Ilman amk paikkaa jäänyt

Bettiinamaria

On luuseri olo. Yhdessä varasija ja kaksi seuraavaa hylätty. Sama pääsykoe, pisteet alle hyväksytyn..
Eka haku lukion jälkeen. Tuntuu että olen ainut koko suomessa..

27

2903

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • wdbkof

      Koita olla masentumatta! Itsellänikin jäi viimevuonna KAHDESTA pisteestä kiinni kouluunpääsy, harmitti se kyllä ihan tolkuttomasti. Tänä vuonna kuitenkin tärppäsi, ja onhan tässä koko elämä aikaa opiskella! :-)

    • Sarkastisakke

      En masentuisi, elämä masentaa jatkossa enemmän. Sitä on vain pakko yrittää.

    • Tulokseensapettynyt

      Mulla taas kaikki hylättyjä, et ole ainoa!
      Tuntui, että valintakoe ja sen alueet meni todella hyvin.
      Ainoa asia mikä jäi mietityttämään oli psykologin kanssa haastattelu, jossa kerroin,että mulla on krooninen sairaus, mutta joka ei tee itsestäni työkyvytöntä. Olin ollut huoneessa suunnilleen 3 minuuttia ja heti sen jälkeen hän sanoi että voin lähteä koska hänen ei tarvitse tietää muuta . Jää kyllä kumma ja pettynyt olo tuosta koko jutusta.
      No, elämä jatkuu, ens vuonna uudestaan!

    • Justiisajjuu

      Minullakin kaikki hylättyjä. Valintakokeesta jäi muuten hyvä maku, mutta psykologin haastattelu oli jotenkin kummallinen tilanne. Kävin katsomassa palautteen kokeesta, eivätkä ne näyttäneet edes minun tuloksiltani. Jotkut piirteet eivät täsmänneet minuun lainkaan. Myös kaverini sanoivat, etteivät tunnista minua palautteesta ja epäilivät, onko tapahtunut jokin sekaannus. Valintakoepäivänä sanottiin, että virheet ovat hyvin epätodennäköisiä. Mutta mm. motivaationi olisi sen mukaan vain 10/30, vaikka ilmaisin hyvin selkeästi, kuinka motivoitunut olen (1. valintana ollutta) alaa kohtaan ja ollut harjoittelussakin alaan liittyvissä tehtävissä. En ole myöskään koskaan jättänyt opintojani kesken.
      Mutta ei auta itku markkinoilla, ensi vuonna sitten uudestaan.

      • Valehtelukunniaan

        Sen olen oppinut, että ei kannata olla rehellinen, vaan suoltaa ulos sitä samaa itsensä kehumista mitä nykyään kaikkialla täytyy suoltaa, riippumatta siitä onko se totta vai ei. Vaikka kyseessä ois psykologi, joka haastattelee ja jolla vois olettaa olevan ymmärrystä ym., se valikoi oppilaitoksen näkökulmaa aatellen, eli parasta laatua. Eli eiku valehdellen kohti uusia hakuja!


      • epärehellisyysmaanperii

        tää on tullut huomattua. nykyisen valitsemismenetelmän mukaan valitsevat mieluummin itsensä täydelliseksi sepittävän sekopään kuin rehellisen perustallaajan. onneksi itse osasin feikata sopivassa määrin niin opiskelupaikka tiedossa näin toisella yrityksellä, harmittaa vaan niiden puolesta jotka eivät tätä tienneet ja yrittivät rehellisin keinoin päästä kouluttautumaan. (tää "paras laatu" on tullu nähtyä: tiedän hoitoalalla opiskelevia narkkareita ja yhden hermoheikon pahoinpitelijänkin. luottamus nykyiseen järjestelmään on suuri.)


      • Eiensikertalainen

        Mainitsit että kävit katsomassa pisteet osioittain, missä sen voi tehdä? Itseänikin kiinnostaisi. En edes tiedä noita osioita, ovatko kaikissa sotealoilla samat, mistä ne näkee? Kiitos etukäteen jos joku vastaa!!


      • cjkk
        Valehtelukunniaan kirjoitti:

        Sen olen oppinut, että ei kannata olla rehellinen, vaan suoltaa ulos sitä samaa itsensä kehumista mitä nykyään kaikkialla täytyy suoltaa, riippumatta siitä onko se totta vai ei. Vaikka kyseessä ois psykologi, joka haastattelee ja jolla vois olettaa olevan ymmärrystä ym., se valikoi oppilaitoksen näkökulmaa aatellen, eli parasta laatua. Eli eiku valehdellen kohti uusia hakuja!

        Enpä tiedä. Itse en valehdellut ryhmähaastattelussa yhtään. Vähän ehkä kannattaa sitä värittää kuinka paljon haluaa tehdä sitä hommaa yms. Mutta omista kokemuksista ja taidoista ei kannata valehdella. Kannattaa enemmänkin miettiä että mitkä asiat tuot esille esim mikö harrastus tai mitkä asiat työpaikoista tuot esille jotta ne näkee millaien oot. Jos vaikka ei ole kokemusta alasta voit kertoa omasta työstö tai harrastuksesta mistä voisi olla apua siihen omasta mielestä. Esim kaikki asiakaspalveluhommat kannattaa mainita. Niistä kun on apua varsiniin sote aloihin ihan vaan koska olet ihmisten kanssa tekemisissä. Oot paljo uskottavampi kun puhut totta etkö heitä mitään olemattomia kursseja ja työkokemuksia mitä on tullu tehtyyn. T. Sain opiskelupaikan. En ole mikään yli-ihminen ja hain ainakin 4 kertaa. Joka kokeen jälkee tietää enemmän ja saa kokemusta mitä ens keralla kandee tehä. Ps. En ollut myöskään ensikertalainen joten älkää antako kiintiön pelottaa


    • Myy9

      Kuulepas, olen 36-vuotias alan vaihtaja. Nyt vasta tärppäs uudelle alalle. Koskaan ei ole liian myöhäistä! Älä masennu, ensi vuonna uusiks!

    • Bettiinamaria

      Itse vastasin rehellisesti. Ärsyttää kun en omaa pelisilmää jolloin osaisin vastailla itselleni hyödyllisemmällä tavalla. En omaa kykyä feikata itsestäni parempaa. Olen oikeasti motivoitunut ja halusin todella paljon amk paikkaa..mutta liian rehellinen motivaatio/ opiskeluvalmiuksia mittaavassa osiossa ilmeisesti
      Olen niin pettynyt itseeni.

      • Psykot

        Tsemppiä kaikille rannalle jääneille! Sen verran ymmärrän koulutukseni puolesta näiden soveltuvuus- ym. testausten päälle, että kyllä niiden tarjoamaan tietoon voi suhtautua vähän kriittisesti. Monia niistä pidetään ihan psykologien keskuudessakin vähintäänkin kyseenalaisina (mm. piirrostestit). Toivottavasti näistä päästään eroon.


    • Kikkka

      Luulisi, että rehellisyys katsottaisiin eduksi opiskelupaikkaa hakiessa. Ei näköjään enää! Itselläni on takana opiskeluja ja työkokemusta sotealalta. Hain nyt amkiin kouluttautuakseni lisää ja suuntautuakseni hieman eri tehtäviin. Ammattikoulusta valmistuin hyvällä todistuksella ja olen ollut kiitelty työntekijä. Eikö se kerro jo jotain motivaatiosta? Harmittaa ettei nykyinen valinta huomioi mitenkään aiempia kokemuksia alalta, vaikka se onkin reilua, että kaikilla on tasapuolinen lähtötilanne. En siis päässyt opiskelemaan, ja menetin samalla ensihakijan edun.

      • Suuhyg

        Olet edelleen ensikertalainen kun ensi kerralla haet. Ensikertalaisia ovat siis ne, jotka eivät ole aiemmin vastaanottaneet korkeakoulupaikkaa, pelkkä hakeminen ei tee ei-ensikertalaiseksi. Harmi kun et tällä kertaa päässyt!


    • Pååå

      Nyt harjoittelemaan seuraavia kokeita varten :) itse hain kolme kertaa ennen kuin opiskelupaikka tärppäsi omalle kohdalle. Luin ennen haastattelua artikkelin haastattelu tilanteista, siinä kehotettiin olemaan paras oma itsensä. Kyllä haastattelija huomaa jos feikkaat tai valehtelet. Haastattelu aika on niin lyhyt että siinä ei kannata omista sairauksista tai ongelmista mainita ollenkaan, (ei ole paras osa sinua) ja niitä on kaikilla muillakin. Minulla tulee mieleen epävarmuus alasta jos mainitsee sairauksista haastattelussa, (haluaa kouluun mutta ei kuitenkaan ihan täysillä) onnea uusiin haastatteluihin!

    • pari_vaihtoehtoa

      No nyt on niin, että sinut on mitattu pääsukokeella "kevyeksi" tapaukseksi, eikä kelpuutettu edes opiskelemaan. Kannattaa harkita jotain muuta helpompaa alaa, vaikka siivousalaa tai sitten voit kerta ja kaikkiaan hankkiutua oikopäätä henkisten ongelmien vuoksi eläkkeelle.

      • Hx2eind

        Kuka lie elämäänsä kyllästynyt tyhjäpää tämänkin kommentin takana, kannattaa jättää omaan arvoonsa. Se, ettei ensimmäisellä tai toisellakaan kerralla pääse kouluun sisään, ei tarkoita, että olisi jotenkin epäonnistunut tapaus. Sellainen on vasta kun laukoo ylläolevan kaltaisia naurettavuuksia.


    • tulevasosion

      Minä en hehkuttanut yhtään itseäni enkä motivaatiotani. Olin rehellinen ja kerroin, että haen alalle, koska uskon pystyväni antamaan paljon juuri kyseisellä alalla ja jotenkin on leipäni tienattava. Sain opiskelupaikan. Haastattelusta täydet pisteet.

    • gdgsgs

      Joo en päässy mäkään vieläkään opiskeleen. Ja vielä paskemmat varasijat mitä viime vuonna... ois ees ne parantunu niin ois tienny et ois ees vähän parempaan päin suunta, mut ei. Jaksa enää tätä... Tiiä yhtään mitä noi sit oikeen hakee kun ei motivoitunu ihminen niille kelpaa :(

      • menkääavoimenkautta

        Miten olisi tuo avoimen AMK:n väylä? Itse en päässyt AMK:n aikoinaan, koska sille linjalle ei ollut pääsykokeita (monimuoto) ja oppilaat valikoitiin koulutodistuksen ja alan työkokemuksen perusteella. Olin itse alanvaihtaja, joten työkokemuspisteitä 0 ja edellinen koulutodistus oli 2000-luvun alusta, jolloin motivaatio oli hiukan eri tasoa kuin tänäpäivänä. Menin sitten avoimen polkuopintojen kautta tekemään samat kurssit kuin suoraan sisälle valitut opiskelijat. Tein vuodessa duunin ohella yli 70op ja tutkinto-opiskelijan paikka oli myönnetty toukokuussa. Olen nyt valmistunut kolmessa vuodessa keskiarvolla 4,7. Niistä viidestäkymmenestä suoraan sisään valituista opiskelijoista noin 30 lopetti viimeistään tokan vuoden aikana.

        Ilmeisesti ovat muuttaneet sisäänpääsyn nyt valintakoeperusteiseksi, mikä on hyvä. Mittaa edes hitusen sitä motivaatiota paremmin kuin pelkkä koulutodistus sadan vuoden takaa.


    • Tuiooppi

      Itse hain nyt neljättä kertaa sairaanhoitajaksi ( olen lh) ekat kolme kertaa pääsykoe joko hylätty tai varasijalla miljoona mutta nyt repäisin pääsykokeista pisteet 75 ja menin heittämällä sisään eli uudestaan vaan ! Eka kerta menee muutenkin jännityksen piikkiin ja vähän tutusteluun pääsykoe meininkiin :) onnea seuraaviin hakuihin !

      • Vähänmietityttää

        Ihanan lohdullista kuulla näitä yritysten kautta voittoon tarinoitakin. Toi on tavallaan lohdullista, mutta tavallaan kertoo ettei soveltuvuuskokeet mittaa sitä mitä niiden pitäisi. Eihän soveltuvuuden kait pitäisi heitellä eikä olla harjoteltavissa. Onnea opiskelupaikasta!


    • tsempataan

      Koeta tsempata. Älä syyttele itseäsi liikaa. Vähän aikaa voit olla down, mutta sitten eteenpäin reippain askelin. Et sinä mikään luuseri ole. Se ajattelu kääntyy aina itseäsi vastaan. Koeta fundeerata mitä voit seuraavaksi tehdä. Miten tehdä toisin. Sinulla on koko vuosi aikaa tehdä juttuja ja valmistautua. Uutta suunnitelmaa ja tekemistä kehiin. Panostat seuraavaan hakuvuoteen jo nyt. Opettelet vaikka uuden kielen itseopiskellen. Vuodessa sellaisen oppii. Älä sido elämääsi kokemaasi epäonnistumiseen. https://www.youtube.com/watch?v=RJl66n8YfBo

    • Vihdoinjaviimein

      Ymmärrettävää että ärsyttää. Moni hakee useampaan kertaan ennenkuin pääsee sisään, moni jäi ilman koulupaikkaa tänäkin keväänä. Mullakin ollut aikoinaan koulupaikka jonka jätin silloin elämäntilanteen vuoksi. Nyt hain samaan koulutukseen uudestaan. Ekalla en päässyt esivalinnasta läpi. Tokalla kerralla jäi valintakokeisiin ja nyt kolmannella sain paikan.
      Syksyllä sitten uudestaan vaan hakemaan. Tsemppiä!

    • JohannaEveliina

      Kävikö joku Seamkin sosionomin pääsykokeissa? Oliko sinne matemaattinen osuus? Vaasassa oli ja kokeeni tyssäsi siihen.

      • Hupsisakka

        Oli matemaattinen osuus. Aika simppeli sellanen, mutta silti en kerennyt tehdä kuin vajaa puolet siitä ja pääsin opiskelemaan.


    • kesälomantarpeessa

      Kannattaa oikeasti miettiä avointa AMK:ta, koska siellähän sitä tunneilla istutaan niiden sisälle päässeiden kanssa samassa luokassa. Ilmeisesti avoimen polkuopintopaikat menevät myös nopeasti, joten kannattaa olla heti ilmoittautumassa.

      Itse pääsin nyt sisään sotealalle ja hain toista kertaa. Hain pari vuotta sitten ekan kerran ja tosiaan en päässyt edes pääsykokeisiin asti, koska kymmenen vuotta vanha lukiotodistus&kirjoitukset on niin huonot. Onneksi nyt ovat vaihtaneet hakusysteemin ja nyt pääsin kirkkaasti sisään kouluun, koska vanhoja papereita ei tuijoteta pelkästään ja oman tämän hetken motivaation pystyy esittää siinä supervaikeessa esivalintakokeessa ja sitten pääsykokeessa myöhemmin. Huh ja jes! Ps. Haastatteluihin kannattaa varautua myös mentaalisesta ja pyytää vaikka kaveria tekee "koehaastattelun". Lisäksi itse harjoittelin kirjoittamassa etukäteen jo tekstiksi paperille miksi haluan alalle ja olen sopiva työhön. On sitten tosi tilanteessa heti vastaus mielessä, eikä tarvitse jännittyneenä miettiä että mitä ihmettä keksii.

    • wrwrerwer

      Itsellä toisenlainen tilanne. Pääsin viime vuonna ekalla yrityksellä insinööriksi. Ei ole kuin amispohja ja aivan surkea matikka, koska ei aikaisemmin kiinnostanut opiskella matikkaa. Nyt ollut kaksi kuukautta "kesälomalla" tosin tehnyt muutaman verkkokurssin tässä touko- kesäkuun aikana. Yllättävän hyvin selvisin ekan vuoden, mutta koville se otti. Älytön väsymys ja jaksamattomuus. Valitettavasti opiskelu on raatamista meikäläisellä. Onneksi enään yksi vuosi luonnontieteellisiä niin toivon mukaan helpottaa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      298
      3325
    2. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      83
      1629
    3. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      43
      1480
    4. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      49
      1349
    5. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      27
      1250
    6. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      47
      1230
    7. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      6
      1180
    8. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      45
      1151
    9. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      26
      1127
    10. Persut vajosivat pinnan alle

      Sosiaali- ja terveysministeri Kaisa Juuson (ps) tietämättömyys hallinnonalansa leikkauksista on pöyristyttänyt Suomen ka
      Maailman menoa
      157
      1044
    Aihe