VAROITUS: Klarna ja A-T Lastenturva

sandelsson432432

Tiedoksi muillekin, koska tämä on aivan luokatonta.

Meidän piti hankkia vauvamiehelle uusi lastenistuin, kiikarissa oli Maxi Cosin 2way Pearl. Löysin sen sitten A-T Lastenturvan verkkosivuilta (www.lastenturva.fi) ja normaalisti lähdin tekemään verkko-ostosta. Noh, sitten siinä vaiheessa kun olin saanut tilauksen valmiiksi ja Osuuspankin verkkopankin kautta maksanut sen, niin sivusto ilmoittaa että virhe. Odottelen pari tuntia, soitan sitten Lastenturvalle että missä sähköposti. Käyn verkkopankissa katsomassa, niin 568 euroa on sitä vastoin häipynyt tiehensä tililtäni, saaja Digital River World Payments AB.

Eivät Lastenturvassa tiedä minusta eivätkä tilauksestani mitään. Syyttävät oikopäätä Klarnaa, joka hoitaa Lastenturvan nettikaupan maksuliikenteen - tämä Digital River jne on Klarnan nimi maksuissa. Käskevät soittaa sinne. Ottaa sen verran pattiin tuo asenne, kyse oli kuitenkin heidän nettikaupastaan, että sanon että kannattaiskohan tehdä tuolle teidän sivustolle jotain, koska käyttäjän näkökulmasta se pöllii rahat eikä anna takaisin edes sähköpostia. Luurin toisessa päässä oleva Iloisen Palvelun Ammattilainen löi mulle luurin korvaan :D

Soitan Klarnaan, siellä vastaa ihan aikuinen ihminen joka näkee järjestelmästä, että maksu on "varattu" ja odottaa myyjän vahvistusta. Keissin kerrottuani arvelee, että Lastenturvan nettisivu bugasi jotenkin, rahavaraus syntyi mutta ei mene eteenpäin koska tilauskaan ei mene. "Nämä peruuntuvat normaalisti itsestään ja rahat palautuvat sitten 14 päivän kuluessa."

Mietin siinä itsekseni että onneksi ei ollut mun viimeinen 568 euroa (vaan toiseksi viimeinen), muuten olisi aika hankala tilanne kun se turvaistuinkin oli pakko saada ostettua hetimmiten. Suovun kuitenkin ja jään odottamaan.

3 viikon (ainakin 21 päivää) jälkeen käyn tililläni ja onko rahaa tullut? No ei tietenkään. Huokaisen ja soitan Klarnaan. Eri kaveri vastaa, selitän asiani, sanoo että joo täällä näkyy tämä varaus ja vain myyjä voi sen vapauttaa sen rahan että soita Lastenturvaan. Sanon että ja mitäköhän mun pitäisi Lastenturvalle sitten sanoa kun siellä ei tiedetä minusta eikä tilauksestani mitään ja kyllä se nyt vaan on niin että Klarna ne rahat on pöllinyt. Silloin irtoaa Klarnalta joku "tilausnumero".

Hampaita kiristellen soitan Lastenturvaan. Sielläkin onneksi tällä kertaa luurin päässä joku joka ei sentään iske luuria korvaan. Syyttää toki ensiksi Klarnaa ja käskee soittamaan sinne. Annan sen varausnumeron ja valitettuaan siitä ettei tiedä mikä se numero on ja että se on joku Klarnan oma, niin saa kuitenkin sillä jotenkin näkyviin sen maksun. Ja "poistaa" sen. Näin oletamme että tapahtui Klarnan määrittelemä "myyjä vapauttaa maksun" ja rahat palautuvat tililleni. Tätä kirjoittaessa niitä ei siis vielä ole näkynyt, mutta Klarnalta tuli yllättäen illalla sähköposti-ilmoitus, jonka mukaan rahat palautetaan. Joten olen toiveikas.

Mun loppuarvio on, että Lastenturvan sivu on jotenkin buginen, ja bugisuuden vuoksi sitten voi käydä näin että ostos tapahtuu sikäli että rahat viedään mutta mitään sähköpostia saatikka tavaroita ei näy. Ja kuka ongelman saa selvittää, no asiakas tietenkin, kun kukaan ei ota vastuuta, ja Lastenturvan asiakaspalveluteinit painelevat punaista luuria.

NIIN ETTÄ ÄLKÄÄ OSTAKO LASTENTURVALTA MITÄÄN ettette halua riskeerata että se raha häviää X ajaksi (kokonaan, ellette itse selvitä sotkua), ja muutenkaan eivät kyllä asiakkaita ansaitse noin pellellä palvelulla. Klarnankin kanssa näköjään kannattaa noudattaa varovaisuutta.

Kyseisen turvaistuimen ostin sitten Verkkokauppa.comista ilman mitään ongelmia.

1

2007

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • KlarnaHanna-Mari

      Moikka,

      harmi kuulla, ettei tilanne sujunut kovin mutkattomasti!

      Kerroit, että tilauksesi oli kadonnut tuhkana tuuleen, vaikka maksusuorituksesi lähtikin Digital Riverille. Teit tällöin aivan oikein ottaessasi yhteyttä sekä kauppaan, että Klarnaan, sillä Digital River on yhteistyökumppanimme ja auttaa rahaliikenteen hallitsemisessa. Kuvailemasi tilanne vaikuttaa vahvasti siltä, että maksun jälkeen joko verkkopankin tai kaupan sivulla on tapahtunut virhe, jonka seurauksena maksu lähti jo Klarnalle, mutta tilaus ei koskaan päässyt kaupalle asti.

      Kauppa ja Klarna tekee aina rahanpalautuksen tiimoilta yhteistyötä, mutta kun kyseessä on tekninen ongelma, tilanteen selvittäminen vie hieman ylimääräistä aikaa. Kerroit kuitenkin saaneesi meiltä sähköpostia koskien rahanpalautusta, joten rahat ovat jo matkalla sinulle!

      Mikäli tilanteen suhteen herää kysyttävää, otathan meihin yhteyttä! Klarnan asiakaspalvelun tavoitat aina arkisin kello 8-18 joko soittamalla numeroon 09 425 99771, lähettämällä sähköpostia osoitteeseen [email protected] tai käyttämällä chattiamme nettisivuilla klarna.fi.

      Lämmintä kesänjatkoa!

      /Hanna-Mari

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      150
      2531
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      26
      1980
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1968
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      89
      1776
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      67
      1530
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1296
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      37
      1202
    8. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      36
      1188
    9. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1188
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1167
    Aihe