Sekava avioehtotilanne

1213213213

Olimme sopineet vaimon kanssa, että avioehtoa ei tarvita, vaan mahdollisessa erotilanteessa jakaisimme varat sen mukaan ketä ne on tienannut. Kun ero alkoi näyttää mahdolliselta, teimme varmuuden vuoksi avioehdon kirjallisena.

Nyt kuitenkin vaimon suku on sanonut, että minulta pitäisi saada rahaa enemmän ja en osaa arvioida haluaisiko vaimo viedä tätä toivetta eteenpäin painostuksesta. Avioehtomme on ns. kokonaan poissulkeva eli siinä mielessä reilu.

Mitä tällaisessa tilanteessa tapahtuu? Jos vastustan mitätöintiä, mitä siitä seuraa? Periaatteessahan jo suullinen sopimus on yhtäpitävä kuin kirjallinenkin? Pystymme helposti osoittamaan oman osuutemme esim. hankinnoissa yms..

11

337

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Jos teillä on virallinen avioehto (paperilla, todistajat yms), niin silloin seurataan sitä ja hyvin vaikea sitä on saada mitätöityä, ellei pydtytä osoittamaan, että avioehdossa on jotenkin huijattu, tai toinen osapuoli ei ole ollut järjissään sitä tehdessä.

   Joten siinä mielessä vaimon ahneella suvulla on olemattomat mahdollisuudet saada lisää rahaa.

   En ymmärrä mihin viittaat suullisella sopimuksella? Suullisen sopimuksen pitävuyys riippuu suuresti kiistääkö jompi kumpi sen, onko ollut todistajia yms. En luottaisi suullisen sopimuksen pitävyyteen oikeudessa.

   • 1213213213

    Eräs suvun jäsen olisi halunnut toimia vaimon edunvalvojana sopimusta tehdessä, mutta kieltäydyin, koska hänelle ei ole määrätty sellaista. Vaimo ei itse vastustanut sopimusta.

    Sopimus on rekisteröity maistraattiin ja siinä on kaksi riippumatonta todistajaa. Vaimo hyväksyi asian ja siitä on jo pari vuotta aikaa, käytännössä pitäisi varmaan pystyä todistamaan siis vilpillisyyteni jollain tavalla. En osaa sanoa kuinka vahva tarve tuolla yhdellä suvun henkillöllä on ajaa asiaa. Tuon henkilön viestien perusteella, jotka tallensin varmuusen vuoksi, voisi päätellä että minusta yritetään hyötyä kohtuuttomasti.


   • 1213213213 kirjoitti:

    Eräs suvun jäsen olisi halunnut toimia vaimon edunvalvojana sopimusta tehdessä, mutta kieltäydyin, koska hänelle ei ole määrätty sellaista. Vaimo ei itse vastustanut sopimusta.

    Sopimus on rekisteröity maistraattiin ja siinä on kaksi riippumatonta todistajaa. Vaimo hyväksyi asian ja siitä on jo pari vuotta aikaa, käytännössä pitäisi varmaan pystyä todistamaan siis vilpillisyyteni jollain tavalla. En osaa sanoa kuinka vahva tarve tuolla yhdellä suvun henkillöllä on ajaa asiaa. Tuon henkilön viestien perusteella, jotka tallensin varmuusen vuoksi, voisi päätellä että minusta yritetään hyötyä kohtuuttomasti.

    Eipä sinulla sitten pitäisi olla mitään hätää.


  • 1213213213

   Lähinnä siis kyselen että jos joku haluaa jääräpäisesti riidellä asioista, mikä voi olla lopputulos? Minun on helpompi varmaan osoittaa kantani asiassa ja onhan tuosta mustaa valkoisella...

   • meillämyösavioehto

    Ne jotka tässä asiassa voivat alkaa riitelemään, olette te, eli sinä vaimosi kanssa, kun vaimollasi ei ole edunvalvojaa.
    Ihmettelen muutenkin tilannetta, kun teillä on maistraatissa vahvistettu avioehto, että miten siihen vaimosi sukulaiset vielä puuttuvat.

    Tiedän kyllä mitä merkillisempiä tapauksia, joissa on alettu vaatimaan toisen puoliskon omaisuuden tuotosta avioliiton ajalta osuutta. Tai toisen puoliskon työpalkkoja yhteisen talouden/ yrityksen hoitamisesta. Joten johtuisiko nämä vaateet nyt näistä syistä?

    Tiedän myös, että joskus sukulaiset ovat vaatimassa mitä ihmeellisemmästä syystä rahaa, vaikka asia ei heille kuulu mitenkään, eikä se ole jurudisesti perusteltua. Joillakin vain pokka pitää vaatia! Joillakin avioliitto on jopa elinkeino, jolla rahoitetaan sukulaisia.


   • 1213213213

    "Tai toisen puoliskon työpalkkoja yhteisen talouden/ yrityksen hoitamisesta. Joten johtuisiko nämä vaateet nyt näistä syistä? "

    Meillä ei ole yhteistä yritystä tai maatilaa eli tavallinen kaupunkilaisperhe ollaan. Vaatimukset perustuivat ilmeisesti vaimon kotona viettämiin vuosiin, jotka olivat hänen oma valintansa (työtä olis ollut heti tarjolla).

    Voitte kuvitella tilanteen toisinpäin kun vaimoni haukkuu sukulaisilleen minua kun on tehnyt perheen eteen töitä ja ei saa siitä korvausta, mutta ilmeisesti omaa kiinnostusta asian eteenpäin viemiselle ei ole ellei joku suvusta keksi vaatia kohtuullistamista. Pienen korvauksen olenkin valmis maksamaan että vaimo pääsee uuden elämän alkuun, mutta se on murto-osa omaisuudestani.


   • mekkk

    Jos vaimosi haluaa jotain mikä on avioehdolla suljettu pois niin oikeuteen on mentävä eli vaimosi riitauttaa avioehdon kohtuuttomana mutta se maksaa jos ei ole isoista summista kysymy. Muuten ei tarvitse maksaa yhtään mitään siitä omausuudesta mikä on avioehdolla rahattu tasingosta ja se siitä.


  • turhanpäiväistä

   Eikö ero tilanteessa puolisot sovi jaosta EI SUKU miksi ylipäätä kertoa kenellekkään mies ja vaimo sopii yhteisymmärryksessä sellaisen mihin kumpikin on tyytyväinen Ei siinä sukua tarvita tai muitakaan.Aina voi sanoa et olette yhdessä sopineet ja olet tyytyväinen ja piste ei sitä tarvi suvulle tai muillekkaan enempää sanoa tai alkaa selvittöön mitä olette sopineet.Ainahan kummankin suvun mielestä toinen saa liian vähän. Istukaa puolison kanssa juttelemaan päättäkää et ennen ei kumpikaan poistu ennenkö asia on selvä vaikka viikon istuisitte sen jälkeen kumpikin pulinat pois jatkatte elämää

  • Vhyuio

   Minusta tämän pitäisi olla selvä asia. On on tehty avioehto juridisesti oikein, niin se mukaan toimitaan. Puolisot keskenään hoitavat asian. Ei suku.

   Jos jompikumpi riitauttaa asian niin hän vie sen eteenpäin asianmukaiseen instanssi. Omin päin ei kannata ruveta mitätöimään sitä.

  • Täähän on ihan samanlainen tilanne kuin mulla ja ex-vaimolla. Meillä oli avioehto ja mä ostin sen ulos meidän yhteisestä talosta jossa sillä ei ollut varaa asua. Tein tarjouksen talosta, tarjous oli vielä korkeampi kuin kiinteistövälittäjän arvio (ostin hänet velattomaksi).

   Olipa sitten kaiketi kuunnellut sukulaisiaan. Tuli *jälkeenpäin* sanomaan: "Kun piti sulle niin halvalla myydä..." "Olisin voinu senjasen vaatia vielä..."
   Vastasin vaan: -Ei mulle mikään pakko ollu myydä, esitin vaan tarjouksen, voisit edelleen odottaa sitä rahamiestä joka maksaa 100 miljoonaa Eutoa, mutta sitä saatkin odottaa hautaan asti. Toisekseen kun on osituspapereissa jo nimet alla, on pikkuisen paha valittaa enää.

   • 12625887

    Minäkin kuulemma *pakotin* ex-vaimoni käymään töissä. (näin väitti erotilanteessa)


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Se olet todella sinä

   En voisi onnellisempi olla ❤️ Se olet oikeasti sinä joka mulle kirjoitellut ❤️ Mulla ollut ihan kamala ikävä sinua ❤️
   Ikävä
   163
   2980
  2. Miehelle tämä

   Voi olla tosi vaikea olla normaalisti kun sinua jos joutuu katsomaan. Olet niin komea.
   Ikävä
   146
   1660
  3. Jodel ei toimi

   Aina kun avaan jodelin se vaan crashaa välittömästi? Mitä voin tehä asialle?
   Viihde ja kulttuuri
   9
   1282
  4. Miten Putin pystyy elämään hirvittävien tekojensa kanssa?

   Osaako joku sanoa, että miten Putin pystyy elämään kamalien, yli ymmärryksen menevien pahojen tekojensa kanssa? Vielä i
   Maailman menoa
   328
   1278
  5. Pim pom ovikello soi :)

   mitä tekisit jos kaivattusi ilmestyisi ovesi taakse :)
   Ikävä
   103
   1205
  6. Mitä ikävöimäsi sanoi sinulle viimeisen

   Kerran kun juttelitte?
   Ikävä
   56
   1192
  7. Naisten salibandyn Veera Kauppi on lesbo .

   Ja Ylen toimittajat hehkuttaa yli-sanoin ! YLE on sateenkaari yhtiö joka toimii verorahoin . ! Minkä signaalin sali
   Maailman menoa
   144
   1147
  8. Olen nyt virallisesti homo

   Tulin juuri firman pikkujouluista. Tämä vanhempi nainen, joka on ahdistellut minua töissä, jatkoi ahdistelemistani pikku
   Sinkut
   74
   1104
  9. Martinan ulosanti haastatteluissa.

   Eipä ole hääppösiä tämän daamin haastattelut vaikka saa puhua siitä mitä tärkeintä,hänestä itsestään! Aika turhia nämä h
   Kotimaiset julkkisjuorut
   181
   1043
  10. Asiat olisivat voineet olla toisin

   jos olisit näyttänyt että välität hänestä. Vain hänestä.
   Ikävä
   48
   946
  Aihe