Miinuskaapeli kuumenee

missävikaa

Zafira 1.9 diesel vm. 2009, autoon tullet seuraavanlainen ongelma: latausjännite välillä 13,3-13,6V ja silloin miinuskaapeli on kuuma, mutta välillä kun latausjännite on 14,4-14,6V niin kaapeli ei kuumene, mistä alkaisin vikaa etsimään?

13

185

  Vastaukset

  • Maavuoto jossain. Jännite putoaa kun amppeerit lähtevät kulumaan. Jos mittaat latausvirran, luultavasti aika korkea silloin kun jännite putoaa. Itse etsisin lisää kuumia kaapeleita, jossain on "mätää"

  • Olisikohan akku sökö.

  • Akku on vuoden vanha, tuskin siinä vikaa, pitää hankkia infrapunalämpömittari ja katella mitkä/missä muualla kaapelit kuumenee, kolmas kerta toden sanoo=ei enää Opelia tule meidän talouteen, ihme vikoja, ei ole ennen osunut kohdalle muissa merkeissä.

   • Kyllä siinä akussa täytyy olla jonkinlainen sisäinen oikosulku, virta kasvaa ja samalla jännite tietenkin navoissa laskee. Kyllä sulakkeet jostakin palaisivat, jos jokin muu laite/oikosulku kuormittaisi akkua noin voimakkaasti. Onko laturilta startin + kaapelin liittimeen menevä latausjohto kuuma?


  • Sulakkeet eivät välttämättä pala, mutta jossain on oikosulku. Eräissä Volvon ja VWn paku malleissa ovien johtosarjat olivat liian naftit ja tuottivat ongelmia riesaksi asti polttamatta sulakkeita.
   Itse etsisin vikaa johtosarjoista jotka menevät takaosaan.

   Vuoden vanha akku - kenen valmistama ja onko ns huoltovapaa versio?
   Infrapunalämpömittari on aika heikko tähän hommaan, pitäsi olla lämpökamera. Lämpökameralla mahdollinen lämpeneminen näkyy helposti joka ovien sekä panelien läpi.

  • Kiitos avustanne, täytyy "taas" viedä korjaamolle, takaovien kaapelit voin parkkipaikalla tutkia.

   • Niin ja akku on Trane merkkinen, vaihdettu 05/2016, täytyy yrittää sitä laturin ja startin välistä kaapelia myös tutkia, on vaan hakalaa parkkipaikalla askarrella.


   • missävikaa kirjoitti:

    Niin ja akku on Trane merkkinen, vaihdettu 05/2016, täytyy yrittää sitä laturin ja startin välistä kaapelia myös tutkia, on vaan hakalaa parkkipaikalla askarrella.

    Onkos se maajohto ehjä ja liittimet hyvät?


  • Laturi uusiksi, herätevirran liukurenkaat ja hiilet alkavat olla loppu. Välillä lataa ja välillä ei. Akku pääsee välillä tyhjenemään, joten latausvirta on välillä pieni ja välillä taas korkea. Tuo maajohdon kunto on myös hyvä tsekata.

   • Voiko 160tkm ajetusta olla jo laturi hajalla?, noita kaapeleita en ole ehtinyt tarkastella, kun pitää kesälomaakin viettää, ei jaksa sitä auton alla viettää ;))


   • missävikaa kirjoitti:

    Voiko 160tkm ajetusta olla jo laturi hajalla?, noita kaapeleita en ole ehtinyt tarkastella, kun pitää kesälomaakin viettää, ei jaksa sitä auton alla viettää ;))

    Maajohdon (siis akusta runkoon) kunto selviää minuutissa, ei kuluta lomaa sen enempää.


   • Lataus säätimen vaihto, laturin perseeseen! Ja kesäloma jatkuu!


  • Huono kontakti miinuskaapelissa runkoon aiheuttaa lämpenemistä joten tarkastappa se.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Kuolleisuus onkin kääntynyt päinvastoin laskuun korona kriisissä

   Kokonaiskuolleisuus kääntyikin koronan vuoksi kovaan laskuun USA:ssa USA:n kokonaiskuolleisuuteen koronaviruksella on sen sijaan ollut päinvastainen
   Pandemiat
   149
   12708
  2. Pitääkö yhteiskunnan elättää 5 lapsinen perhe?

   Kouluttamaton pariskunta, jossa mies käy töissä ja tienaa 2000 euroa kuussa, tekee putkeen 5 lasta ja perheen äiti sitten on kotiäitinä 20 vuotta. O
   Köyhyys
   181
   8221
  3. Stockmann konkurssiin ?

   Korona vei asiakkaat. Ensin kuitenkin hakeudutaan yrityssaneeraukseen. Viimeinen sammuttaa valot.
   Maailman menoa
   202
   6060
  4. Kiuruvesi 12 koronatartuntaa!

   Määrä kasvaa. Kuinka tehokkaasti testaavat?
   Kiuruvesi
   37
   875
  5. Järkyttävä koronakylä

   21 jo. Enemmän kuin esim porissa !. Eikö hygieniasta ole kukaan kuullut vai onko lehmänhaju ainoa hygieniahaju. Semmoista kun käsidesiä saa kaupoista.
   Kiuruvesi
   29
   686