten on saksan kieliset menut, palvelut ja jopa jotkut tiekyltitkin. Garda on erittäin saksalaistunut kohde, joka ei anna täysin oikeaa kuvaa aidosta Italiasta, jossa on usein pitsan tuoksuisia kujia rapistuneine ja koristeellisene taloineen. Kun taas Gardalla paljon saksalaistyylisiä kaksikerroksisia pikkutaloja jotka ulkopuolelta hyvinhoidettuja, mutta teista ei niinkään piitata. Mutta ainahan voi ottaa junan vaikka Veronaan, joka on todella lähellä Gardaa.

    • lisävinkki

      Garda on erityisen suosittu saksalaisten seniorien kohde, lapsiperheiden kannattaa kokeilla vaikkapa Riminiä jossa riittää lapsille leluja, rantaleluja, huvilaitteita yms. tai vaikka Roomaa, jossa on runsaasti nähtävää. Miksei myös etelä-Italia. Garda on aika tylsä kohde lapsiperheelle ja sinkuille myös, lähinnä voi tallustella kukkia ja vesilintuja ihaillen senioreiden kanssa.

    • Käynyt

      Pohjois-Italian taskuvarkaat ovat pääosin itä-eurooppalaisia romaneja. Toiminta on laajaa, järjestäytynyttä ja hyvin organisoitua rikollisuutta.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      78
      1510
    2. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      106
      1267
    3. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      120
      1227
    4. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

      tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
      Ikävä
      78
      1166
    5. Paras olisi vain unohtaa

      Tuleekohan tähän meidän tilanteeseen ikinä mitään selvyyttä. Epätoivo iskee taas, enkä jaksaisi enää odottaa. Kohta lop
      Ikävä
      70
      1024
    6. IS viikonloppu 18-19.5.2024.

      Laatija Toni Pitkälä on itse laatinut ja kuvittanut 3- arvoista ristikkonsa. Nihkeästi tuntuu löytyvän ensimmäisiä var
      Sanaristikot
      82
      823
    7. Voisitko laittaa

      Nimesi ensimmäisen ja kaksi viimeistä kirjainta tähän?
      Ikävä
      42
      765
    8. Oliko vähä sometettu taas vai?

      Tuli aiva liika nopiaa traktorin perä vastahan. https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/2b3857b3-f2c6-424e-8051-506c7525223a
      Kauhava
      9
      762
    9. Kristityn megahyökkäys idän palstoilla on kauhistuttava

      Terroristikristityn megahyökkäys joka puolella on kauhistuttava, hänen viesteissään on järjetön määrä vihaa. Hän on idän
      Idän uskonnot
      380
      738
    10. S on minun etunimen kolmas kirjain.

      Mikä sinun etunimen kolmas kirjain on?
      Ikävä
      53
      696
    Aihe