Koiraterroristi

pikkukoiranomistaja

Täällä Tampereella on jo useampi pienen koiran omistaja joutunut yhden ja saman koiraterroristin ahdistamaksi. Aluksi uskoimme kasvattajan kyvyn puutteeseen, mutta tapahtumat ovat jo selvästi tahallisesti aiheutettuja. Kyse on saksanpaimenkoirasta jonka miesomistaja päästää "vahingossa" irti hyökkäämään pienemmän koiran kimppuun..

Kyseisen omistajan edellinen koira on raadellut kuoliaaksi pienemmän lajitoverinsa ja useampia pienempiä yhteenottoja on tiedossa. Samoin tämän uuden kohdalla. Useampi hyökkäys on tiedossa. Ulkoilu oman koiran kanssa on jatkuvaa pelkoa ja varovaista piilottelua kun ei tiedä mistä kulmasta koira hyökkää. Viimeksi koira päästettiin omasta rivitalon ovesta suoraan kadulle ilman talutinta ja pantaa pienen koiran niskaan, jota ko. koira jo vuosi sitten pahoinpiteli..
Onko muita uhreja tai hyviä neuvoja?

42

754

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • lakitietoakoirista

      Tuohon on yksiselitteinen vastauskin. Koiraa ei saa asutusalueella taajamassa päästää vapaaksi, vaikka olisi kuinka kiltti. Vahinkoa voi syntyä jo toisen koiran pelosta tai omistan pelätessä. Yleillä alueilla tulee voida liikkua vapaasti ja pelkäämättä koirineen. Alla pätkä asiantuntijalausunnosta:

      Poliisikoiraryhmän johtaja: Vihaisen koiran hyökkäykseltä saa ja pitää puolustautua
      Poliisin koiraryhmän johtajan mukaan rauhallinen käytös on tärkeää aggressiivisen koiran uhatessa. Väkivaltaan tulisi turvautua vasta sitten, jos uhkaava tilanne kärjistyy hyökkäykseksi.
      Kotimaa
      13.3.2014 klo 16:02päivitetty 13.3.2014 klo 16:41

      Vastaantulija voi pelätä kilttiäkin koiraa
      Pohjois-Savon kennelpiirin tiedottaja Sari Holopaisen mukaan koira saa olla irti kotipihalla, koirapuistoissa, kilpailuissa ja erilaisissa kokeissa.
      - Kaduilla ja kadunvarsilla koiran on oltava kiinni, vaikka kyseessä olisi kuinka tottelevainen yksilö tahansa.
      Holopainen painottaa, että toisen koiran vastaan tullessa talutusremmiä on pidettävä lyhyellä.
      - Vaikka koira olisi kuinka kiltti ja sydämellinen karvapallo, vastaantulija voi pelätä sitä. Koiraa ei saa päästä ryntäilemään toisten ihmisten luokse.
      Poliisikoiraryhmän johtaja Jari Kaukonen muistuttaa, että irtokoiran hyökkäys kohdistuu useimmiten koiraan eikä ulkoiluttajaan.
      - Tietenkin täytyy suojata myös itsensä. En pitäisi koiran syliin nostamista yleisesti ottaen tilanteen pahentamisena. Itselläni on viiden kuukauden ikäinen pentu, ja aivan varmasti suojaan pennun, jos joku sen päälle hyökkää. Todennäköisesti nostaisin pennun syliin tai blokkaisin hyökkäyksen omalla vartalolla.
      Suurin osa hyökkääjistä on vapaana olevia koiria
      Lain laiminlyönnistä voi seurata rike- tai päiväsakko.

    • KaikenlaisiaJauholakkeja

      Ei voi muuta sanoa kuin, että vit** mikä kus*pää. Missä tämmöinen apina tampereella pyörii. Itsellä on pitbull canecorso mix ja on ollut dogo argentino joiden kanssa varsinkin pentuna tälläisten ku**päiden kohtaaminen voi tehdä järjetöntä hallaa, mutta niin se tekee kyllä muillekkin koirille. Omistaja on AINA vastuussa koirastaan ja sen käytöksestä ja vastuu pitää myös kantaa. En silti itse koskaan syytä koiraa, enkä pistoolia ampumisesta, mutta omistajaa voisi joku hieman leipoa samalla kun hakee koiran järkevämpään kotiin. Nämä nistit ja muut mielenvikaiset omistajat pilaavat kaikkien rotujen maineen mihin koskevat. Mitä vahvempi koira sen tarkempana sen käsittelyssä pitää olla, jotta ei tarvitse omia virheitä selitellä muka vahingoilla/ yleensä huolimattomuutta ja osaamattomuutta. Omasta mielestä yli 30cm koirille voisi hyvin määrätä kauppojen koiraparkkeihin ja muihin ns.vartioimatta jätettäviin paikkoihin kuonokoppa vaatimuksen, aina on mahdollista, että jotain sattuu vaikka koira ei olisi mittään tehnyt. Omat koirat on totutettu kuonokoppaan jo pentuna, lähinnä espanjanssa osa-aikaisen asumisen takia, mutta ei ole pahitteeksi suurille kerrostalokoirillekkaan, aina voi joku lapsi juosta todella yllättävästi koiraa kohti kulmantakaa tai vastaavaa jossa koira reagoi odottamattomasti. Itsellä ei ole omat koirat koskaan käyttäytyneet mitenkään agressivisesti ihmisiä kohtaan, mutta varmistus ja vastuullisuus ei ole huono.

      • Pikkukoiranomistaja

        Kyseisen koiran omistaja asuu Länsi-Tampereella, Rahola-Epilä -Kaarila suunnalla En halua tarkentaa enempää, mutta toivon, että jos tiedossa olevien uhrien lisäksi löytyy muita, omistajat ottaisivat toisiinsa yhteyttä, jotta ongelmakasvattaja saataisiin ymmärtämään juridisen vastuunsa tai jos ei, mikä näyttää todennäköiseltä, hänen tulisi saada kielto pitää koiraa, ainakaan isokokoista rotua olevaa. Olen tutustunut koirien koulutukseen ja esim. saksanpaimenkoira on parhaimmillaan pelastuskoirana ja poliisikoirana. On todella ikävä, että kyseinen kasvattaja pilaa koko rodun maineen.
        Hänen aiheuttama uhka ei ole pieni. Viimeksi Tampereella maaliskuussa naisen yrittäessä suojella pikkukoiraansa ison koiran hyökkäykseltä Atalassa , hyökkäävä koira puri naiselta sormen ja söi sen. Lievempikin puraisu voi johtaa pahaan infektioon tai valtimoverenvuotoon. Moni pikkukoira on jouduttu lopettamaan pikkupuraisunkin takia, koska ison koiran hampaat ulottuvat pienen koiran sisäelimiin. Vaikka vammat eivät olisi pahoja, sekä omistajan että koiran psyykkeeseen ja koko yhdessä liikkumisen onnellisuuteen tapahtumat vaikuttavat vuosia., ehkä koko koiran eliniän, vähintäinkin niin kauan kun kyseinen terroristi asuu koirineen lähialueella.


      • minelan

        Olen samaa mieltä kanssasi. SAKSANPAIMENKOIRA OIKEISSA KÄSISSÄ JA OIKEA LUONTEISENA ON MITÄ HIENOIN KOIRA. mutta minulla on se käsitykeni mukaan nykyajan kasvatuksessa on menty roima harppaus takaisin päin, ei oske kakkia, mutta liian monia-

        Esinnäkin niistä osa on tosi arkoja ja siiksi pelkopurioita. Toisekswi niiden selät ja lantiot ja takajalat on tosi sairaita


    • Poimijaja

      On aivan turha marista roiranomistajien oppimattomuudesta Suomessa.

      Tässä asemakaava alueella parikymmentä koiranomistajaa ja niistä ehkä kolme osaa kouluttaa koiraa välttävästi. Normaali tilanne, kun koiranomistaja kulkenut vuosia takakenossa hihna kireällä ulkoiluttamassa koiraansa ja näitä on suurin osa.

      Harvinainen tilanne, että koira kulkee hihna löysällä omistajansa vierellä. Ulosteita ei korjaa kukaan hoidetulta alueelta.

      Yksi ison koiran omistaja esiintyi edistyksellisenä koiranonistajana tällä alueella ja kulki kesän ajan muovipussissa sama koiranuloste, esiintyi keräävänsä jätökset. Koiranjätös oli feikki ja muovipussikin oli lopulta kulunut loppuun. No, joku ilkeä tyyppi huomautti siitä hänelle ja touhu loppui siihen.

      Meissä omistajissa on todella ihmeellisiä ominaisuuksia. Kiksejä saa monella tavalla ja pelottelemalla muita koiran omistajia joillekkin tilanne antaa tyydytyksen.

      • Pikkukoiranomistaja

        Totta on, itse kerään nyt viimeisen koirani, 3,5 kiloisen vauvan sijaisena kasvatetun hieman yli vuoden ikäisen peukalon pään kokoiset jätteet pussiin ja viemme ne yhdessä roskiin. Vierellä ei minunkaan aiemmat koirani kulkeneet nätisti, mutta pelastuskoirakoulussa olivat lahjakkaita ja nauttivat "ammattitaidostaan". Olivat mäyräkoiria ja auton alle olisivat juosseet oman kotipihan tuntumassa ilman hihnaa, mutta varsinkin vanhempi löysi kadonneet sekä käskystä että vapaalla haulla itsenäisesti. Jostain oli silti tingittävä. Juuri siksi en helposti moiti isojen koirien omistajia, en ainakaan turhaan. Raunioharjoituksissa olin kolmen vuoden ajan myös vuorollani "piilossa" usein syvällä maan sisällä, jonne hakemaan minua tulivat samaan kuoppaan niin saksan paimenkoirat kuin suursnautserit ja tietoisena palkkiosta usein suoraan taskulle, eli juuri ja juuri mahduimme samaan piiloon. En siis ole koiravauhko, vaan kyse on todellisesta ongelmasta ja pahasta.
        Kyseisen "häirikkö" omistajan tuntee siitä, että hän kuljettaa koiraansa silloinkin kun se on "hallinnassa" vaarallisesti hyvin pitkässä hihnassa , hän itse kävelee tien toisella puolella ja koira toisella. Edellisestä kyseisen koiran minun koirani päälle karkaamisesta oli kulunut vuosi. Koirani oli silloin puoli vuotias ja nyrjäyttänyt nilkkansa, harjoittelimme silti sosiaalisuutta tehden pieniä lenkkejä välillä sylissä välillä kävellen. Sen itku oli sydäntä särkevä kun saksanpaimenkoiran omista päästi fleksin irti toiselta puolen katua ja koira syöksyi hampaat irvissä ja aggressiivisesti äännellen päälle tarttuen korvasta kiinni. Koirani pääsi irti, mutta kesti tovin ennen kuin sain sen syliin, vaikka en irrottanut fleksistä. Kuljimme koko talven ainoastaan oman rivtalopihan tuntumassa ja peläten. Rantaan, joka on läheisyydessä ja ihana paikka emme uskaltautunee, koska sieltä ei pääse suojaan. Itselläni on tapaturmainen lonkkavika, jonka kanssa olin nyt viimeksi ojan pohjassa mahallani, kaatuessani ja yrittäessäni nostaa koiraani syliin ja turvaan, saksanpaimenkoiran kuono kaulani vieressä ja oma koirani lyhyessä hihnassa kasvojeni edessä, en päässyt ylös eikä hyökkäävällä koiralla ollut fleksiä eikä edes kaulapantaa eikä omistajia näkynyt aluksi missään. Kummallakaan kerralla ei edes anteeksipyyntöä herunut. Tilanne oli oman turvallisuutenikin kohdalla niin uhkaava kuin vaan voi olla.


      • Anonyymi
        Pikkukoiranomistaja kirjoitti:

        Totta on, itse kerään nyt viimeisen koirani, 3,5 kiloisen vauvan sijaisena kasvatetun hieman yli vuoden ikäisen peukalon pään kokoiset jätteet pussiin ja viemme ne yhdessä roskiin. Vierellä ei minunkaan aiemmat koirani kulkeneet nätisti, mutta pelastuskoirakoulussa olivat lahjakkaita ja nauttivat "ammattitaidostaan". Olivat mäyräkoiria ja auton alle olisivat juosseet oman kotipihan tuntumassa ilman hihnaa, mutta varsinkin vanhempi löysi kadonneet sekä käskystä että vapaalla haulla itsenäisesti. Jostain oli silti tingittävä. Juuri siksi en helposti moiti isojen koirien omistajia, en ainakaan turhaan. Raunioharjoituksissa olin kolmen vuoden ajan myös vuorollani "piilossa" usein syvällä maan sisällä, jonne hakemaan minua tulivat samaan kuoppaan niin saksan paimenkoirat kuin suursnautserit ja tietoisena palkkiosta usein suoraan taskulle, eli juuri ja juuri mahduimme samaan piiloon. En siis ole koiravauhko, vaan kyse on todellisesta ongelmasta ja pahasta.
        Kyseisen "häirikkö" omistajan tuntee siitä, että hän kuljettaa koiraansa silloinkin kun se on "hallinnassa" vaarallisesti hyvin pitkässä hihnassa , hän itse kävelee tien toisella puolella ja koira toisella. Edellisestä kyseisen koiran minun koirani päälle karkaamisesta oli kulunut vuosi. Koirani oli silloin puoli vuotias ja nyrjäyttänyt nilkkansa, harjoittelimme silti sosiaalisuutta tehden pieniä lenkkejä välillä sylissä välillä kävellen. Sen itku oli sydäntä särkevä kun saksanpaimenkoiran omista päästi fleksin irti toiselta puolen katua ja koira syöksyi hampaat irvissä ja aggressiivisesti äännellen päälle tarttuen korvasta kiinni. Koirani pääsi irti, mutta kesti tovin ennen kuin sain sen syliin, vaikka en irrottanut fleksistä. Kuljimme koko talven ainoastaan oman rivtalopihan tuntumassa ja peläten. Rantaan, joka on läheisyydessä ja ihana paikka emme uskaltautunee, koska sieltä ei pääse suojaan. Itselläni on tapaturmainen lonkkavika, jonka kanssa olin nyt viimeksi ojan pohjassa mahallani, kaatuessani ja yrittäessäni nostaa koiraani syliin ja turvaan, saksanpaimenkoiran kuono kaulani vieressä ja oma koirani lyhyessä hihnassa kasvojeni edessä, en päässyt ylös eikä hyökkäävällä koiralla ollut fleksiä eikä edes kaulapantaa eikä omistajia näkynyt aluksi missään. Kummallakaan kerralla ei edes anteeksipyyntöä herunut. Tilanne oli oman turvallisuutenikin kohdalla niin uhkaava kuin vaan voi olla.

        Järkyttävää. Tuommoisesta tyypistä olisi pitänyt tehdä rikosilmoitus. Tosin pieni rikesakko on mitätön kärsimyksiin ja vaaroihin suhteutettuna. Lakia on muutettava ettei turvallisuus-uhkia kulkisi missä sattuu. Mikä sitä tyyppiä oikein vaivaa? Eikö sitä lait eikä määräykset koske? Kuinka lie tällä hetkellä tilanne? Koira rauhottunut ajan myötä?


    • hohhoijaataas

      Onko paikalle soitettu KERTAAKAAN poliisia kun hyökkäys on tapahtunut? Vartioimatta jättämisestä, irtipidosta jne. lävähtää aina sakko, joten eiköhän niiden sakkolappujen kerääminen loppuisi jossain vaiheessa. Mikäli samasta koiran omistajasta ilmoiteltaisiin sekä poliisille että eläinsuojeluneuvojalle tarpeeksi usein, niin eiköhän sitä koirien pitoakin jossain vaiheessa harkittaisi. On turha kitistä keskustelupalstalla, jollei ole virallista tietä asialle mitään tehnyt.

    • Ruotuun

      Nyt teette välittömästi rikosilmoituksen vaikka netissä, tuosta holtittomasta koiranpidosta. Mahdollisimman tarkat tuntomerkit miehestä ja koirasta mukaan , ja kertomus jokaisesta koiran irti hortoilusta / päälle tulosta. Saksanpaimenkoiran omistajana tiedän ettei saksanpaimen sovi jokamiehen käteen, se TÄYTYY kouluttaa ja pitää joka hetki hallinnassa. Jos näin ei ole, koira tuommoiselta ukolta pois ja tilalle vaikka kultakala jos sen kanssa paremmin pärjäisi.
      Käyttäisi edes kuonokoppaa koirallaan, jos ei koulutuksiin halua lähteä.

      Suututtaa tuollainen holtiton koiranpito. Koiran irti pito taajamassa ja toisten koirien kimppuun laskeminen ei ole ainoastaan ikävää, vaan lainvastaista ja siitä saa sanktion kun ukko jää kiinni.
      Jos mies ei jatkossakaan muuta tapojaan vaan antaa sen terrorisoida edelleen , voi poliisi takavarikoida koko eläimen.
      Rikosilmoitus näissä tilanteissa kannattaa aina.

      Meilläpäin liikkui samanlainen vässykkä rotikan kanssa, puretti toisten koiria omallaan eikä muka saanut sitä pideltyä koskaan ( ei edes yrittänyt..liekkö sama mies muuttanut nyt teillepäin ? )
      Loppui terrorisointi ja kummasti alkoi koira pysyä käsissä, kun tehtiin sekä rikosilmoitus oman koirani päälle karkaamisesta, että koko naapuruston kanssa yhteinen valitus miehen asunnon taloyhtiöön vaarallisen koiran pidosta ( purtuja koiria oli monia ).

      Kenenkään ei tarvitse sietää mitä vaan naapurustolta, koskemattomuus ( sekä itsensä, perheensä että omaisuuden, joksi lemmikitkin luetaan ) on ihan laissa määritelty oikeus kaikille.
      " Lain mukaan jokaisella on oikeus elämään sekä henkilökohtaiseen vapauteen, koskemattomuuteen ja turvallisuuteen. "

    • Ruotuun

      Vielä sen verran , että jos onkin sama mies joka ensin asui Itä-Tampereella , niin hän ei todellakaan muuta tapojaan, jos rikosilmoitusta ja valituksia vihaisesta koirasta hänen asuntoyhtiöönsä ei tehdä .
      Mies on täysin välinpitämätön koiriensa tekemisistä, puhuu täysin sivu aiheen suunnilleen säästä silloinkin, kun hänen koiransa on juuri puremassa toisen koiraa.
      Yleensä ei edes kovin kiireellä tule paikalle eikä aina osallistu koiransa irrottamiseen uhrista. Eikä koskaan pahoittele tilannetta mitenkään.
      Uhrit ovat olleet useimmiten pikku fifejä ja heidän emäntiään.

      • Pikkukoiranomistaja

        Kyseinen koiran avulla terrorisoiva mies on kyllä asunut täällä Länsi-Tampereella useita kymmeniä vuosia kuten minäkin ja hänen kaikki koirat ovat olleet saksanpaimenkoiria. Nykyinen koira on kaiketi neljäs ja noin kolmivuotias, joka sekin oli vielä hiljattain suloinen pentu. Pahinta juuri on että omistaja/omistajat eivät ole kasvatettavissa. Minun edelliset koirani Shetlannin lammaskoira ja mäyräkoirani saivat olla rauhassa hänen koiriltaan, vaikka asumme lähekkäin. Tiedän että menneinä vuosina hänen karanneita koiriaan etsittiin useammankin kerran ja monet koirien omistajat eivät uskaltaneet ulos ennen karkulaisten löytymistä, eikä moni uskaltanut lähteä etsintöihin mukaan. Minulla on nyt kylki turtana ja kämmenet verinaarmuilla ja oikeaa olkapäätä särkee, kun yritin nostaa koirani syliin turvaan nopeasti ojan toiselta puolen ja kaaduinkin vatsalleni. Koira tuli niin nopeasti ja yllättäen omasta kotiovestaan syöksyen kadulle ja meidän kimppuun takaa päin. Olimme jo vuoden varoneet ja pälyilleet ulkoiluttajia taakse ja eteen varmuuden vuoksi, mutta täysin vapaata koiraa emme osanneet pelätä.
        Otin suuren riskin kun vedin pikkukoirani , joka yritti pakoon fleksin lyhyeksi mahallani maaten , mutta en saanut topparia päälle ja yritin pitää koirani lähelläni, lisäksi vasemmalla kädellä, kun hyökkääjä tavoitteli uikuttavaa koiraani tuuppasin sen kuonon kädelläni pois ja käskin poistua, vaikka se kuono oli kaulavaltimoni kohdalla. Omistajia ei ollut missään. Kun mies sitten tuli paikalle hän ei tehnyt mitään, enkä minä voinut enkä edes pystynyt nousemaan ylös tai koirat olisivat olleet molemmat vapaina ja pienempi hävinnyt ottelun. Vapisin monta tuntia vielä kotona. Omistajan vaimo toi fleksin ja pannan lopulta ja vieläkin sain vaatia heidän poistumista koirineen.


      • Voiitku5
        Pikkukoiranomistaja kirjoitti:

        Kyseinen koiran avulla terrorisoiva mies on kyllä asunut täällä Länsi-Tampereella useita kymmeniä vuosia kuten minäkin ja hänen kaikki koirat ovat olleet saksanpaimenkoiria. Nykyinen koira on kaiketi neljäs ja noin kolmivuotias, joka sekin oli vielä hiljattain suloinen pentu. Pahinta juuri on että omistaja/omistajat eivät ole kasvatettavissa. Minun edelliset koirani Shetlannin lammaskoira ja mäyräkoirani saivat olla rauhassa hänen koiriltaan, vaikka asumme lähekkäin. Tiedän että menneinä vuosina hänen karanneita koiriaan etsittiin useammankin kerran ja monet koirien omistajat eivät uskaltaneet ulos ennen karkulaisten löytymistä, eikä moni uskaltanut lähteä etsintöihin mukaan. Minulla on nyt kylki turtana ja kämmenet verinaarmuilla ja oikeaa olkapäätä särkee, kun yritin nostaa koirani syliin turvaan nopeasti ojan toiselta puolen ja kaaduinkin vatsalleni. Koira tuli niin nopeasti ja yllättäen omasta kotiovestaan syöksyen kadulle ja meidän kimppuun takaa päin. Olimme jo vuoden varoneet ja pälyilleet ulkoiluttajia taakse ja eteen varmuuden vuoksi, mutta täysin vapaata koiraa emme osanneet pelätä.
        Otin suuren riskin kun vedin pikkukoirani , joka yritti pakoon fleksin lyhyeksi mahallani maaten , mutta en saanut topparia päälle ja yritin pitää koirani lähelläni, lisäksi vasemmalla kädellä, kun hyökkääjä tavoitteli uikuttavaa koiraani tuuppasin sen kuonon kädelläni pois ja käskin poistua, vaikka se kuono oli kaulavaltimoni kohdalla. Omistajia ei ollut missään. Kun mies sitten tuli paikalle hän ei tehnyt mitään, enkä minä voinut enkä edes pystynyt nousemaan ylös tai koirat olisivat olleet molemmat vapaina ja pienempi hävinnyt ottelun. Vapisin monta tuntia vielä kotona. Omistajan vaimo toi fleksin ja pannan lopulta ja vieläkin sain vaatia heidän poistumista koirineen.

        Jotenkin vähän marttyyrimeininkiä tässä. Edelleen: tee virallista valitusta oikeaan osoitteeseen äläkä täällä yritä kerätä sympatiapisteitä. Se kun ei auta itse tilanteeseen mitenkään.


    • voetokiiisa

      vihakoira :DDD

    • nääs-nääskin

      Äläkää te lietsoko vihaa koiraa kohtaan, se ei ole ketään purrut tai vahingoittanut.

      Koira halusi vain nuuskia ja tutustua ton akan puudeliin mutta tämäkös huutamaan ja puristamaan koiraa kainaloon. Voi pyhä sylvi!

      Se on selvä, jos jotain koiraa puree niin pannaan kuonokoppa mutta ylireakointiin syyllistyneet eivät aiheuta mitään muuta kuin naurua. Maha pystys ojas huutava ihminen on perin kummallinen näky ja koirakin katsoi pitääkö auttaa ihmistä, viisas koira.

      Aikaisempi koira tuli vihaiseksi, kun sitä heiteltiin kivillä ja muulla roinalla mutta antakaa nyt tämän nuoren yksilön kasvaa sosiaaliseksi yksilöksi.

      • ytfghyi52kljbn

        Oliko se irti, tämä "nuori yksilö"? Ja jos oli, niin kuin annoin itseni ymmärtää, niin millä oikeudella!


      • nääs-nääskin

        Ei ollut irti, tuo muija vauhkoaa ja yrittää saada itensä säälittäväksi. Kulkee tossa joka päivä enkä tiiä onko maistissa.


      • oletitsekäspaska

        Aivan turha selittää, että edellinen koira olisi tullut aggressiiviseksi ja alkanut siten popsimaan muita koiria siksi, että sitä on heitelty "roinalla". Olet ihan itse syyllinen koirasi aggressiivisuuteen ja potentiaalisesti olet nykyisestäkin kasvattamassa todellista ongelmaa, joka aiheuttaa paljon surua ja pelkoa kaikkialle ympärillenne, mutta sinä oman navan tuijottelija et siitä ilmeisesti välitä. Älä siis opeta ja/tai kannusta koiraa reagoimaan jokaiseen koiraan vaan nimenomaan olemaan lunkisti välittämättä muista!

        Sekään ei ole kuin helevetin huono tekosyy, että "koira halusi vain nuuskia ja tutustua". Sinulla ei ole mitään asiaa päästää rakkiasi muiden iholle (koskee sekä muita koiria että ihmisiä), joten ole mies ja myönnä, että koira ei ole hallinnassasi ja että valvonta on pettänyt ja pahasti, jos se on iholle asti mennyt. Tekosyitä voit yrittää keksiä niin paljon kuin haluat, mutta ne ovat vain raukkamaisia tekosyitä. Jokaisella koirakolla on oikeus tallustella vaikka kerran tunnissa ohitsenne ja vaikka maistissa, jos siltä sattuu tuntumaan, mutta sinä itsekäs mulkero pidät silti sen rakkisi kaukana muista sen sijaan, että keksit taas mahdollisimman irrelevantteja tekosyitä toisten kulkemisista ja juomisista.

        Oma pienikokoinen koirani oppi pentuna pelkäämään isoja koiria ihan siitä yksinkertaisesta syystä, että ensimmäisen kahden viikon aikana isot, vapaana olevat piskit juoksivat suoraan päälle viidesti. Siis viisi kertaa kahden viikon aikana, joten ei ole ihmekään, että vasta luovutusikään ehtinyt pentu säikähtää perinpohjaisesti ja alkaa pelkäämään isompiaan. Minä yritin parhaani kasvattaa omasta pennustani reipasta ja muut koirat huomiotta jättävää koirakansalaista, mutta eikös pissipäiset oman navan tuijottelijat torpedoineet yritystä niin paljon kuin halusivat, ja täysin oikeudetta. Isojen koirien pelko saatiin kyllä talttumaan, mutta työtä siinä oli ja vain siksi, että joidenkin yksilöiden on niin hankalaa pitää rakkejaan lakien ja pykälien mukaisesti ja ottaa muutkin huomioon.

        Toisen, yli 50-kiloisen koiran kanssa tein kuten kaikkien muidenkin pitäisi tehdä, ja opetin sitä pentuaikana olemaan kiinnostumatta muista koirista lenkkeillessä. Siitäkin oli kaltaistesi mulkeroiden tehtävä mahdollisimman hankalaa päästämällä piskejään iholle "nuuskimaan ja tutustumaan" ja tietysti lupaa kysymättä, vaikka itse yritän opettaa juuri päinvastaista pennulleni! Mikä antaa pissipäille oikeuden päättää muidenkin puolesta, että nyt kyllä moikkaillaan vaikka väkisin?! Torpedointiyrityksistä huolimatta onnistuttiin koulutuksessä, mutta rodulleen tyypillisesti tämä koira ei nyt aikuisena siedä toisia uroksia ihollaan, mutta eikös toiset pällit edelleenkin tuo niitä piskejään iholle välittämättä edes omien koiriensa terveydestä. Sinun se tietysti onkin sakun kanssa helppo olla välittämättä juuri sen oman piskisi terveydestä, jos olet valinnut moikkailujenne kohteeksi nimenomaan pieniä koiria.

        Summa summarum: jätä muut rauhaan! Et voi tietää, josko joku on nimenomaan kouluttamassa omaa koiraansa tavoille, joista sinun piskilläsi ei ole hajuakaan tai jos toisen koira ei vaikka siedäkään saman sukupuolen koiraa ihollaan. Koiraeläimille omaan laumaan kuulumattomien moikkailu ei todellakaan ole luonnollista. Joku voi kaiken lisäksi ihan vain pelätä isoja koiria, ja vaikka mitään erityistä syytä ei olisikaan, niin sinulla ei siltikään ole mitään asiaa päästää koiraasi kenenkään lähelle!


      • Pikkukoiranomistaja

        Ensimmäisellä kerralla juttelin koiran omistajan kanssa ystävällisesti ja hän poistui koirineen jo omalle kotiovelleen ja jutteli vielä sieltä. Oma koirani nuuski minun taloyhtiöni tuloväylän tuntumassa eli olimme toisella puolen tietä. Kysyin vielä heidän uuden koiran nimeä ja olin tyytyväinen ja onnellinen heidän puolestaan uudesta tulokkaasta ja aina heidät nähdessäni toivoin, että kasvattaisivat uuden tulokkaan nyt kunnolla. Yhtäkkiä koiran kaikki karvat olivat pystyssä se ärhenteli ja hyökkäsi suoraan koirani kimppuun. minulla oli vaikeuksia saada oma vammautunut koirani syliin, kun sain poistuin taakse katsomatta, en edes tiennyt saiko omistaja koiransa haltuunsa. Tällöin omistaja sanoi vain yhden sanan "saatana". pelkäsin että koirani tassu ei parane. Vammasta ei vielä tiedetty onko se nyrjähdys vai murtuma.
        Olin todella nyt toisella kerralla kyseisen koiran omistajasta "hassu näky" kuten odottaa häneltä sopiikin muunkin käytöksen perusteella. Varmaan oli hauskaa. Hän ei tiedä, että tapauksella oli silminnäkijä. Kävelin koirani kanssa oman taloyhtiöni katuun rajoittavien pihojen penkereen reunaa, roskakatokselta pois päin, kun vastaan tuli toinen koiran ulkoiluttaja, samaa puolta. Ajattelin juuri siirtyä kadun toiselle puolelle, kun irti päästetty koira syöksyi koiraani kohti takaa päin. Kun oja oli leveä enkä ole enää nuori ja olen loukannut selkäni vuosia sitten tapaturmaisesti, menetin hädissäni tasapainoni. En voinut irrottaa fleksiä, sain sen lyhyeksi, mutta en lukittua vatsallani maaten ja koin kauhunhetkiä, kun ko. koiran kuono oli kaulavaltimoni kohdalla. Onneksi olen ääri eläinrakas ja minun kuonon pois työntöni tuntui varmaan vaan taputukselle ja käskin koiraa pois. Omistajaa ei vielä näkynyt missään ja kun hän tuli hänellä ei ollut fleksiä eikä kaulapantaa, vaan rouva toi ne myöhemmin. Toinen koiranulkoiluttaja seurasi näytelmää koirineen kauempaa ja poistui vasta kun näki että irti päässyt koira saatiin kytkettyä ja kun minä vaadin heitä poistumaan. Olen lähes absolutisti, vanha tosin mutta tein vielä jokin aika sittenyliopistossa väitöstä ja olen kirjoilla vieläkin. Olin järkytysshokissa ja sanavalintani ei kuulu käytökseeni normaalisti, mutta toisaalta käytin käskyjä, joihin koira oli tottunut .Muuten toisen alueen poliisin perheeltä kuulin tämän terrorisoivan omistajan koiran aiheuttaneen yhden koiran kuoleman. Taloyhtiömme pihoista myös näkee ja kuulee.


      • Pikkukoiranomistaja

        Lisään vielä, että hauskan pidolta se sadistinen koirakoulutus alkoi jo tuntuakin ja olen kuullut, että kyseiset koirankasvattajat eivät ainakaan ole absolutisteja. Kuinka paljon viime aikoina on isot koirat käyneet pikkuisten kimppuun ja omistajan suojellessa purreet kasvot verille tai syöneet sormen jne. Hysteria oli jo luonnollinen reaktio ja kuten olen kertonut olen ollut useamman vuoden pelastuskoirakoulutuksessa ja lähityössä monien suurien koirarotujen kanssa.


    • Itkujenitku

      Tämä juttu haiskahtaa pitkälle. Toinen huomiohuoraa toinen toistaan lennokkaammilla sanankäänteillä ja toinen väittää kiven kovaan, ettei koira ole ollut edes irti, vaikka se on aloittajan tarinassa olennaisin seikka kunhan sen ensin löytää väritetyn tarinan lomasta.

      Aloittajan tarina alkoi haiskahtamaan heti kun ei ensimmäistä kertaa vastattukaan muiden kommentteihin silloin kun kysyttiin poliisille tai eläinsuojeluneuvojalle soittamisesta. Jos tilanne olisi ollut oikeasti monta kertaa kerrotun kaltainen, niin kukaan tuskin olisi niin imbesilli, ettei olisi ilmoittanut virallisille tahoille. Muille, jotka aloittajan tapaan suu vaahdossa säksättivät, vastattiin kyllä, mutta ainoaan aivot päässä kirjoitettuun kommenttiin ei. Lisäksi nuo erittäin värikkäät itkuvirret ovat kyllä juuri niin huomionhakuisia marttyyrin valivaleja, etten käsitä, miten tänne kommentoijat eivät näe niiden läpi.

      Ja mitä tulee koiran omistajaan, niin oli se nyt sitten ollut irti taikka kiinni, niin sinulla ei ole mitään oikeutta päästää koiraasi lähellekään muita. Omavaltaisesti et todellakaan voi päättää, että nytpä koirat saavat nuuskia ja tutustua. Joka koiran kanssa tutustuminen ei tee koirastasi sen sosiaalisempaa, joten opeta se pikemminkin olemaan huomioimatta muut ja anna muiden olla rauhassa. Joskus joltakulta voi kysyä luvan, josko saa moikata, mutta ilman lupaa pidät koirasi kaukana muista. Sinä ja koirasi ette ole maailman napa. Ymmärretty? Koira kiinni AINA ja pihalta karkaaminen on omistajan estettävä esimerkiksi portilla tai syyllistyt vartioimatta jättämiseen, josta poliisisetä tai -täti voi iskeä sakkolapun kouraan kuten myöskin irti pidosta. Alahan siis ottamaan muutkin huomioon ja pidä koiraasi järjestyssääntöjen mukaisesti, niin näin ääliömäiset somessa ruotimiset loppuvat ainakin sinun ja koirasi osalta.

    • Miksi aloittaja ja muut siellä "terrorin kohteet" ei tee mitään asian hyväksi?
      Onhan noita vaihtoehtoja. Porukalla meette juttelemaan, jos ei auta/ette uskalla, niin sitten ilmo eläinsuojeluvalvojalle tai poliisille.
      Kyllä nyt on kyseessä melkoista saamattomuutta tai kuten jo mainittu, haiskahtaa...

    • nääs-nääskin

      Tuohan on selvä uhriutujan tapaus, jos olisi tapahtunut tuollaisia päällekarkauksia niin ilmoitus viranomaisille olis ollut heti menossa.

      Tämä muija huutaa ja tärisee normaalissa ohitustilanteessa. Olisihan hänellä mahdollisuus mennä toiseen suuntaan ulkoiluttamaan koiraansa, jos ei halua tulla lähelle mun koiraa. Mihin olisin pannut koiran, kun hän masu pystys makaa ojassa ja huutaa. pakko tarkistaa mistä kysymys.

      Mutta ei, hänen pitää tulla häiriköimään ehdottomasti ja sama tilanne on ollut vielä isomman koiran kanssa.

      • Ykskoirarakas

        "Masu pystyssä" , kyseinen muija oli kyllä vatsallaan eli kaatunut eteen päin. Tuleeko mieleen, että koira/koirat voivat jäädä myös autojen alle. Kyseisen terrorikoiranomistajan koiria on ainakin yksi ellei kaksi jäänyt autonkin alle. Varman tietolähteen mukaan.


    • aloittajaitse

      Tässä menee nyt kirjoituksia päällekkäin. Ensimmäisen päälle karkauksen jälkeen koirastani tuli niin arka, että pyysin tosiaan vastaan tulevia muita isoja koiria ystävällisesti väistämään tai otin koiran syliini. Monet niistä ovat tosi kilttejä, mutta koirani ei sitä vielä ymmärrä. Ei ehkä tarvitsekaan. Koirani on kiinanharjakoira, eikä muutenkaan pienenä talvisin vielä ulkoillut paljon. Enempää en voi väistää kun olen tehnyt, kun olen nyt kulkenut vain oman taloyhtiöni, joka käsittää useamman rivitalon pihaa ympäri ja korkeintaan kierrän ulkopuolelta oman taloyhtiön . Tapahtumasta ei ole kulunut kuin pari päivää, olin mökilläni rauhoittumassa välillä, mutta kaikki työt on tekemättä., satutin itseni. Päälle päin ei näy kun kämmenen haavat. Kävin juuri aiemmin tutkimuksissa ja fysikaalisessa hoidossa ja sain jatko-ohjelman. jonne en nyt voi mennä. Totuus on totuus eikä mitään verukkeita. En pysty vetämään jumppaohjelmaani nyt.
      Minun tyttärelläni on kaksi saksanpaimenkoiraa enkä ole voinut tutustuttaa koiria edellä mainittujen kokemusten takia. Juuri juhannuksena heilutimme niille , niiden katsellessa autonikkunasta eikä koirani enää pelännyt niin paljon, ei myöskään muita alueen koiria. Tytön koirien kanssa tutustuminen olisi ollut tärkeä, jotta voisimme auttaa toisiamme esim. sairaustilanteissa. Tarkoitus ei ollut kirjoittaa yksityiskohtia omasta elämästä ja tapahtumista, vaan ensi sijaisesti varottaa muita.

    • jvgfgh

      Tuskinpa täällä palstalla kovin moni lähialueen asukki pyörii lukemassa, joten täällä kirjoittelemalla et mitään saavuta. Ainoa tapa on soittaa tilanteen ollessa päällä paikalle poliisit, jotka saavat mahdolliset vammat todistettua ja silminnäkijähavainnot talteen. Jälkikäteen et ilmoitusta voi poliisille tehdä, sillä esim. vapaana pitoa et jälkikäteen voi todistaa kun mahdolliset silminnäkijät ovat jo kaikonneet. Eli tarvittaessa heti soittoa, piste. Pyytäisin tarvittaessa myös eläinsuojelua käymään paikan päällä neuvomassa, jos koiraa ei esim. omalla pihalla voi puuttuvien aitojen ja porttien takia pitää karkaamatta. Myös kamerakännykät ovat käteviä, jos koira on vapaana. Ei muuta kuin näpsäiset kuvaa todisteeksi ja soittoa poliisiin, niin tulevat kirjoittamaan sakot.

    • Pikkukoiranomistaja

      Kiitos vinkistä, seuraavalla kerralla jos vielä koira omistajineen pääsee yllättämään, toimin toisin, ainakin kännykkä on mukana. Kyseisessä tilanteessa en tosiaan voinut nousta ylös, olisin tarvinnut molemmat käteni nousuun, mutta käytin siinä asennossa molemmat käteni tilanteen hallintaan. Kun vihdoin nousin, oli koira siis vihdoin omistajiensa hallinnassa.
      Siksi toiseksi en tiedä kuinka monta kertaa poliisi on jo aiemmin kutsuttu. Ystäväni ei tehnyt edellisestä koirasta ilmoitusta, vaikka oma koira oli verillä. Koirat olivat tasakokoisia ja kyseisellä koiraterroristilla surua. Niin minullakin nyt ollut ihan riittämiin, eikä minun koirani ole ollut hyökkäävä osapuoli. Uskoin ensimmäisellä kerralla, että omistajan ote vaan lipesi vahingossa. Ihmettelin kuitenkin omistajan jälkikäyttäytymistä. Kertokaa nyt vielä, miten tavoitan ne edelliset uhrit, etenkin lomalla. Ja ne jotka eivät ole vielä tulleet tietooni.
      Olisi todella ihana asia, jos omistaja todella haluaisi kasvattaa koiransa vähän sosiaalisemmaksi ja vähemmän aggressiiviseksi. Hän on ollut koirapiireissä hyvin tunnettu negatiivinen koirankasvattaja tällä alueella. Edelliset hän kasvatti samoin kuin nyt, päästämällä yllättäen vapaaksi ja antamalla koiralleen luvan hyökätä. Hänen rivikodissaan on tilaa sisällä, mutta ei pihaa juuri lainkaan ja kodin ulko-ovesta, joka aukeaa lähes suoraan kadulle tapahtumapaikalle oli noin 60m. Alueella on kaupungin istutusmetsä, jossa hänen edelliset koiransa juoksivat vapaana, ja oli muiden koirien syy jos ne sinne eksyi samaan aikaan ja sai hänen koiraltaan tylyn kohtelun.

    • Pikkukoiranomistaja

      Ilmeisesti kyseisen koiran omistaja itse löysi palstalle, tai joku kirjoittaa hänen puolestaan. En itse ole kertonut sukupuoltani ainakaan. Faktatietoa on, että kyseinen kasvattaja on ollut muiden koiranomistajien tiedossa negatiivisessa mielessä, koko koirankasvatushistoriansa ajan. Koirat on päässyt/päästetty vapaalle, koiria on kuljetettu ylipitkässä hihnassa, jolloin ne ovat myös tavallaan vapaina. Koirat ovat hyökänneet muiden koirien kimppuun aiheuttaen vammoja. En ole ennen pitkän elämäni historian aikana tavannut niin vihapäissään olevaa koiraa, kuin millaiseksi hänen tämä uusin kasvatettava hetkessä muuttui. Olin niin ystävällinen kun voi uudelle tulokkaalle olla ja oma koirani oli jo toisen puolen tietä selin tutkimassa hajuja. Toistin vain molempien koirien nimet ja silloin hänen koiransa syöksyi vihaa täynnä koirani kimppuun , sai otteen korvasta ja pääsi siis irti omistajaltaan, joka seisoi noin 10-15m m päässä. Ison koiran viharäyhäys ja pienen koiran surkea pelkoitku kuului todennäköisesti kauaksi. Koiran käytös oli sitä luokkaa, että se jätti meihin molempiin syvät jäljet.
      Kun sitten edellä kerrotun kasvatushistorian jälkeen koira päästettiin yllättäen täysin vapaaksi, en enää voi tapahtunutta pistää vahingon tai ennalta-arvaamattoman tilanteen piikkiin. Tulin tulokseen, että kaikki hänen koiransa ei voi olla luonnevikaisia, vaan vika on kasvattajassa. Ikäihminen ei ole kasvatettavissa, vaikka nuori koira olisikin.

      • nään-nääskin

        Olet täysin mahdoton, asia muuttuu aina ja tulee uusia esityksiä. Et pysy totuudessa, että kanssasi on täysin mahdoton vaihtaa ajatuksia. Multa menee koko aika uusien syytösten torjumiseen ja varsinainen tapahtuman käsittely jää taka-alalle.

        Nyt sinä olet mies ja huomenna sukupuoleton olento. En ole ainut joka on joutunut sinun vihakamppanjan kohteeksi. Huusit siellä ojanpohjassa, että hankit mulle koiran pitokiellon varmasti. Nämä kaikki vääristelyt ovat sitä kiellon hankintaa.

        Miksi kuljet omaa koiraa kuljettamassa ja opettamassa tuollaisella alueella ja edellytät, että kaikki muut lakoavat edeltäsi? Ei näytä juurikaan opetetulta koiralta sinun puudelisi, kinnaa hihnaa koko ajan ja tekee tarpeitaan mihin sattuu. Eräs koiranomistaja sanoikin, että näyttää vahvasti siltä, kuin koira ulkoiluttaa omistajaa ja omistaja räykyttää ja ulisee tavan takaa.

        En vastaa enää sinulle vaikka joku pudotti postin mukana linkinj sinun oksennukseesi.


      • perkeleellinen

        "Nämä kaikki vääristelyt ovat sitä kiellon hankintaa." Tuota, siis että ollaan suomi24.fi:ssä.... ööö.

        Jos sun koirasi puree muita ja sä päästät sen vapaaksi niin omistajana olet epäonnistunut. Ihan sama oletko sen kasvattanut noin, mutta vastuu on aina sulla.

        ja alkuperäiselle aloittajalle: lainaa joltakin joku gopro ja ota videolle. Helpompi todistella ja vaikeampi on tuon nääs-nääs-hihuli-hein kiistellä.


    • Analyytikko

      Ruotuun kirjoitti onkohan kysymyksessä sama mies.

      Kyseessä on ilmeisesti tietty ihmistyyppi, ei välttämättä sama henkilö, onneksi kuitenkin harvinaisuus, ihminen joka pyrkii pätemään koiran kautta. Omistaja pyrkii jonkinlaiseen Hitlerimäiseen valtaan muihin nähden. Kyseinen omistajatyyppi on täysin sokea muiden koirien olemassaolotarpeelle ja muut ovat oman koiran leikkikaluja. Raholan koirapuistossa on esimerkiksi vieraillut mieshenkilö, jonka isokokoinen musta koira käyttäytyi aggressiivisesti pikkukoiraa kohtaan. Pikkukoiraa ulkoiluttanut sanoi ison koiran omistajalle, että tänne puistoonhan ei saa tuoda vihaista koiraa. Ei itse koirarotuja tuntevan kertoman mukaan, hänen hoidossaan olevan sukulaiskoiran päälle hyökännyt mies oli tokaissut vastaukseksi "älä sitten tuo tänne koiraasi".

    • Empatiapuuttuu

      Nääsnääs Nimimerkki. Onko kertaakaan tullut mieleesi, että pikkukoiran ja omistajan pelko johtuu juuri sinun ja vain sinun koirasi aikaisemmasta käytöksestä, joka kirjoituksista käy selvästi ilmi. Kyseisellä koiranomistajallahan on kokemusta monista koiraroduista esim. pelastuskoirakoulutuksen tiimoilta. Muut alueen koiranomistajat etenkin isojen koirien, ovat käyttäytyneet todella sivistyneesti eikä ole tupannut oman koiransa seuraa pelokkaalle pikkukoiralle. Miltähän sinusta tuntuisi kun esimerkiksi jos olet 80 kiloinen yli 800 kiloinen ihminen tulisi ärhennellen kohti. Monet isojen koirien omistajat eivät todella ymmärrä että "antaa koirine tutustua" merkitsee vieraille ihmisille ja pienten koirien omistajille ihan jotain muuta kuin omistajalleen. Kerran suursnautserin omistaja halusi väkisin koirineen tutustua keskikokoiseen koiraani. Kun koira ärhenteli ja karvat oli pystyssä ja kita sitä luokkaan että sinne mahtui isokokoinenkin ihmisen pää, kieltäydyin kohteliaasti, mikä on tilanteessa järkevintä. Mikä pakko koirien on haistella toisiaan? On eri asia, jos koiran luonne on jo tiedossa. Esimerkiksi Sulkavuoressa Pirkanmaan pelastuskoiraharjoituksissa koirien luonne testataan ennen alkua hyvin . Koirien on tultava toimeen keskenään ja ihmisten kanssa. Joskus sinnekin eksyy testeihin luonnevikaisia ihmisiä koirineen tai luonnevikaisia koiria ihmisineen , mutta heille tulee kielto harjoituksiin.

      • minelan

        On tosi ikävää luettavaa, nuo edelliset
        kijoituket. minullekin kävi kerran niin,että seudun tunnetusti tunnetusti kuuluisin koira aina irti. No kerran törmäsimme koiran knassa yhteen. Omistaa ei näkynyt mailla harmailla. Tämä puri urosmäyräkoiraani pahasti selkää nja niskaan. Minuakin se puri naamaani ja käteeni. Mutta meidän Mussua ei niin vaan alistettu, se yritti puolustaa minua ja muita koirian täysillä, kunnes sakemanni lähti. mUTTA 2 VIIKKOA KÄYTIIN ELÄINLÄÄKÄRILLÄ PÄIVITTÄIN, koirai sai kipulääkkeitä akupunktiotaja vaikka mitä, mutta onneksi se parani. Minä vein tapauksen poliisille ja koira määrättiin
        lopetettavaksi, koska se oli purrut muitakin koiria ja ihmisiä ja sai kulkea ulkona ilman valvotaa.


    • minelan

      Lisään vielä, että sakemannin omistaqja joutui maksamaan kaikki eläinlääkärikulut.

      Nyt olen pienen, mutta suuri egoisen Chihuan omistaja ja en anna sen haukkumalla, räksyttämällä hermostuttaa ketään koiraa. Ei siinä tarvittu paljoankaan koulutusdta, nyt sen kavereita ovat nöffi, rotweiler ja yleensä kaikki koirat.

    • MInelan

      nm. pikkukoiran omistaja. Minulla on 3 vuotta sitten hankittu chiuaha, jolla luonetta löytyy, mutta se ei olekaan mikään räksyttäjä eikä arka, ego on suuri.

      Mutta haaveenani ol vuosikymmniä ollut suursnautseri, mutta en voi varmaankaan ijk'ni , 69/v,v hankkia sellaista. Onneksi uolla chiuhualla on niin mahtava luonne, ett'[oksat pois

      • enottasminäkään

        Suursnautserit on joillekkin liiankin haastavia.Tuttu otti,kaksvuotiaana antoi pois,kun nappas heijän pikku lasta niskaan.Kovaa kuria piti, ja koulutuksissakin sen kanssa sitäennen kävi.Mutta kun lasta puri, niin koira meni uuteen,rodun tuntevaan kotiin.


    • nimelan

      Lis'''n iel' parhaiten tuntemastani rodusta .Se on kerrassaan ainutlaatuinen persoona.Asetan sen kaikkien rotjen yl''p kk/m'yrykoirauolelle. se on kaikkea, mit' ihminen voi. koiraltaan vaatia ja paljon ylikin.Kysymys on kk/m'yr'koirasta

    • hihuli-hei

      Pirkko pääsi taas vauhtiin noiden nikkiensä kanssa.

      • MINELAN

        Mitä sitten


    • Petg

      En mä välitä pikku koirista en saksanpaimen koirista ne on ihania .mutta tässä yksi päivä meidän kerros talon lähellä on sellanen vihanen iso rotvalt.koira se on tosi äkäinen haukkuu kauheesti ihmisiä on sillä kuono koppa mutta kun karkaa käsistä mä en uskalla ulos lähtee lenkille jos se irti kulkee tuolla.täällä on lapsia jotka leikki paljon ulkona. Mutta toivon että omistajat pitää huolen siitä koirasta .

      • hjirT

        Ole huoleti, eivätköhän pidä. Siitä kertoo jo se että pitävät koirallaan kuonokoppaa, jolloin tämä ei pääse hälväisemään sinua eikä pihalla leikkiviä lapsia. Ei, vaikka hihna pääsisikin tippumaan kädestä lenkillä.


      • Fde

        Kiitos vaan tiedosta toivotaan että myös jaksavat hoitaa ja opettaa sitä kova se on vetää ja haukkuu äkäisesti.kaikkia ihmisiä


    • Anonyymi

      Mustasaaressa, sepänkylässä, olen nyt pari kertaa kohdannut sellaisen tilanteen, että jostain syystä koiran taluttaja on "pudottanut" hihnan sen kapulan kanssa josta pidetään kinni maahan tai en tiedä miten se on joutunut maahan. Muutama vuosi sitten kun kävelin eräs pieni koira, näytti "kiinanpalatsikoiralta" tuli minua kohti lähelle haukkuen niin että koira veti hihnaa ja kädessä pidettävää kapulaa perässä maassa. En tiedä päästikö tämä koiran omistaja sen tahallaan "hyökkäämään" niin. Olen myöhemminkin kohdannut erään toisen ilmeisesti samaa rotua olevan koiran ja ne ovat jotenkin aggressiivisia ja voivat haukkua paljon.

      Nyt vähän aikaa sitten kadulla, eräs nainen jolla oli myös lasten rattaat edessä taisi pitää tätä koiran hihnaa ja kädessä pidettävää kapulaa maassa. Tämä koira oli isompi, taisi olla "berninpaimenkoira". En tiedä oliko hänenkin tarkoitus saada koira "vahingossa" "hyökkäämään".

      Vai halusiko nämä kummatkin, että koira jotenkin saisi tulla luokseni koska on utelias? Tai että puhuisin näiden koiran omistajien kanssa? Silti hieman erikoista.

    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      246
      3993
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      28
      2338
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2131
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      93
      2056
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      96
      1719
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      24
      1411
    7. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      9
      1320
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1307
    9. Kenen etua Stubb ajaa Euroopassa ilmoittaessaan olevansa enemmän Ruotsalainen

      Tasavallan presidentti Alexander Stubb kertoi ensimmäisellä valtiovierailullaan Ruotsissa, että hän ei ole koskaan tunte
      Maailman menoa
      309
      1262
    10. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1227
    Aihe